The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 15:57
29 na eurosporcie o 13
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.08.2008, 15:58
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Oni mają od prawej do lewej, na odwrót wszystko.
No tak racja... O tym nie pomyślałem...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2008, 16:32
Al Jazzera transmitowała mecz i do tego Live, hehe to w tamtym rejonie świata już nas znają

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2008, 16:37
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Al Jazzera transmitowała mecz i do tego Live, hehe to w tamtym rejonie świata już nas znają
Nie tylko tam.

Rzecz jasna Hiszańska TV3 i La Sexta.
Japońska J Sports.
M-net/Supersport z Afryki Południowej.
Niemiecka Astro.
Amerykańska Perform i ESPN.
Czeska CzechTV.
no i Polska
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.08.2008 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.08.2008, 16:46
Wisła - Barca - czyli kompleks zwycięzców

"Ciekawe, że kiedy w polskiej piłce zdarzy się coś pozytywnego, dla nas napilniejsza jest debata o tym czy faworyzowany rywal grał na poważnie. Tak jest dziś po niespodziewanym zwycięstwie Wisły nad Barceloną. Jestem właśnie po lekturze prasy w Katalonii, która nie ma wątpliwości, że porażka w Polsce bardzo szkodzi wizerunkowi ich klubu. Barca przegrała wczoraj pierwszy mecz od czasu, gdy trenerem został Pep Guardiola - niebyt długo, ale jednak, nawet towarzyskie spotkania przed sezonem nowy trener traktował poważnie.

Poważnie potraktował także rewanż z Wisłą - wystawiając najsilniejszy skład. Na pewno nie było to konieczne do awansu, bo 5:0 Wisła nie wygrałaby pewnie i z rezerwowymi. Ale Guardiola chciał w Krakowie zwyciężyć. Stałem blisko, gdy przegrani piłkarze Barcy wychodzili z szatni. Iniesta powiedział, że Wisła okazała się znacznie silniejsza niż mu się wydawało po pierwszym meczu. Nie, na twarzach graczy Guardioli nie było przerażenia, oni plan podstawowy, czyli awans do Ligi Mistrzów w Krakowie wykonali. Ale taki Henry pozwolił sobie na brutalny faul w 92. min po którym powinien wylecieć z boiska. Mistrz świata (1998), wicemistrz świata (2006) i mistrz Europy (2000), wielokrotny król strzelców Premier League nie zapanował w Krakowie nad nerwami. A potem musiał stanąć przed dziennikarzami z całej Hiszpanii i wytłumaczyć się z porażki. To samo Dani Alves za którego Barca dała 35 mln euro, to samo najlepszy gracz ostatniego Euro Xavi Hernandez. Parę lat temu w meczu Polska - Białoruś widziałem Aleksandra Hleba, który wyglądał jak Maradona na tle naszych piłkarzy. Wczoraj Wisła nie pozwoliła mu na nic. Wisła, która grała w składzie znacznie bardziej osłabionym niż Barca (bez Głowackiego, Cantoro, Sobolewskiego).

Jeśli nawet gwiazdorzy nie zagrali jak o życie, to i tak są wystarczająco silni, by nie przegrywać w Polsce. Ale przegrali i ktoś ich do tego zmusił. Przy tej całej bryndzy w naszej piłce warto się raz skupić na tym co pozytywne, bo większych sukcesów niż zwycięstwa nad Barcą (prawie 400 mln rocznego budżetu) to my już mieć nie będziemy.

Gracze Wisły przełamali wiele barier. Może warto by zostało z tego coś wiecej niż wrażenie, że zamożny rywal ich zlekceważył. Kiedy słucham wywodów polskich kibiców, to czasem mi się zdaje, że mamy jeszcze głebsze kompleksy niż nasi piłkarze."

http://darekwolowski.blox.pl/2008/08...wyciezcow.html

Andrzej Niedzielan: No i Barcelona za nami

http://www.weszlo.com/blog/4
Ostatnio edytowane przez leszekm : 27.08.2008 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.08.2008, 17:21
Autentyczna historia

25 minuta meczu, E2 prawie na samej górze i prawie przy E3 - fajne miesca patrze w prawo, przez ludzi przepychająsie dwie kobiety, bardzo ciemna karnacja, kolo 1.50cm wzrostu, chyba mama z córką, idą z biletami w ręku i patrzą na numery siedzeń. i tak jak w Dniu Świra se mysle "no to ja juz wiem ze one idą na moje miejsce". Okazało sie ze mialy siedzenia dwoch kumpli po prawej z którymi defacto przyszedłem na mecz. widzialem kumpli jak gestykulują i pokazują miejsca rząd wyżej nad nami, dokladnie 2 wolne, zeby sobie tam usiadły. normalne. rozmowy nie slyszalem bo huk jak cholera w koncu nie wytrzymalem, bo wiedzialem że zaraz te babury nas rozdzielą, zblizylem sie i wygarnąłem - "sluchajcie, przychodzicie w srodek meczu i domagacie sie zwolnienia siedzień ?!?!?!" na to kumpel, - "słuchaj, to hiszpanki, ni w ząb cie nie zrozumią!" ... taaaa... zmieszany stanolem na swoim miejscu a chłopaki nie mogąc sie dogadac staneli rząd wyżej. trudno. ale co dalej. te hiszpanki stanely jak wryte kolo mnie, totalnie zazenowane atmosferą. wogole ze staly to byla jakas masakra. jedna siadla po 10 minutach. druga chwycila koma i dzwonila ale ledwo sie mogla dogadac. jestem cholernie ciekaw co tam mowila. i ....

i.. nie wytrzymały do przerwy
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2008, 17:51
komentarze po meczu Wisła 1-0 Barca "kibiców" FCB z Polski, jeden z nich:

Cytat:
Będę więc lekko uszczypliwy. Będąc w '97 w Krakowie, pytałem różnych ludzi, których miałem przyjemność spotykać, komu kibicują. I praktycznie za każdym razem spotykałem się z odpowiedzią: "W Krakowie jest jeden klub - Cracovia". Ze dwie osoby dodały jeszcze nieładnie, że: "Wisła to tylko na okolicznych wsiach".
cieszą takie komentarze, bo widać że są mega w****ieni

Wiecie, chłop sobie chodził po Krakowie i przechodniów pytał komu kibicują.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.08.2008 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.08.2008, 19:27
SpoXster napisał(a):
Wiecie, chłop sobie chodził po Krakowie i przechodniów pytał komu kibicują.
hehe, wiadomo. Ja sobie lubie czasem polatać do Barcelony i popytać, komu oni w tym zapyziałym miasteczku kibicują. Zawsze odpowiadają: "Tutaj kocha się tylko jeden klub - Real Madryt". Ze dwie dodały jeszcze nieładnie, że "Barca to tylko na polskich wsiach".

Gratulacje Wisła. Piłkarze, kibice - mistrzostwo!

Andrzej Niedzielan napisał(a):
Jeden zawodnik mnie tylko zastanawiał – Keita. Facet zachowuje się, jakby był na haju. W czasie meczu śmieje się sam do siebie, robi dziwne miny (raz coś go dziwi, raz cieszy – zawsze bez powodu), cmoka, gwiżdże, wydaje jakieś odgłosy nie z tej ziemi, mlaska. Już na Camp Nou go przyuważyliśmy. Między sobą w rozmowach pytano: - Ty, widziałeś tego świra? Wierzcie mi, czasami mieliśmy wrażenie, że gościu przyszedł z holenderskiego coffee shopu. Widać, że dobrze się chłopak bawi na boisku
o ku*wa, umarłem
Ostatnio edytowane przez Elendil : 27.08.2008 o godz. 19:34.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 27.08.2008, 20:10
Ciekawy komentarz:

Grzegorz Saj: Rozkapryszona Barcelona

http://www.futbolnet.pl/news/grzegor...ona_65596.html
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2008, 22:17
Szkoda, że od losowania zależy tak wiele. W LM zagrają m.in. takie firmy: BATE Borysów; Aalborg BK; Dynamo Kijów; FC Basel; Anorthosis Famagusta [Liverpool męczy się w dogrywce z Standardem Liege, kto wie, czy nie będzie karnych].
Sądzę, że bylibyśmy w stanie pokonać każdą z tych drużyn.

http://www.weszlo.com/news/944
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 27.08.2008 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.08.2008, 22:20
Akurat Dynamo Kijów trochę nie pasuje do tych wymienionych bo Spartaka zmiótł z boiska w obu meczach, a Standard pokazuje kawał solidnej piłki.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.08.2008, 22:30
Bez kitu, ze cztery czy pięć drużyn jest takich, że ja pierd*lę Że też zawsze musimy mieć takie francowate szczęście przy losowaniu. No nic, Puchar UEFA
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2008, 22:34
120. minuta meczu i 210. dwumeczu i Liverpool strzela bramkę. Cóż, przynajmniej ubył nam jeden silny potencjalny przeciwnik.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.08.2008, 22:46
no więc jutro 3mamy kcuki za reszte a w piątek modlitwa o losowanie " in plus" , bo od tego zalezy 49,9% szansy na fazę grupową.
Jeśli nie trafimy na Milan , Seville , zespoły angielskie i Schalke to z resztą "bandy" mamy większe lub mniejsze ale szanse.
Licze tym razem na zespół pokroju rozstawionego rzecz jasna Brugge , Metalista Charków(Gańcarczyk?) czy Banika OStrava bo ile pecha mozna miec w 1. sezonie (obym nie musiał napsiac "ze dużo " ). Jesli trafimy na ww. zespoły faza grupowa zalezy tylko od Maćka i jego ferajny wiec o to można już byc spokojniejszym (nie lekceważac rywala)
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.08.2008, 22:55
Łukaszenka posra się ze szczęścia chyba...brawa dla Sosina. Zapewne spełni jedno ze swoich większych sportowych marzeń.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 27.08.2008, 23:06
Bardzo dobry tekst Wolowskiego, jednak sa jeszcze w Wyborczej normalni dziennikarze sportowi.

Natomiast jesli chodzi o zachowanie zawodnikow Barcelony to chcialem zwrocic uwage jak w Krakowie zachowywal sie Real i jego gwiazdy. Otoz nie bylo zadnych problemow zeby zdobyc autograf od pilkarzy, kibice mogli ogladnac caly trening przed meczem a i prywatnie, co opowiadala mi kolezanka pracujaca akurat wtedy w Sheratonie, byli bardzo sympatyczni i otwarci na wszelkie propozycje zrobienia fotki czy zlozenia dedykacji. Ot tego czasu zawsze sciskam kciuki za pilkarzy madryckiego klubu kiedy rozgrywaja swoj mecz.
Z reszta pamietam tez opowiadanie Jurka Dudka jak Casillas i spolka palili sie aby wpasc kiedys i zaimprezowac w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 28.08.2008, 01:48
W środę rano po meczu w serwisie sportowym CNN był dość duży materiał o meczu Wisły. Zaraz po relacji z US Open, fragmenty spotkania, komentarz o dobrym meczu i ambicji Wiślaków... Aż się jeszcze milej zrobiło....
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2008, 05:43
Steaua też weszła do LM. 2-2 i wczoraj 1-0 u siebie z Galatasaray
Odpowiedz cytując
Jez
Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2008, 08:10
Kiedy jest losowanie z udzialem Wiselki do Pucharu Uefa?
Miłość, wierność, całe życie z Wisłą, honor, przyjaźń jest sprawą oczywistą!

Odpowiedz cytując
JendrusNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.08.2008, 08:15
Jez napisał(a):Wyświetl post
Kiedy jest losowanie z udzialem Wiselki do Pucharu Uefa?
W piątek.

12345...
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 28.08.2008, 10:34
Iniesta: Wiśle należą się duże brawa

http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.h...sie-duze-brawa
Odpowiedz cytując
karola9999
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 28.08.2008, 11:45
Wiecie może na jakiego rywana może trafić w 1. rundzie pucharu UEFA
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2008, 11:47
karola9999 napisał(a):Wyświetl post
na kogo moze trafic Wisła...?
http://wislaportal.pl/news.php?id=13815
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.08.2008, 11:50
karola9999 napisał(a):Wyświetl post
AC Milan, Sevilla, Tottenham Hotspur, itd.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
pasikonik
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.08.2008, 12:20
http://wislaportal.pl/news.php?id=13815
Odpowiedz cytując
siedlce_z_wisla
Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2008, 14:08
Nawet słynna Barcelona naszej Wisły nie pokona!!!!! Brawo Wisła!!! Mieliśmy trochę szczęścia, ale wszystko skończyło się dobrze (poza pierwszym meczem, ale nie ma sensu rozpamiętywać tylko próbować w UEFA, jutro losowanie, poproszę Stade Rennes dla Wisełki).
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.08.2008, 14:34
Mam nadzieję że ta ambicja i chęć wygrania w meczu o pietruszkę zostaną czymś nagrodzone. Np. awansem do Ligi Mistrzów za rok. Albo chociaż do grupy UEFA i wyjściem z grupy w tym roku
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 28.08.2008, 17:34
Czyli dzis bedziemy wiedziec na kogo mozemy trafic (?) , o ktorej dokladnie..
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2008, 17:36
e napisał(a):Wyświetl post
Czyli dzis bedziemy wiedziec na kogo mozemy trafic (?) , o ktorej dokladnie..
Najpóźniej ok 23 powinna być zaktualizowana lista naszych potencjalnych rywali. Zapewne ktoś poda to na forum.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.08.2008, 18:38
1 runda el Lm --najtrudniejszy rywal....

2 runda el Lm -najtrudniejszy rywal...

--------

1 runda el P UEFA ....?--i co do 3 razy sztuka czy Slavia Praga

Ehh i znowu wszytko w rekach opatrznosci
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów