The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 21:27
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Czy niektórzy wierzą, że Nowak kiedyś wyzdrowieje? z Grzelakiem i Dawidowskim stworzyliby trójkąt marzeń....
Zapomniałeś o szałachowskim.

Swoją drogą to samo mówiło się o Jeleniu (niektórzy mówili że lada dzień zawiesi karierę z powodu niezaleczalnego urazu pleców), ajk widać sobie poradził i w tej chwili razem z Błaszczykowskim są najlepszymi polskimi piłkarzami.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.06.2009, 21:57
Mimo wszystko nie warto ryzykować z Nowakiem. Tak jakby nie było innych piłkarzyn na świecie.W końcu Łysy za coś kasę bierze więc powinien mieć kilku kandydatów do ataku.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2009, 22:57
o Fonfarze pisali w dzisiejszym Przeglądzie Sportowym. też myślę że to dobry zawodnik na prawą obronę, bo jest doświadczony, zdrowy i darmowy.
co do Nowaka - wolałbym go wziąć
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.06.2009, 23:10
Nowak napewno nie moze byc tym jedynym na ktorym mamy polegac,jest za bardzo podatny na kontuzje,jako partner Brozka jak najbardziej ale nie jako nasza glowna armata.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2009, 06:29
Niechce Nowaka,niechce powtórki ala Niedzielan ala Dawidowski
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.06.2009, 07:02
Trafiłem na forum gdzie pyrki rozmawiali o zdolnych Bośniakach. I co napisał jeden z Bośniaków oto:
Cytat:
lol don't underestimate the best of the BiH league. We all thought like that about Stilic. "yeah he is one of the best midfielders in BiH, but so what?" and then he moved to Poland and now he is a hit. I think the best players of BiH have potential which we will be surprised to see. Stilic, Ibricic (Hajduk), Huseinovic (Werder Bremen), Muratovic (Sturm Graz), Vladavic (Zilina), Edin Dzeko (Wolfsburg), and Hasagic (Istanbul BB), were all great talents in BiH, and now at least 6 out of those 7 that I just mentioned can be easily said to be one of the best players in their leagues. Hasagic is wanted by Fenerbhace, Dzeko can join any of the top 4 teams in Germany after what he has accomplished in Wolfsburg, Vladavic is followed by Ukraine's 2 biggest giants, Ibricic was suppose to be a Dynamo Kiev player but he choose Hajduk, and Muratovic is amongst Russia's best today but he is old to join a bigger side. Don't underestimate our youth.
Dlatego oby ten Vladavic przyszedł, ale konkurencję mamy naprawdę niezłą(jeżeli Fuckty nie zmyślają).
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 02.06.2009, 07:58
A ile kasy klub dostanie od C+ za zdobycie mistrzostwa Podobno to ma być znacząco więcej niż w latach poprzednich Więc i na transfery powinno być więcej Zna ktoś kwote
Ostatnio edytowane przez Wujekm : 02.06.2009 o godz. 08:06.
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2009, 07:59
skupiłem się tylko i wyłącznie na zawodnikach z naszego "podwórka"

ja to widzę tak:

bramkarz: Grzegorz Kasprzik - Piast Gliwice ( byłby wzmocnieniem)

środkowy obrońca:
Kamil Glik - Piast Gliwice lub Adam Banaś - Górnik Zabrze ( oboje do ściągnięcia, bez wygórowanych kwot transferowych) oboje byli by wzmocnieniami.

lewy/prawy obrońca: Krzysztof Król ( Jaga) Grzegorz Fonfara ( GKS) byliby zmiennikami, ale wartościowymi.

środkowy pomocnik: oczywiście zakładam, że Garguła sie wyleczy i będzie wzmocnieniem... a jeżeli chodzi o defensywnego pomocnika to Bednarz powinien! już podpisywać kontrakt z Januszem Gol z (GKS) zwłaszcza, że GKS odpadł z walki o puchary...

lewy pomocnik: Janusz Gancarczyk - Śląsk Wrocław ( chłopak ma potencjał niesamowity, przy Skorży by się rozwinął bez wątpienia) lub Kamil Wilczek - Piast Gliwice ( chłopak ma talent, taki nieoszlifowany diamencik ;P)

napastnik:
tu jest problem, bo o ile jestem przekonany, że Dawid Nowak jest świetnym napadziorem to nie jestem przekonany co do jego zdrowia... więc ostatecznie można by było powalczyć ale jak sie nie uda to nie załamywać rąk i poszukać za granicą...
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 09:38
A jak się sprawa ma z tym brazylijskim napastnikiem z CSKA Sofia którym Wisła była bardzo zainteresowana?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.06.2009, 09:42
Nowak tak
ale musiał by przejśc gruntowne badania przed podpisanie kontraktu...
mi sie wydaje że on ma problemy podobne jak swego czasu Messi
z miesniami...

Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.06.2009, 10:12
Podobno tymi 2 Pomocnikami interesuje się Bednarz, nawet według "faktu"... był już ja Węgrzech i Słowacji:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ok/profil.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ro/profil.html

Wiem że FM to nie jest wiarygodne źródło ale według skautów FM'a ten Leonardo jest lepszy od Zienia.
Obaj za free
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.06.2009, 10:32
marcinb88 napisał(a):Wyświetl post
Podobno tymi 2 Pomocnikami interesuje się Bednarz, nawet według "faktu"... był już ja Węgrzech i Słowacji:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ok/profil.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ro/profil.html

Wiem że FM to nie jest wiarygodne źródło ale według skautów FM'a ten Leonardo jest lepszy od Zienia.
Obaj za free
Ten Leonardo grał 2 mecze na Igrzyskach Olimpijskich w Sydney. W tamtej drużynie grał między innymi Ronaldinho, Fabio Aurellio, Edu i Lucio, a trenerem był Luxemburgo. Teraz stał się takim "Węgierskim Rogerem" bo gra w reprezentacji Madziarów, nie wiem jak dostał zgodę skoro grał na Olimpiadzie w składzie Brazyli.... Podobna była sytuacja z Cantoro, któremu nie pozwolono grać dla Polski.
Więc jeśli Bednarzowi udało by się go ściągnąc za free(kończy się mu kontrakt), to myślę,że było by to interesujące wzmocnienie. Jego druzyna w tym sezonie zdobyła mistrzostwo Węgier a on był podstawowym zawodnikem zdobywająć 5 bramek i zaliczając 6 asyst
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 11:55
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
A jak się sprawa ma z tym brazylijskim napastnikiem z CSKA Sofia którym Wisła była bardzo zainteresowana?
Facet nazywał się Nei i była swego czasu wielka akcja pt "Nei do Wisły"

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...sfer-do-wisly/

potem

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-w-cska-sofia/

i tak przez jakiś czas się toczyła ta sprawa.

Teraz patrzyłem w skład CSKA i go już tam nie ma, poszperałem dalej i Wikipedia podaje, że gra teraz w Al-Shabab. Więc pewnie zarabia sporo i niezbyt go już interesuje podbój Europy.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 14:32
Może spróbować znowu z Romero Był jeszcze jeden brazylijczyk ale podobno zdecydował się grać w jakieś duńskiej drużynie.No i oczywiście rynek polski.Wisła starała się 1,5 roku temu o Gorawskiego.Więc z okazji spadku górnika może należy z nim porozmawiać.Byłby dobrym wypełnieniem luki po Zieńczuku.Bramkostrzelny Banaś również.Jeżeli polonia robi pod nich podchody to nie wierzę że Wisła nie mogła by ich pozyskac.Można zrobić wymianę za Niedzielana.Jop chce wrócić nigdy nie byłem jego zwolennikiem ale napewno podniósł swoje umiejętności w mocnej lidze rosyjskiej.Czy ktoś jeszcze pamięta jak było głośno o brazylijczyku pseudo"pitbull"? Temat przejscia do Wisły był również nagłasniany.Ostatecznie trafił do Porto ale nie przebił się do podstawowego składu.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 14:43
Cytat:
No i oczywiście rynek polski.Wisła starała się 1,5 roku temu o Gorawskiego
A chcesz drugiego Dawidowskiego?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 15:17
Gorawski jest juz stary, a poza tym nic wielkiego w Górniku nie pokazał, za słaby na Wisłę
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.06.2009, 16:56
A co myślicie o Aleksandrze Vukovicu? Aris Saloniki chce rozwiązać z nim kontrakt, można by było zrobić Legii na złośc i go zatrudnić. Przyda się kiedy ma odejść Canoro, a Garguła nie pomoże nam w el. do LM
Powód: Uważaj, żebym ja Ci nie zrobił na złość...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2009 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
avathar
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2009, 17:02
ja proponuje przemyśleć temat Ślusarskiego, z tego co wiem ma zapis że w pierwszej lidze grać nie będzie...
pozostaje kwestia chęci samego zawodnika i kibiców
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.06.2009, 17:02
MCX napisał(a):Wyświetl post

Teraz patrzyłem w skład CSKA i go już tam nie ma, poszperałem dalej i Wikipedia podaje, że gra teraz w Al-Shabab. Więc pewnie zarabia sporo i niezbyt go już interesuje podbój Europy.
Przecież to ze jest u arabów było bezpośredni przyczyną tego, że do nas nie trafił. Byliśmy dogadani i z klubem i z zawodnikiem ale po ofercie arabów Nei zażądał więcej od nas, nie byliśmy mu tego zaoferować i jest tam gdzie jest.
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Od: 04.2008

Stary 02.06.2009, 17:03
A co myślicie o Aleksandrze Vukovicu? Aris Saloniki chce rozwiązać z nim kontrakt, można by było zrobić lEGII na złośc i go zatrudnić. Przyda się kiedy ma odejść Canoro, a Garguła nie pomoże nam w el. do LM
mam dla ciebie rade: idz do apteki i kup sobie porzadny termometr.

Tylko chory czlowiek moze myslec o graniu bylego kapitana i zatwardzialego legionisty na R22.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Stary 02.06.2009, 17:05
a może zróbmy na złość też Lechowi i podpiszmy z Rengifo teraz kontrakt a przyjdzie zimą... o i jeszcze raz na złość Legii i podpiszmy tak samo Rogera...

Daj spokój z takimi propozycjami- może i fajnie by było mieć ich w kadrze ale oni są mimo wszystko świadomymi ludźmi a nie zabawkami i w życiu nie zechcą grać w Wisle- tak jak nie wierze żeby taki Cantoro, Kosowski, Franek czy jakikolwiek inny nasz piłkarz nie związany nigdy z Lechami i Legiami kiedyś zagrał u nich...
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.06.2009, 17:16
Svitlica dał się namówić, co prawda kariery u nas nie zrobił ale zdecydował się przejść pod Wawel
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2009, 17:48
Cytat:
bramkarz, konczy mu sie kontrakt.. http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ho/profil.html

gral w reprezentacji Austrii przeciwko nam rok temu
chyba nie byłoby nas stać na niego, choć opcja byłaby zajebista

Cytat:
polecam zwrocic uwage na krola strzelcow czeskiej 2. ligi 15 goli (22 lata) Jirouš Martin
super warunki 1.93 m obecnie gra w Baniku Sokolov

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...in/profil.html

oraz krola strzelcow Gambrinus Ligi ( 1. czeska) Andrej Kerič (23 lata, 1.73 m) 14 goli
Jego zespol Slovan Liberec (dostal sie w tym sezonie do Ligi Europejskiej, a moze i LM)

http://www.fotbalportal.cz/hrac/1343...-keric/profil/
podbijam, ktos mówił, że Bednarz & spółka znają ten rynek...
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 02.06.2009, 17:55
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ez/profil.html bardzo bramkostrzelny pomocnik z Argentyny, 23 lata, 180cm wzrostu, cena wg transfermarkt 400tyś. Euro
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 02.06.2009, 17:57
L0czek napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ez/profil.html bardzo bramkostrzelny pomocnik z Argentyny, 23 lata, 180cm wzrostu, cena wg transfermarkt 400tyś. Euro
chyba jakis wypas koles
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 02.06.2009, 18:10
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Nowak tak
ale musiał by przejśc gruntowne badania przed podpisanie kontraktu...
mi sie wydaje że on ma problemy podobne jak swego czasu Messi
z miesniami...
http://www.90minut.pl/news/93/news93...-operacje.html
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.06.2009, 18:14
Na całe szczęście dla nas bo jeszcze by go kupili.
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.06.2009, 18:17
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Na całe szczęście dla nas bo jeszcze by go kupili.
No ok, czyli dzisiaj odpadł Nowak i Zurawski... w takim razie kto do napadu.....?
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 02.06.2009, 18:20
No ok, czyli dzisiaj odpadł Nowak i Zurawski... w takim razie kto do napadu.....?
Moim zdaniem kupia Micanskiego jezeli ma klauzukle 300tys
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 02.06.2009, 18:20
Bednarz pewnie przygotowywał te dwa transfery od pół roku i w jedno popołudnie znowu ma puste biurko !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów