|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
)a co do Pegazusa to Contra byla wyznacznikiem w grywalnosci i grafice ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I gumy kulki po 10gr
hubba-bubby, lody Bambino śmietankowe (najtańsze w sklepie), z zabaw to od dziecka piłka ( nie miałam wyjścia, sami chłopcy mieszkali w sąsiedztwie), albo skakanie po murkach (dziś to chyba parkur )Powód: literka nie ta co trzeba
Ostatnio edytowane przez anka1906 : 05.08.2009 o godz. 23:05.
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mimo ze jestem rocznik 92' to nic mnie nie ominelo z tego co opowiadacie
w zimie bralo sie do butelek wode szlo na osiedlowa gorke i robilo sie slizgawke. Smigalo sie nawet do 22 (jak na dzieci to ta godzina byla kosmosem Chrupki w ktorych byly zetony ze zwierzetami segregatory z karteczkami U mnie natomiast na osiedlu stal stary trabant ! wchodzilo sie do niego... udawalo sie kierwoce rajdowego i pilota Robienie szalasu ze starych desek ktore znajdowaly sie przy smietniku Ehhh to byly czasy... nie to co teraz... ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
mnie zawsze rozwalało picie wody na boisku, całe wakacje z tych samych butelek i jeden po drugim
chyba sepsy wtedy nie było ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
a później doszły albumy panini,pierwszy jaki miałem to euro 92.Pierwszy idol piłkarski Roberto Baggio,ale mama mi nie pozwoliła nosić takiej fryzury jak on,z muzyki tak jak ktoś pisał słynne disco relax,a wcześniej zajawka new kids on the block
(dla młodszych,nie tym od Joli R.) ech i pomyśleć że za parę dni człowiek znowu będzie o rok starszy... pewnie niektórzy młodzi "chuligani" z tego forum,czytając ten temat mają z nas niezły ubaw,jacy to byliśmy w młodości niekumaci i śmieszni...
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 06.08.2009 o godz. 11:04.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
hehe na boisku tez zawsze byłem albo Batistuta albo Baggio ;p potem każdy był już Ronaldo ;p ale nie ten żelik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
przed chwila znalazłem to w temacie "smieszne..."
mysle ze to w jakis sposob oddaje klimat ''tamtych'' czasów http://www.youtube.com/watch?v=3xbfF...ture=rec-HM-r2 ![]() i wszystko bylo takie proste... i spiewało sie o byle czym ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a pamietacie pierwszy polski talk-show z Mariuszem Szczygłem, na dachu bloku ?
halogramy było w pyte, bo mozna było powygrywać nagrody ![]() chociaz jak byłem młodziutki, najbardziej lubiałem czy wydra wygra ;d ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Klasyczny łamacz joysticka. Ostatnia konkurencja to był bieg na 1000 albo 1500 m, to była masakra. Najłatwiejsza konkurencja to był skok o tyczce. Tę melodyjkę po pobiciu rekordu bym sobie przypomniał nawet bez tego filmiku z youtube. Ale głupoty człowiek zapamiętuje ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=bFfJSpwPmTk jezeli juz bylo to sorki wiele fajnych wspomnien po ogladnieciu tego
ech ten vibovit...![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A pamiętacie serial "Partnerzy"
Kiedyś każdy chciał być jak Ernie ![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Dokładnie tak-każdy chciał być Ernie jak on tam krzyczał... "...Ładziaaa..." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=PDgDH8DDnEs
Ostatnio edytowane przez bebeto : 06.08.2009 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Również pamiętam, gdy wchodziły do naszej polskiej telewizji takie programy jak Rankda w Ciemno, Drużyna A, czy nawet McGayver, który był moim idolem. Nad łóżkiem miałem wielki plakat bohatera tego serialu i przed snem zawsze mówiłem do niego " Dobranoc McGayver ". Pegasus. To było to, co dawało radości na wiele godzin. Ileż to zasilaczy się spaliło, wiele razy telewizor przez tą grę zmieniał kolory na zwykłych kanałach Pamiętam jaką furorę zrobilem, jak przyniosłem w woreczku gumy turbo do przedszkola... ehh . A, że mały byłem, to dawałem wszystkim, jak głupi i mi nic nie zostało. Pamięta ktoś, jak do telewizji wchodził serial " Power Rangers " ? Nigdy nie zapomnę tego, jak podczas serialu razem z bohaterami walczyłem z Ritą i Zordonem x] A teraz ? " Siema, co u Ciebie ? - Stary, kur** jakiś cziter wlaczyl hacki na WoW'ie i go zbanowali " Natomiast pamiętam, jak w zimie tata przywiózł z Niemiec taki zielony ślizg w kształcie auta( bodajże zima 98/99). Cały asfalt, który mamy zjeździłem. Od samej góry, pod sam sklep zjeżdżałem. I tak całymi dniami. Później droga była zlodzona i posypywali. Wtedy zabawa kończyła się do następnych grubszych opadów śniegu. ehh... =/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze... postep technologiczny psuje dzieciom dziecinstwo...
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W zupełności się z tym zgadzam. Widzę to po swoim 6 letnim bracie, który siedzi całymi dniami przed DVD lub komputerem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
A pamięta ktoś "Zwyczajni-niezwyczajni" z Bałtroczykiem ? To był dobry program
albo '997' który zawsze przyprawiał mnie o gęsią skórkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ludzie co to były za czasy. Tak czytam czytam i, aż się łezka w oku kręci
Pamiętam jak takie stare radio w kuchni stało na oknie i nie wiedziałem, co mam wcisnąć, aby grało. Niedziela i disco relax o 9.30 Dziennik w niedziele, karteczki w segregatorze, hubby bubby żal wspominać, bo to już niestety nie wróci, ale to miłe chwile.Hehe, ja też się bałem po 997, albo "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Jezioro marzeń" albo 'Beverly Hills 90210" to były seriale...
Tygodnik.... z Federowiczem, Szopka polityczna, na wieczorynkę chodziły Muminki (i ta zła BUKA), Smurfy, albo w niedziele Myszka Mickey i Pluto ![]() ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
I Sąsiedzi
Ta bajka to chyba inspirowała scenarzystów MacGyvera i Drużyny A ![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nigdy nie zapomnę tego, jak dostałem od mamy 10zł i nakupiłem sobie tyle tych gum turbo, że się porzygałem.
A pamięta ktoś narto-sanki? Tata je przywiózł z "rusków", ile w tedy zabawek było, jak tata przyjechał. Nie zapomnę jeszcze tego, jak kradłem dziadkowi fajki (pamiętam dobrze to były klubowe), z krzesła, które miał koło łóżka, i się cieszyłem, że mnie nie złapie, bo nie mógł chodzić (w tedy nie rozumiałem, co mu jest). To były czasy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Do sąsiadów dołącz Czarodziejski Ołówek i Pomysłowego Dobromira
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a oglądaliscie Kapitana Planete :?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie, nie lubiłem Planety. Ale wszystkie Yattamany, Tygrysie Maski, Generały Daimosy, Tsubasy, przez chwilę Pokemony, koty Filemony, Reksie, Bolki i Lolki, Dobromire, Kasztaniaki, Sąsiedzi, Myszki Miki, Kaczory Donaldy i Duffy, Króliki Bugsy, Dwa Światy, Tajemnica Sagali i wiele, wiele innych się przez mój dziecięcy repertuar przedarły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja sie zastanawiam ktora kreskowka byla lepsza. Tsubasa czy Dragon Ball... obie moge ogladac do tej pory z wielkim zainteresowaniem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no z tsubasy to sie nie zapomina przewrotek..
anie systemu treningowego, kiedy trenowali w morzu piłkami do tenisa. Może nasi by tak potestowali ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.