The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2010, 10:19
coonta napisał(a):Wyświetl post

dokładnie o to mi chodzi - cudze chwalicie, swego nie znacie. A jak się przekonać? Maaskant obiecywał przyglądać się młodzieży i wprowadzać ją w drużynę i co?
I jest na każdym meczu MESY. A jak widać po wtorkowym treningu, to powoli zaczyna ich wprowadzać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 10:30
Na Cupiała narzekacie, a sami w gorącej wodzie co poniektórzy są kąpani.. Zatrudniając Holendra wszyscy mówili o okresie 2 lat, kiedy nastąpi finalne rozliczenie z dokonanej pracy. Normalnym jest, że będzie sinusoida, inaczej wszystko byłoby zbyt proste.

Trener i dyrektor sportowy przyszli późno i nie mieli prawie żadnego pola manewru. Dajmy im czas, tak jak zakładaliśmy przy ich zatrudnianiu. Nie chodzi mi, żeby czekać całe 2 lata jak będzie tylko regres formy, ale po Lechii i Widzewie wszyscy skakali pod sufit, a po padace w Poznaniu połowa już wywala Holendrów na bruk. Więcej opanowania Panowie.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2010, 12:27
Kwestie poprawy jakości gry powinni sobie rozwiązać kibice, czytelnicy forum, sami przeglądając swoje wynurzenia sprzed 3 m-cy i porównując je z obecnymi. Wtedy co drugi post wyglądał następująco: 'brak im ambicji, nie potrafią wymienić trzech podań, brak ruchu, wychodzenia do piłki'. Teraz o ile nie oślepłem, bądź nie zatraciłem umiejętności czytania w języku polskim, takich postów od co najmniej 3 meczów po prostu nie ma, lub są sporadyczne.

A o dziwo nie ma ich przez najbardziej krytykowanego 'grubego Kebaba'. Zawodnik ten pomimo swoich niedoskonałości fizycznych, w 75% akcji od momentu jej rozpoczęcia przez obrońców, do jej zakończenia, znajduję się 10 max 15 metrów od piłki. Nie stoi, nie czeka na podanie, jest w wolnym ale jednak ciągłym ruchu. Wychodzi na pozycje, pokazuję się do podania.

No i żeby nie było że wszystko mi się podoba. Nie podoba mi się brak informacji ze strony działu marketingu odnośnie poszukiwania sponsorów. Nie podoba mi się brak informacji odnośnie poszukiwania ludzi odpowiedzialnych za scouting.

PS. Moja zagadka poza wystrzałem Plastmana z którego bardzo szybko się wycofał pozostaje nierozwiązana
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.11.2010, 13:09
coonta napisał(a):Wyświetl post
Ja znowu wtrącę na temat naszego goalkeepera. Przyglądałem się rozgrzewce w Poznaniu. Filip ciągnął ok. 90% piłek, Mariusz leniwie schylał się po te, które wpadły do bramki, a było ich za dużo. Nie widziałem po nim tej tzw. "kur.y" meczowej. Zero zapału, jakichś jaj. Młody ciskał się na lewo i na prawo, a na tym chyba polega ROZGRZEWKA. Nie wiem, być może Mariusz nie chciał się poobijać, bynajmniej tak mi to wyglądało.
Pawełek miał drobny uraz, przez który o mały włos by w Poznaniu nie zagrał.

W ostatnich spotkaniach Pawełek jest jednym z najlepszych zawodników Wisły. (Jakich to czasów dożyliśmy?)

Co do wątku Kulawika - być może Kula złapałby kilka punktów więcej, bo wymagałby czegoś, co chłopaki w miarę ogarniają, każdy gdzieś już to grał, nie byłaby to wielka filozofia i prostsza piłka. Mi się wydaje, że Maaskant próbuje ich nauczyć czegoś, co gra się na zachodzie, a przynajmniej co on grał w Holandii. A że to trudniejsze, a Maaskant nie jest wywołanym tu wcześniej Van Gaalem, to początki tej nauki są, jakie są.

Chociaż obecny skład w żaden sposób nie może zadowalać kibiców, którzy chcieliby tej Wisły, która lała wszystkich na prawo i lewo, to nie przyjmuję to wiadomości argumentu: są wypaleni, przez tyle lat nic nie osiągnęli i już nic nie osiągną. Kogo się to tyczy? Brożków? Pawełka? Sobola? Bo tylko oni ze starej Wisły zostali.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 03.11.2010, 14:45
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Pawełek miał drobny uraz, przez który o mały włos by w Poznaniu nie zagrał.

W ostatnich spotkaniach Pawełek jest jednym z najlepszych zawodników Wisły. (Jakich to czasów dożyliśmy?)

Co do wątku Kulawika - być może Kula złapałby kilka punktów więcej, bo wymagałby czegoś, co chłopaki w miarę ogarniają, każdy gdzieś już to grał, nie byłaby to wielka filozofia i prostsza piłka. Mi się wydaje, że Maaskant próbuje ich nauczyć czegoś, co gra się na zachodzie, a przynajmniej co on grał w Holandii. A że to trudniejsze, a Maaskant nie jest wywołanym tu wcześniej Van Gaalem, to początki tej nauki są, jakie są.
czyli grając z urazem ma prawo nie angażować się lepszy Pawełek kontuzjowany niż Kurto zdrowy? Jestem innego zdania, ale na szczęście nie mnie rozliczają z wyników. Ale jako wiernego kibica krew mnie zalewa. Co z tego że miał dwa, trzy mecze dobre, jak przez kilka lat bronił jak patałach. Może zwyżka formy podyktowana jest nowym kontraktem? Jestem za odmłodzeniem drużyny z pozostawieniem paru doświadczonych zawodników.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.11.2010, 15:46
Tak, lepszy Pawełek zdrowy na dziewięćdziesiąt procent niż Kurto na sto.

Drużyna została, w chaotyczny co prawda sposób, odmłodzona tego lata. Podziwiaj wykwit swojej koncepcji.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.11.2010, 15:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wow. A ja przewidziałem dokładnie, że będziemy grać żenadę i pokemony zaczną się domagać zwolnienia trenera. A było to zaraz po zatrudnieniu Maaskanta. I co z tego?
widzisz jaki jesteś zajebisty. To że będziemy grac żenadę było pewne dla każdego ogarniętego fana Wisły, w końcu gramy ją od kilku lat, tylko wcześniej Marcelo wyręczał napastników. Dla mnie niepojęte jest więc skąd tyle krytycznych głosów na temat Maaskanta, niepojęte że to ludzie będący najbliżej Wisły, tzn jej kibice, najbardziej plują na trenera. Bo spodziewałem się ataku ale z innych stron. I co z tego? ano nic, liczyłem na jakieś konkrety od ludzi, propozycje zmian skoro im trener nie pasuje, nazwiska. Ale nie, tu jak zwykle tylko napie...lanie na trenera, Basałaja i Bunozę. Jedni na wszystkich trzech, inni na wybraną dwójkę, jeszcze inni tylko na jednego z muszkieterów. I to mimo że do coraz większej ilości ludzi dociera to że Brożek nie jest wybitnym napastnikiem nawet w skali ligowej, nie mamy żadnego skrzydłowego, Sobol nigdy nie był kreatorem gry (kto w Wiśle jest?) a Łobo Jirsak Boguski czy Kirm powinni grać sobie spokojnie w Odrze czy Górniku. Choć nie wiem czy by się łapali.

Test dla Basałaja i Valcxa będzie od grudnia do lutego. Jak zaczną pozbywać się zawodników z obecnej kadry bez patrzenia na zasługi czy występy w reprezentacji, i zastępować ich realnymi wzmocnieniami, znaczy że Wisła idzie w dobrą stronę. Jeśli powyższe się spełni, test dla Maaskanta będzie od lutego do czerwca - czy gra lepszymi wykonawcami zmienia obraz gry i wizja Roberta sie spelni. Jeśli nie będzie pierwszego, na dobrą sprawę może nas trenować Kulawik, róznicy i tak nie będzie żadnej, a szkoda holendrowi przepłacać.

Oceniac obecnie trenera to jak rozliczać ekipę z budowy nowego domu przed rozpoczęciem rozbiórki starego. I się dziwić że nie ma żadnej różnicy.
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 03.11.2010, 16:45
witeq napisał(a):Wyświetl post
Oceniac obecnie trenera to jak rozliczać ekipę z budowy nowego domu przed rozpoczęciem rozbiórki starego. I się dziwić że nie ma żadnej różnicy.
Dosadnie i idealnie opisana sytuacja :]

Ludzie opamiętajcie się. Oczekujecie cudów od gościa, który dostaję drużynę nie przygotowaną do sezonu, z której odeszło kilka najważniejszych nazwisk i do której dokupywano zawodników aż do końca sierpnia + Bouhkari i Branco we wrześniu
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.11.2010, 16:47
Kilka zdań odnośnie waszych pretensji o kolesiostwo w wystawianiu "Kebaba". Widać że jest wolny i nie na sił. Widzimy to i my kibice i trener też. Ja jednak stawiam tezę że Masskant chce aby Boukhari stanowił mózg naszej drużyny na wiosnę. Do tego jest potrzebne bardzo dobre zgranie i dlatego Nourdin jest trzymany na boisku często zdecydowanie zbyt długo. Formę fizyczną może odbudować w zimie a zgranie z resztą drużyny zostanie.

BTW: Jak tak czytam komentarze na tym forum to mam bardzo mocne wrażenie że pokrywają się one z tym co słychać podczas komentowania spotkać w C+. Jak tam znawcy twierdzą że ktoś gra słabo to na forum czytam wypowiedzi w tym samym tonie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.11.2010, 17:07
A dzisiaj juz nie wytrzymalem...mam negatywne podejscie do naszego trenera ale...

Czytam dzisiaj wywiad w DP a nasz trener twierdzi ze jest zawiedziony wynikiem meczu bo nawet przy stanie 1-1 bylismy zespolem lepszym...

To chyba inny mecz widzialem...
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2010, 17:15
Pawełka na dobrą sprawę nie ma kto zastąpić i dlatego gra on. Maaskant przecież nie jest idiotą i widzi jak broni Pawełek a jak Kurto. Gdyby Kurto bronił na treningach lepiej, był silniejszy i szybszy niż Mario, to grałby on. Ale jest odwrotnie. Zresztą już od dłuższego czasu Pawełek pozbył się swych drewnianych tendencji i przestał być paralitykiem, którego pamiętamy z dawnych lat.

Jeden czy dwa "Pawełki" na mecz to norma do której można przywyknąć, zwłaszcza, ze w po meczu z Lechem jest jedynym niewinnym.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.11.2010, 17:21
Czy mi się wydaje, czy te wszystkie analizy, nawoływania do opamiętania, wykłady o tym, jak i jak długo buduje się drużynę i kreuje jej styl gry skierowane są do ludzi, którzy wpadają na forum, niczego nie czytają, piszą: Maaskant won i się wylogowują? I tak co tydzień : )
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.11.2010, 18:07
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A dzisiaj juz nie wytrzymalem...mam negatywne podejscie do naszego trenera ale...

Czytam dzisiaj wywiad w DP a nasz trener twierdzi ze jest zawiedziony wynikiem meczu bo nawet przy stanie 1-1 bylismy zespolem lepszym...

To chyba inny mecz widzialem...
Chyba ci chodzi o ten fragment:
Robert Maaskant dla DP napisał(a):
Do momentu straty pierwszego gola graliśmy bardzo dobry mecz. Nawet po trafieniu Lecha na 1-1 byliśmy lepszą drużyną - upiera się szkoleniowiec
Wypowiedź jak najbardziej w jego stylu. Problem jest tylko taki, że Wisła w tym meczu nic nie grała, to nie Lech był tak dobry, tylko Wisła taka słaba, no ale ...Maaskant zna się na piłce dużo lepiej ode mnie.

P.S:Ciekawy jest również fragment o Piotrze Brożku, Maaskant zapytany dlaczego nie gra na lewej obronie odparł lakonicznie:

Robert Maaskant napisał(a):
To zobaczcie sobie jeszcze raz mecz z Karabachem!
Czyli Piotrek jest już spalony u Maaskanta i raczej może już pakować walizki. Także wiemy już kto był pomysłodawcą jego szybkiego wytransferowania do Polonii.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 03.11.2010 o godz. 18:18.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.11.2010, 19:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Szukając w archiwach tematu posta który dobitnie pokazałby mój geniusz znalazłem coś lepszego - post sopranosa, w którym gwarantował mi, że mamy skład wystarczający na mistrza. Nawet nie o to chodzi, że to zabawne, ale takie były nastroje większości - "słaba liga", "pojedziemy ich rezerwami" etc.
Wolfy ma rację. Było wiele osób całkowicie oderwanych od rzeczywistości, którzy dowodzili, że Wisła nadal dysponuje wystarczającym składem, jak choćby też LucekJ etc. Od lat nie brakuje też takich, którzy jak lwy bronią złej dla klubu polityki sportowo-finansowej Cupiała - że wspomnę np: i na Wyara. Ale nie chodzi o nicki, tylko o atmosferę, jaką takie wpisy wytwarzają - coraz bardziej nieuzasadnionych oczekiwań, tolerancji dla coraz większych błędów i głupot, negowania najbardziej standardowych zasad postępowania w futbolu, braku wyciągania sensownych wniosków.

To rodzi tylko kolejne absurdy, "kwiatki" jak rozwalanie linii obrony i zastępowanie jej Cikosami, bezmyślną żonglerkę trenerami, nieustanne przywracanie skompromitowanych doradców Cupiała i Zdzisia, etc. Wisła i kibice nie walczą z prawdziwymi problemami trapiącymi klub, od których wszystko inne zależy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.11.2010, 19:41
Ja wcale nie łudziłem się, a zwłaszcza pod koniec września, że w tym sezonie gramy o mistrza. Nawet mówiłem, aby już sobie go odpuścić to zostałem w kulturalny sposób sprowadzony na ziemie. Mówienie, że gramy o mistrza było czystą zagrywką PR-owską. Żaden prezes nie powie kibicom, że gramy o środek tabeli bo trybuny świeciły by pustkami, a on sam szybko zasiliłby grono bezrobotnych. Maaskant mówił, że potrzebuje 6 tygodni i ma odpowiednich zawodników jednak później powiedział, że Basałaj mówił zupełnie co innego niż on faktycznie zastał. Osobiście wierze jednak w rozsądek Cupiała, że faktycznie tym razem [nauczony błędem zwolnienia Petrescu] na Wisłę grającą o coś więcej niż MP. Jeśli zwolni Maaskanta będzie dla mnie jasnym sygnałem, że nic, a nic się nie nauczył. Teraz jest tylko jeden warunek dać kase na transfery i pozbyć się zbędnego balastu. Czy to nastąpi dowiemy się już w 31 stycznia, bo jeśli do tego nia nie będzie konkretnych transferów czeka nas kolejna łapanka.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.11.2010, 20:05
Niektórzy po prostu nie rozumieją, że na polską ligę wystarczy dobra defensywa plus świetne stałe fragmenty gry i można grac o mistrza vide Wisła Skorży. Poprzedni sezon, w którym mieliśmy najlepszą defensywę w historii polskiej ligi, zaciemnił obraz nędzy, który był w ofensywie. Nie ma Marcelo, Głowackiego, Diaza i nie ma kto postraszyć rywala przy stałych fragmentach gry. Nie ma Maćka Skorży, u którego to był jedyny element piłkarskiego rzemiosła, który potrafił wytrenować u piłkarzy. Popatrzcie na Legię w ostatnich meczach - grają dramatycznie, ale jako taka obrona w połączeniu w wrzutkami Kiełbowicza daje punkty. Oczywiście, gdy przyjdzie grać w europejskich pucharach, to raczej już nie będzie kiepskich bramkarzy, którzy nie potrafią grać na przedpolu i pozostanie granie długiej pyty na napastnika.

Wisła od wiosny 2008 gra bez większego pomysłu. Do tego rozmontowano obronę, Sobol się postarzał, a ze stałych fragmentów gry nie potrafimy nikogo zaskoczyć. To daje obraz tego, co obecnie można zaobserwować, czyli totalnego chaosu.

Jedyna nadzieja, że Maaskant obrobi Chaveza, odchudzi Boukhariego, okiełzna Małeckiego, a Gargule pomoże złapać dawną formę. Do tego należy dokonać co najmniej 5 dobrych transferów i tylko wtedy można patrzeć z optymizmem w przyszłość. W innym przypadku czeka nas marazm i kolejne rozczarowania.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 03.11.2010 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 04.11.2010, 12:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Również jestem - jak jeden z forumowiczów - zwolennikiem teorii o prawach serii. Cracovia w końcu wygra. Po prostu. A w takim meczu moim zdaniem łatwiej o przełamanie. 10-12 tysięcy ludzi za Tobą, jakiś Wiślak masakruje Ci wślizgiem kumpla i zaczyna się gra i odnowa zespołu - krótkotrwała oczywiście (bo to wciąż panienki, a nie piłkarze), ale jednak coś się na moment zapala.
Cracovia wygra, ale nie z nami, bez przesady Do jednego zdążyłem się przyzwyczaić kibicując Wiśle, po fatalnym meczu ( blamażu) mobilizują się na jedno spotkanie i wygrywają wysoko, o ile są w stanie. Więc myślę, że i teraz tak będzie: dobry mecz z Cracovią po czym wrócimy do normalności czyli biedowania w tej marnej lidze. Swoją drogą Cracovia teraz powinna się poniewierać po ogonach, ale niższej ligi, gdyby nie przekręty.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.11.2010, 13:37
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Cracovia wygra, ale nie z nami, bez przesady Do jednego zdążyłem się przyzwyczaić kibicując Wiśle, po fatalnym meczu ( blamażu) mobilizują się na jedno spotkanie i wygrywają wysoko, o ile są w stanie. Więc myślę, że i teraz tak będzie: dobry mecz z Cracovią po czym wrócimy do normalności czyli biedowania w tej marnej lidze. Swoją drogą Cracovia teraz powinna się poniewierać po ogonach, ale niższej ligi, gdyby nie przekręty.

Seria ktora mielismy przed meczem z Lechia jakos przeczy Twojej teorii, nie wspomne ze po Lechi wygralismy w PP wiec znow nie do konca tak jest. Tak czy owak mam nadzieje ze Maaskant w koncu bedzie umial ich odpowiednio ustawic i zmobilizowac od pierwszej minuty a nie tak jak dotychczas ze albo startujemy dopiero od 20-30 minuty lub dopiero w drugiej polowie. Bo w innym przypadku moze cos pejsom wpasc i potem jak postawia utobus w bramce to bedzie bida.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2010, 15:44
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jedyna nadzieja, że Maaskant obrobi Chaveza, odchudzi Boukhariego, okiełzna Małeckiego, a Gargule pomoże złapać dawną formę. Do tego należy dokonać co najmniej 5 dobrych transferów i tylko wtedy można patrzeć z optymizmem w przyszłość. W innym przypadku czeka nas marazm i kolejne rozczarowania.
Zebyscie sie po meczu z Parchami nie obudzili z reka w nocniku stwierdzajac ze niestety Maaskant nie bedzie mial okazji by zrobic to o czym pisales, jesli nie wygramy tego meczu...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2010, 15:59
Lysy napisał(a):Wyświetl post

ja przyzwyczailem sie do tego ze po blamazu zawodnicy Wisly wypowiadaja sie o mobilizacji i jak najszybszym zmazaniu plamy a potem na boisku jest nedza i dziadostwo trafi sie trzech kopaczy probujacych cos zrobic a reszta gra jak zawsze w piatek dowiemy sie czy cos sie zmienilo w metalnosci zespolu
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.11.2010, 19:35
Ja nie mam przekonania do Maaskanta i nie zdziwie się jak przegramy najbliższe mecze,to zobaczymy u siebie Zielińskiego.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.11.2010, 19:42
^^ Hahaha najlepszy zart jaki uslyszalem ostatnio dzieki ze moglem sie troche posmiac
Jesli zarzad zwolni Maaskanta po dwoch przegranych meczach to bedzie znaczylo ze g*wno sie zna na pilce i nie chce osiagac wynikow. Dajcie Mu szanse, niech przepracuje okres przygotowawczy, niech posciaga swoich pilkarzy ( pod warunkiem ze Pan Cupial rzuci groszem ). Nie mozna goscia oceniac po tych kilku meczach, wiemy co dostal. Moim zdaniem obecna Wisle nie stac na mistrzostwo ( chyba ze beda WZMOCNIENIA ) a co dopiero na puchary.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.11.2010, 20:02
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
^^ Hahaha najlepszy zart
( pod warunkiem ze Pan Cupial rzuci groszem ). .
No własnie to jest dopiero żart....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 04.11.2010, 20:03
Ivory1906 oczywiście masz całkowitą rację... ale to już przewija się kolejny raz w tym wątku, niestety wciąż pojawia się ktoś, kto ma swoje racje i historia się powtarza. Przecież to nie ma jakiegokolwiek sensu, jeśli ktoś nie rozumie dlaczego nie warto zwalniać Roberta, to raczej już nie zrozumie (ew. po zwycięstwie nad Cracovią...)

Zieliński? Tylko nie to, nawet nie krakać mi tutaj. Nie zniosłabym gościa...!
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.11.2010, 20:09
Ja osobiscie ocenie Jego prace dopiero w maju 2011 roku...Choc mysle ze to i tak za wczesnie na zbudowanie druzyny od zera, bo umowmy sie ze teraz to On buduje druzyne bez zadnych fundamentow. Te fundamenty stworzy wlasnie zima gdy przepracuje caly okres przygotowawczy i posciaga troche pilkarzy. I BLAGAM nie piszcie takich bzdur jak kolega Griszka...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.11.2010, 20:30
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
. I BLAGAM nie piszcie takich bzdur jak kolega Griszka...
Kolega Griszka racje ma,i nie dlatego,ze chce zwalniac Maaskanta,bo nie napisałem tego(czytac uważnie poprzedni post),tylko o ewentualnych konsekwencjach, znajac nasz klub i kto będzie dostępny na rynku...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.11.2010 o godz. 20:35.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.11.2010, 20:41
Kolego Griszka popatrz na ostatnie slowa po przecinku w poscie do ktorego sie odnioslem. Kazdy ma swoje widzi mi sie ale powielanie tutaj tematow ktore byly powtarzane tysiace razy jest bezsensu, takie walkowanie w kolko jednego i tego samego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2010, 22:05
Biorąc pod uwagę, że Zieliński jest bez pracy to przewiduję taki scenariusz, że po kilku niepowodzeniach Maaskanta, może dojść do zmiany trenera
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.11.2010, 08:07
Cytat:
Biorąc pod uwagę, że Zieliński jest bez pracy to przewiduję taki scenariusz, że po kilku niepowodzeniach Maaskanta, może dojść do zmiany trenera
Obyś był gorszym czarnowidzem niż F.Kiepski...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2010, 08:30
Maaskant ma za wysoki kontrakt żeby wogóle myślec o zwalnianiu go.Myśle że spokojnie Holender wypełni 2 letnią umowe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów