The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2009, 20:00
Banaś i Pazdan do wziecia, mysle ze za drobna opłata. Ktoregos z tych moznaby kupic, do tego Hernani za darmo i juz jest fajny srodek obrony. Jak sie chce grac o LM to ławka rezerwowych musi jakos wygladac. W podstawowym skaldzie Głowa i Marcelo (nie sprzedawac tylko Marcelo, chociaz ten jedne sezon!!). Na lewej obronie Brozek Piotrek i Diaz na zmiany. Na pawej Singlar no i tutaj by sie rpzydało jakies dobre wzmocnienie. Nie wiem kto mogłby zostac kupiony ale trzeba kogos poszukac bardzo dobrego albo rownorzednego dla Singlara. Lewa pomoc to Cwielong ktory widac jakie dizsiaj zamieszanie siał w szykach obronnych Ślaska, to jest młody chłopak i z roku na rok bedzie grał dobrze, jesli wroci mu skutecznosc to bedzie jedna z gwiazd druzyny, niemniej na ta pozycje przydałby sie jakis nowy pilkarz. Tez jakis bardzo dobry albo co najmniej tak dobry jak Piotr. W srodku pomocy Sobol i Garguła, na zmiany Jirsak, Cantoro, + ewentualnie Diaz z obrony mogłby łatc dziury w srodku pola. Na prawej Łobo i Mały. W ataku Paweł, Boguski, przydałby sie jeszcze jakis dobry zawodnik do tego duetu. Na bramke tez oczywiscie kogos trzeba. Wiec bramkarz, prawy obronca, 2 srodkowych obroncow, lewy pomocnik i napastnik.
Tylko nie brac jendak tego Nowaka... jednak chłopak jest kontuzjogenny ;/ i to bardzo

Sezon przysżły bedzie bardzo długi, jelsi awansujemy do fazy gr LM lub nawet LE to jest masa meczy do rozegrania, do tego dochodzi Liga, PP, i PE generalnie moznaby miec nawet 2 składy i ostra rotacje stosowac co mecz, bo naprawde przysżły sezon bedzie dla polskich grajkow wyniszczajacy. Skoro oni juz teraz narzekaja ze jest duzo meczow to jak dojda 3 rundy kw. LM, pozniej ewentualnie 6 meczow w fazie gr, lub jelsi odpadniemy w ostatniej rundzie kwalifikacji to tez 6 meczow w LE to oni sie z aprzerpszeniem zesraja z nadmiaru meczow. Dlatego kupmy duzo zawodnikow bo kazdy bedzie miał szanse grac i sie pokazac i napewno nie "uschnie" na ławce a na kluczowe mecze moglibysmy wystawiac ludiz w najlepszej obecnie formie. Walka o pierwsza 11 byłaby wielka i to by musiało jeszcze polepszyc poziom sportowy Wisły!

Nie trafimy w LM juz na Barce, Real itp sa rownorzedni rywale. Tak jak kiedys sie modlilismy zeby trafic na Panathinaikos to teraz koszmarnym losowaniem okarze sie mecz z Olympiakosem, wiec to o co keidys sie musielismy modlic to teraz dla nas najwyzszy wymiar kary, a jelsi losowanie bedzie dobre to trafimy na moim zdnaiem zepsol słabsyz od nas bo mysle ze sa takie w tej 4 rundzie do rozlosowania. Chce sie LM to trzeba zainkasowac troche grosza i czekac na plony ktore po awansie moglyby byc bardzo duze!

PS na lewa pomoc moze ten Brazylijczyk który był testowany w Śląsku. Carlosinho czy jak mu tam (niestety zapomniałem cyz tak sie nazywa ;/ jelsi zle napisałem to poprawcie mnie ) napewno chłopak ma potencjał i niegrałby dorzej niz Pepe
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 30.05.2009 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 30.05.2009, 20:26
ja bym wzial kogos mlodego z Piasta

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
lysy z blokowiska
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.05.2009, 20:40
panie prezesie Cupiał - prosimy o zgode na transfery !!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.05.2009, 20:49
lysy z blokowiska napisał(a):Wyświetl post
panie prezesie Cupiał - prosimy o zgode na transfery !!
Pozwalam .. fajnie że macie kasę ...

Z pozdrowieniami: B. Cupiał

A tak poważnie .. to coś tam chyba jeszcze wysupła ....albo... nie sprzeda Brożka.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.05.2009 o godz. 20:52.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
dejw
Junior Member

Stary 30.05.2009, 21:03
pozostanie Pawła będzie naszym największym wzmocnieniem

plus licze na paru z ww zawodników ligowych którzy mogą do nas dojść za stosunkowo małe pieniadze lub za darmo.

i sie powtorze nie brac Nowaka... no chyba, że za 300k euro
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 30.05.2009, 21:10
Nowak po raz kolejny prawdopodobnie kontuzja... w 25 minucie chyba został zmieniony...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.05.2009, 21:14
No bo to już jest SZROT !
Dawno o tym pisałem i liczę, że Wisła go nie sprowadzi.
Odpowiedz cytując
klos25
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 30.05.2009, 22:07
20 goli - Michał Kucharczyk (Świt Nowy Dwór Mazowiecki - III liga) - 18lat, 178 cm / 72 kg
12 goli - Karol Styś (Olimpia Elbląg - III liga) - 19 lat
17 goli - Tomasz Mikołajczak (Nielba Wągrowiec - II liga) 22 lata
14 goli - Roman Maciejak (Nielba Wągrowiec - II liga) 21 lat

A do LM na teraz, z naszej ligi i jeszcze żeby był tani... to nie widze nazwisk.
Micański ale on nie będzie tani, lub Nowak tylko ze z nim może być jak z Dawidowskim lub Niedzielanem, Grosicki moglby być dobrym rozwiazaniem(Mały na lewą Cwielong - atak)
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.05.2009, 22:07
Gdybym był Bednarzem podałbym się do dymisji !!!!!!!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2009, 07:33
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem podałbym się do dymisji !!!!!!!
Taaa...a ja bym cie wysłał na leczenie...

Kogo w takim razie widzisz na miejscu Bednarza?
Mielcarskiego?
Może Trzeciaka bo mają go z legi wywalić...?
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 31.05.2009, 07:48
Zaza napisał(a):Wyświetl post
Może Trzeciaka bo mają go z legi wywalić...?

O nieeeee .... mielibyśmy pełno 5 ligowców z Hiszpanii w składzie !!!!

dajmy Bednarzowi po pracować a później będziemy oceniać....
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2009, 09:22
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
O nieeeee .... mielibyśmy pełno 5 ligowców z Hiszpanii w składzie !!!!

dajmy Bednarzowi po pracować a później będziemy oceniać....
Właśnie do tego dążę...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.05.2009, 09:54
Może Ślusarskiego? Cracovia spadła, więc raczej łatwo go będzie stamtąd wyciągnąć. Jest wysoki i dobrze gra głową, kiedyś w Groclinie wymiatał, a po powrocie w słabiutkim klubie zagrał kilka razy całkiem przyzwoicie.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2009, 10:49
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Może Ślusarskiego? Cracovia spadła, więc raczej łatwo go będzie stamtąd wyciągnąć. Jest wysoki i dobrze gra głową, kiedyś w Groclinie wymiatał, a po powrocie w słabiutkim klubie zagrał kilka razy całkiem przyzwoicie.
Ślusarski niczym się w Cracovii nie wyróżniał, widzialem ich kilka meczy i rzucało mi sie w oczy jak "gwiazdozyl".
Nie ten rozmiar kapelusza, w Cracovii nie ma ciekawych pilkarzy, Polczak dla mnie to drewno.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2009, 10:50
spadł górnik zajrzałbym do kadry i kupił kilku graczy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.05.2009, 11:54
Banaś...

dobry zawodnik, a przede wszystkim charakterny...a to się liczy w takich końcowkach jak w tym sezonie
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Stary 31.05.2009, 12:25
Gorawski też jest całkiem niezły. Zienia by zastapił
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Stary 31.05.2009, 12:26
Gorawski też jest całkiem niezły. Zienia by zastapił
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.05.2009, 12:29
Gorawski w tym sezonie to porażka
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.05.2009, 12:57
Zobaczcie ilu reprezentantów (bądź co bądź) Polski spadło do 1. ligi (Górnik i Craxa). Zobaczcie, że ŁKS ma długi i prawdopodobnie spadnie. W ich składzie głośno jest ostatnio o Kascelanie. Może warto by się nim zainteresować? Nie obserowałem go, więc nie wiem, czy faktycznie jest dobry. Popatrzmy także na gwiazdy pierwszej ligi, a także na piłkarzy drugoligowych, czy zdolną młodzież z ME. Pamiętamy przecież, że Boguski przychodził z ówczesnego lidera starej 3. ligi (ŁKS Łomża), a Ćwielong ze zwyciężcy 2. ligi (Ruchu). Lewandowski z Lecha, czy Majewski z Polonii to z kolei byli gracze Znicza. Z Widzewa Robaka raczej nie wyrwiemy, z Zagłębia Micanskiego, Golińskiego, Bartczaka, czy Pawłowskiego też nie. Jednak z Korony, Podbeskidzia, czy ze Znicza nie będzie trudno kogoś wyrwać. Tymbardziej, że któryś z tych klubów przegra walkę o baraże, a w nich niekoniecznie pokona Arkę, albo Cracovię. Nie wiem jak gra ten Chrapek z Bielska, ale patrząc na statystyki to strzelił 18 goli, pewnie dzięki jego postawie są tak wysoko. Ostatnio też głośno o tym, że w Polonii nie są zadowoleni z Majewskiego i chcą go wypożyczyć, gość potencjał ma, teraz jest w słabszej formie, więc może jakaś promocja na niego będzie. Mila ze Śląska mógłby być dobry. Powrót Gorawskiego? Łobodziński okazuje się być graczem dobrym raczej na końcówki. Co do obrońców to Banaś i Pazdan spadli, a wyrwać Glika to chyba nie problem. Wróci też Kowalski.

Wczoraj podobała mi się wreszcie gra Ćwielonga. On powinien od razu po wejściu zaliczyć asystę!!! Wreszcie nie gra egoistycznie, w następnym sezonie może być z niego pociecha : )

Co do ubytków to myślę, że warto wypożyczyć Beto oraz Niedzielana. Micanski też kiedyś nie powalał, a teraz w 1. lidze sypnął 25 bramek. Dawidowski odchodzi, więc hura!!!

Warto się zainteresować:

Bramkarze: Kasprzik (Piast)
Obrońcy: Bartczak (Zagłębie), Glik (Piast), Kowalski (powrót), Łukasiewicz (Śląsk), Pazdan, Banaś (Górnik Zabrze)
Napastnicy: Robak (Widzew), Micański (Zagłębie), Chrapek (Podbeskidzie), Kascelan (ŁKS)
Pomocnicy: Goliński, Pawłowski (Zagłębie), Mila (Śląsk), Majewski (Polonia Warszawa), , Gorawski (Górnik Zabrze)
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.05.2009, 13:01
Ja mam taki plan, że do Wisły powinien trafić Banaś + ktoś z 2 Pazdan, Danch

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2009, 13:03
ja bym postawił na Szczota, przy takim fachowcu jak Skorża szybko przypomniałby sobie jak sie gra w piłke na wysokim poziomie.Mógłby On zastapic Zienia, którego pozbycie to nie jest błąd tylko WIELBŁĄD !!!!
Odpowiedz cytując
nedzielan
Junior Member

Stary 31.05.2009, 13:10
tak dobrym wzmocnieniem byli by Banaś,Szczot,Micański,tylko skąd na to kasę
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.05.2009, 13:13
Z tego Górnika to tylko Banaś by sie nadawał.
Ewentualnie Szczot, tylko, ze Gornik go pozyskal za 400k euro i raczej nie sprzeda taniej. A ten zawodnik jest wart góra 400k ale złotych.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.05.2009, 13:27
Gdybym był Bednarzem zgoliłbym sobie bródkę ...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.05.2009, 13:27
Cytat:
tak dobrym wzmocnieniem byli by Banaś,Szczot,Micański,tylko skąd na to kasę
Z odejścia Dawidowskiego, wypożyczeniu / sprzedaniu Wtorka, Beto. Z kieszeni Cupiała, ja wiem że to się łatwo mówi bo nie moja kasa, ale jednak bez wyłożenia jakichkolwiek pieniędzy (chociażby na kontrakty) dla nowego bramkarza, stopera się nie obejdzie. I jeśli miałbym się doszukiwać wzmocnień to raczej tutaj. Z przodu, nawet po odejściu Zienia, nie ma wakatów, jest Brożek póki co, Boguski, Ćwielong, Małecki, Łobodziński. W środku pomocy również, Sobol, Garguła, ew. Jirsak. Nie zapominając o takich piłkarzach jak Beto, Wtorek czy Cantoro, bo wiecie, różnie bywa, możliwe że przepracują solidnie okres przygotowawczy i np taki Wtorek stranie się realnym partnerem dla Brożka?

Tak czy owak, jeśli wzmocnienia to raczej defensywy. Więc nie wylatujcie z Micańskimi, Szczotami i innymi bo mówię, jeśli wzmocnienia napadu to góra 1 zawodnik. No chyba że Brożek odejdzie ... czego nikomu z nas nie życze
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 31.05.2009, 13:32
Potrzebne jest nam aż pięć zawodników ! Bramkarz, Prawa obrona, Stoper, Lewa Pomoc i napastnik !!! Na prawą bym wziął jakiegoś dobrego zawodnika na przykład z Czech. Na stopera nawet kogoś za darmo ! Lewa pomoc jakiegoś dynamicznego, szybkiego i takiego co ma dobre centry ! I na atak nie wiem kogo ;P
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.05.2009, 13:40
Braciom się niby nie podkupuje, ale mnie się podoba Buzała z Lechii.. Ze Śląska oczywiście Gancarczyki i Mila, ewentualnie Szewczuk (ale pewno ich nie puszczą, bo przecież Śląsk ma być nową potęgą ). Z Górnika to tylko Banaś. Oczywiście ciekawie prezentuje się Hernani, a na bramkarza pomysłu nie mam. Szkoda, że odchodzi Baszczu, bo Singlar przy całym dla niego szacunku to mimo wszystko nie ta półka (pokazały to mecze z Lechią i Śląskiem).
Odpowiedz cytując
Cezar
Junior Member

Od: 03.2004

Stary 31.05.2009, 13:42
Potrzeba transferów Panie Bednarz!Liga Mistrzów czeka!Pawłowski,Banaś,Glik,Micanski,Jodłowiec. Priorytetem powinni być Jodłowiec,Micanski, Glik - melodia przyszłości!Choć ich cena będzie wysoka.Dawid Nowak jest dobry ale kontuzje:( Trenuje indywidualnie w GKS a w pucharach gra się ostrzej.
Pieniądze będą bo pewnie odejdą Varga,Dawidowski,Niedzielan,Gołoś,Beto .Więc wzmocnienia muszą być!P.S Paweł Brożek musi zostać, to konieczność !!!
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka...
Wisła Rulez for ever!!!!!
Odpowiedz cytując
gwiazda1906
Junior Member

Stary 31.05.2009, 13:45
Ja bym kupił na jego miejscu solidnego napastnika dobrego lewego pomocnika i bramkarza.
[COLOR=[IMG]dy2030[/IMG]WISŁA PANY
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów