The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 20:07
widziałem tylko ostatnie 30 min od wyniku 2-1 .
Gra była bardzo fajna ale Piast nie jest jakimś wymagającym zespołem.
Wynik cieszy, w końcu nie męczyliśmy się

A gra Issy po prostu miodzio żeby on częściej się tak w ofensywie udzielał.

Super mi prezent zrobili chłopaki na urodziny
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.04.2010, 20:08
ale chwalą Pawła po meczu, ja jego tak świetnej gry jakoś nie dostrzegałem. Mylić się - ludzka rzecz

Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

wysprzedac wszystkich i dokonac czegos nierealnego .....jeszcze bardziej sie skompromitowc niz rok temu w pucharach ........... zajebista alternatywa
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Napinka się zaczęła........
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wisslak
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.04.2010, 20:09
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dalej ślepi?
Apropo Lecha to z tego sezonu mamy remis ,a na jesień porażkę.

I warto dodać, że niewiele brakowało do wygranej nad Lechem
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.04.2010, 20:09
zrobili co mieli zrobic i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2010, 20:10
zacznijcie juz nadawac na gre w meczu z Koronkami ......
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2010, 20:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Za dużo wymagacie. Najlepiej szczerze przyznać, że jest słaby, a każdą udaną akcję traktować jako miłą niespodziankę.
Mam tak z Łobo i przynajmniej ciśnienie tak nie skacze.
Ja mam podobnie, naprawdę. Ale jednak ciut więcej oczekiwałem od Kirma, jakby nie było reprezentant kraju etc.
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 27.04.2010, 20:13
Wisslak napisał(a):Wyświetl post
Pawełek ciut lepsza gra. Bramki Boguskiego może go coś rozruszają i pokaże w ostatnich kolejkach na co go stać i jak jest nam potrzebny z przodu. Wbijamy 4 zasłużone bramki, chociaż gdyby Kirm lepiej operował prawą stroną byłby lepszy wynik. Cóż, Juszczyk wykonał dobrą robotę chociaż jej wiele nie miał. Mistrz bliziutko ...
Nie wiedziałem że Pawełek jest łysy.....
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

z Korona zagraja o niebo lepiej bo przeciwnik lepszy
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Ekstraklasa - Kolejka 26.
27/04/2010 | Obiekt: Stadion Piast | Sędzia M. Szulc

Piast Gliwice - Wisła Kraków
XviD | 720x416 | C+Sport L!VE

0:1 Boguski
Pobierz!

1:1 Muszalik
Pobierz!

1:4 Sobolewski
Pobierz!
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2010, 20:15
Widzę, że od pewnego czasu utarło się przekonanie, że Brożek słaby i nie wiem jaki mecz musiał by zagrać aby to zmienić. Strzelił bramkę, zaliczył asystę przy drugiej bramce Boguskiego, to on strzelał przy pierwszym golu, wychodził po piłkę, uderzał kilka razy groźnie(dla pseudo-fachowców np. strzał głową blisko okienka czy też uderzenie pod koniec meczu) ale wy nadal uważacie, że jest słaby. Czasem czytając te wasze komentarze robi mi się słabo. Nie dość, że prawie nigdy nie zauważacie ciężkiej pracy zawodnika to jeszcze potraficie go zjechać. Jak dla mnie Brożek był jednym z najlepszych graczy tego meczu i wasze żałosne pier******* tego nie zmieni. Nie wiem w czym był gorszy od Małego, Boguskiego.

To samo z bramkarzem, przeczytałem przed chwilą "Juszczyk godnie zastąpił Mario, nie popełniał błędów" Więc się pytam gdzie miał je popełniać? Piast oddał mało groźnych strzałów na naszą bramkę i nie widziałem żadnej cudownej interwencji. Zagrał tak jak to od niego oczekiwano poprawnie, bez fajerwerków.

Co do Issy wszyscy chyba widzą, że musi zostać.

Dodam jeszcze jedno:
Kocham komentarze "Wynik lepszy niż gra", a że na forum jest on obowiązkowy po każdym meczu tak i tym razem się nie zawiodłem...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 27.04.2010 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.04.2010, 20:16
OPTIMUS napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem że Pawełek jest łysy.....
Pawełek Brożek.

