|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Banaś i Pazdan do wziecia, mysle ze za drobna opłata. Ktoregos z tych moznaby kupic, do tego Hernani za darmo i juz jest fajny srodek obrony. Jak sie chce grac o LM to ławka rezerwowych musi jakos wygladac. W podstawowym skaldzie Głowa i Marcelo (nie sprzedawac tylko Marcelo, chociaz ten jedne sezon!!). Na lewej obronie Brozek Piotrek i Diaz na zmiany. Na pawej Singlar no i tutaj by sie rpzydało jakies dobre wzmocnienie. Nie wiem kto mogłby zostac kupiony ale trzeba kogos poszukac bardzo dobrego albo rownorzednego dla Singlara. Lewa pomoc to Cwielong ktory widac jakie dizsiaj zamieszanie siał w szykach obronnych Ślaska, to jest młody chłopak i z roku na rok bedzie grał dobrze, jesli wroci mu skutecznosc to bedzie jedna z gwiazd druzyny, niemniej na ta pozycje przydałby sie jakis nowy pilkarz. Tez jakis bardzo dobry albo co najmniej tak dobry jak Piotr. W srodku pomocy Sobol i Garguła, na zmiany Jirsak, Cantoro, + ewentualnie Diaz z obrony mogłby łatc dziury w srodku pola. Na prawej Łobo i Mały. W ataku Paweł, Boguski, przydałby sie jeszcze jakis dobry zawodnik do tego duetu. Na bramke tez oczywiscie kogos trzeba. Wiec bramkarz, prawy obronca, 2 srodkowych obroncow, lewy pomocnik i napastnik.
Tylko nie brac jendak tego Nowaka... jednak chłopak jest kontuzjogenny ;/ i to bardzo Sezon przysżły bedzie bardzo długi, jelsi awansujemy do fazy gr LM lub nawet LE to jest masa meczy do rozegrania, do tego dochodzi Liga, PP, i PE generalnie moznaby miec nawet 2 składy i ostra rotacje stosowac co mecz, bo naprawde przysżły sezon bedzie dla polskich grajkow wyniszczajacy. Skoro oni juz teraz narzekaja ze jest duzo meczow to jak dojda 3 rundy kw. LM, pozniej ewentualnie 6 meczow w fazie gr, lub jelsi odpadniemy w ostatniej rundzie kwalifikacji to tez 6 meczow w LE to oni sie z aprzerpszeniem zesraja z nadmiaru meczow. Dlatego kupmy duzo zawodnikow bo kazdy bedzie miał szanse grac i sie pokazac i napewno nie "uschnie" na ławce a na kluczowe mecze moglibysmy wystawiac ludiz w najlepszej obecnie formie. Walka o pierwsza 11 byłaby wielka i to by musiało jeszcze polepszyc poziom sportowy Wisły! Nie trafimy w LM juz na Barce, Real itp sa rownorzedni rywale. Tak jak kiedys sie modlilismy zeby trafic na Panathinaikos to teraz koszmarnym losowaniem okarze sie mecz z Olympiakosem, wiec to o co keidys sie musielismy modlic to teraz dla nas najwyzszy wymiar kary, a jelsi losowanie bedzie dobre to trafimy na moim zdnaiem zepsol słabsyz od nas bo mysle ze sa takie w tej 4 rundzie do rozlosowania. Chce sie LM to trzeba zainkasowac troche grosza i czekac na plony ktore po awansie moglyby byc bardzo duze! PS na lewa pomoc moze ten Brazylijczyk który był testowany w Śląsku. Carlosinho czy jak mu tam (niestety zapomniałem cyz tak sie nazywa ;/ jelsi zle napisałem to poprawcie mnie ) napewno chłopak ma potencjał i niegrałby dorzej niz Pepe
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 30.05.2009 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ja bym wzial kogos mlodego z Piasta
![]() "Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej". |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
panie prezesie Cupiał - prosimy o zgode na transfery !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pozwalam .. fajnie że macie kasę ...
Z pozdrowieniami: B. Cupiał _________________________________ A tak poważnie .. to coś tam chyba jeszcze wysupła ....albo... nie sprzeda Brożka.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.05.2009 o godz. 20:52.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
pozostanie Pawła będzie naszym największym wzmocnieniem
![]() plus licze na paru z ww zawodników ligowych którzy mogą do nas dojść za stosunkowo małe pieniadze lub za darmo. i sie powtorze nie brac Nowaka... no chyba, że za 300k euro |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nowak po raz kolejny prawdopodobnie kontuzja... w 25 minucie chyba został zmieniony...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No bo to już jest SZROT !
Dawno o tym pisałem i liczę, że Wisła go nie sprowadzi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
20 goli - Michał Kucharczyk (Świt Nowy Dwór Mazowiecki - III liga) - 18lat, 178 cm / 72 kg
12 goli - Karol Styś (Olimpia Elbląg - III liga) - 19 lat 17 goli - Tomasz Mikołajczak (Nielba Wągrowiec - II liga) 22 lata 14 goli - Roman Maciejak (Nielba Wągrowiec - II liga) 21 lat A do LM na teraz, z naszej ligi i jeszcze żeby był tani... to nie widze nazwisk. Micański ale on nie będzie tani, lub Nowak tylko ze z nim może być jak z Dawidowskim lub Niedzielanem, Grosicki moglby być dobrym rozwiazaniem(Mały na lewą Cwielong - atak) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem podałbym się do dymisji !!!!!!!
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może Ślusarskiego? Cracovia spadła, więc raczej łatwo go będzie stamtąd wyciągnąć. Jest wysoki i dobrze gra głową, kiedyś w Groclinie wymiatał, a po powrocie w słabiutkim klubie zagrał kilka razy całkiem przyzwoicie.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie ten rozmiar kapelusza, w Cracovii nie ma ciekawych pilkarzy, Polczak dla mnie to drewno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
spadł górnik zajrzałbym do kadry i kupił kilku graczy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Banaś...
dobry zawodnik, a przede wszystkim charakterny...a to się liczy w takich końcowkach jak w tym sezonie ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gorawski też jest całkiem niezły. Zienia by zastapił
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gorawski też jest całkiem niezły. Zienia by zastapił
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Gorawski w tym sezonie to porażka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zobaczcie ilu reprezentantów (bądź co bądź) Polski spadło do 1. ligi (Górnik i Craxa). Zobaczcie, że ŁKS ma długi i prawdopodobnie spadnie. W ich składzie głośno jest ostatnio o Kascelanie. Może warto by się nim zainteresować? Nie obserowałem go, więc nie wiem, czy faktycznie jest dobry. Popatrzmy także na gwiazdy pierwszej ligi, a także na piłkarzy drugoligowych, czy zdolną młodzież z ME. Pamiętamy przecież, że Boguski przychodził z ówczesnego lidera starej 3. ligi (ŁKS Łomża), a Ćwielong ze zwyciężcy 2. ligi (Ruchu). Lewandowski z Lecha, czy Majewski z Polonii to z kolei byli gracze Znicza. Z Widzewa Robaka raczej nie wyrwiemy, z Zagłębia Micanskiego, Golińskiego, Bartczaka, czy Pawłowskiego też nie. Jednak z Korony, Podbeskidzia, czy ze Znicza nie będzie trudno kogoś wyrwać. Tymbardziej, że któryś z tych klubów przegra walkę o baraże, a w nich niekoniecznie pokona Arkę, albo Cracovię. Nie wiem jak gra ten Chrapek z Bielska, ale patrząc na statystyki to strzelił 18 goli, pewnie dzięki jego postawie są tak wysoko. Ostatnio też głośno o tym, że w Polonii nie są zadowoleni z Majewskiego i chcą go wypożyczyć, gość potencjał ma, teraz jest w słabszej formie, więc może jakaś promocja na niego będzie. Mila ze Śląska mógłby być dobry. Powrót Gorawskiego? Łobodziński okazuje się być graczem dobrym raczej na końcówki. Co do obrońców to Banaś i Pazdan spadli, a wyrwać Glika to chyba nie problem. Wróci też Kowalski.
Wczoraj podobała mi się wreszcie gra Ćwielonga. On powinien od razu po wejściu zaliczyć asystę!!! Wreszcie nie gra egoistycznie, w następnym sezonie może być z niego pociecha : ) Co do ubytków to myślę, że warto wypożyczyć Beto oraz Niedzielana. Micanski też kiedyś nie powalał, a teraz w 1. lidze sypnął 25 bramek. Dawidowski odchodzi, więc hura!!! Warto się zainteresować: Bramkarze: Kasprzik (Piast) Obrońcy: Bartczak (Zagłębie), Glik (Piast), Kowalski (powrót), Łukasiewicz (Śląsk), Pazdan, Banaś (Górnik Zabrze) Napastnicy: Robak (Widzew), Micański (Zagłębie), Chrapek (Podbeskidzie), Kascelan (ŁKS) Pomocnicy: Goliński, Pawłowski (Zagłębie), Mila (Śląsk), Majewski (Polonia Warszawa), , Gorawski (Górnik Zabrze) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja mam taki plan, że do Wisły powinien trafić Banaś + ktoś z 2 Pazdan, Danch
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja bym postawił na Szczota, przy takim fachowcu jak Skorża szybko przypomniałby sobie jak sie gra w piłke na wysokim poziomie.Mógłby On zastapic Zienia, którego pozbycie to nie jest błąd tylko WIELBŁĄD !!!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
tak dobrym wzmocnieniem byli by Banaś,Szczot,Micański,tylko skąd na to kasę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Z tego Górnika to tylko Banaś by sie nadawał.
Ewentualnie Szczot, tylko, ze Gornik go pozyskal za 400k euro i raczej nie sprzeda taniej. A ten zawodnik jest wart góra 400k ale złotych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem zgoliłbym sobie bródkę ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Tak czy owak, jeśli wzmocnienia to raczej defensywy. Więc nie wylatujcie z Micańskimi, Szczotami i innymi bo mówię, jeśli wzmocnienia napadu to góra 1 zawodnik. No chyba że Brożek odejdzie ... czego nikomu z nas nie życze ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Potrzebne jest nam aż pięć zawodników ! Bramkarz, Prawa obrona, Stoper, Lewa Pomoc i napastnik !!! Na prawą bym wziął jakiegoś dobrego zawodnika na przykład z Czech. Na stopera nawet kogoś za darmo ! Lewa pomoc jakiegoś dynamicznego, szybkiego i takiego co ma dobre centry ! I na atak nie wiem kogo ;P
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Braciom się niby nie podkupuje, ale mnie się podoba Buzała z Lechii.. Ze Śląska oczywiście Gancarczyki i Mila, ewentualnie Szewczuk (ale pewno ich nie puszczą, bo przecież Śląsk ma być nową potęgą
). Z Górnika to tylko Banaś. Oczywiście ciekawie prezentuje się Hernani, a na bramkarza pomysłu nie mam. Szkoda, że odchodzi Baszczu, bo Singlar przy całym dla niego szacunku to mimo wszystko nie ta półka (pokazały to mecze z Lechią i Śląskiem). |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Potrzeba transferów Panie Bednarz!Liga Mistrzów czeka!Pawłowski,Banaś,Glik,Micanski,Jodłowiec. Priorytetem powinni być Jodłowiec,Micanski, Glik - melodia przyszłości!Choć ich cena będzie wysoka.Dawid Nowak jest dobry ale kontuzje:( Trenuje indywidualnie w GKS a w pucharach gra się ostrzej.
Pieniądze będą bo pewnie odejdą Varga,Dawidowski,Niedzielan,Gołoś,Beto .Więc wzmocnienia muszą być!P.S Paweł Brożek musi zostać, to konieczność !!! ![]()
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka... Wisła Rulez for ever!!!!! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja bym kupił na jego miejscu solidnego napastnika dobrego lewego pomocnika i bramkarza.
![]()
[COLOR=[IMG]dy2030[/IMG]WISŁA PANY
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|