The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 17:32
Komentowanie wyniku sparingu zabronione.

Wpisy typu: GOOOOL! - ostrzezenie
2 wpisy tej samej osoby pod rzad - ban

Plakanie (bo jest 0:1) - ban

Bany na okres wakacji, wygasna 1.09.2008
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.07.2008, 17:38
gniady_lopez napisał(a):Wyświetl post
a co to juz nie mozna napisac swojego komentarza do wyniku? co to ma byc za rygor i dyscyplina na forum cenzura bez sensu koles

Widze ze forma Wiślaków rośnie w sposób proporcjonalny do rozegranych meczów i odwrotnie proporcjonalnie do pozostałego czasu do el LM.

tak poza tym kto to jest Darda?
no i powinieneś dostać Bana, bo ****a jak możesz komentować wynik, na podstawie internetowej relacji?

Jak możesz pisać o formie zawodników, skoro nie widzisz co grają?
Ddf
Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Od: 04.2008

Stary 15.07.2008, 17:42
zwyczajnie Konrad, wyniki w sparingach to odzwierciedlenie formy
a po to jest relacja, zeby wiedziec jaki jest wynik
nie wiem o co Ci chodzi

osobiscie nie podoba mi sie ten etap przygotowawczy do sezonu
rywale sa swietnie dobrani, bo akurat na miare naszego zespołu lub nawet troszkę silniejsi. wiec tu błędów szefostwa nie ma. Potrzebne wzmocnienia przed el LM.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 15.07.2008, 17:55
gniady_lopez napisał(a):Wyświetl post
tak poza tym kto to jest Darda?
Tu poszukaj

Poza tym, może warto by się zainteresować, kto gra w Wiśle.

Zbiera Ci się, zbiera ...
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Stary 15.07.2008, 18:01
Trener przeprowadził 11 zmian, no i to mi się podoba
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.07.2008, 18:05
Wiadomo dokładnie jakim ustawieniem grają ? Tzn Jirsak na środku i Boguski na prawej, czy Jirsak na prawej i Boguski za Brożkiem ?
Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Stary 15.07.2008, 18:07
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo dokładnie jakim ustawieniem grają ? Tzn Jirsak na środku i Boguski na prawej, czy Jirsak na prawej i Boguski za Brożkiem ?
Nie ważne, widać, że zmiany od razu przyniosły korzyści. Wypoczęci "galacticos" nie mieli problemów ze zmęczonymi Płocczanami
Odpowiedz cytując
wisla.tarnow
Banita

Od: 05.2008

Stary 15.07.2008, 18:17
A kto to jest Bojarovic? bo nie ma go w składzie zadnej z Wisełek?
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.07.2008, 18:18
Moim zdaniem Jirsak gra przed dwójką Sobol - Cantoro, na prawej Boguski ( co by dowodziło że bardzo słabo prezentuje się Łobo ), na szpicy Broziu.

Moim zdaniem to chyba najlepszy skład jaki akutalnie posiadamy, jaki wyjdzie na mecz z Liverpoolem i jaki najprawdopodobniej zagra z Beitarem.

Co do podsumowaina - dwa słowa - Tomas Jirsak
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2008, 18:20
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Jirsak gra przed dwójką Sobol - Cantoro, na prawej Boguski ( co by dowodziło że bardzo słabo prezentuje się Łobo )
Łobo jest kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 15.07.2008, 18:22
Brożek coś duuużo marnuje w tym meczu...
Ale za to jak super Jirsak gra...
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.07.2008, 18:29
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Łobo jest kontuzjowany.

No tak, przepraszam, zamotałem się.

Toteż miejsce Boguskiego jest przewidziane zapewne dla Łobo.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.07.2008, 18:53
chcialbym by ktos kto byl na meczu, ocenil obiektywnie poczynania Wislakow.
Wynik niewazny, skutecznosci poki co tez nie musza miec.
A z relacji wynika ze zmierza to w dobrym kierunku. (choc faktycznie jedziemy poki co bez lawki). no ale na ten temat zostalo juz wiele napisane.
Powód: braki
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 15.07.2008 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2008, 18:54
Nie mamy właściwie żadnej ławki, to troche przeraża.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.07.2008, 19:19
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy właściwie żadnej ławki, to troche przeraża.
...a wystapilismy teoretycznie najmocniejszym składem(takim na Beitar).Niepokoi mnie tez ,ze mimo,ze to sparing,ze moze oszczędzali sie przed meczem z Liverpoolem,to z takim przeciwnikiem strzelamy tylko 1 bramke....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.07.2008 o godz. 19:29.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 15.07.2008, 19:39
Ja byłem na meczu i Wisła grała dobrze grała na tyle na ile chciała zagrać. Poczekajcie do meczu z Liverpoolem
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.07.2008, 20:07
Brawo Tomek Dawidowski.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 15.07.2008, 20:26
Pierwsza połowa - słabiutko, brak wartościowych zmienników widać jak na dłoni. Najbardziej boli jak się widzi momentami elementarne braki w wyszkoleniu technicznym - odskakująca piłka, niecelne podania to dla tych chłopów coś normalnego... Dziwi, że w drużynie mistrza Polski spokojnie mieszczą się piłkarze tak mizerni...
Coś tam szarpał Niedzielan, Diaz często szukał zaczepki z Wisniewskim. Pozytywne wrażenie wywarł na mnie Singlar, może dlatego, że pomykał przy siatce za którą stałem

Druga połowa to typowa ligowa Wisła. Sporo biegania, momentami fajnie coś Jirsak rzucił, coś z klepki pokopali... Ale zbyt często próbują "wjechać" z tą piłką do bramki rywala. Brak skuteczności poraża, brakuje armat i to na dzień dzisiejszy jest chyba największym zmartwieniem.
Ostatnio edytowane przez felipe : 15.07.2008 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.07.2008, 20:28
PvD napisał(a):Wyświetl post
Brawo Tomek Dawidowski.

dobrze grał
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.07.2008, 20:58
Proud napisał(a):Wyświetl post
dobrze grał
zajebiscie
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.07.2008, 21:20
crate digger napisał(a):Wyświetl post
zajebiscie
akurat ironia w tym wypadku źle zaadresowana

zapewne zagrał fatalnie i źle bo jako napastnik nie przedryblował 60 m mijając 3 pomocników 4 obronców niczym tyczki slalomowe i nie pokonując bramkarza strzałem z półwoleja w samo okienko
Ostatnio edytowane przez PvD : 15.07.2008 o godz. 21:23.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.07.2008, 21:35
rezerwa grala jak nie powiedziec 3 sklad. Ciekawy mecz sie zapowiada z Liverpoolem
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.07.2008, 22:14
Malecki niezle tez zagral w 1 polowie. Chyba najbardziej aktywny i niebezpieczny z calej druzyny.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.07.2008, 22:18
Kolegom, którzy Dawidowskiego pytali - wiadomo o co - życzę żeby ktoś z ich rodziny na przykład cierpiał na jakąś przewlekłą chorobę, przez którą nie będzie mógł pracować i normalnie żyć.

I wtedy ktoś podejdzie i się spyta: Jak tam, znowu sobie choruje matka/ojciec?
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.07.2008, 22:35
PvD napisał(a):Wyświetl post
akurat ironia w tym wypadku źle zaadresowana

zapewne zagrał fatalnie i źle bo jako napastnik nie przedryblował 60 m mijając 3 pomocników 4 obronców niczym tyczki slalomowe i nie pokonując bramkarza strzałem z półwoleja w samo okienko
akurat aż tak wyśrubowanych kryteriów dla człowieka który parenascie miesiecy nie grał na poważnie w piłkę nie mam.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 15.07.2008, 22:37
No to na Legię w Superpucharze zagramy tym samym co w pierwszej połowie z Petrą.
Mimo szczerej sympatii dla kilku zawodników z tego składu jestem, delikatnie mówiąc, umiarkowanym optymistą(co nie zdarza się często), ale też jestem daleki od płaczu - nie są to el. LM, nie jest to wartościowy mecz, z tą samą Legią(zapewne w lepszej formie, bo w czasie sezonu) zagramy jeszcze ze 2-4 razy.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 15.07.2008, 22:46
Byłem, widziałem.

Przede wszystkim to co już zostało powiedziane - rezerwy wyglądają niestety tragicznie. Z pierwszej połowy wyróżnić można tylko Małego, Wtorka i Diaza. No może jeszcze Singlar, prezentował się dość solidnie, jakichś rażących błedów sobie nie przypominam ale wybitnie też nie zagral. Wymieniany tu Dawid szarpał, próbował, nie można mu odmówić ambicji ale pewnego, niskiego niestety, poziomu chyba już nie przeskoczy... Obym się mylił.

Druga połowa w naszym wykonaniu to inna bajka, różnica 2 klas. Kilka fajnych akcji, kombinacyjna gra, bardzo podobał mi się środek pomocy (z dwoma defensywnymi Mauro i Sobolem i wysuniętym Jirsakiem). Tomas w zasadzie bez zadań defensywnych martwił się tylko o grę do przodu, rzucił kilka fajnych piłek (asysta przy bramce).
Aktywny był Boguski, ze 2 razy zamienili się stronami z Zieniem, kilka razy zszedł ze skrzydła na pozycję napastnika. Bardzo pewny Głowa, bezbłędny dziś, a niewiele brakowało i huknąłby piękną bramke z wolnego (wyjął Gubiec).
Może tylko mi się wydawało ale Wiślacy są dobrze przygotowani szybkościowo (świadczyć może o tym chociażby kilka sprintów obu Brożków czy Baszcza).

Ale żeby nie było trak różowo.... skuteczność. Sam Paweł Brożek powinien strzelić conajmniej 2 bramy, inne okazje miał też Boguski, Głowa po rożnym... Z tym, że ja wstrzymam się z jakimiś kategorycznymi ocenami bo na podstawie jednego meczu nie można stwierdzić czy to rzeczywiście duży problem czy poprostu dziś akurat nie chciało wpaść.

Reasumując, o pierwszej połowie najlepiej nie mówić nic... Druga, przynajmniej mnie, napawa optymizmem. Zagraliśmy naprawdę ciekawie (co podkreślał po meczu również Jabłoński) i gdyby nie niska skuteczność mecz skończyłby się pewnie z 5:1.

Edit: aaaaa tak, kibice.... Rozmowy z Dawidem nie słyszałem, o Gubcu też nie bo stałem za bramką Pawełka ale "pozdrawianie" Wiśniewskiego było żenujące....
Ostatnio edytowane przez Cichy : 15.07.2008 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 15.07.2008, 22:48
Musze wam powiedziec ze jak w drugiej polowie mialem okazje byc pod bramka w ktorej bronil Gubiec to myslalem ze on nerwicy dostanie po tym co do niego wykrzykiwali. Nawet sie odezwal i powiedzial "A idzcie w pole" tak bylo. Ogolnie Wisla zagrala przyzwoicie a sam Boguski mogl ustrzelic hattricka.

PS: przepraszam za bledy ort. ale klawiatura mi siadla
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 15.07.2008, 22:52
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Musze wam powiedziec ze jak w drugiej polowie mialem okazje byc pod bramka w ktorej bronil Gubiec to myslalem ze on nerwicy dostanie po tym co do niego wykrzykiwali. Nawet sie odezwal i powiedzial "A idzcie w pole" tak bylo. Ogolnie Wisla zagrala przyzwoicie a sam Boguski mogl ustrzelic hattricka.

PS: przepraszam za bledy ort. ale klawiatura mi siadla
No tak jest jak się kilku szczyli zbierze i zacznie popisywać przed innymi. O rozmowie z Dawidem nie wspomne...
Odpowiedz cytując
Lon(TS)don
Banita

Stary 16.07.2008, 07:53
a'propos meczzu z Liverpoolem

Będzie na żywo w angielskiej publicznej TV - Channel 5

http://www.mydigiguide.com/dgx/wbl.d...h=49&PID=23472

Football on Five (Sport)Time - 16:45 - 19:00 (2 hours and 15 minutes long)When - Saturday 19th July on fiveWisla Krakow v Liverpool.
Live football action as Liverpool take on Wisla Krakow, the Polish champions, in a pre-season friendly. Presented by Colin Murray with commentary from Dave Woods. Kick-off is at 17.00.
(Subtitles)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów