The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2012, 21:55
Najbardziej niepoważnie w całej tej sprawie zachowuje się,,Rzepa''(mam na myśli decyzyjnych a nie autora artykułu). Jak się decyduje na A, to się robi A a nie potem B a następnie na dokładkę B1. Jutro pewnie znowu będzie powrót do A, tylko to już będzie za późno.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.10.2012, 21:57
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Popatrz, co dzieje się w tym kraju właśnie dlatego, że śledztwo było tak mało przejrzyste, tak mało dogłębne, a jego wyniki tak łatwe do podważenia. Jeśli ruscy nie mieli udziału w tej katastrofie, to i tak zbierają polityczne żniwo siejąc wewnętrzny zamęt w Polsce. Przecież nasz kraj ostatni raz tak głeboce wewnętrznie podzielony był za komuny, a debata polityczna na każdym szczeblu od tamtego czasu non-stop sprowadzana jest do tematu Smoleńska. Nieważne, czy ruscy przeprowadzili zamach, czy był to zwykły wypadek, mistrzowsko rozgrywają tę partię celowo ściągając na siebie podejrzenia i podsycając ogień debaty, a raczej sporu, bo i tak wiedzą, że jak coś, to nikt ważny nie beknie. Gdyby jakimś cudem coś się rypło, zawsze można wrobić talibów, czeczenów albo wmówić komuś, ze działał z własnej inicjatywy, potem oczywiście ten ktoś z własnej inicjatywy się powiesi.
Tylko żeby to ogarnąć trzeba trochę się wychylić z własnego ogródka. Niestety dzięki temu nieszczęśliwemu wypadkowi, Rosjanie będą mieli środki na 20 lat manipulacji sytuacją polityczną w Polsce. A Wy wciąż wierzycie że to Tusk ciągnie za sznurki... a pomylone ciała ofiar, makabryczne zdjęcia, plotko-przecieki ze śledztwa są efektem wytężonej pracy prawdziwie niezależnych dziennikarzy.

I Tusk i Kaczyński tańczą w rytm rosyjskiej muzyki, a całe polskie stadko polityków, dziennikarzy i samych obywateli im przyklaskuje. Ale cóż takie są skutki uprawiania polityki historycznej, zamiast zająć się gospodarką.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2012, 22:14
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej niepoważnie w całej tej sprawie zachowuje się,,Rzepa''(mam na myśli decyzyjnych a nie autora artykułu). Jak się decyduje na A, to się robi A a nie potem B a następnie na dokładkę B1. Jutro pewnie znowu będzie powrót do A, tylko to już będzie za późno.
1. Właściciel - Hajdarowicz
2. Naczelny - oportunista Wróblewski
3. Rzeczpospolita = "pożyteczni idioci" wg. pisowskiego betonu

Zero zaskoczki.

@Up
Zapomniałeś o sznurkach Komorowskiego, które zwisają z żyrandola i można sobie o nie nogę zaplątać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2012 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.10.2012, 22:30
emj10 wielki filozof i odkrywca snuje daleko idące wnioski po nazwiskach pracujących w danej gazecie.Coraz bardziej mnie to forum zaskakuje.

I do "lazy"
Sprawdź sobie "mistrzu" na grafikach ( a może go ktoś wyręczy?- mi się szukać nie chcę) o ilę, i w jaki sposób wzrosło zadłużenie Polski od momentu, gdy władzę objeło PO.
To są po prostu kwadratowe jaja.Może jednak lepiej się nie zajmują gospodarką.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.10.2012 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.10.2012, 22:33
Wypowiedź Gmyza :

Gmyz napisał(a):Wyświetl post
Fakty opisane przeze mnie potwierdziły cztery niezależne źródła. Publikację tekstu poprzedziło spotkanie redaktora naczelnego mojej gazety z prokuratorem generalnym Andrzejem Seremetem. Po rozmowie ze mną redakcja „Rzeczpospolitej” usunęła ze swego oświadczenia słowa „pomyliliśmy się” i uważam to za satysfakcjonujące. Myślę, że zebrany przez mnie materiał pokazuje, że wysoce prawdopodobne jest, iż wykryte substancje to trotyl i nitrogliceryna. Wbrew temu, co twierdzi prokuratura, użyte przez nią urządzenie nie służy bowiem do wykrywania pestycydów czy kosmetyków, lecz materiałów wybuchowych - mówi nam Cezary Gmyz."
I w uzupełnieniu - informację o materiałach wybuchowych podała przecież nie tylko Rzepa, ale także RMF i TVN24 (powołując się na własne źródła):

TVN24 napisał(a):Wyświetl post
"Do dziś nie ma ostatecznych ekspertyz wyników prac pirotechników, którzy w Smoleńsku badali wrak Tu-154M - ustalił portal tvn24.pl. Z cząstkowych informacji wynika, że policyjni biegli stwierdzili we wraku ślady materiałów mogących być wybuchowymi, ale nie potrafią do tej pory ustalić źródła ich pochodzenia."(...) Według osób zbliżonych do smoleńskiego śledztwa istnieje kilka hipotez tłumaczących pochodzenie śladów. - Wrak nie był pilnowany, mógł je ktoś nanieść. Jednak niepokojące jest to, że specjalne urządzenia wykryły nagromadzenie śladów w środkowej cześci wraku Tu 154 M 101 - twierdzi jeden z rozmówców tvn24.pl.
http://www.tvn24.pl/biegli-nie-wiedz...,285818,s.html

RMF napisał(a):Wyświetl post
"Według naszych dziennikarzy, ekipa CBŚ, która badała wrak, znalazła jednak "śladowe ilości" trotylu na siedzeniach samolotu. Na razie nie wiemy, jak dużo materiałów wybuchowych znaleziono na wraku samolotu i w jego wnętrzu."
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...-tu,nId,645223

Całość za http://arnie.salon24.pl/459286,tvn24...ncje-wybuchowa
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.10.2012, 22:34
lazy napisał(a):Wyświetl post
Tylko żeby to ogarnąć trzeba trochę się wychylić z własnego ogródka. Niestety dzięki temu nieszczęśliwemu wypadkowi, Rosjanie będą mieli środki na 20 lat manipulacji sytuacją polityczną w Polsce. A Wy wciąż wierzycie że to Tusk ciągnie za sznurki... a pomylone ciała ofiar, makabryczne zdjęcia, plotko-przecieki ze śledztwa są efektem wytężonej pracy prawdziwie niezależnych dziennikarzy.

I Tusk i Kaczyński tańczą w rytm rosyjskiej muzyki, a całe polskie stadko polityków, dziennikarzy i samych obywateli im przyklaskuje. Ale cóż takie są skutki uprawiania polityki historycznej, zamiast zająć się gospodarką.
A to nowość ...odkąd to PO albo SLD uprawia /ło polityke historyczną? chyba antyhistoryczną to juz prędzej.
Sama w sobie taka polityka jest uprawiana przez wszystkie mocarstwa światowe od USA przez Chiny , Wiielką Brytanie ,Francję po Rosje bo sama w sobie gospodarka i jej jakość jest bezpośrednią pochodną patriotycznego- bądź anty patriotycznego - zarządzania nią przez obywateli ,w imie racji stanu i dobra wspólnego, z wyciąganiem wniosków z przeszłości . W przeciwnym razie najlepsze ustawy i najlepsi managerowie nie zostana wykorzystane tak jak powinny a wręcz spowodują szkody
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.10.2012, 22:40
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedź Gmyza :

I w uzupełnieniu - informację o materiałach wybuchowych podała przecież nie tylko Rzepa, ale także RMF i TVN24 (powołując się na własne źródła):

http://www.tvn24.pl/biegli-nie-wiedz...,285818,s.html

http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...-tu,nId,645223

Całość za http://arnie.salon24.pl/459286,tvn24...ncje-wybuchowa
Ktos tu więc kłamie gdyby nie to co podałeś to trzeba by brać pod uwagę wypuche Hajdarowicza i Wróblewskiego i wkopanie Gmyza w ten artykuł po to zeby "wywabić" JK i doprowadzić do zwarcia z Ryżym.
Do całej układanki nie pasują "niezależne" infa TVN24 i RMF , ekspertyza piro dla ojca jednej z ofiar i inne źródła Gmyza (tylko jak sa mocne)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2012, 22:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
emj10 wielki filozof i odkrywca snuje daleko idące wnioski po nazwiskach pracujących w danej gazecie.Coraz bardziej mnie to forum zaskakuje.
Filozofii nigdy nie zgłębiałem naukowo, ale nie trzeba być jakimś nie wiadomo jakim ekspertem, żeby wiedzieć co się dzisiaj w siedzibie Rzepy działo. Komórki nie przestawały się urywać, a pod krzesłami kilku dziennikarzy i nie tylko grill tyłki ładnie poparzył.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 30.10.2012, 22:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Filozofii nigdy nie zgłębiałem dosadniej, ale nie trzeba być jakimś nie wiadomo jakim ekspertem, żeby wiedzieć co się dzisiaj w siedzibie Rzepy działo. Komórki nie przestawały się urywać, a pod krzesłami kilku dziennikarzy i nie tylko grill tyłki ładnie poparzył.
Skoro masz jakieś ciekawe informację dot redakcji Rzeczpospolitej to jesteśmy wszyscy bardzo ciekawi jakichś szczegółowych relacji- może wszyscy się pośmiejemy?Dlaczego masz być taki samolubny?Tak się składa, że ostatnio miałem świetny widok z apartamentu z ul Łuckiej w Warszawie- na biura pracowników Rzeczpospolitej- żadnego dymu o dziwo nie wykryłem.

Ale skoro wyjeżdzasz ze swoim sarkastyczno-moralizatorskim tonem, odniesiesz się do "rewelacji" Rmf a szczególnie TVN24? Im też się dupa piecze?Chyba nie, bo teraz tematu jakby nie ma- ba Kużniar na twiterze sobie robi jaja - jakby newsa nie było.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 30.10.2012, 23:01
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ktos tu więc kłamie
Chyba tak...I to nie pierwszy raz.....

Prokuratura Wojskowa napisał(a):Wyświetl post
Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie stanowczo odżegnuje się od medialnych doniesień, jakoby ustalono, że doszło do nieprawidłowego pochówku śp. Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej na Uchodźstwie Pana Ryszarda Kaczorowskiego. Jak już informowaliśmy, na wynik badań genetycznych (DNA) jednoznacznie weryfikujących tę kwestię należy oczekiwać około siedmiu dni. Do czasu pozyskania ekspertyz prokuratorzy WPO w Warszawie nie udzielają na ten temat żadnych informacji. Oczywiście jako pierwsi o wynikach badań zostaną powiadomieni członkowie rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej. Do czasu wydania przez biegłych opinii z badań genetycznych wszelkie informacje na ten temat należy traktować jedynie jako nieuprawnione spekulacje, które ponadto godzą w dobra osobiste ofiar tego tragicznego wydarzenia, potęgując ból i cierpienie rodzin. Płk Zbigniew Rzepa Rzecznik prasowy Naczelnej Prokuratury Wojskowej
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...go,284896.html

Prokuratura Wojskowa napisał(a):Wyświetl post
Analiza DNA w sposób niebudzący wątpliwości potwierdziła, że na skutek błędnej identyfikacji ciał zostały one pochowane w niewłaściwych grobach – poinformował płk Ireneusz Szeląg, szef Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie.
http://www.rp.pl/artykul/10,947572-R...tyfikacja.html

Tam było 7 dni, teraz ma być pół roku, tam były nieuprawnione spekulacje, tutaj są sensacyjne lub conajmniej nieprecyzyjne. Szczerze powiedziawszy z przymrużeniem oka traktuję jakiekolwiek stwierdzenia prokuratury wojskowej. Bo mówi ona prawdę chyba tylko jak się pomyli:

"Rzepa: Powiedział również, że prokuratura nie zakazywała otwieranie trumien w Polsce."
http://www.wprost.pl/ar/349324/Proku...wierac-trumny/

"28 kwietnia 2010 Tego dnia polskie media cytowały wypowiedź rzecznika Naczelnej Prokuratury Wojskowej, płk. Zbigniewa Rzepy, który miał oświadczyć, że polscy eksperci brali udział we wszystkich sekcjach zwłok ofiar . "
http://pl.wikipedia.org/wiki/Identyf...54_w_Smoleńsku

Kłamstwo na kłamstwie kłamstwem pogania.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 30.10.2012, 23:37
Wypowiedź por. Artura Wosztyla dotycząca słów z wieży w Smoleńsku zezwalających na podejście do 50 m., już po śmierci chor. Remigiusza Musia. Zwróćcie uwagę w jakim stanie psychicznym jest Ten Człowiek, jak drżą Mu ręce. Dziwnym trafem ktoś w ubiegłą niedzielę, już po śmierci chor. Musia wrzucił do internetu jego zeznania wraz z prywatnymi danymi wrażliwymi (pesel, nr dokumentów, nr tel., adres itp.).
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.10.2012, 23:43
Próbki na obecność materiałów wybuchowych zostaną przekazane Rosjanom. Za pół roku otrzymamy jedyną możliwą i prawdziwą wersję.
Przypomnę, że śledztwo prowadzą Rosjanie i to ich wersja zawsze "pójdzie" w Świat. Tak jak dotychczasowy i jedyny oficjalny raport [MAK]. Zadbał o to Pan Prezes Rady Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej.

Sama sprawa Katastrofy Smoleńskiej zaczyna "nadrabiać" kolejnymi wydarzeniami [niestety, ofiary ponoszone są nadal] posiadającymi prędkość hiper, jakby za okres "zastoju" oficjalnego milczenia ... Gdzieś w tle, czuć jakąś szczególną rozgrywkę [moje osobiste odczucie]
---------------------------

Jadwiga Staniszkis: "Młodzi ludzie, którym komunizm kojarzy się z absurdami i surrealizmem „Misia” Barei, dziś mogą poczuć coś z tamtej rzeczywistości. Strach, odwagę i cenę jaką się za nią często płaci. [...]"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 30.10.2012 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Stary 30.10.2012, 23:57
Nie chce mi się nawet czytać co tam piszecie wyżej. Zapewne jedni przekrzykują drugich.
Moja opinia.

Trzeba być mega debilem żeby zrobić taką szopkę i po sobie nie posprzątać, a byle dziennikarzyny wypunktowują kolejne wpadki.

- był trotyl
- szybko zamknijmy im gęby!
- nie było trotylu!
- a właśnie że był! nie wycofam swego zdania!
- co my teraz zrobimy? o wiem, to były pociski z 2 wojny światowej!

Banda debili rządzi tym krajem. Nawet mistyczny plan potrafią s.......ić.

P.S. Serdecznie gratuluję tym którzy wierzą w ta szopkę PO.
Ostatnio edytowane przez ByQ : 30.10.2012 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 31.10.2012, 00:00
Czu "ustawka" ..?
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...j-byla-ustawka

"[...]Czy nie było więc tak, że wiedząc o odkryciu środków wysokoenergetycznych na poszyciu Tupolewa, uknuli sprytny plan? Z jednej strony i tak by to w końcu wyszło [...]"

------
Kolejna opinia. Podsumowuje ostatnie wydarzenia:
http://wpolityce.pl/artykuly/39614-n...elaga-doceniac

--
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez yarow : 31.10.2012 o godz. 02:44.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.10.2012, 09:15
https://twitter.com/sikorskiradek/st...37313387249665

A tutaj tekst Warzechy:

Cytat:
Co nam mówi odkrycie śladów materiałów wybuchowych na wraku samolotu, który spadł pod Smoleńskiem? Przede wszystkim muszę powtórzyć zdanie, które pisałem już kilkakrotnie, wspominając o sprawie smoleńskiej - tylko tym razem jeszcze silniej: narracja „smoleńskiej sekty” legła ostatecznie w gruzach, z tym że teraz to już kompletna, całkowita i niemożliwa do odbudowania ruina - pisze Łukasz Warzecha, publicysta Faktu

Przy czym przez „sektę smoleńską” nie rozumiem „szaleńców od Macierewicza” ani „zwolenników teorii spiskowych”, jak lubią ich nazywać dziennikarze, sekundujący dzielnie od początku rządowi i jego narracji. „Sekta smoleńska” jest dokładnie po drugiej stronie – wśród tych, którzy, tak jak minister Radosław Sikorski, natychmiast po katastrofie wiedzieli, jaka jest jej przyczyna i że na pewno leży po stronie załogi. To „sekta smoleńska” wymyślała wyssane z palucha historie o kłótni pomiędzy generałem Błasikiem a majorem Protasiukiem, o obecności tego pierwszego w kokpicie, o rzetelnym przebadaniu wraku przez Rosjan i tak dalej. Oto prawdziwa „smoleńska sekta”, której banialuki są warte tyle co zeszłoroczny śnieg. Ale sekta nie składa broni – im słabsza i mniej możliwa do obrony jest jej pozycja, im bardziej absurdalne jej wynurzenia, tym gwałtowniej atakuje. Ale to już ostatnie podrygi.

Zastanawiając się nad znaczeniem nowego dowodu, trzeba pohamować emocje i nie ulegać schematom. Fakt, że znaleziono ślady materiałów wybuchowych nie jest równoznaczny z potwierdzeniem wybuchu na pokładzie ani tego, że taki wybuch mógł być spowodowany przez bombę. Choć oczywiście ta teza staje się znacznie bardziej prawdopodobna. Wciąż jednak nie można całkowicie wykluczyć możliwości, że ślady trotylu i nitrogliceryny znalazły się na elementach wraku w inny sposób.

Bardziej zastanawiające jest, czy odnalezienie wspomnianych śladów akurat teraz jest czystym przypadkiem. Musimy pamiętać, że wrak przez cały czas przebywa pod Smoleńskiem w rosyjskiej dyspozycji i że katastrofa jest wydarzeniem na styku świata polityki i wywiadów. A to światy zwielokrotnionych odbić i luster. Polska za sprawą fatalnych decyzji Donalda Tuska i jego kolegów pozbawiła się sama możliwości szybkiego i możliwie miarodajnego zbadania przyczyn katastrofy. Dziś jesteśmy zatem w sytuacji, gdy nie możemy mieć pewności, czy wypływające co jakiś czas fakty nie są przez kogoś inspirowane lub inscenizowane. Nie ma najmniejszych wątpliwości, że podkręcanie konfliktu wewnętrznego w Polsce jest Moskwie na rękę. Możliwe też, że na rękę byłaby wymiana zużytego premiera na innego, który dzięki mocniejszej pozycji byłby lepszym partnerem.
Z drugiej strony odkrycie polskich ekspertów – jako się rzekło – całkowicie wywraca wszelkie oficjalne narracje, z rezultatami prac komisji Millera na czele. Żałośnie brzmią kombinowane na szybko próby wytłumaczenia obecności materiałów wybuchowych choćby niewybuchami wojennymi zalegającymi wokół lotniska albo tym, że ponad tydzień przed katastrofą samolot przewoził żołnierzy z Afganistanu. To jawne bzdury, bijące na głowę najbardziej szalone teorie spiskowe.

W pierwszych godzinach po ujawnieniu tej informacji widać było, jak bardzo spanikowana jest „smoleńska sekta” i jak kompletnie nieprzygotowany na reakcję jest rząd. Symbolicznego znaczenia nabrały twitty ministra Sikorskiego, który w czasie, gdy ślady na wraku były już tematem dnia, podawał, że Polska jest na którymś tam miejscu jakiegoś tam rankingu. Jakby żył w alternatywnej rzeczywistości.
Dla Donalda Tuska zaś sprawa może oznaczać kolejny spadek w notowaniach. Nie mówimy bowiem o czystych teoriach, ale o faktach, w dodatku stwierdzonych przez państwowych ekspertów. Już pomylenie ciał ofiar zrobiło wrażenie poza grupą twardych przeciwników Platformy. Jeżeli PiS nie przeholuje teraz z wyciąganiem wniosków z najnowszych rewelacji, pozycja premiera może ulec bardzo poważnemu osłabieniu. Zbliża się czas, gdy Donald Tusk zostanie uznany przez wspierające go środowiska raczej za obciążenie niż atut.
Na Radzia mozna zawsze liczyc
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2012, 09:27
Cytat:
Stanisław Zagrodzki, kuzyn ofiary katastrofy smoleńskiej, ujawnia, że prywatnie zlecił amerykańskim ekspertom badania m.in. samolotowego pasa bezpieczeństwa z miejsca tragedii. Badania ujawniły obecność trotylu. Jak ustaliła „Gazeta Polska Codziennie”, próbki badane przez polską prokuraturę na obecność materiałów wybuchowych wciąż są w Rosji.

- Jednostkowe badania odczynnikowe wykazały obecność trotylu we fragmentach pasa bezpieczeństwa, którym przypięta była moja kuzynka – mówi „Codziennej” Stanisław Zagrodzki, bliski śp. Ewy Bąkowskiej. Potwierdza, że materiały zostały przesłane teraz do innego instytutu na badania szczegółowe. Którego? Zagrodzki nie chce zdradzić, o jaki ośrodek chodzi. Ujawnia jedynie, że w USA. – Naukowcy nalegali, abym nie informował mediów przed zakończeniem ostatecznych analiz, ale kiedy przeczytałem artykuł w „Rz” o śladach trotylu na fotelach, nie mogłem milczeć. Zwłaszcza że pas bezpieczeństwa to przecież integralna część właśnie fotela – mówi.

Wczoraj prokuratura wojskowa najpierw zdementowała informacje, jakoby na wraku tupolewa znajdywały się ślady materiałów wybuchowych, aby następnie przyznać słowami płk. Ireneusza Szeląga, szefa Wojskowej Prokuratury Okręgowej: – Nie powiedziałem, że nie znaleźliśmy trotylu, tylko, że eksperci nie stwierdzili jego obecności i czekamy na wynik badania.

Polscy biegli używali dwóch rodzajów urządzeń do badania wraku tupolewa. Jedno było wykalibrowane na wykrywanie substancji mogących być wybuchowymi. Drugie, czułe, nastawione zostało na obecność materiałów wybuchowych. Obydwa zareagowały i dały odczyt pozytywny.
Najgorzej się tłumaczyć ze świeżego kłamstwa.

http://niezalezna.pl/34356-badania-w...ecnosc-trotylu
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2012, 10:16
yarow napisał(a):Wyświetl post
Czu "ustawka" ..?
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...j-byla-ustawka

"[...]Czy nie było więc tak, że wiedząc o odkryciu środków wysokoenergetycznych na poszyciu Tupolewa, uknuli sprytny plan? Z jednej strony i tak by to w końcu wyszło [...]"

------
Kolejna opinia. Podsumowuje ostatnie wydarzenia:
http://wpolityce.pl/artykuly/39614-n...elaga-doceniac

--
Pzdr.
Szczególnie ten ostatni artykuł warty jest przeczytania.

OT: http://legionista.nowyekran.pl/post/...fura-nowe-jaja
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 31.10.2012 o godz. 10:31.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.10.2012, 10:31
Mnie polityka nie interesuje, ale w tym konkretnym przypadku w....ia mnie to ze strona polska zachowuje sie tak bojazliwie. Zginol Prezydent RP i dynda mi to kto nim byl, nie wazne nazwisko a wazne ze glowa naszego panstwa dlatego jest smierdzacy niesmak. Jak tak mozna dawac soba manipulowac rosyjskiej dziwce? Nie o taka Polske nasi rodzice walczyli, wstyd pozostaje obecnie...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 31.10.2012, 10:35
Im więcej o tym myślę, tym bardziej upewniam się, że na podsycaniu atmosfery wokół katastrofy zależy najbardziej Rosjanom. Załóżmy dla przykładu, że okaże się, że to był zamach - co wtedy? Oprócz ogromnego burdelu polityczno-społecznego w naszym kraju rozpocznie się zapewne wieloletni okres dochodzenia kto jest zamachowcą. Będzie milion pięćset teorii, a żadna zapewne nie zostanie udowodniona niezbitymi dowodami przeciwko komukolwiek, albo te dowody zostaną specjalnie utworzone - pod najbardziej pasującą wersję, a jakże, Rosji.

Potwierdzenie wersji zamachu zdestabilizowałoby nasz kraj na wiele, wiele lat, albo i nawet wywołało konflikty militarne - trudno powiedzieć, w którą stronę poszłaby ta sprawa. Nie ma co, nasza scena polityczna odstawia teraz piękny spektakl "w to mi graj dla Rosji"...Ale odpowiedzialność za to spada w pierwszej kolejności na nasz rząd, który odpowiada w stu procentach za taki, a nie inny przebieg śledztwa.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 31.10.2012, 10:43
I to jest własnie dlatego jeden z dwóch powodów dlaczego nie oddadzą śledztwa zachodowi.
NAWET jeśli nie wykryto by zamachu, to opinia publiczna jak i Europa dowiedziała by się o przeogromnych zaniedbaniach Polskiego rządu, a widomo czym by to skutkowało.
Po drugie, Rosja się na to nie zgodzi- a to dla Tuska świętość.Gdy Tusk będzi się rzucał, to być może wyjdą jakieś dokumenty, zdjęcia znajdą się świadkowie- i kto wie co się stanie
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2012, 10:49
Chciałbym żeby gdzieś pojawił się tekst o przepiegu badania katastrofy lotniczej sztandarowego samolotu pasazerskiego rosyjskiej produkcji w Indonezji. Tam sprawa wyglądała na początku podobnie ponieważ samolot zamawiała Indonezja i na jej terenie doszło do katastrofy, był podobny konflikt odnośnie prowadzenia śledztwa w sprawie katastrofy, z tym że Ruscy po tej stronie barykady po której teraz jesteśmy my.

EDIT: Za to co dzieje się wokół tej katastrofy odpowiada tylko i wyłącznie rząd. Nieudolność i poplecznictwo Państwa Polskiego jest przerażające... Aż strach myśleć co w tym Państwie dzieje się na co dzień, nikt za nic nie bierze odpowiedzialności, a otaczanie się ekspertami w konkretnych dziedzinach to jakiś grzech...
A teraz też PIS który mówi że ma swoje źródła i poszlaki... Czemu skoro nie chcą tego upolityczniać, chcą jedynie prawdy, nie potrafią pokazać czym dysponują... Jedni warci drugich... Czekam na jednomandatowe okręgi wyborcze, może wtedy coś w tym kraju się zmieni.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 31.10.2012 o godz. 10:55.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.10.2012, 10:51
Poszła informacja, która została zdementowana przez niezdementowanie jej

Jest trotyl czy coś w tym stylu:
Nie, nie ma trotylu powiedziała prokuratura, ktora w tym samym zdaniu wyznała ,że tak na pewno czy go tam aby nie ma, to się dowiemy za pół roku. Czyli jest ale i go nie ma, lub odwrotnie. Gazeta, która opublikowała ten artykuł wycofuje się z....nie wiadomo czego,bo ten co stoi za artykułem podtrzymuje go w całości. W między czasie lider opozycji mówi o zbiorowym morderstwie. A na konferencji prasowej zwołanej w celu wyjaśnienia pewnych "dziwnych"arykułów i niezrozumiałych wniosków z niego wynikających, (dla PO) premier mówi, że nic nie wie, nie czuje się kompetenty. A ci amatorzy ktorzy robią jakieś tam badania mają jego uznanie. To w kontekście publikacji profesorów pracujących pod egidą Macierewicza i spółki. I w ogóle nie wie co po tu jest i co od niego chcą. I dzwi się, że jakiś artykuł sprawia tyle emocji. Wystąpienie tego chłopa oglądałem w towarzystwie osoby, która raczej skreśla PO na kartach wyborczych, i jest daleka od deprecjonowania swego idola. Tak przypadek zrządził, że pierwszy raz swego idola widziała ta osoba na żywo w przekazie TV. Powiedziała tylko jedno, ale Nemo. Nie wiem, nie wiadomo o co chodzi i w ogóle to jestem super a wy źli.

Podchodze do tych doniesień z wielką dozą dystansu. Bo chyba nikt poważy nie sądzi iż w obecnych warunkach geo politycznych możemy dowiedzieć się czegokolwiek. Stan na dziś jest taki, że wiadomo iż nic nie wiadomo a na temat tego iż była to katastrofa można napisać książke i to taką na kilkaset stron. I taką samą publikacę, równie grubą można popełnić pod kątem zamachu, eksplozji czy zderzenia z ptactwem. I to jest dramat,bo pokazuje w jakiś strukturze państwowej my żyjemy. Ale co się dziwić, że to coś zwane umownie Polską, nie potrafi sobie poradzić z wyjaśnieniem takiego zdarzenia. Tutaj problemem są najbanalniejsze sprawy jak choćby umocnienie wałów przeciw powodziowych czy zbudownie kilku autostrad, tudzież metra, po szkolnictwo, służbę zdrowia czy górnictwo. Te spraw przerastają ludzi, którz podejmują tutaj decyzje, a wy oczekujecie wyjaśnienia czegoś tak skomplikowanego ? Spadnie metr śniegu a kraj staje. Zejdźcie na ziemie.

Edit. Gdy się okaże że był to zamach, to co. Ktoś jest gotowy na taką okoliczność co z tym fantem zrobić ? Czy tylko rozpłakać się i tyle. Nasz kraj nie jest traktowany poważnie, ale wtedy to chyba na setki lat utracimy jakąkolwiek wiarygodność gdy nie będzie z naszej strony żadnego odzewu. A co się okaże gdy nie zrobili tego Rosjanie ? Czy ktoś też jest gotowy na takie rozwiąznie ? A gdy ktoś opublikuje zdjęcia satelitarne i okaże się, że samolot rozwalił się w wyniku wypadku,to czy ktoś jest gotowy na taką ewetualność? Czy na powyższe pytania gdzieś są rozpisane scenariusze działań. Bo jeśli nie, to proponuje zgosić nadzwyczajne posiedzienie Sejmu w sprawie zbliżającej się zimy i niewątpliwych utrudnień, które z tego mogą wyniknąć. Policzyć piaskarki, zbadać czy sól jest do odnieżania odpowiednia czy aby nie poszła na cele spożywcze, czy piaskarki mają sprawne opony i olej w nich wymieniono. A także wytypować linie kolejowe, które podczas 20 stopnionych mrozów będą w stanie jeżdzić. W sensie, że tory się nie rozjada,bo są w miarę nowe. I najistotniejsze dokonać audytu linie energetycznych aby nie jebły przy byle zamieci.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.10.2012 o godz. 11:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.10.2012, 11:22
Kabaret trwa. Próbki, które mają być badane przez aż 6 miesięcy znajdują się w .........Rosji No to chyba wynik tych "badań" będzie jasny dla wszystkich ?
Przytomnością umysłu wykazał się jak widać Stanisław Zagrodzki, który prywatnie zlecił badania odzieży swojej kuzynki, specjalistom amerykańskim, którzy potwierdzili obecność trotylu.
Bardziej wierzę jego badaniom niż sowieckim specomz KGB, którym dano czas na ostateczne zniszczenie dowodów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.10.2012, 11:26
Chyba pora sprawdzisc co warte jest te cale NATO, powaznie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 31.10.2012, 11:38
Tak z ciekawości zapytam.
Była juz o tym mowa?

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_sD1oewgXp4
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.10.2012, 12:11
A mi sie wydaje, ze za glosno jest o tym trotylu zeby nagle z dnia na dzien przeforsowac teze o zamachu. Pewnie rozgrywana jest kolejna gierka i puszczanie famy o trotylu to kontrolowana sprawka. Za jakis czas okaze sie ze trotylu albo nie bylo, albo byl pozostalosciami z II wojny swiatowej czy .... wie skad i znowu bedzie mozna "srodowisku smolenskiemu" przykleic latke mitomanow, oszolomow itp I w ten sposob znowu mina miesiace (jak czytamy badanie probek potrwa pol roku - przez ten czas mozemy swobodnie sie klocic kto ma racje) na zwasnianiu polskiego spoleczenstwa. Dalej podzialy beda sie poglebiac, ci co twierdza ze to byl wypadek beda coraz bardziej nie lubic "krzykaczy" (bo przeciez ciagle tylko o tym Smolensku gadaja), a ci co twierdza, ze to byl zamach beda sie wkurzac na tych, ktorym sprawa zwisa. Najsmutniejsze jest to ze jak dla mnie glownym problemem nie jest to czy to byl zamach, wypadek, czy byl tam trotyl, pancerna brzoza, sztuczna mgla itd Glownym problemem jest olanie sprawy przez rzad Polski, oddanie sledztwa Ruskom, trzymanie wraku w Rosji, pomylki przy ekshumacji zwłok, no i "samobojstwa" ludzi niewygodnych. Za to powinno sie jebac rzad a nie spekulowac i wymyslac teorie na temat wypadkow/zamachow. Bo od 2,5 roku mnozy sie te teorie a na tacy leza fakty (wrak, sledztwo prowadzone przez Rosjan, samobojstwa). A mediom sie to mnozenie teorii podoba. Oni maja za zadanie dzielic Polakow wiec nic ich tak nie uszczesliwia jak Polacy, ktorzy sami sie dziela. Media nawet nie musza od 2,5 roku wymyslac tematow zastepczych. Maja temat prawdziwy, Smolensk, w ktorym wystarczy opisywac rewelacje PiSu i PO. Nic nie musza zmyslac, opisuja tylko rzeczywistosc, piekny scenariusz im napisalo zycie. Szkoda tylko, ze na tym scenariuszu traca Polacy a politycy jak zyli jak paczki w masle tak zyja nadal. Nie wydaje wam sie ze oni od zawsze graja na czas? Lubia .......ic o tematach zastepczych, nic nie robiac, nie posuwajac Polski do przodu, a kasa do kieszeni leci i leci
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.10.2012, 12:36
Cytat:
Edit. Gdy się okaże że był to zamach, to co. Ktoś jest gotowy na taką okoliczność co z tym fantem zrobić ? Czy tylko rozpłakać się i tyle. Nasz kraj nie jest traktowany poważnie, ale wtedy to chyba na setki lat utracimy jakąkolwiek wiarygodność gdy nie będzie z naszej strony żadnego odzewu. A co się okaże gdy nie zrobili tego Rosjanie ? Czy ktoś też jest gotowy na takie rozwiąznie ? A gdy ktoś opublikuje zdjęcia satelitarne i okaże się, że samolot rozwalił się w wyniku wypadku,to czy ktoś jest gotowy na taką ewetualność?
Powtórzę się

Gdybyśmy założyli, że był to zamach to;

Po pierwsze przekierowanie śledztwa w kontekście przesłanek wskazujących na wystąpienie znamion z art 134 k.k
Po drugie, próby doprowadzenia do tego by oskarżeni zostali osądzeni przez sąd polski bądź trybunał międzynarodowy.

Jeżeli Rosjanie nie współpracowali by w powyższym, to retorsje w ramach prawa międzynarodowego i przedłożenie sprawy sprawy(z prośbą o pomoc) UE, NATO i RB ONZ.

W tym scenariuszu narodowość sprawców nie ma znaczenia.

Polska a przede wszystkim świat zapewne nie są mentalnie gotowe(dlatego zapomnijmy o jakichkolwiek dowodach od Amerykanów) na taki scenariusz, co nie znaczy, że nie da się go realizować.

A co do trzeciej ewentualności, to nie bardzo wiem na co tu specjalnie być gotowym...
Przecież to jest założenie obecnie wiodące i wszystkie działania są temu podporządkowane.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 31.10.2012, 12:56
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości zapytam.
Była juz o tym mowa?

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_sD1oewgXp4
Była, byla, typowa wrzutka. Film pokazuje tylko fragment samolotu, chociaż z tego ujęcia może on sprawiać złudzenie całego. Wystarczy jednak porównać wysokość "samolotu" do wysokości przebiegających ludzi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów