The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2008, 17:27
Dobrze to my nie trafiliśmy, niestety ale to nie są ogórki pokroju Mattersburg czy inne Tbilisi. Brak w ofensywie zawodnika typu Kosa który by potrafił uciągnąć grę zespołu na pewno nam nie pomoże. Bo Zieńczuk, Brożek czy Boguski nie są zawodnikami z boiskową charyzmą... Może Łobo się obudzi, chociaż pamiętając w jakiej fatalnej formie byli wszyscy kadrowicze po MŚ w Niemczech obawiam się że teraz może być podobnie. Na szczęście tylko Łobo z naszych był na ME.

Raphael napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie wierzę w siłę ich piłki. Są tylko 3 pozycje wyżej w rankingu klubowym UEFA.
No to chyba bardzo wymownie udowadnia że nawet jeśli nie są od nas silniejsi to przynajmniej na tym samym poziomie.
Nasza reprezentacja co prawda słabo zagrała na Euro ale przynajmniej się tam dostała z też niesłabej grupy.
A reprezentacja ma tyle do piłki klubowej co... Idąc twoim tokiem myślenia to równie dobrze byłoby trafić na zespół z Anglii, oni też przecież na ME nie zagrali.

Na dodatek jeśli - odpukać - odpadniemy to nawet PU nam na pocieszenie nie zostanie. Izraelczycy dobrze wiedzą że w ich przypadku jest tak samo.
Ostatnio edytowane przez kch19eg : 01.07.2008 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2008, 17:31
karmel1906 napisał(a):Wyświetl post
najlepszy komentarz z linka na yt
"tragedia; słabiutko zaczęliśmy start w pucharach w tym roku"
to sa jeszcze jakies aspiracje do gry w pucharach na lata kolejne

i juz nie bedzie mozna im zaspiewac "ty k..wo stara czy gralas kiedys w puchaaz rach...".. niestety.

a tak na powaznie, to z jednej strony i smieszno i straszno- obraz jak daleko za murzynami jestesmy w kwestii pilki kopanej na arenie miedzynarodowej....
Puchar intertotto to dopiero kwalfikacje do pucharu UEFA.
Skoro tak to ciezko nazwac to gra w pucharach raczej w kwalfikacjach.
Wisla tez gra w eliminacjach ligi mistrzow a jakos nigdy nie slyszalem zeby ktos powiedzial ze gralismy w lidze mistrzow.Kwalfikacje to kwalfikacje.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 01.07.2008 o godz. 17:38.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2008, 17:32
okti6 kolego ,,jak,, odpadniemy podkreślam ,,jak,, to kompromitacji wielkiej nie bedzie.
Większa będzie jak odpadnie Lech i Legia z Puefa.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 01.07.2008, 17:38
Yaro1984 napisał(a):Wyświetl post
Nie kompromituj sie.Cracovia ma tyle wspolnego z Zydami co z murzynami.To nie Pasy ukochaly zydo-komune tylko inny klub z Czarnej Wsi.(Gracie na terenach dawnego zydowskiego klubu)

Co do rywala,powinno pojsc gladko,chociaz z drugiej strony polskie ekipy lubia dostawac oklep od roznych egzotycznych druzyn.Ale jak sie chce grac w LM to takich rywali nie nalezy sie obawiac.Zycze powodzenia w wlace o LM.
Jeszcze kiedys pisales ze Ci to nie przeszkadza ze ktos nazywa Twoj klub zydowskim a caly czas tak zajadle tego bronisz.Na poczatku istnienia klubu w Cracovii grali glownie zydzi.Wiec co to za roznica na jakich terenach gra Wisla? Glupie argumenty,jesli jestes rocznik 84 to wrecz jest to dziecinne....

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.07.2008, 18:16
dla mnie to śmieszna sytuacja. Wyzywacie Cracovie od żydów, bo ktoś tam kiedyś grał, założył itp. Idąc tym tokiem myślenia, to na Wisłę trzeba mówić milicjanci? Nie rozumiem tego fenomenu wyzywania się. To jest chore. Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 01.07.2008, 18:21
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to śmieszna sytuacja. Wyzywacie Cracovie od żydów, bo ktoś tam kiedyś grał, założył itp. Idąc tym tokiem myślenia, to na Wisłę trzeba mówić milicjanci? Nie rozumiem tego fenomenu wyzywania się. To jest chore. Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.
ROK 1906 austryjacka milicja zaklada w Krakowie WIsle....

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 01.07.2008, 18:33
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
ROK 1906 austryjacka milicja zaklada w Krakowie WIsle....
Wiesz dobrze o czym piszę. Macie taki rys w historii, ale to właśnie nie oznacza, że trzeba was tak nazywać. Wiedziałem, że zaraz zaczną się tego typu tłumaczenia Cracovie i owszem, można wyzywać, bo kiedyś, coś tam miałą w historii. Ale Wisłę? Chroń Panie Boże. Koniec tematu
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2008, 18:40
Wytlumacz moze mistrzu, najlepiej sam sobie. W jaki sposob slowo "zyd" jest dla ciebie, cyt. "wyzwiskiem" ?
Francuz czy Niemiec to tez sa obelgi? A co dopiero Chinczyk pewni

Koniec offtopicu, ktos sie orientuje czy Lech jechal na rankingu klubowym Amiki? Jesli tak to
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2008, 18:40
Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.
Dlatego nie chodzę do kościoła...

A żeby nie offtopować. Rywal trudny, jeden z najgorszych jakich mogliśmy wylosować. Ale też nie taki, którego nie można pokonać. Trzeba zagrać ambitnie, dać z siebie wszystko, żeby później nie .......ić, jak .......iliśmy po meczu kadry z Austrią, że sędzia nam zajebał... Szkoda, że tak daleko, bo niejeden nie da rady pojechać mimo szczerych chęci...

No i szkoda, że rewanż u nas, bo wtedy będę plażował nad Bałtykiem i na mecz ni chuja nie dam rady przyjść :(
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 01.07.2008 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 01.07.2008, 18:42
Wiesz dobrze o czym piszę. Macie taki rys w historii, ale to właśnie nie oznacza, że trzeba was tak nazywać. Wiedziałem, że zaraz zaczną się tego typu tłumaczenia Cracovie i owszem, można wyzywać, bo kiedyś, coś tam miałą w historii. Ale Wisłę? Chroń Panie Boże. Koniec tematu
Chron Panie Boze przed pasiastymii kolaborantami..

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 01.07.2008, 18:48
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Wytlumacz moze mistrzu, najlepiej sam sobie. W jaki sposob slowo "zyd" jest dla ciebie, cyt. "wyzwiskiem" ?
Francuz czy Niemiec to tez sa obelgi? A co dopiero Chinczyk pewni
Udajesz, czy na serio nie wiesz o co w tym chodzi? Przecież każdy wie, w jakim kontekście używa się w tym wypadku określenia żyd. I nie jest to dobry kontekst Przytoczyłeś Niemcy- powiedź Niemiec a powiedz Szwab. Niby Szwabia to część Niemiec, ale gdy mówisz Szwab, masz na celu wyśmianie Niemca

Co do rywali w pucharach. Rywal Wisły jest naprawdę ciężki. Nie sądzę, żeby liga Izraela była gorsza od naszej wspaniałej oranżady. A to mistrz i zdobywca pucharu. Solidny zespół.
Jeśli Legia i Lech odpadną ze swoimi wylosowanymi klubami, to będzie to kompromitacja. Bo w przypadku nie awansowania Wisły, kompromitacją bym tego nie nazwał, bo Beitar to nie ogórki
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 01.07.2008 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2008, 18:51
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
No to chyba bardzo wymownie udowadnia że nawet jeśli nie są od nas silniejsi to przynajmniej na tym samym poziomie.
Chodziło mi głównie o to, że ich piłka nie jest jakoś lepsza od naszej.
A reprezentacja ma tyle do piłki klubowej co... Idąc twoim tokiem myślenia to równie dobrze byłoby trafić na zespół z Anglii, oni też przecież na ME nie zagrali.
Reprezentacja jest w pewnym sensie wypadkową piłki klubowej. W przypadku piłki angielskiej nie można tego do końca powiedzieć bo jest ona zdominowana przez piłkarzy i trenerów z zagranicy więc porównanie nietrafione.
Na dodatek jeśli - odpukać - odpadniemy to nawet PU nam na pocieszenie nie zostanie. Izraelczycy dobrze wiedzą że w ich przypadku jest tak samo.
Właśnie mój post był próbą odpowiedzi na taki właśnie lament. Czy gdbyśmy trafili na jakiś amatorów z Luksemburga to czy tamci "nie wiedzieliby, że w ich przypadku jest tak samo" jeśli odpadną? Oczywiście nie trafiliśmy na łatwego przeciwnika ale to jest dopiero II runda i tu nie ma aż tak tak trudnych przeciwników żeby wieszczyć klęskę. Jak dla mnie to jesteśmy faworytem tego dwumeczu choć nie zdecydowanym faworytem.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.07.2008, 18:56
orzeu tak

Uefa dała Lechowi współczynik Amici
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2008, 18:59
sprawa jest prosta. Albo rzeczywiście marzy się naszej Wisełce awans w LM do fazy grupowej albo nie. Zakładam, że tego zarząd i trenerzy chcą, bo po cholerę by tak ambitnie się w Orendżd tłukli i reszcie plecy pokazali.

W tym przypadku nie ma znaczenia na tym etapie, jaki klub z tej palety możliwych został wylosowany. Trzeba go przejśc, w fazie grupowej poziom i tak będzie wyższy. Skoro chcemy tam dojść i nie dać ciała, to tym bardziej nie można wcześniej.

A jeśli się wyłożymy? Cóż, nie takie rozczarowania już przeżyłem, trzeba będzie z tym żyć dalej. To będzie tylko znaczyło, że całą naszą piłeczkę coraz niżej w rankingach będzie trzeba widzieć. No bo jeśli nas stłuką już w eliminacjach to innych by w ziemię wprasowali.

Ale będzie dobrze , człowiek zawsze wierzy.

Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2008, 19:06
Reprezentacja jest w pewnym sensie wypadkową piłki klubowej. W przypadku piłki angielskiej nie można tego do końca powiedzieć bo jest ona zdominowana przez piłkarzy i trenerów z zagranicy więc porównanie nietrafione.
No to idąc tym tropem mogę powiedzieć że twoje porównanie również jest nietrafione bo w naszej kadrze grają prawie sami piłkarze występujący za granicą. A do tego trenuje ich nie wiem... 4-5 czy cholera wie ilu holenderskich trenerów. Reprezentacja a piłka klubowa to 2 inne bajki, dlatego kluby ze Szwecji to ogórki, a reprezentacja od kilku lat zalicza się do światowej czołówki. Nasze kluby tak samo g.wno grają, a przecież repra już można powiedzieć regularnie grywa na wielkich imprezach.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2008, 19:39
No to idąc tym tropem mogę powiedzieć że twoje porównanie również jest nietrafione bo w naszej kadrze grają prawie sami piłkarze występujący za granicą. A do tego trenuje ich nie wiem... 4-5 czy cholera wie ilu holenderskich trenerów. Reprezentacja a piłka klubowa to 2 inne bajki, dlatego kluby ze Szwecji to ogórki, a reprezentacja od kilku lat zalicza się do światowej czołówki. Nasze kluby tak samo g.wno grają, a przecież repra już można powiedzieć regularnie grywa na wielkich imprezach.
Zaraz, zaraz. Angielska piłka klubowa jest zdominowana przez obcokrajowców. W najlepszych klubach (z których zwykle wywodzą się reprezentanci) trenerami i najlepszymi piłkarzami są tam ludzie z zewnątrz. Naszą repre trenuje Holender ale poprzednie, niedawne awanse do wielkich imprez były dziełem polskich trenerów. Na Euro trzon naszej kadry stanowili piłkarze z lig zagranicznych ale gdyby wystawić dream team OE (wstawiając na niektóre pozycje najlepszych obcokrajowców z naszej ligi) to pewnie taki zespół nie zaprezentowałby się gorzej moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 01.07.2008 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2008, 13:21
http://www.uefa.com/competitions/uef...541/index.html

Logo po prawej stronie
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2008, 13:25
Sensej napisał(a):Wyświetl post

Logo po prawej stronie

Jak to się mówi: leże i kwiczę

Dobrze, że przynajmniej UEFA to dostrzega
the end
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.07.2008, 13:30

Aż sobie zrobię print-screena żeby mieć na pamiątkę - a będą kit wciskali

Dla tych co nie zdążą jakby poprawili na stronie:

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.07.2008, 13:36
Dajcie to na forum "leszków", ale będzie lament...
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 02.07.2008, 13:39
spidey napisał(a):Wyświetl post
Fajnie jakby wasza ekipa jak sie pojawi w tym Gomelu kilka arzy "pozdrowila Lukaszenke" albo jakis trans wywiesila
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 02.07.2008, 13:57
Sensej napisał(a):Wyświetl post

Logo po prawej stronie
O Jezu wielka mi rzecz!!!! Poprostu zapomnieli poinformować UEFA że oprócz nazwy Amica zmienila też herb
Jak to sie mówi: Wyszło szydło z worka Wszyscy to wiedzą ale nie w Poznaniu
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2008, 14:00
spidey napisał(a):Wyświetl post
tam juz jest lament http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6761&st=0
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2008, 14:29
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie jakby wasza ekipa jak sie pojawi w tym Gomelu kilka arzy "pozdrowila Lukaszenke" albo jakis trans wywiesila
a pozniej 2 tygodnie pierdla hehe
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.07.2008, 14:35
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
tam juz jest lament http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6761&st=0

Jak się czyta takie coś:

Cytat:
Wiadomo, że gramy na licencji Amici, co nie znaczy że dla PZPN, EUFA czy nawet NASA powinniśmy być Amicą...
to ręce opadają - wiem wiem to internet i sami napinacze - na pewno prawdziwi kibice Lecha myślą inaczej
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.07.2008, 14:43
Biedny Leszek.. Coz, forum ciekawie sie czyta bo takiej piany i bajek to nigdzie indziej szukac
Powiem szczerze ze czasy kiedy ktos byl faworytem w meczach z druzynami "egzotycznymi" juz sie skonczyl wiec tym bardziej smiech na sali czytajac "powieziemy ich 3:0'.
Najgorzej ma Wisla ale to w sumie gra o LM a nie PUEFA.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2008, 14:47
Lech tez ma nieciekawie Jak tubylcy pojda ostrym pressingiem to taktyka Smudy polegajaca na braku taktyki moze dac ciekawy wynik.
Wy macie chyba najlepiej bo ten Gomel to jak narazie okupuje miejsce prawie spadkowe ale tez na stojaco tego nie wygracie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.07.2008, 14:52
1w2 - Niby na papierze mamy najlatwiej ale znajac przeszlosc lepiej byc powsciagliwym
Wiele tez zalezy od wzmocnien, ich aklimatyzacji i ...oslabien bo takie tez sa.
Madrzejsi bedziemy dopiero po meczu bo co jak co ale sparingi nawet po 0-0 nic wielkiego nie beda w stanie wykazac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Stary 02.07.2008, 14:58
Najłatwiej z jakiego powodu? O ile mnie pamięć nie myli polski klub nigdy nie wygrał z białoruskim w pucharach
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.07.2008, 15:49
A wygrał jakiś z izraelskim ? po co to bicie piany - poczekajmy i zobaczymy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów