|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Co takiego zmyśliłem
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak sobie oglądałem wczoraj LM , i sie zastanawiam , czemu u nas nikt nie ładuje takich bramek jak pierwsza tego Gnabrego ?
czy już naprawde w polskim zasięgu finansowym sa piłkarze którzy tylko umieją pod bramką dostawić noge i (może) wpadnie ? a jak ktoś umie podciągnąć piłke 20 metrów i na koniec celnie za.......ić , to już miliony euro i nie dla nas taki pilkarz ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Czego można się spodziewać po piłkarzach 29 ligi w Europie ? Liga Liechstentein'u tylko 2 pozycje niżej od naszej. Mamy ligę półamatorską i nie zmienią tego zachwyty "ekspertów" Canal Plus jak piłkarze wymienią 3 podania bez straty lub komuś wpadnie okienko po centrostrzale. Nie wspominając o komentarzach typu " Sadlok dysponuje świetnym uderzeniem" kiedy chłop strzela raz na 5 lat. To w jakim miejscu jesteśmy niech świadczy nasz mecz z KSZO albo takiej Legii z amatorami z Irlandii Płn. Jeszcze kilka lat temu na Cypr, do Azerbejdżanu czy innych Kazachstanów jechaliśmy zapakować kilka bramek - dzisiaj drużyny z tych lig są faworytami w meczach z naszymi drużynami.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 20.08.2020 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Jeśli więc pytasz czy w polskim zasięgu finansowym są piłkarze pokroju Gnabry'ego, to podpowiem, że nie. Nie są. I prawdopodobnie nigdy nie będą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Gnabrego to wiadomo ze nie
tacy którzy mogą cokolwiek więcej niż bedzie umial przecietnyu dreewniak bez talentu ktory trenuje pilke od 10 roku życia ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
ashkeczup napisał(a):
To, że nie ma tam mowy, że Błaszcyzkowski nie chce zostać na dodatkowy trening tylko, że schodzi przed zakończeniem pierwszego. Tak samo jak dla Ciebie znaczenie ,,jeszcze się dobrze nie skończył" oznacza, ,,że właśnie się skończył" to wg mnie bardzo dziwne rozumowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Bramka Hoyo-Kowalskiego z ponad 50 metrów z dzisiejszego spotkania CLJ - KLIK
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Chłopak ma talent ale pamiętajmy, że wyszedł nie dawno na KSZO i według opinii będących na meczu zawiódł. Trzeba go umiejętnie wprowadzać.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie, bo ma potencjał i papiery na grę. KSZO objeżdżało całą drużynę. Dla młodego lekcja. Dla starszych kolegów wstyd bez konsekwencji.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie przesadzaj bo akurat KSZO oddało 2 celne strzały na bramkę z czego padły 2 bramki. Młodego ograli przy drugiej i tego nie da się ukryć. Lepiej dla niego i dla Wisly jak wejdzie do naszej obrony będąc w rytmie meczowym z CLJ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Panowie mamy to! Kuba 2021 i Olo 2023
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po uratowaniu klubu, jeden z jego większych sukcesów w Wiśle, patrząc na przyszłość klubu.
Jak już kiedyś wpadnie do budżetu te 12-15 mln złotych z jego transferu to dopiero będzie można mówić o wyjściu z długów. Innym sposobem w zasadzie nie ma szans. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia dlaczego wszyscy zakładają, że sprzedamy Olka za kilka mln Euro?
Rozumiem, że już wpływały takie oferty, tylko je odrzucaliśmy? Buksa ma coś bardzo cennego - czyli dar do strzelania goli "z niczego". Jednak poza tym nadal nie pokazał innych walorów. Nie wiemy jak jest skuteczny w 100% sytuacjach, z dryblingiem chyba średnio, masę jeszcze chłopak będzie budował. Na pewno ma poukładane w głowie, co daje dużą nadzieję na przyszłość. Ale pomimo fantastycznych 4 bramek, które zdobył, obserwując go nie miałem takiego efektu "WOW" jak na przykład podczas pierwszych meczów Brożka w Wiśle. Tam było widać, że gość ma nieprzeciętny talent. Dodam tylko, że mocno kibicuję Olkowi, i mam nadzieję, że w tej rundzie będzie grał tak, że rzeczywiście będzie mógł pobić rekord ekstraklasy w kwocie transferu. Najlepiej niech od meczu z Jagą zacznie na to pracować .Radzę tylko nie dopisywać z góry tych mln E do naszego budżetu w najbliższych latach, bo możemy się mocno rozczarować.
Ostatnio edytowane przez Proud : 24.08.2020 o godz. 08:25.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem Buksa jest teraz więcej warty bo nie można sprawdzić jego możliwości w 100%, a będzie mniej warty gdy zacznie grać regularnie i jego możliwości będzie szło ocenić, zweryfikować.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Żaden z inwestorów nie oczekuje od Olka nie wiadomo czego (statystyki) a jedynie przekonania że ma POTENCJAŁ który da się oszlifować gdzieś na Zachodzie. Inaczej, jak kupuje się piłkarza 24 lata i więcej z naszej buraczanej. Tutaj muszą być statystyki i poziom gry. A i tak to nie wystarcza żeby klub z Zachodu wyłożył więcej niż 30% tego co za młodzieżowca. No ewentualnie Turcja, Rosja, Grecja czy Zatoka Perska. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie znam się jak Wy na wprowadzaniu młodych zawodników do drużyny ani na ich sprzedawaniu do zagranicznych lig. Późną wiosną Olek przygasł, ale te jego wejścia za późnego Stolarczyka/wczesnego Skowronka robiły na mnie duże wrażenie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brożek był otoczony lepszymi piłkarzami, dodatkowo grał w duecie napastników - w takim otoczeniu łatwiej się pokazać i zabłysnąć.
Oczywiście że Olek ma przed sobą wiele pracy, ale akurat znając profesjonalizm jego i jego rodziny można być o to spokojny. Końcówka poprzedniego sezonu była trudna, ale to był jego pierwszy regularny sezon wśród seniorów więc nic dziwnego |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie ma zadnej reguly jezeli chodzi o rozwoj. Brozek wydawal sie na mega talent a kariery zagranica nie zrobil. Gdy Brozek jako nastolatek gral w Ekstraklasie w tym samym wieku Lewandowski gral dwa poziomy nizej. Przykladow takich jest mnostwo. Strzelenie czterech goli jako 17-latek w tej lidze sugeruje ze chlopak ma potencjal. Moze byc nastepny Milik, moze byc nastepny Stepinski. Dowiemy sie za kilka lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Brożek to był zawodnik na naszą ligę, a na zachód był zbyt leniwy. Przewiń forum lata wstecz to przeczytasz multum postów o machającym rękami napastniku, który marnuje dwie setki, by strzelić bramkę. Teraz już skończył karierę, więc to wszystko leci do kasacji i pozostaje nam jego legenda, mistrzostwa i korony króla strzelców. Natomiast klub, który sięgnie po Buksę nie będzie kupował gotowego zawodnika, ale 18-19 letniego młodzieżowca z ogromnym potencjałem, ograniem w ekstraklasie, poukładaną głową i dużym zapałem do treningu i rozwijania własnych umiejętności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Paweł Brożek był najlepszy, to świat się na nim nie poznał.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Fajnie, ze Olek przedłuzyl kontrakt, dobrze ze mu dajemy szanse i go rozwijamy
Ale błagam, nie do pierwszego składu, poki co nie miał jednego udanego zagrania Szybkosc słaba, siły zeby sie utrzymac przy pilce tez brakuje, zle ustawianie sie Wieksza krzywde ma z forowania go niz pozytek, poki co to 20-30 minut w meczu jest odpowiedniejsza dawka ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Buksa potrzebuje 10 kg mięśni. Niech dzwonią do BVB albo BM tam w rok z ....y robią terminatorów ))))))
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Co z tym Yeboahem? Dlaczego go jeszcze nie zgłosili? Na ławce jest miejsce dla Plewki a nie ma dla niego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie ma nikogo lepszego to gra Buksa. Pewnie jakbyśmy mieli napastnika pokroju Alona to moglibyśmy sobie pozwolić na osłabienie innych stref ale takiego ... nie mamy . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pawłowski zamiast Chuci, o ile Skowronek mu wybaczu to, że żyje i oddycha. Ewentualnie Szot/(wyleczony Gruszkowski) na prawej obronie, bo tam mamy kabareton, więc gorzej nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a jak wyzdrowieje to Gruszkowski ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|