Faktycznie, ja ten mecz oglądałem jakoś bez emocji, ale kiedy zobaczyłem Issę i jego jedno podanie piętą to momentalnie się uśmiechnąłem. I want moar this!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.04.2010, 20:17
Gra niestety słaba , ale najważniejsze 3 punkty. Drużyna będzie grać ładniej gdy lepsi piłkarze będą. co do Kirma to rzeczywiście słabiutko , widać że siedzenia na ławce źle na niego wpływa, brakuje mu pewności , czucia piłki być może dlatego żę każde jego zagranie kończy się zjebką od Małego ale na jedyny plus można powiedzieć ,że się starał , biegał i walczył choć niewiele mu wychodziło i z tym sprzedawaniem to się wstrzymajmy bo może Kirm się jeszcze przełamie u nas a przecież jeśli chcemy odnosić sukcesy nie tylko na arenie krajowej to musimy mieć szerszą kadrę i wartościowych zmienników a nie wszystkich rezerwowych wysprzedawać. Ale przynajmniej nie stał jak Łobo w niektórych momentach w pierwszej połowie. Też odnieśliście taki wrażenie? Łobo zagrał 2 , 3 akcje nawet ładne , ale kilka razy został złapany na spalonym a dlatego żę nie chciało mu się szybciej zrobić kroka lub dwóch, miał kilka niepotrzebnych strat a w paru sytuacjach stał w miejscu i się patrzył a piłka wcale tak daleko od niego nie była. Od razu powiem ,że wszyscy ofensywni piłkarze w pierwszej połowie zagrali tak samo słabo ale te przestoje Łobo mnie najbardziej wkurzyły . Widocznie po dwóch lepszym meczach doszedł do wniosku ,że już nie musi się jakoś specjalnie starać no chyba ze jest zmęczony. A najbardziej wnerwiło mnie zachowanie kibiców Piasta jak na Alvareza wołali "ała ała"( który mógł ucierpieć a po drugie to nie pamiętam żeby on kiedyś symulował , zdrugiej strony kibice Piastunek chyba nie pamiętają ile leżał na boisku Olszar) , a gdy Issa Ba był przy piłce to słychać było rasistowskie okrzyki typu " czarnuchu ..." , powinni ponieść za to karę .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.04.2010 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2010, 20:21
chyba najlepszy mecz na wiosne jak dotychczas.Fajnie że Broziu sie pomału budzi.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.04.2010, 20:22
Mączyński nawet się pokazał
podobało mi się jak ubiegł gracza Piasta i przechwycił piłkę, szkoda że reszta nie zrobiła z tego pożytku i skończyło się wycofaniem

kontuzjowany przez 2 lata Ba pokazuje gdzie jest miejsce naszej ligi

mecz taki sobie
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.04.2010 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.04.2010, 20:23
- Sobl chyba formę złapał z najlepszych lat, z Lechem najlepszy na boisku dziś też świetnie
- Ba, ta asysta przy golu piękna, niech sie szybko wykuruje widać że ma świtna technike jak na ta lige
- Boguski i Brożek widać że dwaj zaczynaja dochodzić do formy, dziś dużo się szukali nawzajem jak za pierwszego sezonu Skorży, i ta radość ze wspólnej gry chyba wraca
- Łobo cos czułem że nie jest zdolny by dwa równe mecze zagrac, kondycyjnie to on jest fatalny
- Kirm oby coś zagrał na mistrzostwach i sprzedawać za każda sume większą niż za ta za która go pozyskaliśmy.
Odpowiedz cytując
Kassperr
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.04.2010, 20:31
Czemu tutaj jest tylu sceptyków ?
Czego Wy ludzie oczekujecie od tej Wisły ?
4-1 i źle... ****a.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 27.04.2010, 20:33
Na Piasta taka gra wystarczyła ale na Barce w LM) to może nie być jeszcze to no ale wszystko idzie w dobrym kierunku bo w końcu wygląda to jak w ostatnich latach czyli sporo sytuacji i kilka bramek.
Dobrze, że już Boguski zaczyna coś grać więc i Brożek ruszy z brameczkami a tej siły ofensywnej nam w tej rundzie brakowało.
Jest dobrze a będzie tylko lepiej)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.04.2010, 20:34
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Czemu tutaj jest tylu sceptyków ?
Czego Wy ludzie oczekujecie od tej Wisły ?
4-1 i źle... ****a.
Dobrze ****a ale gra w 1 połowie ****a słaba i 2 pierwsze gole z ****a spalonego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.04.2010, 20:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ****a ale gra w 1 połowie ****a słaba i 2 pierwsze gole z ****a spalonego
Ale k.... w końcu przegrali ponownie. k..... i mają teraz 11 punktów straty do Lecha i 8 do Legii, k.... . A tak po za tym, że zacytuje pewien klasyk polskich kabaretów "za mało k..... , k..... panowie"
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 27.04.2010 o godz. 20:41.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.04.2010, 20:39
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Ale k.... w końcu przegrali ponownie. k.....
Chyba wygrali
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.04.2010, 20:39
Ee, narzekanie, mecz w wykonaniu Wisły nie był taki zły. Z chęcią obejrzałbym go z trybun, tylko nie takich jak na Piaście.
Brożek wreszcie zaczyna się ruszać, strzelać, a nie stoi bezradnie z rozłożonymi rękami. Łobodziński wbrew pozorom z meczu na mecz coraz milej zaskakuje. Boguski wychodzi z cienia, gdyby grał regularnie cały sezon zapewne pełniłby rolę egzekutora.
Dobrze robi ta gra co 3 dni, bałem się, iż nie dadzą rady fizycznie a tutaj zaskoczenie. Ogrywają i zgrywają się razem tworząc zespół.
Szkoda sytuacji Alvareza i tego co robił Kirm, niestety Hristov + Kirm out, taki Łobodziński mimo ciągle kiepskiej formy, znacznie przewyższa Kirma. Issę trzeba zatrzymać za wszelką cenę, podobnie jak Alvareza, w następnym sezonie będą podporami drużyny. Dobre wrażenie zrobił na mnie Mączyński, chłopak chce grać i umie to robić, odważnie wchodził w akcje. Szkoda, że dostaje tak mało szans, przeciwko Piastowi mógł zagrać od momentu strzelenia gola na 3-1. Trzeba go ogrywać, szkoda zmarnować czy oddać jego talent.
Taką grą jaką dzisiaj nasi zaprezentowali łyknęliby Arkę i GKS bez problemu. Trudno to przyznać, ale Skorża fatalnie przygotował zawodników do rundy, to widać na pierwszy rzut oka. Kasperczak poskładał też nieco inaczej drużynę, to już nie ten sam styl gry.
Trzeba szukać bramkarza i bez kasy na transfer się nie obejdzie.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.04.2010, 20:42
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Chyba wygrali
Wiem, to było nawiązanie do wypowiedzi 1q2
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.04.2010, 20:44
raindog napisał(a):Wyświetl post

Jestem zdania, że cały mecz powinien zostać rozegrany tak, jak ostatnie 10min, tj. spokojnie, przemyślanymi podaniami oraz ze zmuszeniem rywali do gonienia za piłką.
No ale wtedy to już było pozamiatane i Piast grał jak bokser który marzy by dotrwać do końca walki

Ja osobiście liczyłem na bardziej składną grę - wtedy gdy było 0-0 czy 1-1, ale każdy kto ogląda Wisłę regularnie wie co jest grane i na prawdę trzeba czasu, być może zmian w składzie, by ta gra wyglądało o dużo lepiej.

3 punkty są, nerwówki nie było.Jest git
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.04.2010, 20:44
Mały quiz.

Z kim nie zagra Marcelo? Z Legią czy parchami?

Stawiam że z Legią.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2010, 20:47
Jop i tak nakrywa wszystkich czapką.
..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.04.2010, 20:49
Też stawiam, że z Legia. Pytanie tylko czy na początku meczu czy w wyrafinowany sposób, na końcu.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.04.2010, 20:50
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mały quiz.

Z kim nie zagra Marcelo? Z Legią czy parchami?

Stawiam że z Legią.
Ojj teraz już nie ma takiego ciśnienia. Bo jest Jop który pokazał że można na niego postawić, jest Cleber który powoli dochodzi do dobrej kondycji fizycznej. Więc myślę że z czystym sumieniem będzie można dać "urlop" Marcelo na jeden meczyk.

A swoja drogą.. dawno coś Marcelo nic nie strzelił
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 27.04.2010, 20:53
Powtórzę raz jeszcze - bardzo mi się podoba jego gra, ma oczy dookoła głowy i potrafi z pierwszej piłki zagrać dosłownie wszędzie.

Poza tym ufff..... Brożek wreszcie wraca do formy
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów