The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2013, 18:50
Cześć.

Korzystał ktoś kiedyś z podcastów na stronie eslpod.com? Mianowicie szukam glosariuszy do podcastów 2-12.

Jak ktoś wie, słyszał, widział - proszę o wiadomość (w miarę możliwości pw).

Pozdrowienia!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.01.2013, 21:09
gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnię smokingów ślubnych bo w necie mało konkretnych adresów ... ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.01.2013, 22:27
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnię smokingów ślubnych bo w necie mało konkretnych adresów ... ?
Zapytaj grzecznie w Teatrze Bagatela.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.01.2013, 00:21
Zapewne wielu z was skończyła się 1.01.2013 ważność karty kibica (przynajmniej mi ;D). Wie ktoś może jaka jest procedura wyrabiania nowej? Tzn czy znowu muszę płacić te 10 zł i robić zdjęcie? Niby nie dużo, ale przecież to jednak 3 browary.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.01.2013, 06:40
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam, że była taka instrukcja jak zrobic buggy z silnikiem i częściami od malucha. tam było wszystko opisane, nawet ile czego potrzeba. wie ktoś gdzie to jest?
Może tam Ci pomogą
http://www.forumsamochodowe.pl/piran...ha-vt33447.htm
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.01.2013, 10:28
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Zapewne wielu z was skończyła się 1.01.2013 ważność karty kibica (przynajmniej mi ;D). Wie ktoś może jaka jest procedura wyrabiania nowej? Tzn czy znowu muszę płacić te 10 zł i robić zdjęcie? Niby nie dużo, ale przecież to jednak 3 browary.
faktycznie sprawdziłem z ciekawości i też już mam nieważną. ale na stronie oficjalnej nic nie napisali o wymianie więc może je przedłużą bo złodziejstwem będzie wyrabianie nowej koro te są cały czas dobre.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.01.2013, 15:11
Pytanie trochę skomplikowane...

Teraz przy zakupie telewizji cyfrowej w UPC dostajemy dekoder, który podłączamy do TV.
Czy w lipcu 2013, gdy już cała Polska przejdzie na telewizję cyfrową UPC nadal będzie do swojej oferty dołączać dekoder? Czy wtedy on już nie będzie potrzebny wystarczy tylko kabel tak jak kiedyś w analogu?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 15.01.2013, 15:14
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
faktycznie sprawdziłem z ciekawości i też już mam nieważną. ale na stronie oficjalnej nic nie napisali o wymianie więc może je przedłużą bo złodziejstwem będzie wyrabianie nowej koro te są cały czas dobre.
O ile mnie pamięć nie myli w momencie wprowadzenia tych nowych kart klub informował, że przedłużenie - wyrobienie nowej karty będzie bezpłatne.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.01.2013, 15:38
O ile wiem UPC nie planuje nagłego zaprzestania telewizji analogowej w najbliższym czasie (tyle że raczej nie będzie się rozwijała oferta kanałów) więc zapewne nic się nie zmieni
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.01.2013, 15:38
Dzięki za odpwiedz

nero napisał(a):Wyświetl post

Teraz przy zakupie telewizji cyfrowej w UPC dostajemy dekoder, który podłączamy do TV.
Czy w lipcu 2013, gdy już cała Polska przejdzie na telewizję cyfrową UPC nadal będzie do swojej oferty dołączać dekoder? Czy wtedy on już nie będzie potrzebny wystarczy tylko kabel tak jak kiedyś w analogu?
A co do Twojego pytania, to wydaje mi się, że nadal będzie dołączać bo telewizja naziemna ta "nasza", a UPC, Cyfra+, Cyfrowy Polsat to co innego, chyba inny system transmisji. Ale pewien nie jestem.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.01.2013, 15:40

Z założenia dekoder będzie potrzebny. Ponieważ to dekoder "decyduje" do jakich programów masz dostęp, a dokładnie karta umieszczona w dekoderze. Bez dekodera złapiesz tyko te programy które są dostępne na zwykłą antenę, natomista z dekoderem również satelitarne dostępne w ofercie UPC. Dodatkowo będą kusić ludzi dekoderami z możliwością nagrywania.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 16.01.2013, 09:50
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Z założenia dekoder będzie potrzebny. Ponieważ to dekoder "decyduje" do jakich programów masz dostęp, a dokładnie karta umieszczona w dekoderze. Bez dekodera złapiesz tyko te programy które są dostępne na zwykłą antenę, natomista z dekoderem również satelitarne dostępne w ofercie UPC. Dodatkowo będą kusić ludzi dekoderami z możliwością nagrywania.
ok, dzięki za odpowiedz. Widzę, że kumasz temat więc jeszcze jedno pytanie.
Obecnie UPC w ofercie ma sygnał analogowy - kabel idzie z klatki do TV bez dekodera.
Czy po 1 lipca 2013 nadal będzie wstanie nadawać w ten sposób? Czy będzie to niemożliwe?

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 16.01.2013, 11:44
ok, dzięki za odpowiedz. Widzę, że kumasz temat więc jeszcze jedno pytanie.
Obecnie UPC w ofercie ma sygnał analogowy - kabel idzie z klatki do TV bez dekodera.
Czy po 1 lipca 2013 nadal będzie wstanie nadawać w ten sposób? Czy będzie to niemożliwe?
Dobre pytanie, sam nie wiem. Sam mam sygnał UPC rozdzielony na 3 telewizory, z tym na jeden przez dekoder, a dwa pozostałe dostają sygnał analogowy. W związku z tymi wątpliwościami wstrzymam się jeszcze z ustawianiem 4-tego tv w ubikacji ...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.01.2013, 19:08
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Dobre pytanie, sam nie wiem. Sam mam sygnał UPC rozdzielony na 3 telewizory, z tym na jeden przez dekoder, a dwa pozostałe dostają sygnał analogowy. W związku z tymi wątpliwościami wstrzymam się jeszcze z ustawianiem 4-tego tv w ubikacji ...
TV do kibla możesz śmiało kupować już teraz W lipcu nic się nie zmieni. Dostawca, w tym przypadku UPC przesyła Ci i będzie dalej przesyłać zdekodowany do analogowego sygnał telewizyjny. Zakup dekodera do odbioru NAZIEMNEJ telewizji cyfrowej dotyczy tylko tych którzy odbierają sygnał bezpośrednio z nadajnika i mają telewizor starszego typu z MPEG-2. Oszuści to teraz wykorzystują i wciskają dekodery nawet abonentom kablówek i platform cyfrowych.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.01.2013, 11:40
gdzie można oddać stary, ale sprawny sprzęt rtv? zaznaczam, że nie chodzi mi o złomowiska z tego typu sprzętem, tylko miejsca, gdzie mogę pojechać i oddać, żeby ktoś jeszcze mógł z tego korzystać?
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2013, 20:51
Kojarzy ktoś sklep stacjonarny (na wysyłki nie mam czasu), gdzie można kupić oryginalne koszulki koszykarskie? Jakiegoś klubu z NBA, ew. Reprezentacji, choć niekonieczne - byle nie jakiś badziew bazarowy, tylko dobry sprzęt, dla kogoś kto sie zna.

W tych Decathlonach / Intersportach chyba nie ma co szukać ?
Ostatnio edytowane przez felipe : 17.01.2013 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
DaroKing
Member

Od: 01.2004

Stary 17.01.2013, 21:23
Moze ktoś wrzucic skan okładki 6 sezonu serialu "LOST" (tak by dało sie ja wydrukowac)
OD ZAWSZE NA ZAWSZE-TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.01.2013, 22:08
jak w sony vegas 10 nałożyć ramkę na nagranie? tzn chciałbym na nagraniu zrobić takie belki jak w tych głupich serialach ukryta prawda czy inne pamiętniki (belka podzielona na pół, na górze imię, na dole jakiś opis), jak takie coś wykonać?
I
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.01.2013, 19:40
Poszukuje zdjęcia giełdy z Wall Street (NYSE).
Tylko takiego, na którym widac budynek giełdy, a na pierwszym planie jest znak informacyjny "Wall Street".

Na góglach jest jedno wielkie g., wiec jakby ktos byl w NY i mial swoje prywatne zdjecie czegos takiego, to zapraszam na priv

Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.01.2013, 00:15
http://allegro.pl/wzmacniacz-z-radie...922609449.html

Co sądzicie o takim czymś?
Wielki melomanem nie jestem, lubię czasem głośniej czegoś posłuchać, bass tez jest miły dla ucha.
Jakieś 2 kolumny mam stare i chciałem je w końcu do kompa podłączyć.
Lepsze takie rozwiązanie niż kupowanie normalnych głośników do komputera?

Zola napisał(a):Wyświetl post
Poszukuje zdjęcia giełdy z Wall Street (NYSE).
Tylko takiego, na którym widac budynek giełdy, a na pierwszym planie jest znak informacyjny "Wall Street".

Na góglach jest jedno wielkie g., wiec jakby ktos byl w NY i mial swoje prywatne zdjecie czegos takiego, to zapraszam na priv
http://cache.virtualtourist.com/4/46..._York_City.jpg

Wątpie w zdjęcie z dalszym widokiem budynku i dalej ze znakiem wall street. Tak wrzucam, pewnie widziałeś no ale przy okazji.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 20.01.2013 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.01.2013, 01:45
jak dla mnie szajs
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.01.2013, 12:33
SV_ napisał(a):Wyświetl post
http://cache.virtualtourist.com/4/46..._York_City.jpg

Wątpie w zdjęcie z dalszym widokiem budynku i dalej ze znakiem wall street. Tak wrzucam, pewnie widziałeś no ale przy okazji.
dzięki, ale niestety to już widziałem

to by było kapitalne, gdyby tu jeszcze znak wstawić

http://newyorkpanorama.com/blog/wp-c...day-2-1200.jpg

Odpowiedz cytując
bobbest
Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2013, 13:05
Zola napisał(a):Wyświetl post
dzięki, ale niestety to już widziałem

to by było kapitalne, gdyby tu jeszcze znak wstawić

http://newyorkpanorama.com/blog/wp-c...day-2-1200.jpg
Może takie:

http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...ll_St_2002.jpg

http://ak5.picdn.net/shutterstock/vi...h-american.jpg
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 20.01.2013, 18:27
sprawa wygląda następująco... mam nowy tel. na który nie mogę zgrać kontaktów z karty SIM... kontakty są na SIM na 100% ponieważ na starej nokii normalnie się zgrywają na tel. W moim nowym samsungu w ogóle nie wykrywa żadnych kontaktów :/ Szukałem na necie na różnych forach co zrobić w takiej sytuacji i robiłem wszystko co mogłem tj. resetowałem tel., przywracałem ustawienia fabryczne, ustawiałem widoczność kontaktów i dalej nic... kontaktów nie wykrywa... wcześniej miałem też tel. na androidzie i kontakty były, a teraz takie problemy.
Jakieś sugestie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 20.01.2013, 18:40
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
sprawa wygląda następująco... mam nowy tel. na który nie mogę zgrać kontaktów z karty SIM... kontakty są na SIM na 100% ponieważ na starej nokii normalnie się zgrywają na tel. W moim nowym samsungu w ogóle nie wykrywa żadnych kontaktów :/ Szukałem na necie na różnych forach co zrobić w takiej sytuacji i robiłem wszystko co mogłem tj. resetowałem tel., przywracałem ustawienia fabryczne, ustawiałem widoczność kontaktów i dalej nic... kontaktów nie wykrywa... wcześniej miałem też tel. na androidzie i kontakty były, a teraz takie problemy.
Jakieś sugestie
A sprawdzałeś przez podłączenie telefonu do pc? Może Kies wykryje kontakty, a wtedy prosta droga do przeniesienia ich na telefon.

http://www.samsungapps.com/venus/about/onPc.as
Odpowiedz cytując
cayenne
Member

Od: 12.2012

Stary 20.01.2013, 21:36
pytanie od laika, mega ważna odpowiedź i proszę o wytłumaczenie w jak najprostszy sposób.
( ekonomia rozwoju )

- skrajny wskaźnik eksportu i czym to grozi dla biednych państw?
- teoria strukturalizmu
- teoria Malthusa i pułapka która tutaj występuje

dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Olsza I najpiękniejsza - Wisełka!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 20.01.2013, 21:45
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A sprawdzałeś przez podłączenie telefonu do pc? Może Kies wykryje kontakty, a wtedy prosta droga do przeniesienia ich na telefon.

http://www.samsungapps.com/venus/about/onPc.as

tam przy rejestracji w tym programie trzeba podawać kartę kredytową... pier-dole!!

znasz inny sposób?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 20.01.2013, 22:40
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
tam przy rejestracji w tym programie trzeba podawać kartę kredytową... pier-dole!!

znasz inny sposób?
Niepotrzebnie się zasugerowałeś tymi zdjęciami i opisami na stronie. Program jest BEZPŁATNY! To jedyny i najpopularniejszy program do synchronizacji danych tel. SAMSUNGA <-> pc. Nie wiem czy pomoże, ale spróbować warto . Odnośnie karty kredytowej to podajesz ją później , jakbyś chciał ściągnąć jakąś płatną aplikacje na andka. Jak ściągasz bezpłatne to nawet tego nie musisz robić, wystarczy się zarejestrować na maila
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.01.2013, 14:15
Ma ktoś może konto VIP na DW? Potrzebuję linków do Punishera z 2004 r.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.01.2013, 18:38
cayenne napisał(a):Wyświetl post
- teoria Malthusa i pułapka która tutaj występuje
teorię Malthusa naprawdę w przystępny sposób masz wytłumaczoną na wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Statyczna_teoria_zasobów wystarczy tylko trochę poczytać, ale sama teoria nie jest trudna
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów