|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Myślę, że może się przydać osobom, które się jeszcze nigdzie nie dostały
![]() https://www.erk.uj.edu.pl/drugi_nabo...5ae86821a8132b ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ponoć na ekonomicznej jest obowiązkowa matma przez jakiś tam czas... Dlatego właśnie chcę się dowiedzieć czegoś więcej
![]()
Historia,której nikt nie dorówna
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Pytam bo u mnie na ekonomi jest tak, że mieliśmy majce semestr, a od tego roku podobno wogóle jej nie mają.
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
KSW komunikacja spoleczna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jest tu jakiś przyszły prawnik ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
, bo mieli z 10 miejsc wolnych. |
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Uniwersytet ekonomiczny - turystyka i rekreacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
czy ktoś może kupił wczoraj bodajże gazetę wyborczą z dodatkiem o szkołach policealnych? jeśli tak to może się odezwać lub wstawić skana?
(pilne)![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Grupa wiślaków na UJ coraz większa. Ja ostatecznie wylądowałem na kierunku - historia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ano też się dopisuję do UJ
![]() ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja sie dostałem na Uniwersytet Ekonomiczny, kierunek Administracja. Wybiera się ktoś na to?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
AWF TiR wieczorowe
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Witam,
1. ma ktos plan prezentacji do ustej z polskiego? 2. co myslicie o temacie: kibic w mediach? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
2. Taki sobie, ja bym sie nie podjal. Wiele zalezy kto w komisji usiadzie, jakis ramol, ktory wszystkich kibicow traktuje stereotypowo za bandytow - bedzie ciezko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wpisujcie co zdajecie na maturze, na jakim poziomie, jak idą wam przygotowania oraz wyniki próbnych matur. Jeżeli macie już plany na przyszłość, odnośnie uczelni to też piszcie, a starszych Wiślaków prosimy o porady co do wyboru studiów
![]() No więc ja zacznę: J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 33%; styczeń - 41%) J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 64%; styczeń - 79%) Geografia: rozszerzony (listopad - matura z OPERONEM: 43%; styczeń - 48%) Matematyka podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 26% ; styczeń - 44%)Temat polskiego ustnego: "Język współczesnej reklamy. Scharakteryzuj na wybranych przykładach." Co do przygotowywań, to usiadłem na dobre nad geografia, powtórzyłem już atmosferę, siedzę teraz nad zadaniami z mapy - różne obliczenia itp. Trochę też z matmy: ciągi i funkcje, a angola i polak olewam Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
j.polski podstawa (operon- 60% styczen 65%)
angielski podstawa :/ (operon 88% styczen 96% ) biologia rozszerzenie (operon 69 % styczen 84 %) chemia rozszerzenie ( operon 72% styczen 80% ) fizyka rozszerzenie (operon 50% styczeń 60 %) Temat z polaka coś z systemem totalitarnym Przygotowania hmm..do bioli zacząłem ostatnim tyg. sierpnia a rumieńców nabrały pod koniec września , operonowska była pisana z 2 działami z repetytorium . Teraz przez ferie chce skończyć powtarzanie całości + robienie powtórek z najcięższych działów + pisanie matur spr.Chemia podobnie tyle tylko ,ze chodzę jeszcze na dodatkowe lekcje raz w tyg. 1-1,5h + pisanie zadań z pazdry jak jest czas (ferie teraz ) + teoria i pisanie matur Fize pisze powodu wymagań kilku uczelni i mój wynik z tego nie musi być tak wysoki wiec teorie przerobiłem na lekcjach dodatkowych i w domu tak co nie co -2h lekcji nie zawsze co tydzień . Teraz liczenie zadan . Angol - nic ,bo juz 2 lata temu pozdawałem egzaminy wiec z biegu do angola , a polak..czytanie streszczeń jak mnie coś tknie Ten rok spisałem na straty pod względem prywatnym bo ,ponieważ chciałbym się dostać na medycynę i dopięcie tych przedmiotów troche jest czasochłonne , ale ,że walka sprawia mi frajdę to do maja i ani tyg. dłużej da sie to uciągnąć )Powód: polsku po w miarę było żeby ;)
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 24.01.2009 o godz. 19:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile dziennie poświęcasz na naukę, bo podziwiam Twoje wyniki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Podziwiać się obaj będziemy po maturze jak zdamy na studia
teraz to jest czcze gadanie , takie pompowanie balonika .A dziennie ... wiesz jak to jest . dziś jest ok i uczenia sprawia mi nawet frajdę wiec dział bioli połknę i powtórzę na następny dzień a z drugiej strony np. ten tydz. byłem out of game , grypa i poczytałem sobie może z 10 min. To jest płynne ale wiodące przedmioty (biola + chemia) już prawie zakończyłęm w powtarzaniu wiec teraz będę musiał pisać matury i..powtarzać Powód: ...
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 24.01.2009 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że taki mały ruch jest w tym temacie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
geografia rozszerzona 76%
majca rozszerzona 22% ( dla beki wziąłem niemiecki rozszerzony 80% polak podstawa 60% matura 20008 Studiuję teraz na PK Kierunek Ochrona Środowiska. Nawet fajnie jest ale nauki jest troszkę ![]() ![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie bardzo zachęcam też byłych maturzystów, aby wpisywali swoje wyniki i kierunki na jakie się udali
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
polski podstawowy 62%
angielski rozszerzony 42% geografia podstawowa 66% (jakby nie durne błędy typu złe rozrysowanie diagramu to spokojnie 75-78%) wyniki z listopada teraz pisałem wos rozszerzony i powinno być między 55-60% kminię nad zmianą geo na rozsz i zastanawiam się nad angielskim...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 24.01.2009 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja zdaję matematykę rozszerzoną, a tak to podstawowy Polski i angielski.
Nie wiem gdzie pójdę, AGH , albo Politechnika. Teraz rozszerzoną napisałem na 65%, ale przez czeskie błędy, tak by było 80. Ogólnie jest bardzo dobrze, bo nie zacząłem się jeszcze uczyć. A studia? Dostać, dostanę się spokojnie, tylko jakie? Najlepiej takie, gdzie majcy nie będzie dużo, takie które nie będą trudne, ale nie będą typu: marketing i zarządzanie.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Polski podstawa - 70% Wos podstawa - 63% Angielski rozszerzenie - 66% Historia rozszerzenie - 90% Do tego ustny polski 90% i podstawa angielskiego 100%. Obecnie, choć to już raczej w czasie przeszłym - student historii na Uniwerku Szczecińskim. Ale przez to, że kierunek łatwy, miałem sporo czasu na przemyślenie i rzucam w ****u te studia tutaj. Wracam do Słupska na stare śmieci, i od października zaczynam filologię angielską (+ drugi kierunek jaki sobie wybiorę z historii, bezp. narodowego lub zaocznej informatyki). Dlaczego filologia angielska? Bo po zrobieniu jakiegokolwiek magistra będę się starał o roczne przeszkolenie oficerskie, a żeby się na nie dostać trzeba przebić się przez rekrutację złożoną z testu z angielskiego, rozmowy kwalifikacyjnej oraz testów sprawnościowych. Po filologii jestem zwolniony z tego pierwszego i otrzymuję wynik 90/100 dzięki czemu mogę się skupić na sprawnościówce. Generalnie to nie macie co się stresować maturą. Nie jestem jakimś typem inteligenta, a napisałem w miarę przyzwoicie swoją maturę poświęcając tylko 3 miesiące na naukę historii (bardziej hobbystycznie niż programowo). Obecnie matura jest tylko formalnością, którą zdaje praktycznie każdy. Tak samo z rekrutacją na studia - dostaniecie się zawsze na dzienne - zawsze są jakieś wakaty. Prawdziwy test zaczyna się na pierwszej sesji, gdzie już się z nikim nie bawią i nikogo na siłę nie przepuszczą. Ale i to da się przeskoczyć z luźnym podejściem do życia. Zesrać się, a nie dać się ).pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybieram się na AE do Poznania, mam nadzieję, że się dostanę, ale progi są kosmiczne. Żeby się dostać tam to 82 % z angola podstawowego i 78 % z gegry rozszerzonej, więc mały kosmosik jest, szczególnie, że do pilnych uczniów nie należałem![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeśli 82% z podstawowego anglika to dużo to wiesz, dla mnie to raczej takie minimum
.. Ten angielski rozszerzony w listopadzie był mocno przejeb... ;] więc wydaje mi się, że 50-55% z rozszerzenia to jest szczyt moich umiejętności, ale zobaczymy jak to będzie.Geografii się trochę boję. Mam ją wpisaną jako obowiązkowy jako takie zabezpieczenie przed cudami na WOS-ie. Nauki jest właśnie bardzo bardzo dużo. Za dużo, tym bardziej, że nie jestem z klasy o rozszerzonej geografii. Można powiedzieć, że w pierwszej klasie miałem geo, w drugiej miałem ale jakbym nie miał, a teraz nie mam wcale. Tylko fakultety pozostają. Ja jestem pewien swojego WOSu. Czuję, że zdam go dobrze, bo to jest przedmiot którym mimo wszystko się interesuję. Takie wypowiedzi jak Pietrucha dają mi pozytywnie myśleć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie, jak wygląda program studiów na kierunku administracja na Uniwersytecie Ekonomicznym? Duzo matmy?
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aro1234 ja nie mówię, że 82% z anglika to dużo, raczej, że 78% z gegry to dużo:( Każdy to mówi, że geografia to najłatwiejszy przedmiot, dobrze zgadzam się z tym, że maturę i bez wiedzy napiszesz, żeby zdać, gorzej napisać ją dobrze. Poza tym wcale nie jest to taki prosty temat do nauki, wiele rzeczy wymaga zrozumienia, ja np. nie których rzeczy kompletnie nie pojmuję:( A właśnie jak z matmą na ekonomi? Co jest na pierwszym roku studiów? Pochodne, całki, granice?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|