|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Komentowanie wyniku sparingu zabronione.
Wpisy typu: GOOOOL! - ostrzezenie 2 wpisy tej samej osoby pod rzad - ban Plakanie (bo jest 0:1) - ban Bany na okres wakacji, wygasna 1.09.2008 ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Jak możesz pisać o formie zawodników, skoro nie widzisz co grają? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zwyczajnie Konrad, wyniki w sparingach to odzwierciedlenie formy
a po to jest relacja, zeby wiedziec jaki jest wynik nie wiem o co Ci chodzi osobiscie nie podoba mi sie ten etap przygotowawczy do sezonu rywale sa swietnie dobrani, bo akurat na miare naszego zespołu lub nawet troszkę silniejsi. wiec tu błędów szefostwa nie ma. Potrzebne wzmocnienia przed el LM. |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Trener przeprowadził 11 zmian, no i to mi się podoba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wiadomo dokładnie jakim ustawieniem grają ? Tzn Jirsak na środku i Boguski na prawej, czy Jirsak na prawej i Boguski za Brożkiem ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A kto to jest Bojarovic? bo nie ma go w składzie zadnej z Wisełek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem Jirsak gra przed dwójką Sobol - Cantoro, na prawej Boguski ( co by dowodziło że bardzo słabo prezentuje się Łobo ), na szpicy Broziu.
Moim zdaniem to chyba najlepszy skład jaki akutalnie posiadamy, jaki wyjdzie na mecz z Liverpoolem i jaki najprawdopodobniej zagra z Beitarem. Co do podsumowaina - dwa słowa - Tomas Jirsak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Brożek coś duuużo marnuje w tym meczu...
Ale za to jak super Jirsak gra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
chcialbym by ktos kto byl na meczu, ocenil obiektywnie poczynania Wislakow.
Wynik niewazny, skutecznosci poki co tez nie musza miec. A z relacji wynika ze zmierza to w dobrym kierunku. (choc faktycznie jedziemy poki co bez lawki). no ale na ten temat zostalo juz wiele napisane. Powód: braki
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 15.07.2008 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie mamy właściwie żadnej ławki, to troche przeraża.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
...a wystapilismy teoretycznie najmocniejszym składem(takim na Beitar).Niepokoi mnie tez ,ze mimo,ze to sparing,ze moze oszczędzali sie przed meczem z Liverpoolem,to z takim przeciwnikiem strzelamy tylko 1 bramke....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.07.2008 o godz. 19:29.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja byłem na meczu i Wisła grała dobrze grała na tyle na ile chciała zagrać. Poczekajcie do meczu z Liverpoolem
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Brawo Tomek Dawidowski.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwsza połowa - słabiutko, brak wartościowych zmienników widać jak na dłoni. Najbardziej boli jak się widzi momentami elementarne braki w wyszkoleniu technicznym - odskakująca piłka, niecelne podania to dla tych chłopów coś normalnego... Dziwi, że w drużynie mistrza Polski spokojnie mieszczą się piłkarze tak mizerni...
Coś tam szarpał Niedzielan, Diaz często szukał zaczepki z Wisniewskim. Pozytywne wrażenie wywarł na mnie Singlar, może dlatego, że pomykał przy siatce za którą stałem ![]() Druga połowa to typowa ligowa Wisła. Sporo biegania, momentami fajnie coś Jirsak rzucił, coś z klepki pokopali... Ale zbyt często próbują "wjechać" z tą piłką do bramki rywala. Brak skuteczności poraża, brakuje armat i to na dzień dzisiejszy jest chyba największym zmartwieniem.
Ostatnio edytowane przez felipe : 15.07.2008 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
akurat ironia w tym wypadku źle zaadresowana
zapewne zagrał fatalnie i źle bo jako napastnik nie przedryblował 60 m mijając 3 pomocników 4 obronców niczym tyczki slalomowe i nie pokonując bramkarza strzałem z półwoleja w samo okienko
Ostatnio edytowane przez PvD : 15.07.2008 o godz. 21:23.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
rezerwa grala jak nie powiedziec 3 sklad. Ciekawy mecz sie zapowiada z Liverpoolem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kolegom, którzy Dawidowskiego pytali - wiadomo o co - życzę żeby ktoś z ich rodziny na przykład cierpiał na jakąś przewlekłą chorobę, przez którą nie będzie mógł pracować i normalnie żyć.
I wtedy ktoś podejdzie i się spyta: Jak tam, znowu sobie choruje matka/ojciec? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
akurat aż tak wyśrubowanych kryteriów dla człowieka który parenascie miesiecy nie grał na poważnie w piłkę nie mam.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
No to na Legię w Superpucharze zagramy tym samym co w pierwszej połowie z Petrą.
Mimo szczerej sympatii dla kilku zawodników z tego składu jestem, delikatnie mówiąc, umiarkowanym optymistą(co nie zdarza się często), ale też jestem daleki od płaczu - nie są to el. LM, nie jest to wartościowy mecz, z tą samą Legią(zapewne w lepszej formie, bo w czasie sezonu) zagramy jeszcze ze 2-4 razy. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem, widziałem.
Przede wszystkim to co już zostało powiedziane - rezerwy wyglądają niestety tragicznie. Z pierwszej połowy wyróżnić można tylko Małego, Wtorka i Diaza. No może jeszcze Singlar, prezentował się dość solidnie, jakichś rażących błedów sobie nie przypominam ale wybitnie też nie zagral. Wymieniany tu Dawid szarpał, próbował, nie można mu odmówić ambicji ale pewnego, niskiego niestety, poziomu chyba już nie przeskoczy... Obym się mylił. Druga połowa w naszym wykonaniu to inna bajka, różnica 2 klas. Kilka fajnych akcji, kombinacyjna gra, bardzo podobał mi się środek pomocy (z dwoma defensywnymi Mauro i Sobolem i wysuniętym Jirsakiem). Tomas w zasadzie bez zadań defensywnych martwił się tylko o grę do przodu, rzucił kilka fajnych piłek (asysta przy bramce). Aktywny był Boguski, ze 2 razy zamienili się stronami z Zieniem, kilka razy zszedł ze skrzydła na pozycję napastnika. Bardzo pewny Głowa, bezbłędny dziś, a niewiele brakowało i huknąłby piękną bramke z wolnego (wyjął Gubiec). Może tylko mi się wydawało ale Wiślacy są dobrze przygotowani szybkościowo (świadczyć może o tym chociażby kilka sprintów obu Brożków czy Baszcza). Ale żeby nie było trak różowo.... skuteczność. Sam Paweł Brożek powinien strzelić conajmniej 2 bramy, inne okazje miał też Boguski, Głowa po rożnym... Z tym, że ja wstrzymam się z jakimiś kategorycznymi ocenami bo na podstawie jednego meczu nie można stwierdzić czy to rzeczywiście duży problem czy poprostu dziś akurat nie chciało wpaść. Reasumując, o pierwszej połowie najlepiej nie mówić nic... Druga, przynajmniej mnie, napawa optymizmem. Zagraliśmy naprawdę ciekawie (co podkreślał po meczu również Jabłoński) i gdyby nie niska skuteczność mecz skończyłby się pewnie z 5:1. Edit: aaaaa tak, kibice.... Rozmowy z Dawidem nie słyszałem, o Gubcu też nie bo stałem za bramką Pawełka ale "pozdrawianie" Wiśniewskiego było żenujące....
Ostatnio edytowane przez Cichy : 15.07.2008 o godz. 22:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musze wam powiedziec ze jak w drugiej polowie mialem okazje byc pod bramka w ktorej bronil Gubiec to myslalem ze on nerwicy dostanie po tym co do niego wykrzykiwali. Nawet sie odezwal i powiedzial "A idzcie w pole" tak bylo. Ogolnie Wisla zagrala przyzwoicie a sam Boguski mogl ustrzelic hattricka.
PS: przepraszam za bledy ort. ale klawiatura mi siadla ![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a'propos meczzu z Liverpoolem
Będzie na żywo w angielskiej publicznej TV - Channel 5 http://www.mydigiguide.com/dgx/wbl.d...h=49&PID=23472 Football on Five (Sport)Time - 16:45 - 19:00 (2 hours and 15 minutes long)When - Saturday 19th July on fiveWisla Krakow v Liverpool. Live football action as Liverpool take on Wisla Krakow, the Polish champions, in a pre-season friendly. Presented by Colin Murray with commentary from Dave Woods. Kick-off is at 17.00. (Subtitles) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|