|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I jest na każdym meczu MESY. A jak widać po wtorkowym treningu, to powoli zaczyna ich wprowadzać.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na Cupiała narzekacie, a sami w gorącej wodzie co poniektórzy są kąpani.. Zatrudniając Holendra wszyscy mówili o okresie 2 lat, kiedy nastąpi finalne rozliczenie z dokonanej pracy. Normalnym jest, że będzie sinusoida, inaczej wszystko byłoby zbyt proste.
Trener i dyrektor sportowy przyszli późno i nie mieli prawie żadnego pola manewru. Dajmy im czas, tak jak zakładaliśmy przy ich zatrudnianiu. Nie chodzi mi, żeby czekać całe 2 lata jak będzie tylko regres formy, ale po Lechii i Widzewie wszyscy skakali pod sufit, a po padace w Poznaniu połowa już wywala Holendrów na bruk. Więcej opanowania Panowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kwestie poprawy jakości gry powinni sobie rozwiązać kibice, czytelnicy forum, sami przeglądając swoje wynurzenia sprzed 3 m-cy i porównując je z obecnymi. Wtedy co drugi post wyglądał następująco: 'brak im ambicji, nie potrafią wymienić trzech podań, brak ruchu, wychodzenia do piłki'. Teraz o ile nie oślepłem, bądź nie zatraciłem umiejętności czytania w języku polskim, takich postów od co najmniej 3 meczów po prostu nie ma, lub są sporadyczne.
A o dziwo nie ma ich przez najbardziej krytykowanego 'grubego Kebaba'. Zawodnik ten pomimo swoich niedoskonałości fizycznych, w 75% akcji od momentu jej rozpoczęcia przez obrońców, do jej zakończenia, znajduję się 10 max 15 metrów od piłki. Nie stoi, nie czeka na podanie, jest w wolnym ale jednak ciągłym ruchu. Wychodzi na pozycje, pokazuję się do podania. No i żeby nie było że wszystko mi się podoba. Nie podoba mi się brak informacji ze strony działu marketingu odnośnie poszukiwania sponsorów. Nie podoba mi się brak informacji odnośnie poszukiwania ludzi odpowiedzialnych za scouting. PS. Moja zagadka poza wystrzałem Plastmana z którego bardzo szybko się wycofał pozostaje nierozwiązana ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
W ostatnich spotkaniach Pawełek jest jednym z najlepszych zawodników Wisły. (Jakich to czasów dożyliśmy?) Co do wątku Kulawika - być może Kula złapałby kilka punktów więcej, bo wymagałby czegoś, co chłopaki w miarę ogarniają, każdy gdzieś już to grał, nie byłaby to wielka filozofia i prostsza piłka. Mi się wydaje, że Maaskant próbuje ich nauczyć czegoś, co gra się na zachodzie, a przynajmniej co on grał w Holandii. A że to trudniejsze, a Maaskant nie jest wywołanym tu wcześniej Van Gaalem, to początki tej nauki są, jakie są. Chociaż obecny skład w żaden sposób nie może zadowalać kibiców, którzy chcieliby tej Wisły, która lała wszystkich na prawo i lewo, to nie przyjmuję to wiadomości argumentu: są wypaleni, przez tyle lat nic nie osiągnęli i już nic nie osiągną. Kogo się to tyczy? Brożków? Pawełka? Sobola? Bo tylko oni ze starej Wisły zostali. |
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, lepszy Pawełek zdrowy na dziewięćdziesiąt procent niż Kurto na sto.
Drużyna została, w chaotyczny co prawda sposób, odmłodzona tego lata. Podziwiaj wykwit swojej koncepcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Test dla Basałaja i Valcxa będzie od grudnia do lutego. Jak zaczną pozbywać się zawodników z obecnej kadry bez patrzenia na zasługi czy występy w reprezentacji, i zastępować ich realnymi wzmocnieniami, znaczy że Wisła idzie w dobrą stronę. Jeśli powyższe się spełni, test dla Maaskanta będzie od lutego do czerwca - czy gra lepszymi wykonawcami zmienia obraz gry i wizja Roberta sie spelni. Jeśli nie będzie pierwszego, na dobrą sprawę może nas trenować Kulawik, róznicy i tak nie będzie żadnej, a szkoda holendrowi przepłacać. Oceniac obecnie trenera to jak rozliczać ekipę z budowy nowego domu przed rozpoczęciem rozbiórki starego. I się dziwić że nie ma żadnej różnicy. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ludzie opamiętajcie się. Oczekujecie cudów od gościa, który dostaję drużynę nie przygotowaną do sezonu, z której odeszło kilka najważniejszych nazwisk i do której dokupywano zawodników aż do końca sierpnia + Bouhkari i Branco we wrześniu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kilka zdań odnośnie waszych pretensji o kolesiostwo w wystawianiu "Kebaba". Widać że jest wolny i nie na sił. Widzimy to i my kibice i trener też. Ja jednak stawiam tezę że Masskant chce aby Boukhari stanowił mózg naszej drużyny na wiosnę. Do tego jest potrzebne bardzo dobre zgranie i dlatego Nourdin jest trzymany na boisku często zdecydowanie zbyt długo. Formę fizyczną może odbudować w zimie a zgranie z resztą drużyny zostanie.
BTW: Jak tak czytam komentarze na tym forum to mam bardzo mocne wrażenie że pokrywają się one z tym co słychać podczas komentowania spotkać w C+. Jak tam znawcy twierdzą że ktoś gra słabo to na forum czytam wypowiedzi w tym samym tonie. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A dzisiaj juz nie wytrzymalem...mam negatywne podejscie do naszego trenera ale...
Czytam dzisiaj wywiad w DP a nasz trener twierdzi ze jest zawiedziony wynikiem meczu bo nawet przy stanie 1-1 bylismy zespolem lepszym... To chyba inny mecz widzialem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pawełka na dobrą sprawę nie ma kto zastąpić i dlatego gra on. Maaskant przecież nie jest idiotą i widzi jak broni Pawełek a jak Kurto. Gdyby Kurto bronił na treningach lepiej, był silniejszy i szybszy niż Mario, to grałby on. Ale jest odwrotnie. Zresztą już od dłuższego czasu Pawełek pozbył się swych drewnianych tendencji i przestał być paralitykiem, którego pamiętamy z dawnych lat.
Jeden czy dwa "Pawełki" na mecz to norma do której można przywyknąć, zwłaszcza, ze w po meczu z Lechem jest jedynym niewinnym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje, czy te wszystkie analizy, nawoływania do opamiętania, wykłady o tym, jak i jak długo buduje się drużynę i kreuje jej styl gry skierowane są do ludzi, którzy wpadają na forum, niczego nie czytają, piszą: Maaskant won i się wylogowują? I tak co tydzień : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
||
Robert Maaskant dla DP napisał(a):
P.S:Ciekawy jest również fragment o Piotrze Brożku, Maaskant zapytany dlaczego nie gra na lewej obronie odparł lakonicznie: Robert Maaskant napisał(a):
Ostatnio edytowane przez K4millo : 03.11.2010 o godz. 18:18.
![]()
Wisła Kraków
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To rodzi tylko kolejne absurdy, "kwiatki" jak rozwalanie linii obrony i zastępowanie jej Cikosami, bezmyślną żonglerkę trenerami, nieustanne przywracanie skompromitowanych doradców Cupiała i Zdzisia, etc. Wisła i kibice nie walczą z prawdziwymi problemami trapiącymi klub, od których wszystko inne zależy. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja wcale nie łudziłem się, a zwłaszcza pod koniec września, że w tym sezonie gramy o mistrza. Nawet mówiłem, aby już sobie go odpuścić to zostałem w kulturalny sposób sprowadzony na ziemie. Mówienie, że gramy o mistrza było czystą zagrywką PR-owską. Żaden prezes nie powie kibicom, że gramy o środek tabeli bo trybuny świeciły by pustkami, a on sam szybko zasiliłby grono bezrobotnych. Maaskant mówił, że potrzebuje 6 tygodni i ma odpowiednich zawodników jednak później powiedział, że Basałaj mówił zupełnie co innego niż on faktycznie zastał. Osobiście wierze jednak w rozsądek Cupiała, że faktycznie tym razem [nauczony błędem zwolnienia Petrescu] na Wisłę grającą o coś więcej niż MP. Jeśli zwolni Maaskanta będzie dla mnie jasnym sygnałem, że nic, a nic się nie nauczył. Teraz jest tylko jeden warunek dać kase na transfery i pozbyć się zbędnego balastu. Czy to nastąpi dowiemy się już w 31 stycznia, bo jeśli do tego nia nie będzie konkretnych transferów czeka nas kolejna łapanka.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Niektórzy po prostu nie rozumieją, że na polską ligę wystarczy dobra defensywa plus świetne stałe fragmenty gry i można grac o mistrza vide Wisła Skorży. Poprzedni sezon, w którym mieliśmy najlepszą defensywę w historii polskiej ligi, zaciemnił obraz nędzy, który był w ofensywie. Nie ma Marcelo, Głowackiego, Diaza i nie ma kto postraszyć rywala przy stałych fragmentach gry. Nie ma Maćka Skorży, u którego to był jedyny element piłkarskiego rzemiosła, który potrafił wytrenować u piłkarzy. Popatrzcie na Legię w ostatnich meczach - grają dramatycznie, ale jako taka obrona w połączeniu w wrzutkami Kiełbowicza daje punkty. Oczywiście, gdy przyjdzie grać w europejskich pucharach, to raczej już nie będzie kiepskich bramkarzy, którzy nie potrafią grać na przedpolu i pozostanie granie długiej pyty na napastnika.
Wisła od wiosny 2008 gra bez większego pomysłu. Do tego rozmontowano obronę, Sobol się postarzał, a ze stałych fragmentów gry nie potrafimy nikogo zaskoczyć. To daje obraz tego, co obecnie można zaobserwować, czyli totalnego chaosu. Jedyna nadzieja, że Maaskant obrobi Chaveza, odchudzi Boukhariego, okiełzna Małeckiego, a Gargule pomoże złapać dawną formę. Do tego należy dokonać co najmniej 5 dobrych transferów i tylko wtedy można patrzeć z optymizmem w przyszłość. W innym przypadku czeka nas marazm i kolejne rozczarowania.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 03.11.2010 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Seria ktora mielismy przed meczem z Lechia jakos przeczy Twojej teorii, nie wspomne ze po Lechi wygralismy w PP wiec znow nie do konca tak jest. Tak czy owak mam nadzieje ze Maaskant w koncu bedzie umial ich odpowiednio ustawic i zmobilizowac od pierwszej minuty a nie tak jak dotychczas ze albo startujemy dopiero od 20-30 minuty lub dopiero w drugiej polowie. Bo w innym przypadku moze cos pejsom wpasc i potem jak postawia utobus w bramce to bedzie bida. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
ja przyzwyczailem sie do tego ze po blamazu zawodnicy Wisly wypowiadaja sie o mobilizacji i jak najszybszym zmazaniu plamy a potem na boisku jest nedza i dziadostwo trafi sie trzech kopaczy probujacych cos zrobic a reszta gra jak zawsze w piatek dowiemy sie czy cos sie zmienilo w metalnosci zespolu ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja nie mam przekonania do Maaskanta i nie zdziwie się jak przegramy najbliższe mecze,to zobaczymy u siebie Zielińskiego.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Hahaha najlepszy zart jaki uslyszalem ostatnio dzieki ze moglem sie troche posmiac
Jesli zarzad zwolni Maaskanta po dwoch przegranych meczach to bedzie znaczylo ze g*wno sie zna na pilce i nie chce osiagac wynikow. Dajcie Mu szanse, niech przepracuje okres przygotowawczy, niech posciaga swoich pilkarzy ( pod warunkiem ze Pan Cupial rzuci groszem ). Nie mozna goscia oceniac po tych kilku meczach, wiemy co dostal. Moim zdaniem obecna Wisle nie stac na mistrzostwo ( chyba ze beda WZMOCNIENIA ) a co dopiero na puchary. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No własnie to jest dopiero żart....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ivory1906 oczywiście masz całkowitą rację... ale to już przewija się kolejny raz w tym wątku, niestety wciąż pojawia się ktoś, kto ma swoje racje i historia się powtarza. Przecież to nie ma jakiegokolwiek sensu, jeśli ktoś nie rozumie dlaczego nie warto zwalniać Roberta, to raczej już nie zrozumie (ew. po zwycięstwie nad Cracovią...)
Zieliński? Tylko nie to, nawet nie krakać mi tutaj. Nie zniosłabym gościa...! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiscie ocenie Jego prace dopiero w maju 2011 roku...Choc mysle ze to i tak za wczesnie na zbudowanie druzyny od zera, bo umowmy sie ze teraz to On buduje druzyne bez zadnych fundamentow. Te fundamenty stworzy wlasnie zima gdy przepracuje caly okres przygotowawczy i posciaga troche pilkarzy. I BLAGAM nie piszcie takich bzdur jak kolega Griszka...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega Griszka racje ma,i nie dlatego,ze chce zwalniac Maaskanta,bo nie napisałem tego(czytac uważnie poprzedni post),tylko o ewentualnych konsekwencjach, znajac nasz klub i kto będzie dostępny na rynku...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.11.2010 o godz. 20:35.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego Griszka popatrz na ostatnie slowa po przecinku w poscie do ktorego sie odnioslem. Kazdy ma swoje widzi mi sie ale powielanie tutaj tematow ktore byly powtarzane tysiace razy jest bezsensu, takie walkowanie w kolko jednego i tego samego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że Zieliński jest bez pracy to przewiduję taki scenariusz, że po kilku niepowodzeniach Maaskanta, może dojść do zmiany trenera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Maaskant ma za wysoki kontrakt żeby wogóle myślec o zwalnianiu go.Myśle że spokojnie Holender wypełni 2 letnią umowe.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|