|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
27 stycznia o godz 21 na kanale National Geographic bedzie film o katastrofie Smoleńskiej.
ciekawe, którą wersję wydarzeń NG zaprezentuje ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.01.2013 o godz. 19:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Też jestem ciekawy. Może po prostu w TVN kazali się śmiać? Ciekawy jestem czy te osoby były w Warszawie na tej ogólnopolskiej konferencji naukowców z polskich uczelni technicznych.Tam nikt się nie śmiał a stawiał śmiałe hipotezy, które pokrywają się z tymi "Ekspertami Macierewicza".
Dlaczego też, nikt nie miał odwagi zmierzyć się w studiu tv.Teraz Macierewicz zaprasza ich do debaty naukowej (NIE POLITYCZNEJ)- ale Lasek wykręca się jak może argumentami w stylu "Komisja Międzynarodowa- NIE, bo i tak Kaczyński jej nie uzna, Konferencja NIE, bo będą politycy i wygta ten, kto głośniej będzie krzyczal) Teraz dopiero można się zastanawiać, kto dzieli nasze społeczeństw. Czy w TEORII nie powinno zależeć partii rządzacej na likwidowaniu podziałów i jak najszybszym wyjaśnieniu tego bałaganu? Najwidoczniej nie.Tylko dlaczego? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prof. Nowaczyk: "Konferencja, a raczej debata, odbędzie się 5 lutego w Warszawie. Będę na niej obecny. Czego się spodziewam? Obecności przynajmniej kilku członków komisji Millera, którzy otrzymają, albo już otrzymali imienne zaproszenia. Dyskusja jest planowana na jednym z uniwersytetów, moderowana będzie przez naukowców, co, uważam, jest spełnieniem podstawowego wymogu niezależności. Pan dr Lasek proponuje natomiast spotkanie „za zamkniętymi drzwiami” i następnie przedstawienie wspólnie uzgodnionego stanowiska. Nigdy nie słyszałem, aby przyczyny jakiejkolwiek katastrofy wyjaśniano w trybie „uzgadniania” czy głosowania."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/44550...czy-glosowania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak to wygląda:
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...72095167_n.jpg --------------- Jeszcze o nowym filmie A. Gargas: http://niezalezna.pl/37120-tomasz-sa...pcja-smolenska
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.01.2013 o godz. 03:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
27 stycznia o 21:00 światowa premiera programu o Smoleńsku na National Geographic. Jestem ciekaw co tam zmajstrowali, na jakich badaniach się oprą, w jakim świetle je pokażą... Nat Geo ma ogromny odbiór, ten program może być bardzo istotny.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niektóre polaczki jeszcze w ślepym posłuszeństwie propagują akcje dezinformacyjną. Kiedy już nawet Rosjanie odpuścili tę sprawę:
Cytat "- Uwagi o pijanym generale (Andrzeju Błasiku - przyp. red.) były główną strategią konferencji MAK - przyznał Igor Mintusow, rosyjski ekspert od PR-u, doradca prezydenta Władimira Putina, w rozmowie z gazeta-olawa.pl. Mintusow był "mózgiem" konferencji w styczniu 2011 r. To właśnie wtedy komisja MAK opublikowała raport nt. katastrofy smoleńskiej, w którym znalazła się informacja o wykryciu 0,6 promila alkoholu we krwi generała Błasika. Dowódca Sił Powietrznych RP miał także zmusić pilotów do lądowania na lotnisku Siewiernyj." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wersja MAK-u bedzie w filmie o Smolensku na National Geographic
http://wpolityce.pl/artykuly/44765-n...na-to-wskazuje Pewnie na końcu filmu będą podziękowania dla Tatiany Anodiny i członków komisji Milera za owocną współpracę
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2013 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W krótkiej migawce - zapowiedzi tego programu jest komputerowo zrobiona scena jak samolot skrzydłem uderza o drzewo (pancerna brzoza), skrzydło odpada i następuje katastrofa. No to chyba można się spodziewać niezłych bredni, z których nawet Rosjanie się już wycofali (uderzenie w słynna brzozę). Ciekawe czy "pijany" gen. Błasik wymachujący coltem też będzie ?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dziś w dodatku GP filmik -> http://niezalezna.pl/37296-anatomia-...sje-katastrofy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Na razie tylko trzy części : http://www.youtube.com/watch?v=HQRWr5pnZyI http://www.youtube.com/watch?v=fIR47WBlcKk http://www.youtube.com/watch?v=r6DWrS8LIaE |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam jak się teraz zachowa Marta Kaczyńska, kiedy może stracić 3 miliony złotych?
Ciekawe, czy sprzeda swoje przekonania i już nie będzie się upierać przy zamachu? |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Jak słyszę wypowiedzi niektórych polityków np. Halickiego (zwrot odszkodowania) to się zastanawiam do jakich idiotów jest skierowana ta wymowa,. myślałem, ze to bez sensu bo....jednak już na Forum jest jeden idiota który to powtarza, a pewnie w życiu jest ich wielu, więc jednak partii rządzącej + Janusz P. warto robić takie wrzutki. Idioci złapią wszystko. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Może ty wkońcu wyjaśnisz na czym to zło polega? Bo Twoi koledzy szpenio,bobek i AS82 nic poza bluzgami nie umieli powiedzieć
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że oddała by wszystko by jej ojciec żył- nie tylko 3 milony. Jak uważasz? Czy może to ona też brała udział w spisku zorganizowanym przez swojego wujka- Jarosława ? Czasami czytając niektóe posty nie potrafię uwierzyć w to co czytam, a może to po prostu sarkazm i ciężko mi to wszystko zrozumieć?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rozmawiajmy o rzeczach realnych... Życia nikomu już nie wrócimy. Mówimy teraz o grach politycznych oraz o wielkich pieniądzach, które to w przypadku zamachu (wersja partii z którą związana jest pani Marta Kaczyńska) powinna zwrócić ubezpieczycielowi, ponieważ ubezpieczenie nie obejmowało zamachu.
@ wislak68 powinieneś zmienić nick, bo z Wisłą masz niewiele wspólnego Ja tam się polityką nie interesuję, ale drażnią mnie klapki na oczach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
I kto mówi o zamachu. Na razie mowa jest o wybuchach w powietrzu. Zamach jest tylko ich jednym z wytłumaczeń. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Więc jeśli katastrofa jest niewyjaśniona pieniądze powinny zostać zwrócone... Jeśli hipoteza z zamachem potwierdzi się kasa zostanie u ubezpieczyciela, jeśli to tylko przypadek i zrządzenie losu kasa przyznana zostanie na nowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To dlaczego pieniądze zostały tak szybko przyznane skoro sprawa nie jest wyjaśniona? Argument dla rodzin żeby siedziały cicho? Czy znajdziesz jakieś inne wytłumaczenie. A jak się okaże że to był zamach to co? Myślisz że nie będzie żadnych odszkodowań dla rodzin? Tylko, że nie wypłaci ich ubezpieczyciel, a odpowiedzialny za przygotowanie i bezpieczeństwo przelotu. Czyli? Pewnie o tym zdecyduje sąd choć raczej nie będzie miał trudności. Oglądałeś film, czy masz ważniejsze sprawy .
.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.01.2013 o godz. 21:57.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trafiłem w internecie na wypowiedzi prof astrofizyka Pawła Artymowicza (you-know-who) - nowego eksperta komisji Laska i wiodących mediów, na temat przyczyn katastrofy smoleńskiej. W zasadzie to po co Ci ludzie cokolwiek badali, skoro już 11.04.2010 r. (dzień po katastrofie!) wiedzieli co tam się stało:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Ciekawy artykuł Witolda Gadowskiego.
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AYALA napisał(a):
![]() Lasek napisał(a):
Lasek napisał(a):
Monika Olejnik napisał(a):
I odpowiedź Marka Dąbrowskiego, eksperta Zespołu Parlamentarnego, na wynurzenia Laska: http://niepoprawni.pl/blog/2140/smol...rem-laskiem-co Fragment: Cytat:
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 23.01.2013 o godz. 21:48.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie: dla niektórych ważniejsza jest prawda i chęć dowiedzenia się co się stało, a nie pieniądze z ubezpieczenia. Dlatego Kaczyńska zadaje niewygodne pytania i nie zgadza się z tym co się dzieje w śledztwie, zamiast schować sie z 3 milionami pod kanapą co zapewne uczyniłaby większość ludzi Twojego pokroju. Po trzecie: jeżeli w 100% oficjalnie zostanie potwierdzone że to był zamach, to wtedy być może ubezpieczyciel będzie mógł podjąć jakieś kroki w celu odebrania pieniędzy. Pomijam już tu moralne aspekty takiego działania - bo wstyd, że prezydent naszego kraju nie jest ubezpieczony od ataków terrorystycznych, a ból po śmierci rodziców nie będzie mniejszy dlatego że to był zamach, a nie zwykły wypadek . Po czwarte: przykład i pytanie. - np Twój rodzic ginie w pracy w wyniku wypadku, - otrzymałeś pieniądze od ubezpieczyciela, - potem zacząłeś drążyć całą sprawę i dowiedziałeś się półoficjalnie, że to nie był zwykły nieszczęśliwy wypadek, tylko wypadek spowodowany zaniedbaniami firmy - okazuje się, że akurat w takim przypadku ubezpieczyciel nie wypłaca ubezpieczenia - policja i pracodawca zamknęli sprawę i nie chcą jej wznowić, uważając że wszystko jest ok Czy dalsze drążenie sprawy i domaganie się przez Ciebie wyjaśnienia sprawy, oznacza że wyłudziłeś pieniądze? Czy bez śledztwa, wyroku sądu jest jakiś tryb byś mógł te pieniądze ubezpieczycielowi zwrócić? Czy bez śledztwa i wyroku jesteś w stanie sądzić się z pracodawcą o wypłacenie odszkodowania za spowodowanie zaniedbań i śmierci Twojego rodzica? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
1. Piszesz o mnie emerycie w trzeciej osobie... 2. Nic o mnie nie wiesz, więc może wnioski zachowaj dla siebie. 3.Jesteśmy jakby nie było braćmi po szalu, więc obopulny szacunek jest chyba wskazany. 4.Sugestie co do nicku również możesz schować między książki w domowej biblioteczce, a jeśli tak Ci sie podoba to sam zmień nick n ten który wymyśliłeś 5. Jeśli dla Ciebie sympatie i antypatie polityczne są ważniejsze od klubowych to gratuluje... |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Film który powinien być na lekcjach historii puszczany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fim naprawdę robi wrażenie. Jeżeli ktoś po obejrzeniu tego filmu nadal wierzy w raport MAK i Millera, a także sądzi że Państwo zdało egzamin, to nic mu już nie pomoże. Szczególnie szokująca jest rozmowa z prokuratorem Artymiakiem.. Pozycja obowiązkowa dla każdego kogo interesują fakty - niezależnie od preferencji politycznych i dotychczasowego poglądu na sprawę.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.01.2013 o godz. 21:53.
![]()
|
|
|