The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się pojedynek pomiędzy Wisłą a Legią?
Zwcycięstwem Białej Gwiazdy! 113 88,28%
Remisem! 7 5,47%
Zwycięstwem gości. 8 6,25%
Głosujących: 128. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2014, 18:13
Tam na pewno było "posłańców", ale też szczerze mówiąc nie rozumiem kontekstu. Pewnie za mało kumaty jestem.

Zgadza się też kwestia dopingu na meczach gdzie jest 25 tys.+, czyli na tych 2-3 w sezonie: trzeba robić wszystko aby cały stadion się włączał. Przy takim napierdalaniu gości, jak wczoraj, na E25 momentami ledwo słyszałem co leci z C i gdyby nie fakt, że znam przyśpiewki, to trudno byłoby odpowiadać. Stąd wychodziło to tak, że JAZDA JAZDA szła zajebiście, a Święte barwy już nie bardzo. Nie mówiąc już o czymś bardziej wymagającym.

I jeszcze ad vocem "kibicowskiego hartowania" o czym ktoś tam pisał. Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja, jak już po meczu szedł tatuś z synkiem i go pyta: No i jak, gdzie lepszy doping? Tu, czy w Barcelonie?, a młody na to z entuzjazmem: W Barcelonieeee... Tatuś go coś tam prostował, ale wiadomo, że takich którzy przyszli popatrzeć, bo 'topowy' mecz, dla wielu wciąż bilet za 5 zł, było w piździec no więc nie dziwota, że ze śpiewaniem była pyciora, skoro więcej niż co drugi nie znał najprostszych nawet przyśpiewek.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 22.09.2014 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.09.2014, 18:14
Doping jest jaki jest bo mieszanka na C jest wybuchowa... W przewadze są dwie grupy. Jedni reprezentują pryszczatą gimbazę, która nie zna większej części przyśpiewek. A drudzy to "gangsterzy" którym nawet nie chce się podnieść rąk do klaskania.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2014, 18:27
Żadnej literówki nie było. Dobrze, że taka tematyka oprawy pojawiła się na meczu poprzedzającym derby, na meczu z Legią, gdzie znaczna grupa kibiców odwiedza stadion raz na pół roku. Niech pamiętają kto jest naszym największym wrogiem.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.09.2014, 19:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
He, he, he toś akurat trafił kulą w płot jeśli chodzi o mnie. Ochłoń już, jest prawie doba po meczu. Mnie ich piro akurat nie jara bo wiem, że ich płatnika stać na te fanaberie. Więc odwaga w ich przypadku staniała. Co do ich dopingu to akurat się mylisz, jestem ostatnim, który by ich chwalił ale tak się składa , ze byłem na sektorze H (zobacz sobie gdzie jest na stadionie) i cały mecz widziałem ich jak na dłoni. Jeśli piszezsz, ze mieli przestoje tzn, że sam miałes przestuj w czasie meczu, Przestoje to były u nas, Nawet ludzie na sektorze w czasie długawych okresów ciszy na sektorze C (długie w czasie takiego meczu jest już pół minuty) śmiali się, ze zastanawiają się co teraz śpiewać podczas gdy Legia jechała z dopingiem non stop. A już jakieś dłogawe gadki prowadzącego doping do sektora nie powinny odbywać się podczas meczu. Po za tym pisałem o repertuarze piosenek w meczach topowych drużyn. To co wystarczy na Bełchatów już na Legię, Górnik czy Ruch nie.
I o tym pisałem a nie o racach czy kartoniadach, o których Ty cały czas nawijasz. Pisałem o dopingu z perspektywy H i tyle. W kwestii dopingu uważam, ze u nas panuje zwykła amatorka, a szkoda, bo przy tym potencjale, który jest na Wiśle powinno być znacznie lepiej.

A teraz czytając to:

zastanawiam się, czy jesteś proleginy czy probębnijny ?

Temat kibicowski poglega takiej samej wymianie zdań jak to co dzieje się na boisku, niektórzy też uważają , ze piłkarsko byliśmy lepsi.

P.S Tak kartoniada była świetna.
Szkoda, że nie pisałeś z perspektywy sektora gości... bo na pewno miałbyś obiektywny punkt widzenia.
Jedno mnie zastanawia. Wystarczy wejść na mało obiektywne fora legionistów gdzie sami przyznają, że dobrze dopingowaliśmy... jakiś paradoks? Czy mamy jakieś oczekiwania nie z tej ziemi wobec siebie?
Z mojej perspektywy legioniści Konkretnie dopingowali tylko pod koniec meczu tym bardziej im uciekało nam zwycięstwo i gaśliśmy pod koniec meczu... to chyba naturalne... rozumiem, że dążymy do tego, żeby wiernie do końca spiewał cały stadion, ale mierzmy swoje siły na zamiary, bo przegrywać po słabym meczu ciężko jest dopingować a z tym źle nie było. Póki co ogarnijmy, żeby nie pustoszało C równo z gwizdkiem. a pikole nie wychodzili w 93 minucie.
A jeśli chodzi o nasze przestoje w 2 połowie, to były przestoje na tzw. "wyciszenie" innych nie pamiętam.

WELCOMETOHELL napisał(a):Wyświetl post
Ja wtrącę trzy grosze odnośnie spraw kibicowskich. Bardzo szanuję fakt, że spora grupa ludzi poświęciła multum prywatnego czasu na przygotowanie oprawy, ale jest kilka rzeczy, które muszę wytknąć.

1) Starałem się zrozumieć przesłanie napisu na dole sektora, ale kompletnie nie ogarniam o co chodziło autorom. Zaraz pewnie usłyszę, że jestem tępy i niekumaty, dlatego polecam obrońcom dokładne przeczytanie sentencji. W ostatnim słowie jest literówka - "postańców" zamiast poWstańców, co imo kompletnie kompromituje twórców oprawy.

2) Fajny pomysł z czterostronną kartoniadą, ładnie wyszło, natomiast przesłanie które niosła po prawie półrocznej naszej nieobecności na stadionie (wszyscy policjanci to k...y, Wisła Sharks Hooligans, Anty Jude) w kontekście meczu z Legią to dno intelektualne.
Czy ty robisz automasakrację, czy serio masz problemy z klepkami pod czaszką?
Może przyglądnij się najpierw treści na zdjęciach dokładnie i spróbuj przeczytać chociaż zanim zaczniesz .......ić...
DO MODÓW: Rozumiem wysyp na tym forum wszelakiej maści pokemonów .....aów, pikoli i januszy i niedzielnych kibiców, którzy ku.rwa "nie rozumieją przesłaniaaaa" w związku z meczem z Legią ale pasowałoby żeby mod raczej starał się trzymać poziom tego forum, bo blado to wygląda a pewne wpisy to już kompromitacja.

p.s to, że ty nie "nie rozumiesz przesłania" nikogo nie interesuje, bo ci co mają je znać to będą wiedzieć o co chodzi... Oprawy nie są robione po to, byś rozumiał przesłanie, ani dla tych co znają tylko pół alfabetu i na mecz przychodzą raz na 3 lata na Legie

ps.2 tak poWstanów... i to warszawskich i ty piszesz o dnie intelektualnym...
....a nie wiem co gorsze, wczorajszy mecz czy tacy goście ?
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.09.2014 o godz. 20:12.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.09.2014, 20:12
Tak żeby zakończyć temat spalonego i kontrowersji z tym związanych. Wypowiedz szefa sędziów Przesmyckiego:

- Pierwszy gol dla Legii nie był błędem arbitra głównego, ale asystenta. Nie chcę go zaciekle bronić, ale wbrew pozorom była to trudna sytuacja. Proszę zwrócić uwagę na moment podania. Nie było wyraźnego ruchu nogą czy zamachu, które pomagają asystentowi w wychwyceniu momentu zagrania. Podający był zwrócony do asystenta prawie przodem, co dodatkowo utrudnia ocenę momentu zagrania bez wyraźnego ruchu nogą. Sytuację skomplikowało też zachowanie strzelca, który nie ruszył od razu do przodu, tylko czekał na reakcję obrońcy. A ten przesunął się w kierunku bramki i przez moment byli niemal w linii. Sędzia popełnił błąd i to jest niezaprzeczalne, ale powtórzę - sytuacja nie była łatwa - uważa Zbigniew Przesmycki, przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN.

- Wszyscy się mylą, nawet komputer. Technologia goal-line również nie była idealna, bo mierzyła z dokładnością do 2 cm, i nie jestem pewny, czy teraz ta dokładność jest wyższa. A mecz Wisła - Legia prowadzili najlepsi. Naprawdę robimy wszystko, by sędziowie jak najmniej się mylili i wyznacznikiem wzrostu ich poziomu jest to, że jesteśmy coraz bardziej doceniani w Europie - dodał Przesmycki.

Chyba wszystkich nas uspokoił nie?
Gość ma tupet...
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.09.2014, 20:21
palikot napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie pisałeś z perspektywy sektora gości... bo na pewno miałbyś obiektywny punkt widzenia.
Jedno mnie zastanawia. Wystarczy wejść na mało obiektywne fora legionistów gdzie sami przyznają, że dobrze dopingowaliśmy... jakiś paradoks? Czy mamy jakieś oczekiwania nie z tej ziemi wobec siebie?
Z mojej perspektywy legioniści Konkretnie dopingowali tylko pod koniec meczu tym bardziej im uciekało nam zwycięstwo i gaśliśmy pod koniec meczu... to chyba naturalne... rozumiem, że dążymy do tego, żeby wiernie do końca spiewał cały stadion, ale mierzmy swoje siły na zamiary, bo przegrywać po słabym meczu ciężko jest dopingować a z tym źle nie było. Póki co ogarnijmy, żeby nie pustoszało C równo z gwizdkiem. a pikole nie wychodzili w 93 minucie.
A jeśli chodzi o nasze przestoje w 2 połowie, to były przestoje na tzw. "wyciszenie" innych nie pamiętam.

Może przyglądnij się najpierw treści na zdjęciach dokładnie i spróbuj przeczytać chociaż zanim zaczniesz .......ić...
DO MODÓW: Rozumiem wysyp na tym forum wszelakiej maści pokemonów .....aów, pikoli i januszy i niedzielnych kibiców, którzy ku.rwa "nie rozumieją przesłaniaaaa" w związku z meczem z Legią ale pasowałoby żeby mod raczej starał się trzymać poziom tego forum, bo blado to wygląda a pewne wpisy to już kompromitacja.

p.s to, że ty nie "nie rozumiesz przesłania" nikogo nie interesuje, bo ci co mają je znać to będą wiedzieć o co chodzi... Oprawy nie są robione po to, byś rozumiał przesłanie, ani dla tych co znają tylko pół alfabetu i na mecz przychodzą raz na 3 lata na Legie

Kolego...ja na Wisłę chodzę 31 lat, i to na każdy mecz. Też staram się znaleźć związek pomiędzy transparentem a oprawą ( bardzo fajną ) ale nie umiem...( może być na priv, dzięki...)
Ostatnio edytowane przez siara : 22.09.2014 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2014, 20:32
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Ważne żeby derby wygrać i tyle.
Dokładnie tak samo uważam.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.09.2014, 20:48

Wyluzuj kolego bo bardzo się zagotowałeś, idź na spacer, wyluzuj.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.09.2014, 21:17
raindog, wolfy - pełna zgoda z tym ciągnięciem za uszy Legii. Ja uważam (jako spiskową teorię ) że to wręcz "nakaz" PZPN żeby "pchać" najbogatszą Legię na MP żeby wreszcie polski klub zagrał w LM. Sam Boniek 2 lata temu? deklamował że Legia jako najbogatsza zdominuje ligę i zagra w LM. A że pomimo bogactwa czasem nie wychodzi w lidze to trzeba im pomóc. I tak Amica dostaje po tyłku, jak my podnieśliśmy głowę też dostaliśmy.

A lobby prolegijne to mnóstwo dziennikarzy + medialna siła TVN. Kogo stać na obiektywizm? Nawet swego czasu zespół techniczny z NC+ odpowiadający za nagłośnienie meczy lepiej nagłaśniał legionistów Bo sami byli kibicami Legii.

Gdyby w Warszawie było kilka klubów liczących się sportowo i kibicowsko to środowisko warszawskich dziennikarzy było by obiektywne choćby z tego powodu że się między sobą nie lubią. A tak jest żenada bo media warszawskie to w polskich warunkach media ogólnopolskie. A 90% to kibice/sympatycy Legii.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WELCOMETOHELL
Member

Od: 08.2004

Stary 22.09.2014, 21:37

Skoro to nie literówka i źle przeczytałem to ok, przyznaję się do błędu ale tak to szło odczytać z innego sektora. Tylko wtedy to zdanie moim zdaniem kompletnie się kupy nie trzyma i już zupełnie nie wiadomo jakie jest przesłanie. I ŻADNA osoba z którą rozmawiałem, też nie ma pojęcia czego to dotyczyło.

Druga sprawa robicie oprawy tylko dla tych, którzy "wiedzą o co chodzi", natomiast nie macie problemu ze zbieraniem pieniędzy do puszek od każdego.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.09.2014, 21:52
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Tak żeby zakończyć temat spalonego i kontrowersji z tym związanych. Wypowiedz szefa sędziów Przesmyckiego:

- Pierwszy gol dla Legii nie był błędem arbitra głównego, ale asystenta. Nie chcę go zaciekle bronić, ale wbrew pozorom była to trudna sytuacja. Proszę zwrócić uwagę na moment podania. Nie było wyraźnego ruchu nogą czy zamachu, które pomagają asystentowi w wychwyceniu momentu zagrania. Podający był zwrócony do asystenta prawie przodem, co dodatkowo utrudnia ocenę momentu zagrania bez wyraźnego ruchu nogą. Sytuację skomplikowało też zachowanie strzelca, który nie ruszył od razu do przodu, tylko czekał na reakcję obrońcy. A ten przesunął się w kierunku bramki i przez moment byli niemal w linii. Sędzia popełnił błąd i to jest niezaprzeczalne, ale powtórzę - sytuacja nie była łatwa - uważa Zbigniew Przesmycki, przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN.

- Wszyscy się mylą, nawet komputer. Technologia goal-line również nie była idealna, bo mierzyła z dokładnością do 2 cm, i nie jestem pewny, czy teraz ta dokładność jest wyższa. A mecz Wisła - Legia prowadzili najlepsi. Naprawdę robimy wszystko, by sędziowie jak najmniej się mylili i wyznacznikiem wzrostu ich poziomu jest to, że jesteśmy coraz bardziej doceniani w Europie - dodał Przesmycki.

Gość ma tupet...

Mam pytanie do PZPN i szefa sędziów - dlaczego w ostatnich sezonach w meczach pomiędzy Legią i Wisłą - nie tylko wszyscy sędziowie, ale i wszystkie komputery wypaczają mecze wyłącznie na korzyść Legii Bramki z ewidentnie spalonych lub z poza boiska są Legii uznawane, a Wiśle bramki bez spalonego lub na równi spalonego, nie są uznawane Dlaczego ani raz nie zdarza się pomyłka sędziego, wypaczająca mecz na korzyść Wisły

Wisła przed każdym kolejnym meczem z Legią, zwłaszcza na R22 i nie tylko, powinna nagłaśniać sprawę i wywierać presję na PZPN o bezstronność sędziowania, gdyż trudno będzie zrozumieć, że już zawsze sędziowie będą krzywdzić Wisłę i to przez stały przypadek.

Sam zobowiązuje się przypomnieć wszystkim przed kolejnymi meczami z Legią, aby nagłaśniać na wszystkich Wiślackich forach i być może na transparentach kibiców także, aby PZPN przestał wreszcie karać Wisłę sędziami, bo pomyłki sędziów nie mogą być przecież nieuniknioną na wieki tradycją w tych meczach.

Mecz z Legią był i zawsze będzie z gatunku tych wyrównanych i wypaczenie wyniku pierwszą niesłuszną bramką, ustawia każdy taki mecz.

ps. trudno już teraz uwierzyć w powtarzalność od kilku lat tych pomyłek na zasadach pecha Wisły czy przypadku i braku stronniczości sędziów na rzecz Legii, bo ileż razy można tak przypadkowo wypaczać wszystkie ostatnie mecze tych drużyn Do ilu razy sztuka Już na zawsze
Ostatnio edytowane przez kot : 22.09.2014 o godz. 23:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2014, 22:26
kot napisał(a):Wyświetl post
ps. trudno już teraz uwierzyć w powtarzalność od kilku lat tych pomyłek na zasadach pecha Wisły czy przypadku i braku stronniczości sędziów na rzecz Legii, bo ileż razy można tak przypadkowo wypaczać wszystkie ostatnie mecze tych drużyn
Nie ma sensu tworzyć teorii spiskowych. Pewnie trudno się z tym pogodzić, ale od kilku sezonów Wisła nie liczy się w wyścigu o MP i nie jest zagrożeniem dla Legii. Nie ma potrzeby odbierać nam w jakiś szczególnie przebiegły sposób punktów w spotkaniach z warszawiakami. Chyba, że to spisek przeciwko kibicom. Kolegium sędziów zależy na pewno na tym, żeby pognębić wiernych fanów .

Może raczej powinniśmy zastanowić się dlaczego niemal zawsze po straconej bramce kończy się sraką naszych piłkarzy, a nie pozytywnym impulsem, jak w przypadku Śląska na Łazienkowskiej.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 22.09.2014, 23:03
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu tworzyć teorii spiskowych. Pewnie trudno się z tym pogodzić, ale od kilku sezonów Wisła nie liczy się w wyścigu o MP i nie jest zagrożeniem dla Legii. Nie ma potrzeby odbierać nam w jakiś szczególnie przebiegły sposób punktów w spotkaniach z warszawiakami. Chyba, że to spisek przeciwko kibicom. Kolegium sędziów zależy na pewno na tym, żeby pognębić wiernych fanów .

Może raczej powinniśmy zastanowić się dlaczego niemal zawsze po straconej bramce kończy się sraką naszych piłkarzy, a nie pozytywnym impulsem, jak w przypadku Śląska na Łazienkowskiej.
Tu nie ma teorii spiskowej. Tu jest rachunek prawdopodobieństwa, który mówi, że nic 3 razy pod rząd się nie zdarza losowo, a jeśli jednak, to znaczy, że wyjątek stał się regułą i już jej nie potwierdza.

Kończy się sraką dlatego, że Wisła to już nie ta Wisła, do której nas przyzwyczaił Cupiał, że lała Legię grającą w 14 na boisku i sędziowie nie byli w stanie nic na to poradzić. Wczoraj Wisła była wyrównanym co najwyżej przeciwnikiem dla Legii i wypaczenie meczu przez sędziego, miało ogromne znaczenie. Dodało skrzydeł Legii a obcięło je Wiśle. To jeszcze nie ta Wisła, która jest w stanie wygrywać z 14 piłkarzami Legii, jak za dawnych lat. To jeszcze nawet nie Wisła, która wie o co chce w tym sezonie walczyć, czy o mistrza, czy o puchary czy o utrzymanie ?. Wczoraj Berg zagrał defensywnie i wprowadził system gry wykluczającej atuty Wisły, stąd mecz był szarpany z obu stron a szalę zwycięstwa przechylili sędziowie a nie piłkarze Legii. Natomiast Smuda nie dostosował taktyki pod tak grającą Legię, licząc naiwnie, tak jak Ty, że narzuci Legi swój system gry, tak jak to robiła z innymi klubami, a jak co, to odwróci wypaczenie meczu raz, może dwa, a nawet trzy razy. Jeszcze nie teraz. Ja jedynie mam pretensje do naszych, że nie przeciwstawili takiej samej determinacji i walki, jak Legioniści, zwłaszcza w 2 połowie i jej samej końcówce. Nie mam pretensji, że nie zdominowali Legii po utracie gola, gdyż zwyczajnie nie byli w stanie, zresztą sama Legia, takze nie mogła zdominować Wisły, mimo pomocy sędziów. Ostatnie gole w ostatniej minucie doliczonego czasu o tym nie świadczą.

Chyba pora sobie uświadomić, że obecna Wisła jest okaleczona przez Cupiała w 75 % budżetu w stosunku do Legii. Chyba pora sobie uświadomić, że dopiero teraz Czerwiński wypłacił zaległości piłkarzom a Smuda liczy, że od zimowego okienka transferowego, zacznie wreszcie wzmacniać zespół, jak on to powiedział, cegłami szamotowymi czyli najlepszymi z dostępnych dla Wisły na rynku, a nie jak dotąd popękanymi cegłówkami z odzysku lub pustakami wręcz.

Aby nie kusić losu po raz nc+ ( n-ty), trzeba przed kolejnymi meczami z Legią, postarać się odmienić ten los i wymusić na PZPN odczarowanie sędziów Legią i nie przejmować się, czy się to komu podoba czy nie. Trzeba stanowczo krzyknąć - dość tych chorych przypadków i tyle.
Ostatnio edytowane przez kot : 23.09.2014 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2014, 08:33
Prawdziwy pokaz męskości dali legionisci po tym jak nie umieli doliczyc sie kartek Bereszynskiego.
To akurat była kobita. Ruda
Derby Warszawy tylko na Służewcu
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Stary 23.09.2014, 08:46
Gość ma tupet...
Co nie zmienia faktu, że żaden sędzia nie mógł zabronic Boguskiemu trafic w światło bramki w 3 minucie. A całemu zespołowy Wisły więcej, niz dwa razy w ciagu całego meczu. Obrona Legii to wcale nie jest monolit.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2014, 09:11
andrzejzb napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że żaden sędzia nie mógł zabronic Boguskiemu trafic w światło bramki w 3 minucie. A całemu zespołowy Wisły więcej, niz dwa razy w ciagu całego meczu. Obrona Legii to wcale nie jest monolit.
Dobrze, ale co to ma do rzeczy że sędzia nas przekręcił?

Proponuje tobie zawody - bieg na 100 m tylko że ty przywiążesz sobie 2 3kg ciężarki do nóg. Zakład że wygram... no chyba że jesteś jak Bolt
Wisła w meczach z Legią ma takie odważniki u nóg dzięki 3 "czarnym" panom. Naprawdę ciężko o uczciwą rywalizację.

Fakty są takie że w meczach z wami od kilku sezonów są pomyłki tylko w jedną stronę. Podaj przykłady pomyłek w drugą stronę w naszych wzajemnych meczach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Stary 23.09.2014, 09:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, ale co to ma do rzeczy że sędzia nas przekręcił?
No przekręcił. NAs wiosna przekręcil we Wrocławiu i nikt by szat nie rozdzierał, gdyby w pierwszej połowie Duda wykorzystał setki. Nech wprowadzą ten challenge, będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2014, 09:37
No przekręcił. NAs wiosna przekręcil we Wrocławiu i nikt by szat nie rozdzierał, gdyby w pierwszej połowie Duda wykorzystał setki. Nech wprowadzą ten challenge, będzie dobrze.
Dalej nie łapiesz? To już seria przekrętów a nie od czasu do czasu z tym czy innym przeciwnikiem. To już nie przypadek... w tym problem. Nam też z od czasu coś sędziowie dadzą albo odbiorą. Ale nie zdarza się to seryjnie z jednym przeciwnikiem. Przyjmij to na klatę że twoją Legie sędziowie wspierają a nie kombinuj.

Jeszcze raz znajdź w ostatnich 5 sezonach istotną pomyłkę na naszą korzyść w meczach z wami. Wtedy pogadamy. Bo na waszą korzyść to standard.
Odpowiedz cytując
b3nito
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 23.09.2014, 09:54
jasne, że kupujemy sędziów, kto bogatemu zabroni? stać nas
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 23.09.2014, 10:03
b3nito napisał(a):Wyświetl post
jasne, że kupujemy sędziów, kto bogatemu zabroni? stać nas
No przecież wszyscy wiedzą, że do dziś uważacie, że należy się Wam tytuł mistrzowski z 1993, bo za niego zapłaciliście i to akurat komu, więc i teraz nie dziwi nic
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.09.2014, 10:12
Riposta idealna. Haha. Brawo!
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:07.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.09.2014, 10:31
Ale pieprzycie głupoty, czytać się odechciewa.
Ludzie, mieliśmy całą masę czasu żeby odrobić stratę tej bramki, ale po prostu zagraliśmy bardzo słaby mecz. Wy myślicie że jakby sędzia się nie pomylił to byśmy dowieźli 0:0 czy może liczycie na to, że może jakimś psim swędem by się coś udało strzelić? Bądźcie poważni. Legia wyeliminowała wszystkie atuty Wisły w tym meczu i zasłużenie wygrała. Bywa. Raz my ich pojedziemy na Łazienkowskiej, raz oni nas na R22. Ja porażkę przyjmuję na klatę.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.09.2014, 10:34
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, mieliśmy całą masę czasu żeby odrobić stratę tej bramki, ale po prostu zagraliśmy bardzo słaby mecz. Wy myślicie że jakby sędzia się nie pomylił to byśmy dowieźli 0:0 czy może liczycie na to, że może jakimś psim swędem by się coś udało strzelić? Bądźcie poważni. Legia wyeliminowała wszystkie atuty Wisły w tym meczu i zasłużenie wygrała. Bywa. Raz my ich pojedziemy na Łazienkowskiej, raz oni nas na R22. Ja porażkę przyjmuję na klatę.
Szkoda, że ta świetna Legia nie mogła strzelić bramki uczciwie przez 90 minut gry.

Co byłoby dalej, gdyby nie sędzia nie wiemy bo sk.ur.w.ysyńsko zmieniono w drugiej połowie zasady gry na handicap dla Legii.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.09.2014 o godz. 10:36.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 23.09.2014, 11:03
nienawidzę tych tekstów: "mieliśmy jeszcze 35 minut". to jak p-ko nam będą dwa niesłuszne karne w 1 i 3 min to mamy mówić mieliśmy jeszcze 87 min + to co doliczy sędzia i mogliśmy strzelić 3 uważam jak tutaj wielu, iż legia wyszła na mecz aby nie przegrać, zwróćcie uwagę na pozycję saganowskiego, praktycznie lewy pomocnik bez zadań w ataku! chcieli remisu i z perspektywy meczu pewnie gdyby nie sędzia 0-0 by się skończyło. nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć jak podłamuje bramka przy zaryglowanej grze, szarpanej. gdybyśmy my strzelili w tej 55 ze spalonego, 30 tys ludzi niesie dopingiem i pewnie byśmy wygrali, strzelili oni, poczuli się pewnie, murator i konterka, oczywiście, że mieliśmy czas by odrobić ale mecz z legia a z zawiszą to nie to samo, często decydują detale, zobaczcie kiedy padły bramki 90 + 5 i 90 +7 min,
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2014, 11:15
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Zamiast na klatę to najpierw przyjmij trochę lodu na rozgrzaną głowę

Pewnie nie wiesz o tym ale już 300 sędziów, piłkarzy, działaczy itd wylądowało we Wrocławiu w związku z przekrętami. Z czego większość usłyszało oskarżenie. Większość tych ustawionych meczy taki "neptyk" jak Ty (bez urazy) uznałby za uczciwe... bo przecież każdy zespół przekręcony miał "sporo czasu" żeby odrobić wynik. A podobno spisków nie ma. Owszem, nie ma jednego wszechogarniającego spisku, ale jest wiele drobnych małych przekrętów... Takich jak w niedzielę na R22.

I ten mały przekręcik pozwolił Legii wygrać a nam odebrał remis. Lubisz wypaczone wyniki, Twój problem. Ale że wolisz "nie widzieć" pewnych rzeczy nie znaczy że ich nie ma. Tak jest w polityce i w innych sferach życia, piłka nie jest wyjątkiem. A to że ludzie lubią "uładzony racjonalny" uczciwy świat nie znaczy że taka jest rzeczywistość. Wrocław jest tego dowodem.

(Ja też chciałbym wierzyć że byli lepsi i dlatego wygrali... ale sędzia zniweczył moją wiarę i odebrał warszawianom szansę na uczciwą wygraną)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2014 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.09.2014, 11:40
To akurat była kobita. Ruda
Mówiąc o „męskiej” postawie chodziło mi o tą reprezentowaną przez waszych sterników, gdyby tylko im pozwolono pucowaliby buty wszystkim w UEFA w imię darowania kary, a gdy się okazało że to nie Polska i skoro jest wina to musi być kara wtedy płacz szlochanie i szukanie winnych oczuywiscie w Szkocji i UEFA.

W takim razie po co wykłócacie się i skomlicie o tytuł z 93 roku. Wystarczyło w 30 kolejce zamiast zremisować z Lechem 2-2 po prostu go pokonać….tytuł byłby wasz…

Mieliście kilkanaście dni na to aby sprawdzić ile kartek ma Bereszyński, czy może grać czy nie a mimo to płakaliście i prosiliście o litość i łagodny wymiar kary…

Może niech PZPN od razu ustali takie zasady, że legia zaczyna od stanu 1-0 przecież rywale i tak będą mieli jeszcze aż 90 minut na wyrównanie strat, mało tego będą mogli strzelić 2,3 bramki i wygrać.
Ostatnio edytowane przez shaggy : 23.09.2014 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Stary 23.09.2014, 11:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dalej nie łapiesz? To już seria przekrętów a nie od czasu do czasu z tym czy innym przeciwnikiem. To już nie przypadek... w tym problem. Nam też z od czasu coś sędziowie dadzą albo odbiorą. Ale nie zdarza się to seryjnie z jednym przeciwnikiem. Przyjmij to na klatę że twoją Legie sędziowie wspierają a nie kombinuj.

Jeszcze raz znajdź w ostatnich 5 sezonach istotną pomyłkę na naszą korzyść w meczach z wami. Wtedy pogadamy. Bo na waszą korzyść to standard.
Muszę znaleźć te "ligę przychylności sędziów" to będzie coś można powiedzieć. W zeszłym roku byliśmy na minusie. Chyba C+ to prowadził.

Istotna pomyłka w meczu z nami? Kartkowanie w sezonie 12/13. Gol i Jedrzejczyk. Pierwsze z brzegu.

A co do niedzielnego meczu - zaczęliscie dobrze, a potem gasliście z minuty na minutę. Legia na odwrót - rozkręca się w drugich połowach. I tak byscie to przegrali, zwłaszcza, że Smuda rozwalił Wam pomoc zmianami. Nawiasem mówiąc jestem pod wrażeniem efektów pracy Berga. Takich mięśniaków jak teraz nie było w (L) odkąd pamietam... I takiego zapieprzania.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.09.2014, 11:41
Wszystko ładnie pięknie tylko, że nie masz żadnych dowodów na to, że to był przekręt. Ja oczywiście też nie mam i nie wiem czy był przekręt czy go nie było ale może piszę tak dlatego, że po prostu nie lubię takich teorii spiskowych.
Według mnie nawet jakby ta bramka nie padła to Legia ten mecz i tak by wygrała, zagraliśmy słaby mecz i nie mieliśmy naprawdę klarownych sytuacji aby strzelić chociaż jedną bramkę. Pewnie jakby Wisła zagrała dobry mecz, utrzymywała się dłużej przy piłce i miała taką swobodę operowania piłką w okolicach pola karnego jak w poprzednich meczach to bym był wku...ony i pisał, że sędzia wypaczył wynik ale było niestety inaczej.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 23.09.2014, 11:50
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Tam na pewno było "posłańców", ale też szczerze mówiąc nie rozumiem kontekstu. Pewnie za mało kumaty jestem.
Dawno, dawno temu nie wypowiadano wojen, nie prowadzono negocjacji i nie zawierano rozejmów za pośrednictwem twittera i facebooka, lecz np. poprzez posłańców, którzy mieli zapewnioną nietylakność. Może chodzi o niedawne jeszcze relacje na linii klub - kibice?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.09.2014, 11:59
Apropos transparentu:

Cytat:
Jeśli chodzi o transparent, to pierwsza część odnosi się do wygranej wojny, jaką przyszło nam toczyć przez ostatnie pół roku. Druga to przenośnia, nie można jej czytać dosłownie, ale mówiąc ogólnie, dobrze oddaje nasz krakowsko-wiślacki klimat. Nikt, kto ma coś na swoim sumieniu nie może po prostu stwierdzić, że on już ma dość, poddaje się i chce mieć spokój. Stąd porównanie do jeńców (którzy jak wiadomo są nietykalni). Tu nie ma miejsca na błędy, trzeba trzymać fason albo się gnać, Wisła nie wybacza i nie zapomina, każdy powinien mieć to wbite do głowy jako podstawową wartość, jeśli chce być tutaj na długo. Cała Polska wie że tu u nas jest specyficznie i przekonał się o tym niejeden, zwłaszcza ostatnio. Albo jesteś z nami, albo przeciwko nam, innej drogi nie ma. Litość to zbrodnia, nauczyło nas tego to miasto i ten klub. 90% osób z innych ekip, przekonanych o swojej sile i charakterze nie przetrwałoby w Krakowie tygodnia. W żadnym innym mieście hasło, że kibicem jest się na co dzień, a nie w dniu meczu nie ma takiego potwierdzenia w rzeczywistości.
Zamysł był taki, żeby pokazać kto wrócił na scenę i co się z tym wiąże. To zostało przedstawione na kartonach.
z forum SKWK
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów