The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2013, 21:39
Proszę o kontakt na priw osoby które zajmują się zbiorką fantów dla chłopaków z Lechii.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 28.05.2013, 22:31
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
potrzebuję kupić smaczne słodkie musujące wino. Kiedyś piłem takie z 1,5litrowej butli i było przepyszne. Jakieś włoskie z tego co pamiętam.

i ewentualnie gdzie w Krakowie? w grę wchodzą okolice kleparzy AGH dworca.
Prawdopodobnie chodzi Ci o Vino Frizzante. Znajdziesz w każdym Tesco- 7% vol
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.05.2013, 22:56
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie chodzi Ci o Vino Frizzante. Znajdziesz w każdym Tesco- 7% vol
Lambrusco.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 28.05.2013, 23:20
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Lambrusco.
O to to..dokladnie to miałem na myśli
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 29.05.2013, 13:37
Proszę o kontakt na priw osoby które zajmują się zbiorką fantów dla chłopaków z Lechii.
podbijam! na serio nie ma TUTAJ nikogo z SKWK?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.05.2013, 14:50
Dzięki za odpowiedź więc mam kolejne pytanie

gdzie na necie oglądnę Układ Zamknięty? mogę pobrać tylko żeby działał. Potrzebuję na wczoraj zobaczyć ten film a wyjazd do kina odpada z powodu czasu.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 29.05.2013, 15:22
Czy kojarzy ktoś osiedle Okulickiego? (nie chodzi o przystanek na Okulickiego) jakim tramwajem z ronda mogilskiego tam dojade? wiem,że jakiś tramwaj tam jedzie i z przystanku trzeba dojść pieszo.Autbous odpada dlatego muszę tramwajem jechać.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.05.2013, 15:27
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Czy kojarzy ktoś osiedle Okulickiego? (nie chodzi o przystanek na Okulickiego) jakim tramwajem z ronda mogilskiego tam dojade? wiem,że jakiś tramwaj tam jedzie i z przystanku trzeba dojść pieszo.Autbous odpada dlatego muszę tramwajem jechać.
Osiedle, powiem szczerze, że nie kojarzę. Ulicę i owszem, więc żeby nie wprowadzać Cię w błąd podeślę tylko link do strony, dzięki której sprawdzisz jak dojechać do danego miejsca.

wis.la/kevzv

Edit: Być może chodzi o tramwaj linii 52.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2013, 18:30
Koszulkę z czaszką Punishera gdzie kupię w Krakowie? Szukałem po allegro.
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.05.2013, 19:08
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
9,14,52 najlepiej wysiasc na przystanku Rondo Hipokratesa, osiedle jest za szpitalem i przychodnia, nowe bloki
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2013, 00:29
http://allegro.pl/oryginalna-pompka-...233725011.html

Korzystał ktoś kiedyś z czegoś takiego? warte kupna?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.06.2013, 16:31
Znacie strony podobne do www.weeb.tv gdzie za drobną opłatą mam dużo programów do wyboru w dobrej jakości? Głównie chodzi mi o programy sportowe.
Nie wiem czemu ale większość darmowych mi tnie, mimo dobrego internetu.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.06.2013, 16:34
Czy banku udzielają kredytów na oprocentowanie stałe? Chodzi o to, by rata kredytu nie ulega podwyższeniu bądź obniżeniu gdy stopy procentowe ulegają zmianie.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2013, 19:56
Witam! Czy jest ktoś w stanie powiedzieć gdzie kupię taką grę planszową? http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/gra-o-tron/
Jest to "Gra o tron II edycja" Chodzi mi o normalną cenę w granicach 200 zł, jest dostępna jedna na allegro za 350, a to mnie nie urządza. Jeśli ktoś ma jakieś info proszę o informację.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 01.06.2013, 21:39
nero napisał(a):Wyświetl post
Czy banku udzielają kredytów na oprocentowanie stałe? Chodzi o to, by rata kredytu nie ulega podwyższeniu bądź obniżeniu gdy stopy procentowe ulegają zmianie.
No pewnie...sam taki mam...generalnie splacam duzo wiecej, ale mam pewność,ze sie wyrobię
ps. w kazdym banku masz taką opcję.
psII.oczywiście, musisz brac pod uwagę Libor/ Vibor ale to są minimalne wachnięcia
Powód: Libor/Vibor
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 01.06.2013 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.06.2013, 21:50
No pewnie...sam taki mam...generalnie splacam duzo wiecej, ale mam pewność,ze sie wyrobię
Właśnie... więcej... czy jak bierzemy kredyt na 2/3 lata warto brać ze stałą ratą?
Czy stała rata ma sens przy kredytach na dużo lat?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 01.06.2013, 22:57
Nie....stala rata jest dla tych co się nie chcą zarżnąć na dlugim kredycie...Przy Twoich do 5 lat- lepiej jest Ci splacać raty malejące.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.06.2013, 13:14
są w c+ zapowiedzi meczów, gdzie pokazują skróty z poprzedniego sezonu albo rundy, często też są jakieś cytaty z forów (c+ fb czy czegoś jeszcze) - chodzi mi o motyw muzyczny tych zajawek (ze skrzypcami czy nie wiem co to za instrument) - jakby ktoś poratował linkiem albo napisał co to za kawałek byłbym wdzięczny
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.06.2013, 12:19
Czy ważność KKM da się jakoś sprawdzić (oczywiście oprócz w automacie)? Bo sprawdzałem na stronie MPK, ale ja mam taką niebieską kartę na której jest tylko imię i nazwisko oraz 8-cyfrowy numer legiytymacji i nie ma na niej nr KKM .
Ostatnio edytowane przez R33 : 03.06.2013 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2013, 14:48
w sensie chodzi Ci o ważność biletu na KKM-ie ? W prawie każdym autobusie/tramwaju które mają nowsze kasowniki z czytnikiem (takim żółtym pod kasownikiem) jak przyłożysz karte powinno Ci się wyświetlić.
A ja podbijam moje pytanie

Krav napisał(a):Wyświetl post
są w c+ zapowiedzi meczów, gdzie pokazują skróty z poprzedniego sezonu albo rundy, często też są jakieś cytaty z forów (c+ fb czy czegoś jeszcze) - chodzi mi o motyw muzyczny tych zajawek (ze skrzypcami czy nie wiem co to za instrument) - jakby ktoś poratował linkiem albo napisał co to za kawałek byłbym wdzięczny
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Szpak
Junior Member

Od: 05.2013

Stary 03.06.2013, 15:29
ps. w kazdym banku masz taką opcję.
psII.oczywiście, musisz brac pod uwagę Libor/ Vibor ale to są minimalne wachnięcia
A tak w przybliżeniu ile więcej spłacasz w porównaniu do normalnego kredytu i czy kredyt ze stałym oprocentowaniem może być kredytem hipotecznym?
statystyki lotto nie kłamią. Fartowne wyniki, kumulacja, ogromna pula pieniędzy dla odważnych graczy lotto.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 03.06.2013, 17:13
Szpak napisał(a):Wyświetl post
A tak w przybliżeniu ile więcej spłacasz w porównaniu do normalnego kredytu i czy kredyt ze stałym oprocentowaniem może być kredytem hipotecznym?
No dużo dużo więcej...ale...to była moja świadoma decyzja. Po pierwsze dla mnie istotnym było biorąc kredyt na lata pod hipotekę,żebym miał ratę jak najniższą, chociaż de facto najdroższą jeżeli się weźmie do ręki kalkulator....
Przykładowo- mając do wyboru ratę miesięczną w systemie rat malejących spłacaną w 10 lat- musialbym zanosić do banku powiedzmy 1800 zł. Wybrałem świadomie ratę stałą na 30 lat i płacę...450 zł...Wiem,ze ogólnie przeplacam okropnie-ale: i tak płacę mniej niż za wynajem- nie oddaję bankowi prawie wszystkiego co mam, mogę sobie pozwolic na coroczne wakacje z rodziną i PRZEDE WSZYSTKIM- taką cyfrę ( dokładnie 121 franków)..mogę zarobić np.rozwożąc pizze jak mi sie noga kiedyś (tfu tfu), powinie.
A w innym przypadku oddawal bym większość zarobków do banku-zero życia towarzyskiego i atrakcji dla rodziny-a jak bym juz splacił-to mając 65 lat już bym nie mial ochoty na nic-hahhahha...
Reasumując- spłacam więcej ogólnie-ale żyję bezstresu i o to mi chodziło....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.06.2013, 17:58
R33 napisał(a):Wyświetl post
Czy ważność KKM da się jakoś sprawdzić (oczywiście oprócz w automacie)? Bo sprawdzałem na stronie MPK, ale ja mam taką niebieską kartę na której jest tylko imię i nazwisko oraz 8-cyfrowy numer legiytymacji i nie ma na niej nr KKM .
Jest numer karty po jej prawej stronie , tylko bardzo słabo widoczny (zobacz pod światło) jakby wygrawerowany bez koloru.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2013, 17:07
Szpak napisał(a):Wyświetl post
Ja robilem ostatnio symulacje.

Kwota kredytu: 300 tys
okres splat: 30 lat

Rata stala: okolo 1500 miesiecznie
Rata malejaca: Zaczynam od niecalych 2000zl miesiecznie, po 10 latach mam rate w wysokosci raty stalej

kwota odsetek dla raty stalej: 254tys
kwot odsetek dla raty malejacej: 208tys

Symulacje robilem zanim obnizono tak ladnie stopy procentowe, wiec pewnie teraz wyszloby troche inaczej.

Nie bardzo rozumiem o o chodzi ze stalym oprocentowaniem - w przypadku rat malejacych najpierw placisz wiecej, ale to dlatego, ze splacasz wieksza czesc zaciagnietej pozyczki. Dla mojego przykladu jest tak:

dla raty stalej splacam ok 400zl kapitalu i 1100 odsetek miesiecznie
dla tay malejacej splacam 830zl z kapitalu pozyczonego i tyle samo odsetek miesiecznie - po prostu po pewnym czasie odsetki znacznie maleja, jako ze pozyczonego kapitalu jest wiecej.

Jezeli Cie stac, to moim zdaniem rata malejaca jest lepsza. Ale jezeli chodzi o banki to w przypadku raty malejacej Twoja zdolnosc kredytowa bedzie znacznie mniejsza - u mnie to byla roznica rzedu 70tys.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.06.2013, 17:49
Krav napisał(a):Wyświetl post
Może to: The Karminsky Experience Inc. - Exploration

http://hostuje.net/file.php?id=e0525...60d4382ed137a7
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.06.2013, 18:56
Witam,
posiada ktoś na zbyciu opis jakieś imprezy sportowej/festynu lub coś w ten deseń?

Chodzi np o ''Dzień dziecka'' - przedstawienie konkurencji/zabaw jakie się odbędą, zasady punktowania i rzeczy które są potrzebne do zorganizowania danej konkurencji.

Potrzebne na już
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 21:19
Kiedys na stronie s k w k byl tekst o przeszłości naszego klubu, o nas - kibicach, o buntowaniu sie przeciw władzy, o starciach z milicja itd. Pamięta ktos tytuł?
I
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.06.2013, 08:46
Zna ktoś sklep gdzie jest duży wybór piłkarzyków stołowych? Albo może ma ktoś porządny stół do sprzedania ?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.06.2013, 14:15
Chciałem zapytać czym różni się i w ogóle jakiś przykład (skład) ubioru biznesowego i pół biznesowego?
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.06.2013, 15:21
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Chciałem zapytać czym różni się i w ogóle jakiś przykład (skład) ubioru biznesowego i pół biznesowego?
http://en.wikipedia.org/wiki/Dress_code
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów