The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ:
Wygraną Wisły! 47 28,83%
Wysoką wygraną Wisły! 116 71,17%
Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2015, 21:13
http://www.epoznan.pl/sport-news-370...a_Lecha_Poznan
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.03.2015 o godz. 21:16.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.03.2015, 21:15
Legia za mecz z Jagą dostała 100 tys. A tak to wyższej niż 20-30 tys. chyba nie było

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.03.2015, 21:15
force93TS napisał(a):Wyświetl post
podejrzewam że za antysemityzm
za co?
Teraz modniejsze homofobia rasizm i inne mniejszości seksualne

pysio napisał(a):Wyświetl post
sektorówka miała znamiona antysemityzmu - "jude gang"

tą karę powinno zapłacić SKWK. bo to oni decydują o tym co ma być na sektorówce.

tyle w temacie.
o kur.wa co za debil
umarłem
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.03.2015, 21:16
Juz pomijajac cala komedie z tymi karami to czemu cioty z komisji nie doj.eebaly sie wywieszonej szmacie o zmarlym kibicu w sektorze cracovii

wniosek po Derbach jeden - NIE WARTO KIBICOWAC SPOKOJNIE! Lech odpala tysiac rac, pali szaliki, ....uje i dostaje 10.000 zl. Cracovia wywiesza szmate o zmarlym kibicu Wisly, odpala piro i zadnej kary nie dostaje.. jedynie zakaz na kolejny mecz z czego sie cieszą bo nie narobią sobie wstydu z 300 osobami w sektorze u nas.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.03.2015 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 25.03.2015, 21:18
Gdyz byl Polakiem.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 25.03.2015, 21:20
Cytat:
Policja nie ukrywa zaskoczenia po sobotnich derbach Krakowa. - Dawno nie było tak spokojnie - powiedziała portalowi sport.pl nadkom. Katarzyna Cisło z małopolskiej policji.

Przed, w trakcie i po meczu nie doszło do żadnych poważniejszych incydentów pomiędzy kibicami.

- W pomeczowym raporcie, w rubryce "zatrzymani": zero. Na początku nie mogłam uwierzyć, ale cieszymy się z tego - dodała Cisło.
Czyli było spokojnie a kara największa w historii Derbów ....

Jest szansa odwołania się od tej decyzji Komisji Ligi ?

Jakim prawem nam dowalają 50 tysięcy a Amica dostaje tylko 10 tysięcy

Ostatnio edytowane przez heoij : 25.03.2015 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.03.2015, 21:22
170 rac, petardy hukowe,przerwane spotkanie itd...
Plotno z sędziami i gościem w koszulce JG...

Szacunek...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:23
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Juz pomijajac cala komedie z tymi karami to czemu cioty z komisji nie doj.eebaly sie wywieszonej szmacie o zmarlym kibicu w sektorze cracovii
będziemy sprawiedlliwości teraz szukać, na zasadzie jak my, to i doje.bać drugim?
Nie ważne czemu oni nie dostali, przecież wiadomo, że z tymi karami to jest wszystko pic na wodę, loteria itd, chodzi przecież o gnębienie klubów przy okazji kibiców. Za to powinny wziąć się organy prawne a kluby powinny zrobić jakiś protest bądź bojkot tych kar i w dupie je mieć. Bo co wtedy ta KL zrobi? Do sądu nie poda, bo działa bezprawnie, więc każdy sąd ich uje.bie. Pasowało by z tym zrobić jakiś porządek powoli a nie ryczeć, że inni nie dostali... Jeśli klub nie zaprotestuje przeciwko temu faszystowskiemu zakazowi dla 6 tys ludzi to na następne derby przyłączam się do tych 6 tys zakazowiczów

hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

]
Ja się zastanawiam się czy aby ich po prostu nie olać... no bo jakie konsekwencje będą, jak klub wpuści kibiców na derby? Te 50 tys to w zawieszeniu... też olać

Cytat:
Tu nie ma prawa, tu jest bezprawie - o to chodzi
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.03.2015 o godz. 21:27.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2015, 21:24

Wolałbyś, żeby Amica dostała np. 100 tysięcy? Lepiej byś się wtedy poczuł?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:25
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Wolałbyś, żeby Amica dostała np. 100 tysięcy? Lepiej byś się wtedy poczuł?
Tu nie chodzi o to jakbym się poczuł tylko jeżeli karają to niech robią to sprawiedliwie adekwatnie do popełnionego czynu.

Przecież artykuł jest z czwartku, 6 grudnia 2012 roku
Ostatnio edytowane przez heoij : 25.03.2015 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.03.2015, 21:26
Chodzi o to, że kara jest nieadekwatna do czynu. Ja jestem w szoku, takie spokojne derby, zero piro z naszej strony i dowalają nam tak wielką karę.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:26
Ludzie myślcie, macie po dziesięć lat wszyscy? Przecież to oczywiste (no powiedzmy 99%, nie widziałem uzasadnienia - jeśli w ogóle jest), że chcąc nie chcąc poszło o "antysemityzm"... Recydywa.
Cóż poradzimy.

Są pewne hasła które działają jak płachta na byka na KL i nic się na to nie poradzi. Gdybyśmy wywiesili trans z hasłem "śmierć antysemitom" to też by nam przyłożyli pisiąt tysięcy za mowę nienawiści, podżeganie do zbrodni itp
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:29
hubert.fan - Jak po zakazanie niewinnym ludziom pójścia na mecz bez wyroku sądu można mówić o sprawiedliwości?
felipe - za "judegang"?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.03.2015, 21:33
pysio napisał(a):Wyświetl post
sektorówka miała znamiona antysemityzmu - "jude gang"

tą karę powinno zapłacić SKWK. bo to oni decydują o tym co ma być na sektorówce.

tyle w temacie.

I teraz nasuwa się pytanie: Nie wiesz co znaczy "jude gang", czy nie wiesz co to jest antysemityzm?

Antysemityzm mógłby być gdyby tam było Anty jude. Więc lepiej się już nie ośmieszaj.

Ta kara to jakieś nieporozumienie. W którym miejscu jest nawoływanie do agresji? Na każdych poprzednich derbach na R22 i w kałuży zarówno UW jak i laski w paski prezentowali oprawy ( chociaż nazywanie oprawą tego wytworu z jesieni w kałuży to nieporozumienie) o wiele bardziej nawiązujące do agresji, ale takich kar nie było.

Odwołania i tak nic nie pomogą, bo "szanowna" komisja ligi to są krulowie (specjalnie przez u) i nie ma szans na zmiane kary.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.03.2015, 21:36
To jest
jakies przegiecie....
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:36
palikot napisał(a):Wyświetl post
felipe - za "judegang"?
Oczywiście, patrz proszę na sprawę z punktu widzenia KL, nie kibicowskiego.
A delegat PZPN zapisał co usłyszał:
- "żydy palą się"
- "każdy żydek to pederasta"
- "jude gang"
- "do pieca" jak schodził jeden z nich za czerwień

Jeszcze raz - popatrz na sprawę z punktu widzenia nie kibicowskiego. Specjalnie użyłem w poprzednim poście cudzysłowiu, bo ja wiem, ty wiesz, że to nie antysemityzm, jeszcze pare tysięcy osób to wie, ale to nie my rozdajemy karty w tej grze.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.03.2015, 21:39
Kogos pojebało. Następnym razem mam nadzieje, że caly sektor zapłonie. Nie ma sensu iść na jakiekolwiek ustępstwa wobec Komisji Legii, tfu Ligii...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.03.2015 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 25.03.2015, 21:39
Kibice organizują akcję "Szalik - cegiełka", żeby wspomóc klub w potrzebie, a leśne dziadki z KL ot tak dają 50 tysięcy kary. Za co? Po co? Żeby później mieć na odprawy jak ta w Ekstraklasie SA http://niezalezna.pl/65236-27-miliona-premii-prezesa?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:43
Klub powinien wystąpić z jakimś protestem i próbować się odwołać aby uzasadnili tą decyzję bo tak za byle gówno mogą sobie następnym razem rozdawać po 50 czy 100 tysięcy złotych ...

Sama POlicja mówiła, że nie było żadnych incydentów i zatrzymań a Derby uważają za jedne z najspokojniejszych ostatnich lat ....

Jak to ma się do tego ?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:49
felipe napisał(a):Wyświetl post

"do pieca" jak schodził jeden z nich za czerwień
było "wypierd..."

Cytat:
Jeszcze raz - popatrz na sprawę z punktu widzenia nie kibicowskiego. Specjalnie użyłem w poprzednim poście cudzysłowiu, bo ja wiem, ty wiesz, że to nie antysemityzm, jeszcze pare tysięcy osób to wie, ale to nie my rozdajemy karty w tej grze.
Nie ma akceptacji tego typu skandali tylko dlatego, że ktoś ma jakiś punkt widzenia. Ja patrzę na to z punktu widzenia prawnego... to kara to skandal i to poważny, wymagający reakcji, nawet prawnej. Zastanawiam się jak zachowa się klub... Chciałbym, żeby cała Wisła stanęła na głowie, bo to wymaga reakcji... zobaczymy

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 25.03.2015, 21:51
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Odwołania i tak nic nie pomogą, bo "szanowna" komisja ligi to są krulowie (specjalnie przez u) i nie ma szans na zmiane kary.
Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział ...

Organem odwoławczym od decyzji Komisji Ligi jest Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN
Ostatnio edytowane przez heoij : 25.03.2015 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.03.2015, 22:20
Oni sa nienormalni.
IMO Najspokojniejsze derby od dawien dawna.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 25.03.2015, 22:24

Organem odwoławczym od decyzji Komisji Ligi jest Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN
To teraz Gaszyński ma szansę się wykazać. Mam nadzieję, że zrobi wszystko co w jego mocy by udało się odwołać.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.03.2015, 22:46
Jak rozumiem kasa jest w zawieszeniu a zakaz wstępu bez zawiasów
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.03.2015, 22:59
felipe napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, patrz proszę na sprawę z punktu widzenia KL, nie kibicowskiego.
A delegat PZPN zapisał co usłyszał:
- "żydy palą się"
- "każdy żydek to pederasta"
- "jude gang"
- "do pieca" jak schodził jeden z nich za czerwień

tylko co to ma byc za cenzura, zyjemy podobno w wolnym panstwie, a jakas komisja ligi, ma mi narzucac jakich slow moge uzyc a jakich nie? żyd, to jest cos obrazliwego? jesli tak to ja domagam sie aby zakazano emisjii wszystkich filmow w ktorych pada slowo zyd! z "wielką" "Idą" na czele... tak samo jak słowo pedał, nie mozna mowic pedał bo to obraza, trzeba uzywać zamiennikow... paranoja!

proponuje pozwać komisje ligi to trybunału konstytucyjnego, za naruszenia wolnosci obywatelskiej, moze jest tu jakis prawnik ktory powie nam czy to w ogole jest mozliwe?

Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2015, 00:08
To jest ....a chore i nawet bym się zapytał Rzecznika Praw Obywatelskich na jekiej podstawie Ci ludzi zostali pozbawieni prawa do przyjścia na stadion na najbliższym meczu derbowym.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.03.2015, 01:51
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
proponuje pozwać komisje ligi to trybunału konstytucyjnego, za naruszenia wolnosci obywatelskiej, moze jest tu jakis prawnik ktory powie nam czy to w ogole jest mozliwe?
Istnieje taka stara legenda. O tym że ktoś kiedyś wygrał sprawę przeciwko poważnej instytucji, podważając jej autorytet wśród innych zależnych od niej podmiotów.

Osoba cywilna nie ma szans nic wskórać. Klub - będzie miał ciężko. Większość klubów z E-klasy - to się może udać. Ale wszyscy chyba wiemy że do tego nie dojdzie

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.03.2015, 08:22
Pewnie ta świnia z "gazety" maczała w tym palce składając donos...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.03.2015, 09:30
Jeśli Wisła Kraków nie odwoła się od tej decyzji to będzie skandal. Musimy poruszyć niebo i ziemię. Jeśli nic się nie stanie, to będzie wojna z Komisją Ligi...A co do naszej postawy, to niestety nie ma sensu dalej pomagać. Bo to i tak nic nie zmienia. Jeśli Komisja Legii chce wjebać nam kary, to to zrobi, nawet gdy nic się nie dzieje.

Prawo prawem, ale Konstytucja RP (nawet tak niedoskonała) jest powyżej ustaw i rozporządzeń. Musimy walczyć o nasze prawa...
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.03.2015, 09:58
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Istnieje taka stara legenda. O tym że ktoś kiedyś wygrał sprawę przeciwko poważnej instytucji, podważając jej autorytet wśród innych zależnych od niej podmiotów.

Osoba cywilna nie ma szans nic wskórać. Klub - będzie miał ciężko. Większość klubów z E-klasy - to się może udać. Ale wszyscy chyba wiemy że do tego nie dojdzie
wiec sprawmy aby legendy były pisane o NAS!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów