The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2020, 14:58
Ok, nawet przemknęło mi przez myśl, że profesjonalizm w tym przypadku znaczy bardziej zrozumiałe zachowanie praktyka niż najwyższą staranność.

I chyba naprawdę jest ono zrozumiałe, skoro trochę to u nas chodzi na zasadzie: wszystko pięknie, wszystko w rodzinie, działamy wspólnie i dla jednej sprawy, nieważne piłkarz, członek rady czy zarządu, działamy. Dopóki nie ma wpadki. I przy pierwszej okazji jest jazda, czy to z Wisłockim, czy z Obidzińskim. Biorąc pod uwagę, że Wisła pewnie nie jest pierwszym i ostatnim miejscem pracy Obidzińskiego-managera, był ostrożny. Ja to rozumiem.

Ale oczywiście okoliczności mogą być takie, że Twoja, bardziej surowa ocena, jest bardziej sprawiedliwa. Nie wiem, tylko się domyślam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.08.2020, 18:52
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ok, nawet przemknęło mi przez myśl, że profesjonalizm w tym przypadku znaczy bardziej zrozumiałe zachowanie praktyka niż najwyższą staranność.

I chyba naprawdę jest ono zrozumiałe (...)
Zrozumiałe jest. Ale ani nie jest to najwyższa staranność (którą byłoby po prostu niepodjęcie decyzji, którą uważa się za niewłaściwą), ani profesjonalizm.

Dla ułatwienia przypomnę, że profesjonalizm zarządu ocenia się po tym, jak dba o interes spółki, a nie po tym, jak dobrze zabezpiecza siebie przed skutkami niekorzystnych decyzji podejmowanych w imieniu spółki.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.08.2020, 19:54
Tak, ale nikt poważny i z głową na karku nie będzie sobie przy tym strzelał w stopy i o to mi chodziło, co już napisałem wyżej.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2020, 22:31
Tak, ale nikt poważny i z głową na karku nie będzie sobie przy tym strzelał w stopy i o to mi chodziło, co już napisałem wyżej.
Generalnie to akurat sobie strzelił. Przy takim podejściu w każdej normalnej firmie też by wyleciał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.08.2020, 23:31
Moim zdaniem nie, bo to było działanie ukierunkowane na jego przyszłość, a nie jego przyszłość w Wiśle, ale może masz większe doświadczenie albo wiesz więcej o tej sytuacji.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2020, 18:43
Grabowski nadal w Niecieczy wtf ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2020, 20:45
Moim zdaniem nie, bo to było działanie ukierunkowane na jego przyszłość, a nie jego przyszłość w Wiśle, ale może masz większe doświadczenie albo wiesz więcej o tej sytuacji.
Właściciele chcą generalnie albo zarządców, którzy będą potulnie wypełniali ich zalecenia i brali za to odpowiedzialność (czyli będą robili za figurantów), albo ludzi, którzy poprowadzą firmę za nich, wezmą za to odpowiedzialność i oni nie będą musieli o niczym decydować i zajmować się prowadzeniem firmy.

Sytuacja, w której masz osobny zarząd, ale i tak sam musisz zarządzać i sam musisz brać za to odpowiedzialność jest właścicielom niepotrzebna do niczego. Nie wspominając już o braku kluczowego aspektu relacji pomiędzy właścicielem a zarządem, czyli wzajemnego zaufania, które musiało w tamtym momencie pieprznąć o bruk tak, że aż musieli to usłyszeć na mazurskich żaglówkach.

Naprawdę, zarząd, który nie zwalnia mnie ani z roboty, ani z odpowiedzialności, a jeszcze wyraźnie domaga się ode mnie d*pochronu, byłaby dla mnie jako właściciela spółki nie do zaakceptowania na dłuższą metę.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.08.2020, 21:17
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę, zarząd, który nie zwalnia mnie ani z roboty, ani z odpowiedzialności, a jeszcze wyraźnie domaga się ode mnie d*pochronu, byłaby dla mnie jako właściciela spółki nie do zaakceptowania na dłuższą metę.
Ale ja się z tym zgadzam. To, że Obidziński czegokolwiek się domagał świadczy o tym, że nie było porozumienia pomiędzy nim a właścicielami i chęcią zabezpieczenia się na wypadek konfliktu. Ty piszesz o sprawie z perspektywy właścicieli, ja z perspektywy Obidzińskiego.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.08.2020, 16:03
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 16.08.2020, 16:08
Czyli Co Skowronek robi, zamiast trzymac ich za mordy?
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.08.2020, 17:52
To właśnie ten wielki wkład Boguskiego w funkcjonowanie szatni, o którym mówił Kuba ostatnio?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2020, 19:34
Kuba i Basha mają inny program treningowy są po kontuzji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 16.08.2020, 20:35
Są też przed kontuzją.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.08.2020, 10:09
caucus napisał(a):Wyświetl post
Są też przed kontuzją.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 17.08.2020, 10:42
Jeżeli jest prawdą ten screenshot wyżej to gościom pokroju Buchalik, Sadlok i Boguski powinno się wręczyć rozwiązanie kontraktu w trybie natychmiastowym! Tyle lat pasożytowania na Wiśle i żadnych efektów na plus dla drużyny. Pierwszy to ręcznik od paru sezonów, Sadlok od 4 lat ma zjazd formy bardziej stromy od zjazdu slalomu alpejskiego, a Boguski jest kompletnie bezużyteczny poza bieganiem od przeciwnika do przeciwnika nie wnosząc nic. Zamiast być wzorem do naśladowania dla młodych żeby widzieli jak po ostrym treningu starszyzna zostaje i jeszcze dodatkowo ćwiczy to ucieka do szatni. Ponadto kolejne ekscesy z Rafałem który dzierży opaskę kapitana i nawet nie ma jaj żeby po porażce podejść pod sektor kibiców po prostu mnie w....iają! To ma być kapitan? Zwykły pajac który ciągnie kasę i pozoruje grę nie przekładającą się na bramki, asysty lub ogólnie wygraną drużyny. Facet dobrze wie że gdyby ktoś od nas kopnął go w dupę to najwyzszym poziomem jaki szło by mu osiągnąć to okręgówka i Wieczysta... I to samo tyczy się Sadloka i Buchala
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2020, 13:47
Niestety może się okazać że ta "mityczna" szatnia to tak naprawdę był Wasyl, Brożek, Kuba i długo nikt (przy czym Broziu nigdy tytanem pracy nie był), a Sadlok, Buchalik, Burliga i Boguski no cóż... Są tak długo w Wiśle z powodu przeciętności i swojej i klubu. Czy oni mają jeszcze w ambicjach podnosić swoje umiejętności czy tylko odcinać kupony? Niech każdy sobie sam odpowie.
Nie odbierając nikomu oczywiście aspiracji, to sądzę że one już są za w/w czwórka." Trzymanie" szatni jak widać daje tyle, że kolejne porażki jak z KSZO po niej spływają. To brzmi bardziej jak relikt PRLu, niż nowoczesny klub piłkarski. Zachowując proporcje czy Barcelona jest lepszym klubem bo ma "trzymających szatnie Suareza, Pique i Busqetsa?" Niech ich trzyma kolejne 5 lat...
Czuję że jeśli w tym roku kibiców zaskoczyły czystki w klubie to za rok będą jeszcze większe.
Wolę nie mieć "starszyzny w szatni" niz mieć takie olewcze podejście do spotkań z niżej notowanymi rywalami jak obecnie. I szczerze mówiąc w tym aspekcie druga strona błon jest jakimś wyznacznikiem (co niestety muszę przyznać).

PS. Na potwierdzenie mojej teorii o "szatni" składy z dwóch największych kompromitacji ostatniego roku:

Legia Wisła 7-0:
Buchalik - Burliga, Wasilewski, Janicki, Sadlok - Boguski, Savicevic, Klemenz, Wojtkowski (Zbydowicz), Mak (Chuca) - Brożek (Carlos)

KSZO - Wisła
Buchalik - Burliga, Janicki, Hoyo, Sadlok - Boguski (Beqiraj), Carlos (Plewka), Chuca, Mak (Savić), Zukov - Buksa
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2020 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.08.2020, 21:10
Cytat:
Sadlok Burliga Boguski Kuba Buchal Lis jeszcze dobrze trening się nie skończył już w drodze do szatni

Podkreślę bo albo nikt nie zauważył albo udaje, że nie zauważył.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.08.2020, 21:41
Tylko różnica taka, że w meczu ciągnie i tak całą grę. Dla mnie mogą wszyscy jajami do góry leżeć na treningu, jeśli w meczu robią co do nich należy.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 17.08.2020, 21:57
jak trenujesz, tak grasz

jak chcemy być klubem, który pozwala piłkarzom realizować potencjał i osiągać więcej (a przez to zarabiać na nich pieniądze), to musi być w szatni kultura doskonałości

jeśli połowa zespołu schodzi z boiska przed końcem treningu, to mamy kulturę przeciętności

ściągamy młodych do drużyny, albo zagranicznych piłkarzy, a potem oni widzą, że najbardziej doświadczeni zawodnicy mają wydupcone i nie ma z kim poćwiczyć po zajęciach. To jak mają się rozwijać? Jak mamy na nich zarobic?

oczywiście pewnie ktoś lepiej oczytany piłkarsko powie, że u Bielsy w Leeds jak ktoś zostaje po treningu, to znaczy, że ma siłę, czyli trenował za słabo, ale tam w środku tygodnia trening polega na godzinnej gierce, w której nie ma żadnej przerwy w grze. Piłka wychodzi za linię, od razu jest wrzucana nowa. Bidulki by pięciu minut tam nie wytrzymały
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.08.2020, 22:09
Rozmawiać o czymś co nie wiadomo czy się wydarzyło, nie znając obciążeń jakie ma dany zawodnik. Teraz czas na analizę co jedli na obiad i dlaczego jeden zjadł cztery kopytka a drugi osiem.

Naprawdę, dajcie trochę na luz.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 17.08.2020 o godz. 22:17.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2020, 22:20
R33 napisał(a):Wyświetl post
Podkreślę bo albo nikt nie zauważył albo udaje, że nie zauważył.
Wszyscy zauważyli i wiedza również że Kuba wchodzi indywidualnym trybem w trening.

Poza tym on w tej sobotniej zenadzie nie uczestniczył.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.08.2020, 23:05
35 letni Błaszczykowski ma zostawać na dodatkowe treningi? Na łby się nie pozamienialiście? 'jeszcze dobrze trening się nie skończył' znaczy tyle, że właśnie się skończył i równo z jego końcem zeszli.
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.08.2020, 00:02
Tak na dobrą sprawę to tylko wiek Błaszczykowskiego się zgadza w tym co napisałeś. I to tylko jeżeli bierzemy pod uwagę rocznik. Reszta to Twoje wymysły.

PS: A skoro 35 letni piłkarz nie musi zostawać to chyba tym bardziej 36 letni?
Ostatnio edytowane przez R33 : 18.08.2020 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.08.2020, 08:34
R33 napisał(a):Wyświetl post
Tak na dobrą sprawę to tylko wiek Błaszczykowskiego się zgadza w tym co napisałeś. I to tylko jeżeli bierzemy pod uwagę rocznik. Reszta to Twoje wymysły.

PS: A skoro 35 letni piłkarz nie musi zostawać to chyba tym bardziej 36 letni?
Najwyraźniej Boguski ma inne wymagania. I tak wiadomo, że wina Bogusia - jeżeli wybije rurę w toalecie na Reymonta, to się okaże, że Boguski źle rurę założył, auto się ubrudziło przez niego i w ogóle cały krakowski smog też jego sprawka.

Panika po tym KSZO jakbyśmy właśnie mieli do czwartej ligi spaść, albo wręcz ogłosić upadłość. Zabrakło mi tylko wpisów z gatunku 'na ciul mnie ta Trójca, jak mogliśmy od czwartej ligi zacząć i bylibyśmy silniejsi, hurr durr'.

Słaby wynik, szkoda pucharu, mocny wstyd, ale jeśli wszystkie inne [lub chociaż większość] planów na ten sezon wypali, to za rok czy dwa będziemy mogli rzeczywiście walczyć i o puchar i o mistrza. Póki co niech się dług spłaca, młodzi rozwijają, akademia buduje i marka odbudowuje. Nie ma co panikować.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 18.08.2020, 09:02
Co tu się odpierd ala na tym forum to głowa mała...

Jakiś łeb wrzucił posta na tweetera i burza na forum, bo piłkarze zeszli do szatni po treningu... Jest koniec treningu to koniec treningu. Nawet nie wiecie czy piłkarze nie mieli takich wytycznych: ty ty i ty zostajesz, a ty ty i ty idziesz pod prysznic.

Już po pierwszym zdaniu tego prowokatora można stwierdzić że ma nie równo pod kopułą, a Wy łykacie jak pelikany: ,, Jeden trening i SPRAWNE OKO dużo zauważy co się dzieje". No zauważyłeś gościu po chu ju... Sherlock to przy Tobie pikuś.

Szczytem jest ogłaszanie całemu światu o rezygnacji z kupna karnetu. No brawo matoły, oby tak dalej! Potem płaczcie na forum, że walczymy o utrzymanie i dziwcie się kolejnym porażkami z drużynami pokroju Kszo.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2020, 09:14
Dokładnie.Jeszcze sobie sprawdżcie tweety tego gościa.Ma jebla na punkcie Skowronka i Boguskiego.Zaczęło się znowu podgryzanie układu właścicielskiego i ogólnie sytuacji w klubie.Może ktos chce zobaczyć czy można już uderzyć z pełną siłą czy trzeba jeszcze poczekać aż zapał kibiców osłabnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2020, 09:24
dziki napisał(a):Wyświetl post
Najwyraźniej Boguski ma inne wymagania. I tak wiadomo, że wina Bogusia - jeżeli wybije rurę w toalecie na Reymonta, to się okaże, że Boguski źle rurę założył, auto się ubrudziło przez niego i w ogóle cały krakowski smog też jego sprawka.

Panika po tym KSZO jakbyśmy właśnie mieli do czwartej ligi spaść, albo wręcz ogłosić upadłość. Zabrakło mi tylko wpisów z gatunku 'na ciul mnie ta Trójca, jak mogliśmy od czwartej ligi zacząć i bylibyśmy silniejsi, hurr durr'.

Słaby wynik, szkoda pucharu, mocny wstyd, ale jeśli wszystkie inne [lub chociaż większość] planów na ten sezon wypali, to za rok czy dwa będziemy mogli rzeczywiście walczyć i o puchar i o mistrza. Póki co niech się dług spłaca, młodzi rozwijają, akademia buduje i marka odbudowuje. Nie ma co panikować.
A wiesz że w całym tym odpadnięciu, najbardziej bolesne są straty finansowe?
Znajdź tutaj pretensje do trojcy że odpadliśmy z KSZO? Litości.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 18.08.2020, 09:28
Wy tak na serio Podniecacie sie jakimś screenem z opisu treningu
Jak ja napiszę:

" Byłem na treningu. Miazga. Wysoka intensywność. Wszystko w biegu. Dużo sprintów. Każdy został godzinę dłużęj (Kuba, Boguś i Sadlok nawet 15 godziny bo jeszcze sprinty po strzeleckim robili).
Buksa ćwiczył strzały, ale miał trudno bo 3 bramkarzy stało w bramce, Buchalik Lis i Broda, każdy chciał pomóc. Miazga. Atmosfera mega! Boguski wszystkich nowych na końcu wziął w kółko i pokazywał album ze zdjęciami od początku jego gry w Wiśle, mega. Chłopaki byli pod wrażeniem, żę tyle lat gra. Jak Savic widział zdjęcia Bogusia z totenhamem i z barcą to go zatkało. Utwierdził się, że dobrze wybrał... Na końcu jak się wykąpali to nikt nie chciał wracać do domu, poszli na wspólną kolację."

To też to będziecie komentować
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.08.2020, 09:51
bede, pieknie to napisales

zamiast tutaj trzeba bylo z jakiegos fake konta na tt
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2020, 10:07
A Basha? Co z Bashą też został po treningu czy jako jedyny zszedł z boiska?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów