The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 13:48
Bułgarsko-Rumuński ślad też jest warty rozpatrzenia. Są o niebo lepiej wyszkoleni technicznie niż polscy piłkarze. Notowania w Europie również mają wyższe. Jest tam na pewno wielu utalentowanych młodych piłkarzy. Ale do tego trzeba mieć sieć skautingu. A to raczej nie najmocniejsza strona Wisły. Jacek B. powinien po zebraniu informacji i oglądnięciu na dvd umiejętności jakiegoś piłkarza jechać negocjować kontrakt a nie zajmować się wyszukiwaniem talentów. Dyrektor sportowy nie łowi kandydatów on ich po zaakceptowaniu przez RN kupuje lub tak jak w przypadku Marcelo przejmuje po wygaśnięciu kontraktu. Kalu Uche trafił do Wisły z rezerw Espaniolu. Wielu zawodników nie mieszczących sie w pierwszym zespole czołowych drużyn z chęcią zagrało by w innych zespołach na zasadzie wypożyczenia. Taka wspólpraca miała być podpisana między Wisłą a Porto. Szkoda że były to tylko słowa bez konkretnych czynów.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2009, 13:55
zieniu.nazawsze napisał(a):Wyświetl post
Nie najważniejsze sa obecne zarobki, a raczej tak zwana inwestycja w przyszość. Czasem musisz się cofnąc, bo móc iść do przodu ..
Proponuje wspomóc Bednarza przy negocjacjach z piłakarzynami, może uda Ci się ich przekonać że jesteśmy fajni i obniżka zarobków to to o czym zawsze marzyli.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.06.2009, 14:13
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Zarobki w okolicach 300 tyś euro rocznie to niedużo jak dla nas ? Weź pod uwagę że jesteśmy mocno egzotyczną ligą dla takich angoli więc jak u siebie mogą zarobić 300 tyś to u nas by chcieli dużo więcej.
mocno egzotyczna liga? pija u nas swiniaki co weekend wiec nie gadaj ze nas nie znaja
Powód: juz
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 03.06.2009 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 03.06.2009, 14:25
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
mocno egzotyczna liga? pija u nas swiniaki co weekend wiec nie gadaj ze nas nie znaja
Znają ale knajpy i burdele w Krakowie Może mi przypomnisz ilu angoli gra w naszej ekstraklasie
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2009, 14:35
Przecież do Cracovii dał rade przyść piłkarz prosto z Premiership, jakoś ich stać było.. Więc nie gadaj mi tu... jeszcze zależy czy przejdzie testy i jak? najlepiej zaprosić kilku na obóz i sprawdzić w sparingach.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Stary 03.06.2009, 14:37
oczywiscie ze soba zakpilem z tego swietnego pomyslu. jesli sie trafia jakis lepszy grajek w niskich ligach to od razu idzie do premier league (przynajmniej do szkolki). inna sprawa ze malo Angoli gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Pokazuje to ze jednak nie jest tak rozowo z nimi. A reszta ktora zostaje w nizszych ligach to rzemieslnicy ktorzy przyjmuja pilke piszczelem... co z tego ze taki walczy za pietnastu i bylby sklonny polamac nogi wszystkim ale czasem przydaloby sie jeszcze prosto kopnac pilke. a kiedys ogladalem mecz tej ich Championship League (czyli de facto druga liga). dramat. wygladalo to jakby po boisku biegalo 20 kolesi i kazdy gral dla siebie samego. dostal pilke, biegl na bramke, a 19 pozostalych chcialo mu ja odebrac, ktos mu ja przejal tez zaczynal biec na bramke. i tak 90 minut swawoli...
nie, dziekuje.
Powód: ok
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 03.06.2009 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 03.06.2009, 14:47
Jeśli masz na myśli naszego internacjonała Bartosza który zrobił kawał kariery na wyspach ale skończył mu się kontrakt bo nikt go nie chciał i sąsiadka go przytuliła za co odwdzięczył jej się strzeleniem 3 bramek to może lepiej zostań w domu i nie pomagaj w negocjacjach Bednarzowi.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 15:16
Potrzebny jest dobry psychiatra fachowiec od uzależnień i z powrotem mamy Mihajlovica to był dobry piłkarz niestety kopuła mu nawalała. Co do bramkarza jest jeden sprawdzony i bdb bramkarz. Ale jego przyjscie do Wisły jest tak mało prawdopodobne jak awans Piasta do LM w ciągu najnbliższych 2 lat. Emilian Dolha.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Stary 03.06.2009, 15:23
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Jeśli masz na myśli naszego internacjonała Bartosza który zrobił kawał kariery na wyspach ale skończył mu się kontrakt bo nikt go nie chciał i sąsiadka go przytuliła za co odwdzięczył jej się strzeleniem 3 bramek to może lepiej zostań w domu i nie pomagaj w negocjacjach Bednarzowi.
cale szczescie nie musze. od tego ma forum i temat "Gdybym byl Bednarzem"
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 03.06.2009, 16:25
nie mowcie mi ze Mistrza Polski nie stac na angielskiego gracza 3-ligowego...
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.06.2009, 16:36
Młody zawodnik i perspektywiczny... Warto sie zastanowic : )

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id_sezon=73&id=7210
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 16:40
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Młody zawodnik i perspektywiczny... Warto sie zastanowic : )

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id_sezon=73&id=7210
171 cm / 67 kg
Kolejny Malecki, Boguski, Cwielong? Nam potrzeba kogos wysokiego kto bedzie niezle gral glowa i stracal pilki. W lidze takiego nie widac, Beto to szrot wiec trzeba szukac dalej.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 17:14
ciekawe w jakiej dyspozycji jest Costly ? Pamietam że rok temu była opcja wypozyczenia go do Wisły.
Że nie poradził sobie w Birmingham - tam myśle że 99 % naszych ligowców nie dałaby sobie rady.Ja bym sie nim na miejscu Bednarza zainteresował.Przy takim fachowcu jak Skorża myśle ze Honduranin szybko odzyskałby wysoka forme
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2009 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2009, 17:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe w jakiej dyspozycji jest Costly ? Pamietam że rok temu była opcja wypozyczenia go do Wisły.
Że nie poradził sobie w Birmingham - tam myśle że 99 % naszych ligowców nie dałaby sobie rady.Ja bym sie nim na miejscu Bednarza zainteresował.
On w tym Birmingham nic nie grał,czy coś tam kopał, na końcówki wchodził?Jeśli to ostatnie to dobry to jest trop.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 17:45
Birmingham City nie zdecydował się na wykupienie Carlo Costlyego. Więc wraca do GKS Bełchatów. To jest chyba dobry trop na wysokiego przebojowego napastnika.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 17:57
W czerwcu Krysiakowi wygasa kontrak tw Birmingham. Klub nie zdecydował się na przedłużenie kontraktu z powodu niemożliwości zagwarantowania polskiemu bramkarzowi gry w zespole.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.06.2009, 17:58
Jeśli chodzi o Costlyego, to pamiętam jego tłumaczenie " Nie poradziłem sobie, bo trener nie wystawiał mnie na mojej naturalnej pozycji...skrzydłowego"
No to kurde ja nie mam pytań. Tak jakby słoń chciał latać.
..
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 18:05
W Czechach podobno Banik na skraju banktuctwa.Zajeli 9 miejsce. A to chyba idealni kandydaci by byli:
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ik/profil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...la/profil.html
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 03.06.2009, 18:16
ciekawa propozycja... ale gdyby mógł grać na prawej stronie... wie ktoś czy on grał już na prawej stronie ?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2009, 18:21
Potrzeba klasowych na prawą i lewą stronę oraz napastnika i bramkarza.
Tak jak już wcześniej pisano Salvatore Zizzo zostanie "zwolniony" z Hannoveru. Peterowi Bajzat'owi kończy się kontrakt w klubie(pewnie już za późno). Sebastian Strandvall świetnie sobie radzi w czołowym fiińskim klubie. Bo Storm, który miał epizod w świetnej holenderskiej szkółce w Heerennveen również kończy kontrakt w duńskim klubie Nordsjaelland. To są zawodnicy, którzy są w zasięgu Wisły! Wszyscy piszą o Nowaku, który miał przebłysk formy i chcą na niego wydać ok 600tys Euro. Nie żal...?
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 03.06.2009 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 19:14
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Birmingham City nie zdecydował się na wykupienie Carlo Costlyego. Więc wraca do GKS Bełchatów. To jest chyba dobry trop na wysokiego przebojowego napastnika.
Costly'emu już zbrzydła polska, nie uczył się języka - król strzelców z niego też nie był. Darujmy sobie, bo nam tylko popsuje drużynę
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 19:38
Jesli już jesteśmy an Wyspach. O takich napastników mi chodzi, kogoś takiego z chęcią bym widział w Wiśle. Skoczni,wyżyłowani,silni. Kogoś takiego Bednarz powinien Skorzy kupić. I spokojnie tacy biegają w pierwszej lidze angielskiej, to i w Brazylii takich od groma jest.

Zwróćcie uwagę,n Latynosów na początku filmiku.

http://www.youtube.com/watch?v=kOsq9KfXbZ0
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 03.06.2009, 19:55
Przeglądając kadrę Fluminense natrafiłem ciekawego gracza (moim zdaniem) którzy mogli by nas wzmocnić...

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...io/profil.html

2 jego gole
http://www.youtube.com/watch?v=-6eUuMinCmA
http://www.youtube.com/watch?v=Jx4rD68L-zA

można by było go poobserwować w kilku meczach i się z nim dogadać... a kontakt podpisać 1 stycznia 2010..

co myślicie ?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2009, 20:07
Już było pisane o nim w tym temacie. Uważam że gość dobry lecz wątpie żeby ściągneli kolejnego defensywnego pomocnika chyba że grałby również na stoperze
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 03.06.2009, 20:12
bearex napisał(a):Wyświetl post
Już było pisane o nim w tym temacie. Uważam że gość dobry lecz wątpie żeby ściągneli kolejnego defensywnego pomocnika chyba że grałby również na stoperze
wiesz ja bym go wymienił z Cantoro (z całym szacunkiem do jego zasług, on powinien już się zająć trenowaniem lub byciem scoutem)... gramy i tak przeważnie 2 defensywnym zawodnikami (Sobol-Diaz) więc moim zdaniem przydałby się...
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2009, 20:13
CzerskLG napisał(a):Wyświetl post
ciekawa propozycja... ale gdyby mógł grać na prawej stronie... wie ktoś czy on grał już na prawej stronie ?
z tego co wiem to Grzesiek zaczynał na prawej obronie i dopiero w meczu z Portugalią na Śląskim (2:1) Leo go przestawił na lewego obrońce.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 03.06.2009, 20:16
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem to Grzesiek zaczynał na prawej obronie i dopiero w meczu z Portugalią na Śląskim (2:1) Leo go przestawił na lewego obrońce.
no to mamy chyba kandydata poważnego ale czy Jacek Bednarz się nim zainteresuję... ? poczekamy zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.06.2009, 20:19
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Z tymi angolami to chyba żarty. Wy myślicie, że rzeczywiście 3 liga czy 4 angielska jest rzeczywiście taka pro?.
Czy jest pro czy nie, nie ma tu nic do rzeczy. Nasz liga jest zajebiście pro. Fojuty czy inne Bronowickie mnie nie interesują, nich sobie grają gdzie chcą. Pokazuje tylko o jaki typ zawodników mi chodzi, a nie o to,ze to muszą być goście z Wysp. Naprawdę ciężko się dyskutuje jak ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Deprymujące to jest.

Bronowicki,ksywa objazdowy. Toż to cienkie jak barszcz. A soryy,zajebiście zagrał z Portugalią. To taka narodowa specjalność jechać na jednym meczu całe życie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.06.2009 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 03.06.2009, 20:38
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wolał kogoś w stylu technicznych brazoli, a nie drewnianych anglików...
Drewniani Anglicy? Ja bym chciał, żebysmy my mieli w naszej lidze takich drewnianch piłkarzy jak oni.
Co do bycia Bednarzem, żeby nie rozmywać. Powalczyć o Gola, Cetnarskiego, bo to piłkarze, którzy dużo do gry wnoszą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów