The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2017, 07:09
Czy to zgodne z obecnymi przepisami, że anuluje się bramkę po rozpoczęciu od połowy? Nawet zmiane zawodnika zderzyliśmy zrobic.
Rozumiem VAR itp. ale wszyscy widza, że jest 3-0 jedno cieszą się, że wygrywają, drudzy podłamani a tu nagle jakiś spiker jednym zdaniem informuje, że jednak gola nie bylo... przecież to bez sens, POZWALAJĄ NA TO PRZEPISY?!
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.11.2017, 08:02
Straszna kaszana ten var. Daje i zabiera. To samo bylo z nim co i bez niego. Pieniadze w technologie zainwestowane wiec z gowna sie nie wycofaja. Bedziemy ta lipe ogladac jeszcze przez dlugi czas
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2017, 12:08
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Straszna kaszana ten var. Daje i zabiera. To samo bylo z nim co i bez niego. Pieniadze w technologie zainwestowane wiec z gowna sie nie wycofaja. Bedziemy ta lipe ogladac jeszcze przez dlugi czas
Bez przesady. Wygraliśmy mecz, spalone były, karne były.
Od VARu należy bardziej uważać w polu karnym bo głupie faule zwłaszcza przy rogach kończą się karnym.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2017, 12:52
Widać jak na dłoni że te przepisy ciągle ulegają modyfikacji, to o co można mieć pretensje w naszym meczu:
- wg idei var, sędzia główny dalej jest najwazniejszy na boisku, ale swoje decyzje może zweryfikować na monitorze lub w przypadku sygnalu o złamaniu przepisow również powinien to zweryfikować na ekranie. Tymczasem decyzje o spalonym podjął wylacznie poprzez informację na słuchawce. W mojej opinii spalony spalonemu nie rowni i wiele zależy od operatora, kiedys dokona stopklatki.
- wznowienie gry przy nieuznanej bramce nastapilo od środka boiska - niezgodnie z przepisami. Powinno być wznowienie od bramki.
- decyzje powinni być podejmowane szybciej, max 20 sek od wydarzenia sędzia podbiega do monitora i w minutę kończy temat. W tym czasie grono analizuję sytuację. Nie może być tak jak w meczu z legia, że weryfikacja trwa łącznie 4 minuty, a sędzia dopiero po 3 minutach podbiega do monitora. W dodatku sędzia nie doliczyl tych minut do końcowego czasu gry.

Część sędziów zrzuca odpowiedzialność za decyzje na var. To miała byc tylko pomoc, a wychodzi na to że jest ważniejsza niż sam sędzia.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 06.11.2017, 12:55
Cytat:
- wg idei var, sędzia główny dalej jest najwazniejszy na boisku, ale swoje decyzje może zweryfikować na monitorze lub w przypadku sygnalu o złamaniu przepisow również powinien to zweryfikować na ekranie. Tymczasem decyzje o spalonym podjął wylacznie poprzez informację na słuchawce.

(...)

Część sędziów zrzuca odpowiedzialność za decyzje na var. To miała byc tylko pomoc, a wychodzi na to że jest ważniejsza niż sam sędzia.
VAR ma większą moc decyzyjną niż sędzia. W sytuacjach stykowych decyzję podejmuje sędzia z wozu, sędzia boiskowy może ewentualnie popatrzeć na monitor.

Cytat:
wznowienie gry przy nieuznanej bramce nastapilo od środka boiska - niezgodnie z przepisami. Powinno być wznowienie od bramki.
Tu coś źle zapamiętałeś. Sędzia cofnął akcję i od bramki wznowił Gliwa.
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.11.2017, 15:02
tu są jaja
http://weszlo.com/2017/11/04/przepra...ci-z-nami-var/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2017, 17:43
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
VAR ma większą moc decyzyjną niż sędzia. W sytuacjach stykowych decyzję podejmuje sędzia z wozu, sędzia boiskowy może ewentualnie popatrzeć na monitor.

Tu coś źle zapamiętałeś. Sędzia cofnął akcję i od bramki wznowił Gliwa.
ad1.
Nie wiem. Ja słyszałem, że to nie VAR podejmuje decyzje, ale sędzia po obejrzeniu materiału video. Jeśli te przepisy ewoluują to nie nadążam za zmianami (i myślę, że nie tylko ja).

ad2.
Być może, byłem pewien że przy nieuznanej bramce na 3-0 zaczynaliśmy od środka. Nawet zmianę zdążyliśmy przeprowadzić. Dopiero po zejściu Lopez usłyszał, że nie ma bramki..
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2017, 17:59
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Przestan rozpowszechniac bzdury. Ostatnie slowo zawsze nalezy do sedziego glownego.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2017, 18:42
Cytat:
Być może, byłem pewien że przy nieuznanej bramce na 3-0 zaczynaliśmy od środka. Nawet zmianę zdążyliśmy przeprowadzić. Dopiero po zejściu Lopez usłyszał, że nie ma bramki..
Dokładnie tak było, w sensie piłka była już na środku boiska. Strach pomyśleć co by się działo na trybunach, gdyby takie coś miało miejsce przy stanie 0-0.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2017, 00:07
http://weszlo.com/2017/11/05/zawodni...lizy-sytuacji/

Tutaj Marciniak o VAR na przykładzie meczu Arki

Cytat:
Nie było możliwości, by sprawdzić tę sytuację, zawodnicy Arki natychmiast wznowili grę i zgodnie z protokołem VAR oraz przepisami gry dalsza analiza tej sytuacji była niemożliwa. Jako ciekawostkę podam, że jedynym zdarzeniem, do którego możemy wrócić po wznowieniu gry, jest potencjalna czerwona kartka za brutalny faul.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.11.2017, 01:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca się zrozumieliśmy. Nie liczę że jakiekolwiek junior cos teraz będzie znaczył dla 1 druzyny. Liczę na podobne debiuty jak Laskosia i Slomki na wiosnę. Symboliczne, a nobilitujace. I za te 2 lata pewnie zaprocentuja. Uważam że kadrę mamy trochę za szeroką, bo jednak teraz nawet w obliczu 5 kontuzji w zespole musimy wysyłać na trybuny 4 zawodników na kontraktach, w tym dwoch na raczej wysokich (Cywka, Ze). Dlatego też wybiegajac nieco w przyszłość jestem bardzo ciekaw zimowych rotacji w kadrze zespołu.
Takie coś znalazłem:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...440,1,727.html
ale to chyba nie ten wywiad.
Nie wiem czy wpuszczą kogoś z rocznika 1999-2001. Może po podziale na grupy jak będzie wiadomo czy nam grożą puchary czy walka o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.11.2017, 13:22
Nie gramy w tym tygodniu żadnego meczu?

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.11.2017, 13:35
A po co temat meczowy?
Znowu będą komentarze, że pogoń za mocna, na zmianę z takimi, że ich pojedziemy kilkoma.
A po meczu niezależnie od wyniku i tak będzie "kiko out", oraz VAR TAK/NIE i związane z nimi wojny trolli

A tak poważniej, to byle do piątku
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.11.2017, 13:48
No kurczę, ponarzekałbym sobie.
Przed meczem.
W trakcie meczu.
Po meczu.

Ale fakt:

- zabiłeś temat tym podsumowaniem. Nie wiem, czy można jeszcze coś dodać.

Aha. Ze Manuel.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.11.2017, 14:20
założyłbym ale nie chce wyhaczyć bana
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów