|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy to zgodne z obecnymi przepisami, że anuluje się bramkę po rozpoczęciu od połowy? Nawet zmiane zawodnika zderzyliśmy zrobic.
Rozumiem VAR itp. ale wszyscy widza, że jest 3-0 jedno cieszą się, że wygrywają, drudzy podłamani a tu nagle jakiś spiker jednym zdaniem informuje, że jednak gola nie bylo... przecież to bez sens, POZWALAJĄ NA TO PRZEPISY?! ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Straszna kaszana ten var. Daje i zabiera. To samo bylo z nim co i bez niego. Pieniadze w technologie zainwestowane wiec z gowna sie nie wycofaja. Bedziemy ta lipe ogladac jeszcze przez dlugi czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Od VARu należy bardziej uważać w polu karnym bo głupie faule zwłaszcza przy rogach kończą się karnym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Widać jak na dłoni że te przepisy ciągle ulegają modyfikacji, to o co można mieć pretensje w naszym meczu:
- wg idei var, sędzia główny dalej jest najwazniejszy na boisku, ale swoje decyzje może zweryfikować na monitorze lub w przypadku sygnalu o złamaniu przepisow również powinien to zweryfikować na ekranie. Tymczasem decyzje o spalonym podjął wylacznie poprzez informację na słuchawce. W mojej opinii spalony spalonemu nie rowni i wiele zależy od operatora, kiedys dokona stopklatki. - wznowienie gry przy nieuznanej bramce nastapilo od środka boiska - niezgodnie z przepisami. Powinno być wznowienie od bramki. - decyzje powinni być podejmowane szybciej, max 20 sek od wydarzenia sędzia podbiega do monitora i w minutę kończy temat. W tym czasie grono analizuję sytuację. Nie może być tak jak w meczu z legia, że weryfikacja trwa łącznie 4 minuty, a sędzia dopiero po 3 minutach podbiega do monitora. W dodatku sędzia nie doliczyl tych minut do końcowego czasu gry. Część sędziów zrzuca odpowiedzialność za decyzje na var. To miała byc tylko pomoc, a wychodzi na to że jest ważniejsza niż sam sędzia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem. Ja słyszałem, że to nie VAR podejmuje decyzje, ale sędzia po obejrzeniu materiału video. Jeśli te przepisy ewoluują to nie nadążam za zmianami (i myślę, że nie tylko ja). ad2. Być może, byłem pewien że przy nieuznanej bramce na 3-0 zaczynaliśmy od środka. Nawet zmianę zdążyliśmy przeprowadzić. Dopiero po zejściu Lopez usłyszał, że nie ma bramki.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2017/11/05/zawodni...lizy-sytuacji/
Tutaj Marciniak o VAR na przykładzie meczu Arki Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...440,1,727.html ale to chyba nie ten wywiad. Nie wiem czy wpuszczą kogoś z rocznika 1999-2001. Może po podziale na grupy jak będzie wiadomo czy nam grożą puchary czy walka o utrzymanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie gramy w tym tygodniu żadnego meczu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A po co temat meczowy?
Znowu będą komentarze, że pogoń za mocna, na zmianę z takimi, że ich pojedziemy kilkoma. A po meczu niezależnie od wyniku i tak będzie "kiko out", oraz VAR TAK/NIE i związane z nimi wojny trolli ![]() A tak poważniej, to byle do piątku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No kurczę, ponarzekałbym sobie.
Przed meczem. W trakcie meczu. Po meczu. Ale fakt: - zabiłeś temat tym podsumowaniem. Nie wiem, czy można jeszcze coś dodać. Aha. Ze Manuel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
założyłbym ale nie chce wyhaczyć bana
![]() ![]()
|
|