|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bułgarsko-Rumuński ślad też jest warty rozpatrzenia. Są o niebo lepiej wyszkoleni technicznie niż polscy piłkarze. Notowania w Europie również mają wyższe. Jest tam na pewno wielu utalentowanych młodych piłkarzy. Ale do tego trzeba mieć sieć skautingu. A to raczej nie najmocniejsza strona Wisły. Jacek B. powinien po zebraniu informacji i oglądnięciu na dvd umiejętności jakiegoś piłkarza jechać negocjować kontrakt a nie zajmować się wyszukiwaniem talentów. Dyrektor sportowy nie łowi kandydatów on ich po zaakceptowaniu przez RN kupuje lub tak jak w przypadku Marcelo przejmuje po wygaśnięciu kontraktu. Kalu Uche trafił do Wisły z rezerw Espaniolu. Wielu zawodników nie mieszczących sie w pierwszym zespole czołowych drużyn z chęcią zagrało by w innych zespołach na zasadzie wypożyczenia. Taka wspólpraca miała być podpisana między Wisłą a Porto. Szkoda że były to tylko słowa bez konkretnych czynów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() Powód: juz
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 03.06.2009 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież do Cracovii dał rade przyść piłkarz prosto z Premiership, jakoś ich stać było.. Więc nie gadaj mi tu... jeszcze zależy czy przejdzie testy i jak? najlepiej zaprosić kilku na obóz i sprawdzić w sparingach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiscie ze soba zakpilem z tego swietnego pomyslu. jesli sie trafia jakis lepszy grajek w niskich ligach to od razu idzie do premier league (przynajmniej do szkolki). inna sprawa ze malo Angoli gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Pokazuje to ze jednak nie jest tak rozowo z nimi. A reszta ktora zostaje w nizszych ligach to rzemieslnicy ktorzy przyjmuja pilke piszczelem... co z tego ze taki walczy za pietnastu i bylby sklonny polamac nogi wszystkim ale czasem przydaloby sie jeszcze prosto kopnac pilke. a kiedys ogladalem mecz tej ich Championship League (czyli de facto druga liga). dramat. wygladalo to jakby po boisku biegalo 20 kolesi i kazdy gral dla siebie samego. dostal pilke, biegl na bramke, a 19 pozostalych chcialo mu ja odebrac, ktos mu ja przejal tez zaczynal biec na bramke. i tak 90 minut swawoli...
nie, dziekuje. Powód: ok
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 03.06.2009 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli masz na myśli naszego internacjonała Bartosza który zrobił kawał kariery na wyspach ale skończył mu się kontrakt bo nikt go nie chciał i sąsiadka go przytuliła za co odwdzięczył jej się strzeleniem 3 bramek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potrzebny jest dobry psychiatra fachowiec od uzależnień i z powrotem mamy Mihajlovica to był dobry piłkarz niestety kopuła mu nawalała. Co do bramkarza jest jeden sprawdzony i bdb bramkarz. Ale jego przyjscie do Wisły jest tak mało prawdopodobne jak awans Piasta do LM w ciągu najnbliższych 2 lat. Emilian Dolha.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie mowcie mi ze Mistrza Polski nie stac na angielskiego gracza 3-ligowego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Młody zawodnik i perspektywiczny... Warto sie zastanowic : )
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id_sezon=73&id=7210 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
Kolejny Malecki, Boguski, Cwielong? Nam potrzeba kogos wysokiego kto bedzie niezle gral glowa i stracal pilki. W lidze takiego nie widac, Beto to szrot wiec trzeba szukac dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawe w jakiej dyspozycji jest Costly ? Pamietam że rok temu była opcja wypozyczenia go do Wisły.
Że nie poradził sobie w Birmingham - tam myśle że 99 % naszych ligowców nie dałaby sobie rady.Ja bym sie nim na miejscu Bednarza zainteresował.Przy takim fachowcu jak Skorża myśle ze Honduranin szybko odzyskałby wysoka forme
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2009 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
On w tym Birmingham nic nie grał,czy coś tam kopał, na końcówki wchodził?Jeśli to ostatnie to dobry to jest trop.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Birmingham City nie zdecydował się na wykupienie Carlo Costlyego. Więc wraca do GKS Bełchatów. To jest chyba dobry trop na wysokiego przebojowego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W czerwcu Krysiakowi wygasa kontrak tw Birmingham. Klub nie zdecydował się na przedłużenie kontraktu z powodu niemożliwości zagwarantowania polskiemu bramkarzowi gry w zespole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Costlyego, to pamiętam jego tłumaczenie " Nie poradziłem sobie, bo trener nie wystawiał mnie na mojej naturalnej pozycji...skrzydłowego"
No to kurde ja nie mam pytań. Tak jakby słoń chciał latać. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W Czechach podobno Banik na skraju banktuctwa.Zajeli 9 miejsce. A to chyba idealni kandydaci by byli:
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ik/profil.html http://transfermarkt.de/de/spieler/6...la/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ciekawa propozycja... ale gdyby mógł grać na prawej stronie... wie ktoś czy on grał już na prawej stronie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrzeba klasowych na prawą i lewą stronę oraz napastnika i bramkarza.
Tak jak już wcześniej pisano Salvatore Zizzo zostanie "zwolniony" z Hannoveru. Peterowi Bajzat'owi kończy się kontrakt w klubie(pewnie już za późno). Sebastian Strandvall świetnie sobie radzi w czołowym fiińskim klubie. Bo Storm, który miał epizod w świetnej holenderskiej szkółce w Heerennveen również kończy kontrakt w duńskim klubie Nordsjaelland. To są zawodnicy, którzy są w zasięgu Wisły! Wszyscy piszą o Nowaku, który miał przebłysk formy i chcą na niego wydać ok 600tys Euro. Nie żal...?
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 03.06.2009 o godz. 19:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Costly'emu już zbrzydła polska, nie uczył się języka - król strzelców z niego też nie był. Darujmy sobie, bo nam tylko popsuje drużynę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli już jesteśmy an Wyspach. O takich napastników mi chodzi, kogoś takiego z chęcią bym widział w Wiśle. Skoczni,wyżyłowani,silni. Kogoś takiego Bednarz powinien Skorzy kupić. I spokojnie tacy biegają w pierwszej lidze angielskiej, to i w Brazylii takich od groma jest.
Zwróćcie uwagę,n Latynosów na początku filmiku. http://www.youtube.com/watch?v=kOsq9KfXbZ0 ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przeglądając kadrę Fluminense natrafiłem ciekawego gracza (moim zdaniem) którzy mogli by nas wzmocnić...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...io/profil.html 2 jego gole http://www.youtube.com/watch?v=-6eUuMinCmA http://www.youtube.com/watch?v=Jx4rD68L-zA można by było go poobserwować w kilku meczach i się z nim dogadać... a kontakt podpisać 1 stycznia 2010.. co myślicie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już było pisane o nim w tym temacie. Uważam że gość dobry lecz wątpie żeby ściągneli kolejnego defensywnego pomocnika chyba że grałby również na stoperze
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiesz ja bym go wymienił z Cantoro (z całym szacunkiem do jego zasług, on powinien już się zająć trenowaniem lub byciem scoutem)... gramy i tak przeważnie 2 defensywnym zawodnikami (Sobol-Diaz) więc moim zdaniem przydałby się...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
z tego co wiem to Grzesiek zaczynał na prawej obronie i dopiero w meczu z Portugalią na Śląskim (2:1) Leo go przestawił na lewego obrońce.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bronowicki,ksywa objazdowy. Toż to cienkie jak barszcz. A soryy,zajebiście zagrał z Portugalią. To taka narodowa specjalność jechać na jednym meczu całe życie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.06.2009 o godz. 20:21.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
Co do bycia Bednarzem, żeby nie rozmywać. Powalczyć o Gola, Cetnarskiego, bo to piłkarze, którzy dużo do gry wnoszą. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|