The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matlac
Junior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2013, 23:05
ja mam z cyfrowego polsatu i nie ma problemu, modem podłączony do routera a ten kablem z komputerem; ale nie mam pojęcia co u Ciebie może być nie tak
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.10.2013, 02:22
Wiem, że głupie pytanie ale zna ktoś kogoś/jakiś sposób że anulować mandat?

albo brał ktoś kiedyś mandat na raty?
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 28.10.2013, 09:39
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem specjalistą ale słyszałem ze niektórzy operatorzy nie pozwalają na rozdzielanie neta na kilka komputerów
Ale router WI-FI dostałem od nich to jak nie pozwalają ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.10.2013, 11:59
siema, mam małą sprawę.
jestem na wypiździejewie i mam słabego neta z play na tablecie, a moja kobieta prosiła mnie żebym wyciął jej tło z jednego obrazka na już... nie mam ps-a. Znajdzie się ktoś na tyle miły i to za mnie zrobi... zamuje to tak na prawdę max 2min.
odwdzięczyć się mogę... np. w wawie na meczu wyjazdowym. nie wiem jeszcze jak...
prv
Odpowiedz cytując
Westmoreland
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.10.2013, 12:26
Witam
Majac wp8 w telefonie nokia lumia mozna byc narazonym na jakies wirusy lub inne zlosliwe programy? Jesli tak to sa jakies antywirusy? Ostatnio widzialem na pudelku jednego z antywirusow, ze jest na smartfony.
Dziekuje
Si vis pacem, para bellum.
(Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny.)
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.10.2013, 14:39
Ma ktoś ciepłą wodę w kranie z MPEC? Mam na myśli bloki - nie domki jednorodzinne.

Ile musicie czekać np. rano zanim poleci gorąca?

U mnie zlewam do 3 litrów - miesięcznie to ponad 200 litrów wody w kanał za którą płacę ... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.10.2013, 15:00
Mieszkanie masz daleko od pionu czy blisko?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.10.2013, 15:16
Metr ... Testowaliśmy w różnych mieszkaniach - 3 litry to min - u kumpla leci ze 4.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 29.10.2013, 15:36
A co w tym temacie mówi zarządca / administrator ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.10.2013, 15:41
Administrator wie tyle co ja - że norma jest 3 litry. Ale ..uj z normą - niech będzie litr ale czemu trzy
Dlatego pytam jak jest w innych budynkach - z ciekawości. Czy to wina MPEC czy trzeba po prostu coś wyregulować w hydroforni.

Myślimy też nad pompką wymuszającą cyrkulację - tylko nikt nie wie czy technicznie się da u nas ...
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 29.10.2013, 16:26
Zmierzyłem u siebie i też zlecą z 3 litry zanim ciepła pójdzie pełną parą. ( budynek wielorodzinny 11 pięter, ciepła woda z MPEC ).
Szczerze mówiąc to ja przyczyny takiego stanu rzeczy upatrywałbym w instalacji wodnej budynku i jej cyrkulacji. O ile ciepła woda w pionie utrzymywana jest w jednorodnej temperaturze tak przy odgałęzieniu od pionu ta temp. musi się zmniejszyć ponieważ po pierwsze nie masz takiej cyrkulacji a dwa występuje dłuższy odcinek rury, który dodatkowo ją wychładza. Dlatego też pewnie występuje ta norma 3 litrów. Pprzez upuszczenie wody w kranie sam kreujesz cyrkulację bo ciśnienie z pionu "dobija" ciepłą wodę do tej już nieco wychłodzonej w odgałęzieniu. Podobną sytuację miałem na jednym z zarządzanych budynków ale tam problem był o wiele bardziej złożony. Mieszkania od pionów były bardzo daleko i zanim ktoś dostał ciepłą wodę to musiał upuścić 10 - 15 litrów. Z tego co pamiętam ( a było to ponad 5 lat temu ) to tego problemu nie dało się rozwiązać montażem dodatkowej pompy cyrkulującej wodę w instalacji bo cyrkulacja w odgałęzieniach od pionów jest bardzo ciężka. Ja problem obszedłem poprzez montaż licznika cyrkulacji. Co do innych rozwiązań to najlepiej jakby wypowiedział się jakiś branżowiec z wod-kan.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 29.10.2013 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.10.2013, 13:56
@ Kocur

nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale pamiętam u mnie w bloku (6 pięter, Pr. Czerw, woda z MPEC) była taka sytuacja, że trzeba było długo czekać zanim z kranu poleci ciepła (gorąca) woda. Sprawę zgłoszono do Zarządcy ten bodajże zwrócił się do MPEC-u - jak tłumaczyli, mieszkańcy zażyczyli sobie by woda gorąca (w pełni) leciała dopiero po takim czasie, z uwagi na to żeby np. dzieci puszczając wodę, nie poparzyły sie. I na pewno zostało to zmienione, bo części mieszkańców się to nie podobało. Po jakimś czasie na pewno woda ciepła leciała szybciej. Wnioskowałbym, że zmienić to może MPEC, ale czy na Twoją indywidualną prośbą czy np. kilku-kilkunastu mieszkańców - nie wiem.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.10.2013, 14:35
Dostałem oficjalną odpowiedź z MPEC.

Cyrkulacja wody odbywa się do zaworu na piętrze - potem jest "martwa strefa" i tam te 3 litry zimnej wody zwłaszcza po nocy może się znajdować.

W sumie nie płacę kosmicznych rachunków za wodę (i tak sto razy lepsze niż mieć gaz w mieszkaniu) ale fakt sam w sobie lekko denerwujący.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 30.10.2013, 17:07
No i się potwierdziło to co mówiłem. Cyrkulacja odbywa się jedynie w pionie. W odgałęzieniu od pionu cyrkulacja wywoływana jest wyłącznie przez pobór wody. W czasie braku poboru woda jest wychładzana i zanim się uzupełni gorącą to zlatują owe 3 litry.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.10.2013, 09:15
Pytanko, potrzebuję kupić oscypka (a raczej wyrób oscypkopodobny) na prezent w miarę szybko i bezboleśnie. Dostanę takie coś w którejś z galerii lub w innym miejscu, niż przejście podziemne ?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 31.10.2013, 10:33
w tesco na kapelance przed wejsciem na hale są dwa stoiska. Po jednym przed każdym wejściem.
Odpowiedz cytując
peele
Member

Od: 05.2012

Stary 02.11.2013, 09:38
Pany, szukam na szybkości jakiegoś pokoju 1-osobowego na Bronowicach Małych, ew. okolice tj. Królewska, bronowicka i ulice obok. Do 650-700 zł z wszystkim. Pisze tutaj bo może ktoś coś ma do zaoferowania, na strony tupu gumtree itp... to już mi cierpliwości brakuje... jak coś to priv.
TSW
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 02.11.2013, 17:48
Ma ktoś konto w Alior Sync? Zamierzam likwidowac konto w normalnm Aliorze, bo to złodzieje. I szukam dobrej alternatywy. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym bankiem?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.11.2013, 22:42
Poszukuję jakiejś ciekawej opcji na Andrzejki. To nie ma być dyskoteka a raczej jakiś bal w stylu wesela. Może być poza Krakowem (w stronę północną) ale w tym przypadku fajnie gdyby był nocleg i wymeldowanie dopiero koło południa. Co do ceny to oczywiście jak najniżej i nieprzekraczalna granica to 200zł od pary.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 05.11.2013, 09:53
Gdzie w Krakowie kupię rogale świętomarcińskie? Do pyrlandii nie wybieram się, tym bardziej koło 11.11. Wiem, że to zastrzeżony produkt regionalny i z rogalami może być jak z oscypkami na dworcu. Ale może być i podróbka.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Stary 05.11.2013, 11:34
Ktoś poleci jakiś tani nocleg dla dwóch osób we Wrocławiu? Najlepiej gdzieś blisko centrum.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2013, 11:52
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś konto w Alior Sync? Zamierzam likwidowac konto w normalnm Aliorze, bo to złodzieje. I szukam dobrej alternatywy. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym bankiem?
To samo pytanie.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 05.11.2013, 15:20
Wie ktoś jak zainstalować Antywirus z płytki kiedy nie mam możliwości umieszczenia jej w kompie ?:(
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2013, 18:11
Głośniki podłączone do lapka nie grają. Znaczy grają bardzoo bardzo cicho i na Aux i na radiu. Wczoraj po ciemku nadepnąłem na nie i pociągnąłem.
Coś pomożecie..
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 05.11.2013 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.11.2013, 18:38
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Mam od jakichś 2 tygodni, póki co jestem zadowolony. Masz jakieś konkretne pytania?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 06.11.2013, 09:01
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w Krakowie kupię rogale świętomarcińskie? Do pyrlandii nie wybieram się, tym bardziej koło 11.11. Wiem, że to zastrzeżony produkt regionalny i z rogalami może być jak z oscypkami na dworcu. Ale może być i podróbka.
widziałem, że w Lidlu mają być, niby nawet oryginalne (pieczątka "oyrginalności" na plakacie była), nie wiem czy nie od tego tygodnia.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 06.11.2013, 13:03
jak w temacie...
mam w nowym mieszkaniu jedno gniazdko na internet i tv... neta mam z vectry a tv miałem naziemną, która w zupełności mi wystarczała. przyszli dzisiaj kolesie z vectry i powiedzieli że muszę wybierać... albo internet albo tv. jak widać wybrałem neta....
nie da się zrobić jakoś żebym jednak mógł odbierać tą normalną telewizję (dzisiaj LM) i żebym miał normalnie neta?
umowa z vectrą kończy mi się za 4 miesiące i już złożyłem wypowiedzenie... bo chce przejść do czegokolwiek innego... i wziąć pakiet internet+tv, ale chciałbym mieć tv przez te 4 ostatnie miesiące...
co mogę zrobić najtańszym kosztem? kupić zwykłą antenę? podłączyć kompa i przez neta oglądać (kabel?/adapter?)? chyba że da się coś z kablami zrobić...
HELP!! prv
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2013, 17:50
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
To samo pytanie.
Ja mam Synca już jakiś rok. Było bardzo dobrze do póki nie przycieli Cash backa. Teraz jest spoko. Dość słabo jest z ofertami dodatkowymi typu ubezpieczenia, giełda itp ale kasy z konta nie kradną

Jak coś to pytajcie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2013, 16:18
szukam kontaktu jakiegoś szpeca od turystyki - najlepiej pracownika biura podróży.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 07.11.2013, 16:39
Kamil kup zwykły dekoder telewizji cyfrowej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów