The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2010, 19:23
Wynik szału nie robi, ale przecież Wiślacy nie będą im spuszczać łomotu 5:0, to takie rozbieganie było.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.09.2010, 19:26
czyżby szykuje się nowa zgoda ? Było by zajebiście, zawsze do Resovii czułem sympatie
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
jaceeek9
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 04.09.2010, 19:29
sokol1366 napisał(a):Wyświetl post
Jak kibicowsko prezentowały się obie ekipy? Jak Sovia przyjęła kibiców przyjezdnych?
Resovii doping całkiem dobry, ale stac ich na o wiele wiecej (derby). Prezentuja sektorowke spuszczana z dachu, potem pala troche piro. Podrzucaja nam tez wode, z naszej strony dopingu brak.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.09.2010, 19:35
Skrót meczu:

http://www.youtube.com/watch?v=GAXpubzGCbc

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.09.2010, 19:37
Żurawski powierdział:
Cytat:
Dla zawodników Wisły mecz z Resovią był dodatkowym treningiem. „Był to mecz sparingowy, taka jednostka treningowa.
Pawełek powiedział:
Cytat:
Gramy dla siebie, przyjechaliśmy tutaj, żeby zrobić jednostkę treningową.
Trochę chyba niefortunne te wypowiedzi (nawet jeśli odzwierciedlają stan faktyczny). Ciekawe jakbyśmy się czuli, gdyby któryś z zawodników Sevilli tak powiedział po naszym meczu stulecia.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 04.09.2010, 19:45
Skrót meczu

http://www.youtube.com/watch?v=GAXpu...ayer_embedded#!

Na skrócie (sekunda 51) pokazana jest jedna akcja, w której Chavez popełnił dwa błędy w jednej akcji.
Ostatnio edytowane przez Titto : 04.09.2010 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.09.2010, 19:55
A przy golu odpuszcza krycie. Co się z tymi piłkarzami dzieje ? Po przekroczeniu granic Polski wszyscy tracą umiejętności ? Mamy jakiś kryptonit w kraju ?
Na MŚ nie oglądałem meczy Hondurasu, ale po podstawowym obrońcy spodziewałem się czegoś więcej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.09.2010, 19:56
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Trochę chyba niefortunne te wypowiedzi (nawet jeśli odzwierciedlają stan faktyczny). Ciekawe jakbyśmy się czuli, gdyby któryś z zawodników Sevilli tak powiedział po naszym meczu stulecia.
Przecież to nie był mecz stulecia
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.09.2010, 19:58
No marnie ten Chavez wygląda (na tych urywkach oczywiście) - strata bramki a On nie upilnował piłkarza Resovii - ale jak pamiętam Junior Diaz wyglądał równie słabo na początku w Wiśle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.09.2010, 19:59
Interwencje Jovanica naprawde pierwsza klasa , zastanawia mnie dlaczego to Mario częściej wychodzi w pierwszej jedenastce...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 04.09.2010, 20:05
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Interwencje Jovanica naprawde pierwsza klasa , zastanawia mnie dlaczego to Mario częściej wychodzi w pierwszej jedenastce...
Zgadzam się, Jovanić w tym meczu dwukrotnie uratował nas od utraty bramki.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.09.2010, 20:59
Żurawski powierdział:
Pawełek powiedział:
Jesli serio tak powiedzieli to niestety nic sie w tych glowach nie pozmienia...
Wystarczyloby tylko tym gwiazdeczkom przypomniec ze Karabach gral z nami dwumecz ale tak naprawde to dla Azerow byly tylko 2 jednostki treningowe.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.09.2010, 21:12
Powodem do zadowolenia są dobre interwencje Jovanicia oraz to ze Pawełek wpuścił gola. Mam nadzieje ze nasz trener nie bedzie wystawiał Mariusza w 1 składzie.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
r4f4l
Member

Od: 06.2008

Stary 05.09.2010, 10:10
h3po4 napisał(a):Wyświetl post
czyżby szykuje się nowa zgoda ? Było by zajebiście, zawsze do Resovii czułem sympatie
bez przesady ... dlaczego do Resovii a nie np do Stali ? moze bardziej LKS lubisz

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.09.2010, 10:50
Czy ktoś może coś napisać na temat gry naszego nowego zawodnika , tego Marokańczyka? jak się zaprezentował itp...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.09.2010, 11:22
Oni słaniali się po boisku z tego co widzę. Za wcześnie póki co na ocenę Chaveza. Ale troche facet zagubiony. Boukhari nieco przyciężkawy. Trucht Kryszałowicza. Rios to jedyny zawodnik jaki potrafi kopnąc normalnie piłkę na nbramkę z tego cowidzę. Już 2 mecz gośc oddaje groźne strząły z dystansu. Poza tym piknikowo ;-)
Odpowiedz cytując
r4f4l
Member

Stary 05.09.2010, 12:33
dokladnie nasi mieli trening odstawiali nogi itd sovia biegala ambitnie do konca, starali sie chcieli pokazac co zrozumiale ale nie starczylo umiejetnosci i sil

Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.09.2010, 13:25
Żurawski powierdział:

Pawełek powiedział:

To po pierwsze.
A po drugie: jakbym był osobą decyzyjną w Wiśle to Panowie by ode mnie dostali karę finansową w wysokości 200 tys zł z adnotacją, że mecz na który przychodzą kibice to nie trening, chyba, że chcą za rok przerżnąć z drużynami z Gruzji albo Mołdawii, wtedy niech od razu pakują manatki i się wynoszą.
Co za brak ambicji.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 05.09.2010, 13:34
Dziwne. Nie tak dawno chwalono Żurawia że przed kamerami powiedział prawdę i to co myśli, a dziś ma się do niego pretensje gdy powiedział prawdę i to co myśli....
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.09.2010, 15:13
Jeżeli wg naszych gwiazd Pawełka i Żurawia, ten mecz był traktowany jako trening, to ładnie się chłopaki obijają.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.09.2010, 15:59
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli wg naszych gwiazd Pawełka i Żurawia, ten mecz był traktowany jako trening, to ładnie się chłopaki obijają.
A jako co to ma niby być traktowane, bo nie za bardzo rozumiem?
Odpowiedz cytując
r4f4l
Member

Stary 05.09.2010, 16:05
dokladnie nierozumiem was ile mieli bramek strzelic Resovii 9 ? jak dzis? zebyscie byli zachwyceni ze potraktowali to bardzo powaznie? bo jak ktos gral w pilke badz uprawial jakis sport wie ze za 100% nie zawsze da sie bo taka jest ludzka mentalnosc i nie kazdy wychodzi z sparingu, treingu zawsze maksymalnie zmotywowany zreszta pokazal Arsenal z Legia zwlaszcza w pierwszej polowie jak zrobic warszawski show

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.09.2010, 16:08
Jagul napisał(a):Wyświetl post
No przecież nie był to mecz o stawkę.
Takie spotkania trzeba odbębnić, byle tylko nie złapać kontuzji i wsio. Pokazać się, wszak w Rzeszowie przyjazd Wisły to jak odpust w parafii. Liga jest ważna, za parę dni biegac mają w Białymstoku i z zaangażowania tam możemy ich rozliczać.

Jedyne o co można się doczepić to brak lekkiej kurtuazji, mogli skłamać do kamery, że rywal postawił wysokie warunki, że nie można było go lekceważyć i takie tam Tak gadali nawet galaktyczni z FCB przed i po dwumeczu z nami, taki zwyczaj, że się cieniasów nie gnoi zbyt tylko przyjeżdża, robi swoje, pościemnia trochę w wywiadach i pakuje walizki.
Odpowiedz cytując
shary
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 05.09.2010, 16:37
Piłkarsko mecz słaby ale czego sie spodziewac po sparingu kibicowsko gospodarze fajnie sie zaprezentowali nasi po 15 minetach koniec dopingu nawet po golach zero entuzjazmu po meczu podziekowania dla resowiakow za ugoszczenie na festynie i koncercie szacun dla dziewczyn obciagajacych z gwinta duch w narodzie nie ginie wiecej takich wypadzikow
Odpowiedz cytując
fortart
Innowierca

Od: 09.2007

Stary 10.09.2010, 18:41
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
FortArt. W tej sparwie wypada Ci jedynie podziekować, więc dziękuję.
Nie dziękuj. Zamiast tego nie używaj proszę takich słów jak tu
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...6&postcount=57

Musze uwierzyć Ci na słowo, że to wszystko czym dysponujesz
Gdzie tak wyczytałeś?

Ciekawe i rzucajace dośc jasne światło na rok 1905 jako datę załozenia Resovii (wnioski niech każdy wyciągnie sam).

W zasadzie pozostaje jedynie sparawa zgłoszenia działalności na policję, oraz... sprawa Championów. Czy jest w prasie coś na ich temat (uwierze na słowo)?
Słowo championów z małej. To okreslenie zawodników, że tacy dobrzy, najlepsi. Moim zdaniem coś jak reprezentacja wybrana z najlepszych sportowo chłopaków w mieście Rzeszowie. Jak nasi przodownicy z czerwca 1906.To nie jest nawa własna."Match (...) między championami rzeszowskimi, a krakowskimi .." tak napisano.

Sprawdź sam co jest w prasie na ich temat. Czarno na białym cała moja rzeszowska kolekcja.

Sport w Rzeszowie 1905-1911
komplet skanów z "Głosu Rzeszowskiego"

http://www.megaupload.com/?d=DOI7KUFF
Ostatnio edytowane przez fortart : 10.09.2010 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.09.2010, 17:09
fortart napisał(a):Wyświetl post
Nie dziękuj. Zamiast tego nie używaj proszę takich słów jak tu
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...6&postcount=57
Tzn. jakich? "wolna amerykanka"?
Najbardziej pasowało mi to określenie do tego co tam wyczyniacie w temacie historii Wisły. "Tradycyjna nazwa GTS Wisła", "faszystowskie pozdrowienie", czy choćby mendziarski znaczek wstawiony w artykule dotyczącym "fałszerstwa historii", nie wspominając już o statucie Wisły, który rzekomo zabraniał przynależności żydów (wiem wiem poprawiliście to już dawno) to tylko trzy przykłady, które świadczą o "bezstronności" tego portalu.
Jeśli zaczniecie pisać rzetelnie, zgodnie z prawdą w temacie Wisły to ja nie będę używał takich określeń. Bóg mi świadkiem: jakem Polak, Wiślak i Katolik
Co ja mówie...-jeśli przeprosisz za swój postępek (wiesz jaki) to nawet Ciebie nie będę nazywał "kutasem" . Ba, jeśli Twoje oceny względem Wisły nie będą oderwane od ziemi (np.coś w stylu "Wisła z bagażem trupów"), to nawet słowo "bałwan" nie przejdzie mi przez klawiature .

Cytat:
Gdzie tak wyczytałeś?

Cytat:
Słowo championów z małej. To okreslenie zawodników, że tacy dobrzy, najlepsi. Moim zdaniem coś jak reprezentacja wybrana z najlepszych sportowo chłopaków w mieście Rzeszowie. Jak nasi przodownicy z czerwca 1906.To nie jest nawa własna."Match (...) między championami rzeszowskimi, a krakowskimi .." tak napisano.
Tak, już zwróciłem na to uwagę, operowałem nazwą własną na podstawie internetowych przekazów Resovii.

Natomiast Twoja interpretacja jest nie na miejscu, bo jeśli redaktor miał by to właśnie na myśli to przeciwnikiem championów rzeszowskich był by zlepek najlepszych zawodników z Krakowa.
Wg mnie to najlepsza drużyna rzeszowska, która spotkała się z przecenioną przez redaktora "najlepszą" drużyną krakowską. Autor chciał dodać w ten sposób rangi zawodom lub nie miał wystarczającej wiedzy.

Ps. Przepraszam, że tak późno,Twoją ewentualną odpowiedź przeczytam za ok. 2 tygodnie.
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 25.09.2010 o godz. 18:12.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.09.2010, 17:28
nie wspominając już o statucie Wisły, który rzekomo zabraniał przynależności żydów (wiem wiem poprawiliście to już dawno)
nie wiem czy to bylo w statucie czy nie,ale swego czasu ukazywał się w formie miesięcznika taki periodyk "Historia polskiej pilki nożnej" i tam ktos (nie pamietam nazwiska niestety) napisał,że Wisła powstala jako klub gdzie narodowość pilkarzy byla czynnikiem decydującym.padlo nawet stwierdzenie,że byla klubem antysemickim.jak mnie pamięć nie myli artykuł miał tytuł "Żydzi w polskiej pilce",ale tu moge się mylić.jak będę mial czas,to poszukam i wrzucę skan.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.09.2010, 18:12
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy to bylo w statucie czy nie,ale swego czasu ukazywał się w formie miesięcznika taki periodyk "Historia polskiej pilki nożnej" i tam ktos (nie pamietam nazwiska niestety) napisał,że Wisła powstala jako klub gdzie narodowość pilkarzy byla czynnikiem decydującym.padlo nawet stwierdzenie,że byla klubem antysemickim.jak mnie pamięć nie myli artykuł miał tytuł "Żydzi w polskiej pilce",ale tu moge się mylić.jak będę mial czas,to poszukam i wrzucę skan.
Ale tutaj chodzi o statut.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów