|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nad naszą Wisełką jest jakieś .......one fatum. Nie dość, że frajersko tracimy punkty w tym sezonie, to jeszcze kontuzje 2 najlepszych piłkarzy tej ligi czyli Brożka i Garguły. A do tego najlepiej opłacany kopacz ligi Łobodziński gra piach, najdroższy transfer ekstraklasy ostatnich lat - czyli Jirsak w ogóle nie gra. Jedyne pocieszenie jest takie, że Ćwielong i Beto nieźle się prezentują i jeśli nabiorą pewności siebie może być tylko lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Smiać mi sie chce jak czytam tu wiekszosc postów, oczywiscie trzeba byc realista, ale nawet jak Lech wygra to i tak sporo meczow zostalo a w dolek zlapia predzej czy pozniej... a na meczu i tak pewnie wiekszosc spiewa nasza wiara nie zachwiana... ja wierze ze bedziemy mistrzem, dopoki matematycznie to mozliwe..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mecz ogólnie z naszej strony dobry, momentami bardzo dobry(szczególnie wreszcie nie było chaosu i organizacja gry była przynajmniej poprawna), choć trzeba przyznać że na tle bardzo słabego GKS-u. Najbardziej mnie wqrwia gra w stylu Barcy w kiepskiej formie pod koniec kadencji Rajkarda, nic tylko piłka wszerz i wszerz a potem piłka tyłu i długa piła niech sie dzieje co chce zamiast do przodu po ziemi(tu kłania sie brak rozgrywającego...ehh no i ze strony naszych to nieposzanowanie 100% sytuacji, chca wejść z piłką do bramki lub popisać się "techniką" vide Sobol, oni qurwa myślą że bedą mieć jeszcze 10 setek "i kiedyś strzelimy ta bramkę"
Ostatnio edytowane przez jimmywislak : 14.03.2009 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Ja byłbym spokojny z ocenianiem Beto. Tak jak Wieszczu komentował w zastawce jest zajebisty. Dajmy mu pograć jeszcze. Junior przyszedł do Wisły i też nie grał odrazu kokosów. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Z drugiej jednak strony mieliśmy dzisiaj symulację tego jak wygląda Wisła Kraków bez Pawła Brożka i nie napawa to optymizmem. Bez wątpienia - "najlepszym" naszym transferem jest Jacek Bednarz :( Aha - jeżeli ktoś twierdzi, że dzisiejszy mecz był dobry lub bardzo dobry to chyba oglądaliśmy inne spotkania. Ja wiele pozytywnych elementów nie widziałem - organizacja gry, w założeniach może ok, natomiast masa strat i niedokładnych podań, o chyba 50 wrzutkach ze skrzydeł.... Z założenia każdy z nas chce mieć zajebiste życie ale w rzeczywistości różnie to wychodzi. I forma - nasi nie mają wytrzymałości na takim poziomie na jakim możnaby oczekiwać. Możecie mówić co chcecie - Ryszard Szul umiał ich fizycznie dobrze przygotować zawsze. W naszej lidze technika odgrywa mniejszą rolę niż wytrzymalość fizyczna (są pewne wyjątki, takie jak Frankowski).
Ostatnio edytowane przez Donson : 14.03.2009 o godz. 20:50.
![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Uff... to skręcenie stawu kolanowego. Wracaj szybko do zdrowia!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cóż - jak nie Beto, to niech gra w pierwszym składzie nasz były reprezentant Polski, gwiazdor z Budapesztu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
W pierwszej połowie dużo lepszy Brożek od Baszcza, lewa strona była dziś dużo lepsza od prawej. Brożek grał do przodu (sta straty), wreszcie grał ofensywnie, miał kilka rajdów, nie mówie, że Baszczu grał źe, po prostu był minimalnie gorszy od Pietii |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moim zdaniem Baszczyński grał bardziej ofensywnie, i na prawej stronie był zdecydowanie najlepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedzcie mi jedno. Co sobie myśli nasz trener wpuszczając na boisko Łobodzińskiego? Bo chyba nie to, że ten swoją przebojowością pomoże nam w zwycięstwie?
PS. Czy tylko mnie irytuje gra Diaza, bo widzę, że tutaj wszyscy się nim zachwycają. To jest gracz jak Cantoro, żadnej gry z klepki, wstrzymywanie każdej akcji. Zgodzę się, może być pożyteczny, ale nie w ofensywie i nie w środku pola obok również tak grającego Sobola. To może być ustawienie na Barcelonę a nie na GKS Belchatów |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Bardzo dobry mecz Marcelo, dobrze, że żaden z zagrożonych nie dostał kartki. Jedynie kogo nam tylko brakuje to takiego kilera, który ma jedną sytuację w meczu i strzela. Nie tak jak Cwielong, który zamiast skupic się na dostawienie czubka buta do piłki, patrzy na sędziego i tylko czeka jak ten gwizdnie karnego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No tu się nie zgodzę, w pierwszej połowie sytuacji klarownych ze strony napastników naszej drużyny było więcej i bardziej absorbowali obronę.
Brak klasowego pomocnika ofensywnego to nasza główna bolączka, przepięcie się na defensywnych od lat Cantoro, Sobolewskiego, Diaza.... Ale to są lata zaniedbań od czasów Szymkowiaka. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Każdy pozostanie przy swoim zdaniu
Żeby to było skręcenie. W przeciwnym wypadku "strach się bać Wisełki" Nie wiem czy to nie był najlepszy nasz mecz na wyjeździe, licząc od porażki z Totenhamem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Myślę, że jeśli Brożek jest kontuzjowany to mamy po sezonie. No cóż bywa, nie jesteśmy maszynką do wygrywania i ja osobiście nie robię z tego powodu tragedii. Życzę Pawłowi szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieję, że jego kontuzja nie jest aż tak poważna, jak to wyglądało podczas upadku. Nie mamy piłkarza, który godnie zastąpiłby Brożka, bo choć dzisiaj zagraliśmy naprawdę dobry mecz, to brakowało wykończenia ( kto wie co by było gdyby Paweł grał w II połowie).
Kłania się tutaj polityka transferowa naszego klubu, a zwłaszcza Pana B. Trener Wisły cieszył się przed meczem, że ma kłopot bogactwa na skrzydłach... Bardzo fajnie, ale dlaczego nie ma takiego kłopotu w linii ataku Jeśli nasz klub chce poważnie myśleć o tytule mistrza Polski to niech robi coś w tym kierunku, jeśli nie i chce walczyć o środek tabeli to niech nam to powiedzą!!i nie mydlą nam oczu, że walczymy o najwyższe cele. Jeśli Cupiałowi szkoda kasy niech sprzeda klub, bo z jednej strony wymaga tytułów a z drugiej kupuje zawodników za free. Jako kibic nie chcę być robiony w ch... bo ostatnio w naszym klubie wszyscy przeczą samym sobie. Derby się zbliżają i może przesadzam ale bez napadziora to niestety Pejsy będą faworytem, choć bardzo chciałbym się mylić. Więc niech nasz klub zacznie działać albo powie co i jak... Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Beto gra dobrze...jak na siebie
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jak poinformował po meczu trener Maciej Skorża, wszystko wskazuje na to, że napastnik Wisły doznał skręcenia stawu kolanowego.
wislakrakow.com ufff szczescie w nieszczesciu. jak dlugo trwa przerwa przy takiej kontuzji...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
czym będą? w meczu z Amicą czy Legią bez Pawła w składzie ów ekipy mogą być faworytami. No, troszkę przesadziłeś. Aż poplułem monitor. Gramy u siebie więc będzie dobrze. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
pytanie do tych co sie znaja?....jle przez to bedzie pauzowal?;/
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dopóki nie zrobią badań to nie będzie wiadomo czy więzadła są całe czy nie. W badaniu fizykalnym przy opuchniętym kolanie dochodzi do przekłamań i nie można jednoznacznie ocenić jaki jest stan więzadeł.
Z innej beczki. Po meczu z pasiastymi dostaliśmy zakaz wyjazdowy na 3 mecze. Ale nasi byli w Bełchatowie i słyszalnie dopingowali Wisełkę. Jak to możliwe? Czy zakaz dotyczy jedynie wyjazdu zorganizowanego przez SKWK? Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedziesz i wchodzisz. Albo incognito albo oficjalnie. Cóż w tym takiego dziwnego? ![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś skąd się tylu Wiślaków wzięło?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ta indolencja strzelecka jest naprawde w****i...ca.Jesli Zuraw rzeczywiscie chcialby wrocic do Wisly w przyszlym sezonie to mysle , ze skutecznosc napastnikow Wisly wzroslaby nieporownywalnie.Ale coz znajac polityke kadrowa naszego klubu , pewnie wyladuje w Lechu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szczęście w nieszczęściu jest to "tylko" skręcenie.Przy takich możliwościach jakie ma klub to wróci na boisko za max 1,5 miecha.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Chłopie, Sapela dzisiaj wyciągał co mógł. Gdyby nie on mielibyśmy z 2 gole. ps. Śmieszny jesteś, jeśli masz tylko coś takiego do napisania to nie włączaj tego forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie wszyscy z niecierpliwościa czekamy na "wyrok" Pawła - czy będzie to pół roku czy 3 tygodnie w zawieszeniu. Miejmy nadzieję, że to jest tylko skręcenie kolana bo wyglądało to tak okropnie, że musiałem sobie zasłaniać oczy jak pokazywali powtórki.
PAWEŁ TRZYMAJ SIĘ!!!! ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A co do Brożka, to naprawdę chyba jutro by trzeba było dać na Mszę o jego szybki powrót do zdrowia. Bo jeśli okaże się że np. "poszły" wiązadła i Pawła czeka półroczna pauza, to od dziś Wisełka będzie tylko walczyć o miejsce pucharowe. Nawet jeśli jutro chłopaki Heńka pokonają pyry, to my pozostaniemy w tym samym miejscu (na 3. pozycji). Kto będzie strzelał bramki, gdy Boguski się zaciął, a nikt inny z kadry nie zdobył więcej niż 2 gole? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O miejsce pucharowe to do dziś dnia walczyliśmy z Pawłem w składzie. Teraz? Bóg jeden wie.. ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|