The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Polly
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 18:48
Myślę, że może się przydać osobom, które się jeszcze nigdzie nie dostały

https://www.erk.uj.edu.pl/drugi_nabo...5ae86821a8132b
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Odpowiedz cytując
Wiślak
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2008, 12:21
uher napisał(a):Wyświetl post
Jest tam wogóle matma?
ponoć na ekonomicznej jest obowiązkowa matma przez jakiś tam czas... Dlatego właśnie chcę się dowiedzieć czegoś więcej
Historia,której nikt nie dorówna
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.08.2008, 15:58
Pytam bo u mnie na ekonomi jest tak, że mieliśmy majce semestr, a od tego roku podobno wogóle jej nie mają.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2008, 00:35
KSW komunikacja spoleczna.
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.08.2008, 00:45
Jest tu jakiś przyszły prawnik ?
Odpowiedz cytując
szalonooka
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2008, 08:22
markokrk napisał(a):Wyświetl post
Ku*wa na AP zabrakło mi 1 pkt :(. Myślicie że jest szansa się dostać z listy rezerwowej Dodam że składałem na bibliotekarstwo.
markokrk, na pewno się dostaniesz. na 100%. Jak dwa lata temu tam złożyłam papiery to też mi jakoś mało zabrakło, uczelnia rozpędziła się ze skreślaniem ludzi (+ dużo nie potwierdziło chęci studiowania - pewnie sporo osób brało ten kierunek jako ratunkowy) i potem dzwonili czy jednak nie chcę do nich , bo mieli z 10 miejsc wolnych.
Odpowiedz cytując
TkrzysiekS
Member

Od: 11.2004

Stary 14.08.2008, 08:45
Uniwersytet ekonomiczny - turystyka i rekreacja.
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.08.2008, 11:09
czy ktoś może kupił wczoraj bodajże gazetę wyborczą z dodatkiem o szkołach policealnych? jeśli tak to może się odezwać lub wstawić skana? (pilne)
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
markokrk
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.08.2008, 11:14
szalonooka napisał(a):Wyświetl post
markokrk, na pewno się dostaniesz. na 100%. Jak dwa lata temu tam złożyłam papiery to też mi jakoś mało zabrakło, uczelnia rozpędziła się ze skreślaniem ludzi (+ dużo nie potwierdziło chęci studiowania - pewnie sporo osób brało ten kierunek jako ratunkowy) i potem dzwonili czy jednak nie chcę do nich , bo mieli z 10 miejsc wolnych.
dzięki, dostałem się
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2008, 20:07
Grupa wiślaków na UJ coraz większa. Ja ostatecznie wylądowałem na kierunku - historia.
Odpowiedz cytując
Polly
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.08.2008, 21:01
ano też się dopisuję do UJ
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Odpowiedz cytując
S88
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2008, 10:34
Ja sie dostałem na Uniwersytet Ekonomiczny, kierunek Administracja. Wybiera się ktoś na to?
Odpowiedz cytując
Wisła_1906
Member

Od: 05.2008

Stary 17.08.2008, 12:45
AWF TiR wieczorowe
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 20.01.2009, 16:53
Witam,
1. ma ktos plan prezentacji do ustej z polskiego?
2. co myslicie o temacie: kibic w mediach?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.01.2009, 16:57
TSman napisał(a):Wyświetl post
Witam,
1. ma ktos plan prezentacji do ustej z polskiego?
2. co myslicie o temacie: kibic w mediach?
1. Mam, do swojego tematu.
2. Taki sobie, ja bym sie nie podjal. Wiele zalezy kto w komisji usiadzie, jakis ramol, ktory wszystkich kibicow traktuje stereotypowo za bandytow - bedzie ciezko.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.01.2009, 19:15
Wpisujcie co zdajecie na maturze, na jakim poziomie, jak idą wam przygotowania oraz wyniki próbnych matur. Jeżeli macie już plany na przyszłość, odnośnie uczelni to też piszcie, a starszych Wiślaków prosimy o porady co do wyboru studiów

No więc ja zacznę:

J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 33%; styczeń - 41%)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 64%; styczeń - 79%)
Geografia: rozszerzony (listopad - matura z OPERONEM: 43%; styczeń - 48%)
Matematyka podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 26%; styczeń - 44%)

Temat polskiego ustnego: "Język współczesnej reklamy. Scharakteryzuj na wybranych przykładach."

Co do przygotowywań, to usiadłem na dobre nad geografia, powtórzyłem już atmosferę, siedzę teraz nad zadaniami z mapy - różne obliczenia itp. Trochę też z matmy: ciągi i funkcje, a angola i polak olewam Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.01.2009, 19:44
j.polski podstawa (operon- 60% styczen 65%)
angielski podstawa :/ (operon 88% styczen 96% )
biologia rozszerzenie (operon 69 % styczen 84 %)
chemia rozszerzenie ( operon 72% styczen 80% )
fizyka rozszerzenie (operon 50% styczeń 60 %)
Temat z polaka coś z systemem totalitarnym a dokładniej Omów mechanizmy i skutki działania systemu totalitarnego na wybranych utworach literatury polskiej i obcej”

Przygotowania hmm..do bioli zacząłem ostatnim tyg. sierpnia a rumieńców nabrały pod koniec września , operonowska była pisana z 2 działami z repetytorium . Teraz przez ferie chce skończyć powtarzanie całości + robienie powtórek z najcięższych działów + pisanie matur spr.
Chemia podobnie tyle tylko ,ze chodzę jeszcze na dodatkowe lekcje raz w tyg. 1-1,5h + pisanie zadań z pazdry jak jest czas (ferie teraz ) + teoria i pisanie matur
Fize pisze powodu wymagań kilku uczelni i mój wynik z tego nie musi być tak wysoki wiec teorie przerobiłem na lekcjach dodatkowych i w domu tak co nie co -2h lekcji nie zawsze co tydzień . Teraz liczenie zadan .
Angol - nic ,bo juz 2 lata temu pozdawałem egzaminy wiec z biegu do angola , a polak..czytanie streszczeń jak mnie coś tknie
Ten rok spisałem na straty pod względem prywatnym bo ,ponieważ chciałbym się dostać na medycynę i dopięcie tych przedmiotów troche jest czasochłonne , ale ,że walka sprawia mi frajdę to do maja i ani tyg. dłużej da sie to uciągnąć Potem 4 miesięcy leżenia ( qurcze zawsze się planuje odpocząć a potem zawsze nic z tego nie wychodzi )
Powód: polsku po w miarę było żeby ;)
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 24.01.2009 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 24.01.2009, 19:48
Ile dziennie poświęcasz na naukę, bo podziwiam Twoje wyniki
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.01.2009, 19:58
Podziwiać się obaj będziemy po maturze jak zdamy na studia teraz to jest czcze gadanie , takie pompowanie balonika .A dziennie ...
wiesz jak to jest . dziś jest ok i uczenia sprawia mi nawet frajdę wiec dział bioli połknę i powtórzę na następny dzień a z drugiej strony np. ten tydz. byłem out of game , grypa i poczytałem sobie może z 10 min.
To jest płynne ale wiodące przedmioty (biola + chemia) już prawie zakończyłęm w powtarzaniu wiec teraz będę musiał pisać matury i..powtarzać znów czego nie umiem czy nie czaje . Fiza to bardziej skomplikowana sprawa wiec teraz przez ferie będę sie starał nadgonić to trochę.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 24.01.2009 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 24.01.2009, 20:57
Szkoda, że taki mały ruch jest w tym temacie Wiślacy pokażcie ilu nas jest
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.01.2009, 21:37
geografia rozszerzona 76%
majca rozszerzona 22% ( dla beki wziąłem )
niemiecki rozszerzony 80%
polak podstawa 60%
matura 20008

Studiuję teraz na PK Kierunek Ochrona Środowiska. Nawet fajnie jest ale nauki jest troszkę
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.01.2009, 21:57
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
j.polski podstawa (operon- 60% styczen 65%)
angielski podstawa :/ (operon 88% styczen 96% )
biologia rozszerzenie (operon 69 % styczen 84 %)
chemia rozszerzenie ( operon 72% styczen 80% )
fizyka rozszerzenie (operon 50% styczeń 60 %)
Temat z polaka coś z systemem totalitarnym a dokładniej Omów mechanizmy i skutki działania systemu totalitarnego na wybranych utworach literatury polskiej i obcej”

Przygotowania hmm..do bioli zacząłem ostatnim tyg. sierpnia a rumieńców nabrały pod koniec września , operonowska była pisana z 2 działami z repetytorium . Teraz przez ferie chce skończyć powtarzanie całości + robienie powtórek z najcięższych działów + pisanie matur spr.
Chemia podobnie tyle tylko ,ze chodzę jeszcze na dodatkowe lekcje raz w tyg. 1-1,5h + pisanie zadań z pazdry jak jest czas (ferie teraz ) + teoria i pisanie matur
Fize pisze powodu wymagań kilku uczelni i mój wynik z tego nie musi być tak wysoki wiec teorie przerobiłem na lekcjach dodatkowych i w domu tak co nie co -2h lekcji nie zawsze co tydzień . Teraz liczenie zadan .
Angol - nic ,bo juz 2 lata temu pozdawałem egzaminy wiec z biegu do angola , a polak..czytanie streszczeń jak mnie coś tknie
Ten rok spisałem na straty pod względem prywatnym bo ,ponieważ chciałbym się dostać na medycynę i dopięcie tych przedmiotów troche jest czasochłonne , ale ,że walka sprawia mi frajdę to do maja i ani tyg. dłużej da sie to uciągnąć Potem 4 miesięcy leżenia ( qurcze zawsze się planuje odpocząć a potem zawsze nic z tego nie wychodzi )
powodzenia zycze oby wiecej wiślaków na CMUJ
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 24.01.2009, 22:09
Właśnie bardzo zachęcam też byłych maturzystów, aby wpisywali swoje wyniki i kierunki na jakie się udali
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.01.2009, 23:42
polski podstawowy 62%
angielski rozszerzony 42%
geografia podstawowa 66% (jakby nie durne błędy typu złe rozrysowanie diagramu to spokojnie 75-78%)
wyniki z listopada
teraz pisałem wos rozszerzony i powinno być między 55-60%

kminię nad zmianą geo na rozsz i zastanawiam się nad angielskim...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 24.01.2009 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.01.2009, 23:48
Ja zdaję matematykę rozszerzoną, a tak to podstawowy Polski i angielski.
Nie wiem gdzie pójdę, AGH , albo Politechnika.
Teraz rozszerzoną napisałem na 65%, ale przez czeskie błędy, tak by było 80.
Ogólnie jest bardzo dobrze, bo nie zacząłem się jeszcze uczyć.

A studia? Dostać, dostanę się spokojnie, tylko jakie?

Najlepiej takie, gdzie majcy nie będzie dużo, takie które nie będą trudne, ale nie będą typu: marketing i zarządzanie..
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 25.01.2009, 00:51
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie bardzo zachęcam też byłych maturzystów, aby wpisywali swoje wyniki i kierunki na jakie się udali
Matura 2007/08.
Polski podstawa - 70%
Wos podstawa - 63%
Angielski rozszerzenie - 66%
Historia rozszerzenie - 90%

Do tego ustny polski 90% i podstawa angielskiego 100%.
Obecnie, choć to już raczej w czasie przeszłym - student historii na Uniwerku Szczecińskim.
Ale przez to, że kierunek łatwy, miałem sporo czasu na przemyślenie i rzucam w ****u te studia tutaj.
Wracam do Słupska na stare śmieci, i od października zaczynam filologię angielską (+ drugi kierunek jaki sobie wybiorę z historii, bezp. narodowego lub zaocznej informatyki). Dlaczego filologia angielska? Bo po zrobieniu jakiegokolwiek magistra będę się starał o roczne przeszkolenie oficerskie, a żeby się na nie dostać trzeba przebić się przez rekrutację złożoną z testu z angielskiego, rozmowy kwalifikacyjnej oraz testów sprawnościowych. Po filologii jestem zwolniony z tego pierwszego i otrzymuję wynik 90/100 dzięki czemu mogę się skupić na sprawnościówce.

Generalnie to nie macie co się stresować maturą. Nie jestem jakimś typem inteligenta, a napisałem w miarę przyzwoicie swoją maturę poświęcając tylko 3 miesiące na naukę historii (bardziej hobbystycznie niż programowo). Obecnie matura jest tylko formalnością, którą zdaje praktycznie każdy. Tak samo z rekrutacją na studia - dostaniecie się zawsze na dzienne - zawsze są jakieś wakaty. Prawdziwy test zaczyna się na pierwszej sesji, gdzie już się z nikim nie bawią i nikogo na siłę nie przepuszczą.
Ale i to da się przeskoczyć z luźnym podejściem do życia.
Zesrać się, a nie dać się ).
pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 25.01.2009, 12:24
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
polski podstawowy 62%
angielski rozszerzony 42%
geografia podstawowa 66% (jakby nie durne błędy typu złe rozrysowanie diagramu to spokojnie 75-78%)
wyniki z listopada
teraz pisałem wos rozszerzony i powinno być między 55-60%

kminię nad zmianą geo na rozsz i zastanawiam się nad angielskim...
Aro1234 zdawaj rozszerzoną gegre. Jest wprawdzie dużo nauki, ja teraz siedzę od wczoraj po 3 h dziennie, atlas, geografia fizyczna i ekonomiczna, ale na studia rozszerzona geografia daje duże możliwości. A z podstawą, to tak wiesz... Co do angola, ja bym Twoje 42% z rozszerzenia wziął z chęcia Wybieram się na AE do Poznania, mam nadzieję, że się dostanę, ale progi są kosmiczne. Żeby się dostać tam to 82 % z angola podstawowego i 78 % z gegry rozszerzonej, więc mały kosmosik jest, szczególnie, że do pilnych uczniów nie należałem
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.01.2009, 12:50
Jeśli 82% z podstawowego anglika to dużo to wiesz, dla mnie to raczej takie minimum .. Ten angielski rozszerzony w listopadzie był mocno przejeb... ;] więc wydaje mi się, że 50-55% z rozszerzenia to jest szczyt moich umiejętności, ale zobaczymy jak to będzie.

Geografii się trochę boję. Mam ją wpisaną jako obowiązkowy jako takie zabezpieczenie przed cudami na WOS-ie. Nauki jest właśnie bardzo bardzo dużo. Za dużo, tym bardziej, że nie jestem z klasy o rozszerzonej geografii. Można powiedzieć, że w pierwszej klasie miałem geo, w drugiej miałem ale jakbym nie miał, a teraz nie mam wcale. Tylko fakultety pozostają.

Ja jestem pewien swojego WOSu. Czuję, że zdam go dobrze, bo to jest przedmiot którym mimo wszystko się interesuję.

Takie wypowiedzi jak Pietrucha dają mi pozytywnie myśleć
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2009, 13:27
Ja mam takie pytanie, jak wygląda program studiów na kierunku administracja na Uniwersytecie Ekonomicznym? Duzo matmy?
Perkele!
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 25.01.2009, 19:57
Aro1234 ja nie mówię, że 82% z anglika to dużo, raczej, że 78% z gegry to dużo:( Każdy to mówi, że geografia to najłatwiejszy przedmiot, dobrze zgadzam się z tym, że maturę i bez wiedzy napiszesz, żeby zdać, gorzej napisać ją dobrze. Poza tym wcale nie jest to taki prosty temat do nauki, wiele rzeczy wymaga zrozumienia, ja np. nie których rzeczy kompletnie nie pojmuję:( A właśnie jak z matmą na ekonomi? Co jest na pierwszym roku studiów? Pochodne, całki, granice?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów