The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 10:53
Nie dziwie się , że w Polsce była komuna , dziwie się że upadła.
Jak się czyta użytkowników piszących że nic się nie dzieje , albo protest nic nie daje , to ręce opadają.
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2011, 10:59
Ludzie co wy piszecie jeżeli protestować przeciwko decyzją góry to nie w taki sposób nasi piłkarze są bliscy tytułu mistrzowskiego a my w najważniejszym meczu rundy im nie pomagamy to wstyd w niedziele derby i co też cisza nie róbcie sobie jaj bo tym zachowaniem nie szkodzimy nikomu innemu jak naszemu klubowi protestować przeciwko nagonce na kibiców można ale nie na meczu ,przynajmniej nie w taki sposób nie zepsujmy święta jaki może być już w niedziele i to z dwóch powodów ( derby,mistrzostwo) a i jeszcze jedna sprawa jeżeli zarząd w obawie przed zamknięciem stadionu nie pozwolił na oprawy antyrządowe to trudno strata finansowa z powodu zamknięcia stadionu olbrzymia a komu jak komu ale nam zależy aby Wisła rosła w siłę a bez pieniędzy się nie da w związku z tym zróbcie oprawę nie związaną z tym dziadostwem i już a niechęć do tuska można "wyśpiewać " nie psujmy tego co może się wydarzyć w niedziele bo czekamy na to dwa lata .
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.05.2011, 11:02
RWD napisał(a):Wyświetl post
Nie uwazasz że te słowa powinny przemyśleć dwie strony wczorajszego "konfliktu"?
.
Oczywiscie nigdy nie jest tak ze tylko jedna strona jest winna, przeciez szary to jest najpopularniejszy kolor. Nie chce rozbierac tego kto sie za kogo uwaza na stadionie i co kto moze a czego ktos nie moze, na teraz najwazniejszy jest dialog miedzy kibicami Wisly. Najblizsza (i najlepsza) okazja juz na derbach n.p: G zaintonuje cos milego na temat piknikow E odpowie i bedzie cacy ;-), nie mozna pozwolic zeby obecna sytuacja trwala dluzej niz pare dni poniewaz nastepstwa moga byc bardzo niekorzystne dla Wisly.

Co do protesu jezeli cala oprawa byla nacechowana motywami antyrzadowymi bardzo dobrze ze zostala zatrzymana,
powtorze stadion dzis nie jest miejscem na tego typu protesty.

P.s. Nie dajcie sie wciagnac w gierki kibole v.s rzad, nie teraz przed Euro, nie przed kolejnym sezonem Wisly w Europie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
zabsko
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2011, 11:06
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Jednego nie moge pojąc, budujemy stadiony na ME...są już prawie gotowe lub gotowe, a tutaj nam piszą że stadiony nie są odpowiednio zabezbieczone. no to jak to jest dla Uefa wszystko jest git malyna, a dla rządu są źle zabezpieczone i trzeba je zamknąć.
Bo to są dwie różne rzeczy i stosowanie skrótów myślowych. Infrastruktura generalnie jest ok. I jak ze wszystkim chodzi o to, że nawala najsłabsze ogniwo czyli ludzie. Konkretnie ochrona - jakiego by nie mieć wspaniałego monitoringu to bez kogoś kto wyłapie bandytów czy sprawdzi faktycznie wszystkich bez podziału na równych i równiejszych przy wejściu "stadiony nie będą odpowiednio zabezpieczone".
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2011, 11:08
Wiele osób argumentuje , że stadiony to nie miejsca na polityczne manifestacje
Nikt z kibiców polityki na stadion nie zapraszał.
Sama weszła z brudnymi buciorami.
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 12.05.2011, 11:13
Zacznę od tego, że mam wielki szacunek dla młyna. Z mojego punktu widzenia jednak gniazdowy ma zbyt wielkie ambicje. Ja takich nie mam. Nie zależy mi na rankingach, kto najlpeszy, najgłośniejszy i kto robi najładniejsze oprawy. Interesuje mnie WISŁA KRAKÓW! Najlepszym przykładem jest gdy podczas meczu z Bełchatowem, w 60 minucie po przepięknej interwencji Parejki rozległy się oklaski całego stadionu, a prowadzący doping krzyknął do młyna "no i po co klaskacie?" Jego interesowało jak najlepsze wykonanie pieśni, a oklaski mu to zepsuły. Powtórzę jeszcze raz, chłopaki na G wykonują świetną robotę, ale niech nie wciągają w to ludzi, którzy takich aspiracji nie mają. Ja po przeszło 12 latach w młynie odsunąłem się w cień. Ustąpiłem młodszym i lepszym. Teraz jestem na E a niedługo już na sektorze rodzinnym, ale to nieważne. Ważne, że zawsze JESTEM!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2011, 11:18
wydaje mi sie ze przeciwnicy protestu nie zrozumieli o co chodzi... i z czego wynikla slowna utarczka,a no o to chodzi ze nie spiewali caly sezon prawie wogole, a jak juz ,to trzeba bylo intonowac...ruszcie dupy, malo tego, nie spiewali w pierwszej polowie ale ruszyli w momencie jak poszedl protest ,mysle ze nie ma juz co tego dalej ciagnac . jednak mozna bylo inaczej po pierwszej e 23,24 i poboczne nie wiedzieli wogole o co chodzi ,o protescie ,wyjsciu itp...mozna bylo poinformowac ich przed meczem i mysle ze bylo by ok !
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 11:20
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wiele osób argumentuje , że stadiony to nie miejsca na polityczne manifestacje
Nikt z kibiców polityki na stadion nie zapraszał.
Sama weszła z brudnymi buciorami.
Masz racje ale troche w tym naszej winy tez jest,gdyby nie było tego co było w Bydgoszczy to moze protest na stadionach dalej by trwał i trudno by go było zwalczyć,a tak Tuskoland dostał argument do ręki i szaleje,poszczeka troche ,przyjdzie prezydencja,wybory moze mu przejdzieta pokazówka
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2011, 11:22
@Dynek
Dla Twojej wiadomości, mam wyższe wykształcenie, jestem kierownikiem w poważnej firmie, a na G chodzę z kumplami bo lubię, a nie dlatego, że nie stać mnie na droższy bilet. I IQ mam wyższe, niż 99% tak hołubionych przez Ciebie kibiców z E... Mam wrażenie, że napisałeś tego posta tylko po to, żeby jeszcze bardziej podzielić wszystkich kibiców... Na pikników i ultrasów...
Nie wszystko co się działo na G mi się wczoraj podobało.. Te wszystkie okrzyki i to w obu kierunkach nie były potrzebne... Bo Wisła to my wszyscy... Przegięciem było to, że część G siedziała na hymnie... Stałem na G1 i wszyscy wstali i barwy mieli w górze...
Śmieszą mnie hasła, że nie wiadomo było o czym jest protest. Zaakcentowane było co najmniej kilka razy.. Ale trzeba też słuchać.. A poza tym, czy takim częstym widokiem jest stadion Wisły bez dopingu? Skoro go nie było, to jakiś powód do tego był...
A jeśli oprawa była taka, jak opisujecie, to fakt, że zarząd zablokował oprawę jest śmieszny... Co niby takiego politycznego w nim było, poza wyrażeniem dezaprobaty wobec działać rządu Jak była oprawa pod hasłem " lepiej kraść niż robić oprawy" to cały stadion na stojąco bił brawo... Taką postawą, postawą uległości, dojdziemy do tego, że będziemy oglądać mecze jak w Anglii... Sorry, ale ja tak nie chcę...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.05.2011, 11:23
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Wiesz, na sektorze E sa najdrozsze bilety,
siedza tam ludzie, ktorych na nie stac,
skoro ich na nie stac to znaczy, ze w sa miare zaradni,
skoro dobrze sobie radza w zyciu to znaczy, ze sa w miare inteligentni,
skoro sa w miare inteligentni to to znaczy, ze potrafia samodzielnie myslec.
Każdy Twój post jest świetny. Brawo. Jak ktoś ma dużo pieniędzy to od razu jest inteligentny i potrafi samodzielnie myśleć normalnie większej głupoty nie mogłeś palnąć.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2011, 11:27
Dopóty dopóki SKWK, UW, nie usiądą i porozmawiają z zarządem-> to może być nie przyjemnie..

Wierzę, że do niedzieli wszystkie sprawy zostaną wyjaśnione..ale trzeba ze sobą rozmawiać.

Każda ze stron ma swoje racje// oczekuję na jakieś informację dotyczące niedzieli
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 11:29
raindog napisał(a):Wyświetl post
(...)
Po prostu niektórzy z G powinni nauczyć się akceptować fakt, że nie wszyscy kibice Wisły mają takie samo zdanie.
Dlaczego E ma uszanować decyzję G (co robiło przez pierwszą połowę), a G nie tylko, że olewa decyzję E, lecz jeszcze ich obraża.

Ktoś tu mądrze napisał:
Wisła poradzi sobie bez tych bardziej fanatycznych. Ci bardziej fanatyczni bez Wisły? Wątpię.
Podpisuję się pod tym w 100%.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.05.2011, 11:30
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
A jeśli oprawa była taka, jak opisujecie, to fakt, że zarząd zablokował oprawę jest śmieszny... Co niby takiego politycznego w nim było, poza wyrażeniem dezaprobaty wobec działać rządu Jak była oprawa pod hasłem " lepiej kraść niż robić oprawy" to cały stadion na stojąco bił brawo... Taką postawą, postawą uległości, dojdziemy do tego, że będziemy oglądać mecze jak w Anglii... Sorry, ale ja tak nie chcę...
Bardzo dobrze ze zostala zablokowana, po co Wisle ewentualna nagonka w mediach ktora moze przycmic ewentualnemistrzostwo, po co dac wladzy jakikolwiek argument do reki. Obecnie jest bardzo slisko i trzeba uwaznie stapac aby sie nie wy.......ic jak ekipy Lecha i Legii w Bydgoszczy ktore strzelily samoboja nie tylko sobie ale wszystkim.

P.s. Mecze w Angli oglada sie naprawde bardzo przyjemnie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.05.2011, 11:32
Są niestety ludzie zakochani w cudaku i jak ktoś powie słowo krytyki to odczuwają to jakby osobiście dostali z liścia. Stąd wszelkie protesty przeciwko władzy choćby jak najbardziej słuszne są gotowi z miejsca przypisać "drobiowej pajęczynie". I nazwać faszystowskimi. Taka postawa wyobcowana z analitycznego odbiory rzeczywistości doprowadziła już raz do sytuacji że Polski przez 123 lata nie było na mapach. To dłużej niż istnieje Wisła, a mimo to dalej mówimy językiem polskim. Zaręczam że to nie dlatego że jak władza ograniczała wolności to reakcją było kretyńskie "trudno".

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Obecnie jest bardzo slisko i trzeba uwaznie stapac aby sie nie wy.......ic jak ekipy Lecha i Legii w Bydgoszczy ktore strzelily samoboja nie tylko sobie ale wszystkim.
Ślisko? Bo cudak stwierdził ze jak usłyszy prawdę na swój temat to zamknie stadion? W czym niby ta oprawa miała być nieodpowiednia? Jeżeli tylko w tym że nie podoba sie rudemu to ja mam to w dupie. Że zamknie stadion? Niech zamyka, jak sie ktoś zapyta dlaczego to sie mu pokaże oprawę i będzie wszystko jasne. Nikt wczoraj nie demolował stadionu żeby mieli wystarczający pretekst do jego zamknięcia
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.05.2011 o godz. 11:55.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2011, 11:33
Plakac sie chce jak sie to wszystko czyta. Wlasnie teraz kiedy powinnismy byc razem wiekszosci zalezy na tym zeby sie dzielic i udowadniac drugim ze sa gorsi od nich. Smiesza mnie argumenty ze stadion to nei meijsce na polityke, ze nie te czasy ze dajcie spokoj. Ludzie czy Wy widzicie co sie dzieje? Na kilka godzin przed meczem klub/rzad niweczy wysilek kilkudniowej/kilkunastodniowej pracy Ultrasow i naszych zbiorek zabraniajac wywieszenia oprawy, kilka godzin przed wyjazdem kibicow GKS Belchatow policja zabrania im jechac na mecz do Łodzi, szuka sie dziury w calym zeby zamykac stadiony, najpierw super niebezpieczne stadiony w Wawie i Poznaniu, teraz juz mowi sie o stadionie łodzkiego Widzewa. Kary za wywieszenie transparentow nieziwazanych z meczem, za bluzgi mandaty czy zakazy stadionowe. Nie zylem w czasach komuny ale wlasnie tak sobie wyobrazam ten ustroj. Rzad traktuje nas jak smieci a Wy piszecie ze stadion to nie miejsce na politykowanie. Zamiast walczyc RAZEm w slusznej sprawie, posluchac sie grup decyzyjnych to kazdy chce swoje rzady ustalac.
Moim zdaniem jest grupa osob aktywniejszych na WIsle i to ona kreuje sposob naszego zachowania. Mial byc prostet wiec wszyscy powinni sie dostosowac. Jak mozna bylo sie wylamac?

1. Najwiekszy problem byl w tym ze malo kto wiedzial o co dokladnie chodzilo podczas wczorajszego prostestu. Nie chodizlo o zadnych Staruchow tylko o nasza sprawe z zakazem wywieszenia oprawy- tu juz jest pierwsze nieporozumienie. Nie wszyscy wiedza o co chodzi a komentuja, wychylaja sie
2. Zle ze nie wszyscy zostali doinformowani w tej kwestii
3. Osoby decyzyjne na WIsle, osoby aktywne ktore tworza ruch kibicowski na Wisle podjely decyzje o nieprowadzeniu dopingu wiec trzeba bylo sie dostosowac do tego. Nie wiem jak mozna bylo isc na przekor temu. Po co? Kto zaczal doping na E? Po co? Co z tego ze masz wiecej wyjazdow i wiecej chodzisz na Wisle. Byl portest wiec powinnismy byc wtedy razem
4. G zareagowalo zle rugajac wlasnych Braci. Niepotrzebnie

Wnioski: Fajnie by bylo sie przeprosic i spojrzec na wszystko z dwoch stron. Nie idzcie w zaparte i nie broncie swoich wersji w zaleznosci od tego czy byliscie wczoraj na E czy na G. Kazdy powinien uderzyc sie w piers i sie zatsanowic czy
a) dobrze zrobilem lamiac wczoraj protest
b) dobrze zrobilem ublizajac kibicom z E

Klotnie to jest najgorsza rzecz jaka moze sie nam przytrafic. Nic gorszego nas spotkac nie moze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.05.2011, 11:33
Bez tych fanatycznych bedziemy miec Anglie, skoro lubicie - Wasza sprawa.
Bylem kiedys piknikiem wiec wiem z czym to sie je, pytanie czy piknik w druga strone moze to samo powiedziec.
Trzeba umiec sie dogadac, nie negowac cala grupe. Jedni i drudzy sa potrzebni.
Jesli wiec ktos uwaza ze klub poradzi sobie bez fanatykow... tak, jesli bedzie gral non stop na pelnej k**** a tego w naszej lidze nie bedzie. Przyjda chude lata i wtedy porozmawiamy.
Widze ze wielu sie w dupach poprzewracalo...coz, nie nazwe tego po imieniu.

Jestem tylko ciekawy czy tym "prawdziwym" bedzie sie chcialo zapieprzac kilkaset km w deszczu na mecz, czy beda zbierac na domy dziecka, czy beda propagowac patriotyzm i czy wreszcie beda mieli swoje zdanie bez wzgledu na to kto stoi nad nimi.
Dalej, prowadzcie doping, chyba ze wolicie siedziec na dupach i jesc slonecznik, jednak w takim wypadku nie wspieracie swojej druzyny.
Komu zalezalo na podzialach? To przypadek ze teraz takie akcje sie dzieja? Nie robcie sobie jaj panowie.

PS: Nie odnosze sie tutaj bezposrednio do kibicow Wisly, mowie o calym ruchu kibicowskim.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.05.2011, 11:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie, jak poradziła sobie Legia bez "żylety".Wkońcu pikniki przestały przychodzić na mecze, bo nie dość, że na boisku była żenua, to jeszcze cicho na trybunach.
Myślisz, że to taka abstrakcja, by na Wiśle było podobnie?Sport jest dla ludzi a nie ludzie dla sportu, tak samo kluby piłkarskie.

Mam nadzieję, że aktualna sytuacja już się nie powtórzy a co co miało miejsce wczoraj będzie nauczką dla wszystkich.

Cytat:
Art. 54. konstytucji RP

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.05.2011 o godz. 11:46.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2011, 11:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Plakac sie chce jak sie to wszystko czyta. Wlasnie teraz kiedy powinnismy byc razem wiekszosci zalezy na tym zeby sie dzielic i udowadniac drugim ze sa gorsi od nich. Smiesza mnie argumenty ze stadion to nei meijsce na polityke, ze nie te czasy ze dajcie spokoj. Ludzie czy Wy widzicie co sie dzieje? Na kilka godzin przed meczem klub/rzad niweczy wysilek kilkudniowej/kilkunastodniowej pracy Ultrasow i naszych zbiorek zabraniajac wywieszenia oprawy, kilka godzin przed wyjazdem kibicow GKS Belchatow policja zabrania im jechac na mecz do Łodzi, szuka sie dziury w calym zeby zamykac stadiony, najpierw super niebezpieczne stadiony w Wawie i Poznaniu, teraz juz mowi sie o stadionie łodzkiego Widzewa. Kary za wywieszenie transparentow nieziwazanych z meczem, za bluzgi mandaty czy zakazy stadionowe. Nie zylem w czasach komuny ale wlasnie tak sobie wyobrazam ten ustroj. Rzad traktuje nas jak smieci a Wy piszecie ze stadion to nie miejsce na politykowanie. Zamiast walczyc RAZEm w slusznej sprawie, posluchac sie grup decyzyjnych to kazdy chce swoje rzady ustalac.
Moim zdaniem jest grupa osob aktywniejszych na WIsle i to ona kreuje sposob naszego zachowania. Mial byc prostet wiec wszyscy powinni sie dostosowac. Jak mozna bylo sie wylamac?

1. Najwiekszy problem byl w tym ze malo kto wiedzial o co dokladnie chodzilo podczas wczorajszego prostestu. Nie chodizlo o zadnych Staruchow tylko o nasza sprawe z zakazem wywieszenia oprawy- tu juz jest pierwsze nieporozumienie. Nie wszyscy wiedza o co chodzi a komentuja, wychylaja sie
3. Osoby decyzyjne na WIsle, osoby aktywne ktore tworza ruch kibicowski na Wisle podjely decyzje o nieprowadzeniu dopingu wiec trzeba bylo sie dostosowac do tego. Nie wiem jak mozna bylo isc na przekor temu. Po co? Kto zaczal doping na E? Po co? Co z tego ze masz wiecej wyjazdow i wiecej chodzisz na Wisle. Byl portest wiec powinnismy byc wtedy razem

Wnioski: Fajnie by bylo sie przeprosic i spojrzec na wszystko z dwoch stron. Nie idzcie w zaparte i nie broncie swoich wersji w zaleznosci od tego czy byliscie wczoraj na E czy na G. Kazdy powinien uderzyc sie w piers i sie zatsanowic czy

Klotnie to jest najgorsza rzecz jaka moze sie nam przytrafic. Nic gorszego nas spotkac nie moze

Ma chłop racje..wódki mu polać..i się nie napinać
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 12.05.2011, 11:41
I ktoś też mądrze napisał że jak przytrafi sie Wiśle jeden słabszy sezon to E przestanie przychodzić a G pozostanie.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.05.2011, 11:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Stadion to nie miejsce na demokrację.
Ale to też nie jest miejsce na ruganie braci.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2011, 11:44
@ Agresywny Chomik
Lubisz oglądać mecze jak w Anglii? Nikt na stadionie Wisły Ci tego nie zabrania. Są od tego odpowiednie sektory. Ja nie lubię siedzieć i oglądać meczu przez 90 min, bo dla mnie mecz Wisły to sposób na fajne spędzenie czasu... Poprzez zabawę i doping dla ukochanej drużyny.. Przez 90 minut.. Ciekawe, czy fajnie oglądało Ci się mecz wczoraj, bez dopingu. Jeśli tak, to gratuluję..
A co do pretekstu dla rządu... Dla nich każdy pretekst jest dobry.. Oglądałem powtórkę w C+ i bardzo im się nie podobało buczenie i udawanie małpy jak przy piłce był Arboleda.. Powód tak samo dobry do zamknięcia stadionu jak każdy inny...
Odpowiedz cytując
maestrooo91
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 12.05.2011, 11:46. W jedności siła.
Chciałbym sie w kilku zdaniach wypowiedzieć co do sytuacji z wczorajszym meczem. Na R22 chodzę od 5 lat ale tak zażenowany nie czyłem sie nigdy.To co wczoraj zaprezentowali gniazdowi a dołączyło sie połowa sektora G jest gorzej niż żenujące. Jak mozna sie tak zachowywać. Dzilić Wisłe na 2 czesci i gwizdac na doping innych ? Ultra Wisła strzeliłą sobie solidnego samobója. Obrażająć większą czesc Wislackiego grona. ŁAtwo to obliczyć. 2500 ludu z G wraz z UW pokazało wczoraj "srodkowy palec" pozostałem reszcie kibiców w liczbie 15,500 - brawo. Gdzie bysmy teraz byli gdyby nie te "pikniki" ? Wczoraj bedac na g4 czułęm sie zażenowany - i po tych wydarzeniach wolę sie identyfikować z normalnymi kibicami z D,E,F niż tymi zarozumialcami z G. Na koniec jeszcze raz powtorze WSTYD MI ZA NASZE ZACHOWANIE WCZORAJ Z TRYBUNY G.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2011, 11:47
RWD napisał(a):Wyświetl post
Nie uwazasz że te słowa powinny przemyśleć dwie strony wczorajszego "konfliktu"?

Tak, zenadą było wg mnie jechanie po sobie nawzajem, za inicjowane niestety na G.
Równie żenujace jest wg mnie jednak wyłamywanie sie E z protestu - jeśli zrobiłby to ktoś nie znający sytuacji zrozumiałbym to.
Jesli jednak te osoby bronią się arguemtnami o swojej długoletniej działlności, wyjazdach, aktywnych latach na Wisle to zupełnie nie kumam jak moga przekornie stawać w poprzek by prostest zepsuć.
Juz zapomnieli o tych swoich latach na Wisle?
Juz zapomnieli Sektor X?

Nie jestem już gimnazjalistą, nie nakładam czerwonej koszulki na kurtkę, nie dre mordy na kazdym meczu ale nie zapominam skąd się wywodzę i zawsze będe popierał tą spontaniczną młodość, ktorą moejmu pokoleniu ktoś bezczelnie pod.......ił.

Dwie strony dały wczoraj po dupie, obie musza miec tego świadomość i stsrać sie wyjaśniac/tłumaczyć/jednac a nie zaogniać.
Żeby takie sytuacje nie miały więcej miejsca przy jakichkolwiek akcjach, ich organizatorzy powinni zadbać o odpowiednie nagłośnienie. Informację ulotkową (nie każdy wchodzi na e-stronę) , jakieś kartki z info na krzesełkach, jaki jest cel protestu i jak bedzie on przebiegał. Wczoraj ewidentnie widać było, że o ile przez 15 - 20 minut na tak ważnym zresztą meczu dla Wisły i oczekiwanym przez kibiców była akceptacja ciszy jako protestu , to gdy trwał on nadal to na E zaczęli się denerwować, że nie będzie pomocy dla druzyny. Nikt z nich nie wiedziałi że cisza trwać będzie cały mecz. Stąd głupawe przyśpiewki miedzy sektorami i ogólny niesmak. Niestety ale brak informacji i komunikacji spowodował tą sytuację. No i przeciwnik. Na meczu z np. Polonią Bytom przeszłoby to bez większego halo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze ze zostala zablokowana, po co Wisle ewentualna nagonka w mediach ktora moze przycmic ewentualnemistrzostwo, po co dac wladzy jakikolwiek argument do reki. Obecnie jest bardzo slisko i trzeba uwaznie stapac aby sie nie wy.......ic jak ekipy Lecha i Legii w Bydgoszczy ktore strzelily samoboja nie tylko sobie ale wszystkim.

P.s. Mecze w Angli oglada sie naprawde bardzo przyjemnie.
Ślisko? Bo cudak stwierdził ze jak usłyszy prawdę na swój temat to zamknie stadion? W czym niby ta oprawa miała być nieodpowiednia? Jeżeli tylko w tym że nie podoba sie rudemu to ja mam to w dupie. Że zamknie stadion? Niech zamyka, jak sie ktoś zapyta dlaczego to sie mu pokaże oprawę i będzie wszystko jasne. Nikt wczoraj nie demolował stadionu żeby mieli wystarczający pretekst do jego zamknięcia
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie, jak poradziła sobie Legia bez "żylety".Wkońcu pikniki przestały przychodzić na mecze, bo nie dość, że na boisku była żenua, to jeszcze cicho na trybunach.
Myślisz, że to taka abstrakcja, by na Wiśle było podobnie?Sport jest dla ludzi a nie ludzie dla sportu, tak samo kluby piłkarskie.

Mam nadzieję, że aktualna sytuacja już się nie powtórzy a co co miało miejsce wczoraj będzie nauczką dla wszystkich.
Chłopie, lubię cię ale jeśli podejmujesz dyskusję ze mną - to na temat tego, co piszę. A nie na temat tego, co wydaje ci się, że ja myślę.

Nikt nie chce wyrzucać ultrasów ze stadionu Wisły. Przecież specjalnie dla nich jest osobny sektor dla najbardziej fanatycznych kibiców.

Chodzi o to, że przy - wkrótce - 30 tysięcznym stadionie ultrasi będą stanowić ok. 15-20% wszystkich kibiców. I pora zrozumieć, że jako mniejszość ruch ultras powinien zacząć szanować tą większość, która obecnie wynosi ok. 2/3, a wkrótce pewnie i z 75-80% wszystkich kibiców.

Im szybciej to zrozumieją osoby decyzyjne, tym lepiej dla ultras, wszystkich kibiców i przede wszystkim dla Wisły. Czasy się zmieniają w sposób nieuchronny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 11:48
Panowie , ogarnijmy się !! W niedziele DERBY a my co? Mam tylko żal o jedno: G jedzie po wszystkich ale nic wcześniej nie mówi o co chodzi z protestem - siedziałem na D i szlag mnie trafiał że nie ma dopingu - wszyscy myśleli że to przez sytuację ze stadionami Lecha i Legii!! NIKT nie wiedział o co poszło!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 12.05.2011, 11:48
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Synku wasz cyrk wasze małpy ,chcecie się bawic w kotka i myszkę z policją i prokuraturą prosze bardzo,ale nie macie prawa mieszac do tego kibiców Wisły bo gówno mnie to obchodzi czy ty wbiegłeś czy nie wbiegłes na murawe wasz problem dowidzenia.
Rozumiem, że dopiero jak zamkną stadion przy Reymonta za pozdrowienia na derbach to będzie Twój cyrk ?

Albo nawet i bez tego jak to zamierzają zrobić ze stadionami Bełchatowa i Widzewa ?
Odpowiedz cytując
metalww
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 12.05.2011, 11:52

Chodzi o to, że przy - wkrótce - 30 tysięcznym stadionie ultrasi będą stanowić ok. 15-20% wszystkich kibiców. I pora zrozumieć, że jako mniejszość ruch ultras powinien zacząć szanować tą większość, która obecnie wynosi ok. 2/3, a wkrótce pewnie i z 75-80% wszystkich kibiców.

To się uśmiałem. Większość to będzie ale na meczu z Legią i z Lechem. Zobaczymy co będzie na meczu z Polonią Bytom, w jakąś środę, jak będziemy w środku tabeli.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 11:53
ktos tu napisal ze nie ma takiej opcji, aby ktos wczoraj na meczu nie wiedzial dlaczego nie ma dopingu... otoz powiem Ci ze badzo duza liczba ludzi nie wiedziala o co chodzi, ja sam sie do nich zaliczam..

... bylem na F, do krk mam jakies 100 km, na mecz wyjechalem juz o 14, caly dzien nie czytalem zadnych portali, forum itp, bo nie bylo takiej mozliwosci, na stadion wszedlem za pieć 20 (tak wiem moja wina, moglem wczesniej itp itd...niestety nie moglem...) przed kołowrotkami stalo wtedy jeszcze mnóstwo ludzi, pierwsze 10 min meczu cisza, myslalem ze to chodzi o protest przeciwko Tuskowi, lecz wczesniej bylo mowione, a raczej pisane, ze wychodzimy, mysle sobie no coz, moze sie rozmyslili, i zamaist wychodzenia bedzie chwilowy brak dopingu... i tak czekalem kolejne minuty w ciszy na to az wreszcie zerwie sie doping, ktorego PILKARZE WCZORAJ BARDZO POTRZEBOWALI...

nie mowcie ze gniazdowy mowil, dlaczego nie bedzie dopingu (zablokowanie oprawy), pewnie i mowil ale na F slychac tego nie bylo (moze za pozno przyszedlem)... a co dopiero na E... te wyzwiska byly wczoraj mocno przesadzone... masa ludzi naprawde nie wiedziala dlaczego G nie spiewa, dodam ze okrzyk "nie ma zabawy bo blokujecie oprawy" byl spiewany w sposob niezrozumialy, dopiero gdy przyjechalem do domu dowiedzialem sie o co w ogole chodzilo, czego dotyczyl protest i co G czasem krzyczalo... nie lcizac tego co bylo spiewane na piknikow, to akurat bylo zrozumiale.

dodam tylko jeszcze ze dostosowalem sie wczoraj do mlyna i nie spiewalem, tak na prawde nie wiedzac dlaczego nie spiewamy... PIKNIK ktory tu raczej nie zaglada jak i tez na inne nasze portale, mial prawo nie wiedziec wczoraj co sie dzieje i dlaczego sie dzieje, wiec przestanmy sie wyzywac, bo WISŁA to MY wszyscy, My dopingujacy, jak i Oni - pikniki... ave

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 11:55
dynek.pl

koszt dwóch wyjazdów ( a nie raz wystarczy jednego ) w sezonie, przewyższa różnice w cenach karnetu między D a E.
Tak więc według twojej pokrętnej logiki, to kibice z d jeżdżący na wyjazdy, wydają więcej pieniędzy, są bardziej zaradni i zarazem inteligentniejsi. Co ty na to Einsteinie?

Mam karnet na E i mi było wstyd za to, że wszystkie kluby w Polsce potrafiły dostosować się do protestu z wyjątkiem nas.
Późniejsze beszty (też skandal) ze strony młyna były konsekwencją niedostosowania się niektórych do protestu.

Chwile jeszcze łudziłem się, że jest to konsekwencją, tego iż niektórzy po prostu o nim nie wiedzą. Niestety jednak to jaką niektórzy czerpali perwersyjną radość z robienia "na przekór" młynowi oraz wypowiedzi ludzi tutaj na forum całkowicie pozbawiły mnie złudzenia.

W każdym klubie są kibice sukcesu, w każdym klubie są pikniki, ale dlaczego tylko na Wiśle te pikniki nie potrafią dostosować się do reszty, a wręcz z premedytacją łamią protest ?

Jestem cholernie rozgoryczony. to chyba najsmutniejszy mecz na jakim kiedykolwiek byłem.
Ostatnio edytowane przez Snow : 12.05.2011 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów