The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2014, 15:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd a jakieś samobójstwo próbujesz popełnić? Nie mówiłeś o tym wcześniej
To jest właśnie poziom przydupasów bandy rudego cudaka.

Cytat:
W Polsce codziennie 15 osób podejmuje próbę samobójczą, a 11 z nich odbiera sobie życie. Samobójstwa powodują w naszym kraju więcej zgonów niż wypadki komunikacyjne – alarmują eksperci. Podkreślają zarazem, że liczby te stale rosną.
http://www.polskatimes.pl/artykul/33....html?cookie=1

Otrząśnij się bo nawet jak na ciebie skala tępoty powala....

Oczywiście nikt nie jest temu winny, a zwłaszcza nie rządząca od sześciu lat partia Pustych Obietnic i stado lemingów które za to odpowiada.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
pamiętaj każdy Twój wpis wypunktuje, czy to w politycznym ,czy w smoleńskim, czy innym temacie
Co tu jest do punktowania, sołtys klaką para się od dawna. Nie wiem czy wiesz ale był nawet "bezstronnym arbitrem" w sporze o autostrady Wyobraź sobie, że jego zdaniem rudy cudak wywiązał się z obietnic. Żebyś widział jakie kolorowe mapki wrzucał. . Dlatego z betonem nie ma co dyskutować, wyśmiać brednie to i tak za dużo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.04.2014 o godz. 15:15.
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.04.2014, 15:23
Tak w skrócie bo dzisiaj w rozjazdach:

1. Z tabelek wynika jak byk że do ogona obecnej UE brakuje nam prawie drugie tyle - pensja minimalna i średnia bo wbrew TVN taką pensję ma 80% Polaków niestety

2. Tabelki HAYS robi chyba podobnie jak TVP sondaże wyborcze Znam w tej firmie wiele osób, miałem wiele razy oferty od nich pochodzących z różnych korporacji i na stanowiska typu "Project / Service Manager" nie przekraczało nigdy 10K brutto mimo że według tabelki to minimalna 12K a średnia to już 15K żyć nie umierać dosłownie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.04.2014, 15:28
Polacy w Niemczech proszą o pomoc Królową:

http://wpolityce.pl/swiat/190395-zwi...ekretu-goringa
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 07.04.2014, 18:54
Co tu jest do punktowania, sołtys klaką para się od dawna. Nie wiem czy wiesz ale był nawet "bezstronnym arbitrem" w sporze o autostrady Wyobraź sobie, że jego zdaniem rudy cudak wywiązał się z obietnic. Żebyś widział jakie kolorowe mapki wrzucał. . Dlatego z betonem nie ma co dyskutować, wyśmiać brednie to i tak za dużo.

DROZD,czytałem wcześniej różne tematy na forum, zadziwiało mnie stanowisko niektórych osób, oni naprawdę żyją w alternatywnym świecie,czy to smoleńsk, czy polityczny, czy ekstraklasa, dla wielu wszystko niezgodne z ich poglądami to spisek,oszołomstwo itd, nie przyjmują do wiadomości że nie są pępkiem świata,zresztą ostatnie wpisy kolegi powyżej to potwierdzają, mają łatwość w szydzeniu i wyśmiewaniu, dlatego zacząłem pisać aby dać przynajmniej w ten sposób odpór

Kocur, tutaj nawet nie chodzi o tabelki i kwoty , czy to jest 12 czy 15 koła, chodzi o fakt że gościu traktuje to jako prawdę objawioną , może w tym uczestniczy i pracuje dla korporacji( ciekawe jak długo?) ja wiem jedno, 20 lat prowadzę firmę i tak żle jak w ostatnich dwóch , trzech latach nie było nigdy, nie wspominam tutaj o przeciętnych ludziach pracy którzy zarabiają po 1000 zł
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.04.2014, 19:58
Jednak zapomniałeś się przelogować Drozdzie

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tak w skrócie bo dzisiaj w rozjazdach:

1. Z tabelek wynika jak byk że do ogona obecnej UE brakuje nam prawie drugie tyle - pensja minimalna i średnia bo wbrew TVN taką pensję ma 80% Polaków niestety

2. Tabelki HAYS robi chyba podobnie jak TVP sondaże wyborcze Znam w tej firmie wiele osób, miałem wiele razy oferty od nich pochodzących z różnych korporacji i na stanowiska typu "Project / Service Manager" nie przekraczało nigdy 10K brutto mimo że według tabelki to minimalna 12K a średnia to już 15K żyć nie umierać dosłownie
Ad 1.

Mniej więcej pokrywa się to z tym o czym pisałem. Jesteśmy jednym z liderów jeśli chodzi o nowe państwa unijne, ale brakuje nam od 40 do 80% więcej aby uzyskać średni europejski poziom pod względem płacy minimalnej i jakieś 30-40%, aby uzyskać średnią pensję w Portugalii. Tyle i aż tyle. Pensja minimalna to zaledwie ok. 1 mln pracowników w Polsce, a maksymalnie średnią krajową dostaje 2/3 Polaków. Z tym jak najbardziej zgoda, gdyż wykres, który już kiedyś wrzucałem będzie wyglądał podobnie wszędzie na świecie. Najwięcej jest tych zarabiających słabo lub przeciętnie, a reszta spija śmietankę. Zasada 90/10, czyli Pareto po liftingu jest wiecznie żywa.

Ad 2.

Pośrednio się zgodzę, że HAYS robi sobie reklamówkę tymi danymi, ale jak patrzę na swoją branżę, gdzie Junior Project Manager dostaje od 5000 do 11000 zł brutto, z dominantą na poziomie 8000 zł brutto, natomiast Project Manager ma od 10000 zł do 22000 zł z optimum w wysokości 15000 zł brutto o nie widzę, aby to były jakieś dane z księżyca. Może optimum dla Project Managera jest lekko zawyżone bo powiedziałbym, że od 12k to takie sensowne wynagrodzenie za zarządzanie bardziej złożonym i większym obszarem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.04.2014 o godz. 20:47.
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 21:24
Więcej obrazków... sołtysie więcej obrazków.

Połowa Polaków 50% zarabia mniej niż 500 euro miesięcznie, a więcej niż 1000 euro zarabia mniej niż 10%. Eldorado rudego cudaka, zielona wyspa szczęśliwości. Ze średnią 11 samobójców dziennie.

Więcej obrazków... sołtysie więcej obrazków...
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.04.2014, 21:50
Ad 2.

Pośrednio się zgodzę, że HAYS robi sobie reklamówkę tymi danymi, ale jak patrzę na swoją branżę, gdzie Junior Project Manager dostaje od 5000 do 11000 zł brutto, z dominantą na poziomie 8000 zł brutto, natomiast Project Manager ma od 10000 zł do 22000 zł z optimum w wysokości 15000 zł brutto o nie widzę, aby to były jakieś dane z księżyca. Może optimum dla Project Managera jest lekko zawyżone bo powiedziałbym, że od 12k to takie sensowne wynagrodzenie za zarządzanie bardziej złożonym i większym obszarem.

Powiem tak - w mojej branży IT dla PM 12K to jest już bardzo dobre wynagrodzenie. I to mówię o gościach co zarządzają projektami w skali globalnej. Wyjątkiem jest branża typowo programistyczna gdzie wypasiony PM z perfekcyjnym backgroundem typu SCRUM dostanie 15K.

Wiem że Kraków jest w dupie w skali Polski nawet (bodajże 6 miejsce pod względem kasy) ale polecam poszukać pracy a potem opierać się na danych
Znam z własnego doświadczenia ile firmy oferują (ponad 10 lat w zawodzie 2 języki obce).

A wracają trochę do tematu - dzisiaj kolejna porcja gówna w gównie wyborczym dotycząca Węgier. Jako minusy podają:

- zmniejszenie liczby posłów
- zmiana ordynacji wyborczej preferującej tylko duże partie
- zakaz reklamy partii w TV - nawet z własnym środków

No przecież trzeba być zdrowo pier......niętym żeby takie rzeczy pisać
Ostatnio edytowane przez Kocur : 07.04.2014 o godz. 21:53.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
emj10
Senior Member

Stary 07.04.2014, 21:51
Drozd widzisz tylko pismo obrazkowe i same obrazki docierają do ćwierćinteligentów, dlatego wrzucam, aby niektórzy to zrozumieli

Kocur, ja też piszę o zarobkach z własnego doświadczenia. W tym roku stuknie 7 rok w branży, a zaczynałem od zera. W moim przypadku dwa języki biegle i dwa intermediate. Na branży IT się nie znam zupełnie, chyba że na e-commerce, czy start-upach.

Wracając do Węgier to zaraz napiszę co sądzę na ten temat opierając się na moich postach z przeszłości.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.04.2014 o godz. 21:59.
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 22:12
Jesteś dokładnie tak dowcipny jak przekonujący sołtysie

Sadzisz denną propagandę i wydaje ci się że osiągasz cel. Zerknij na ankietę i zauważ jak bardzo się mylisz hihi
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 07.04.2014, 22:14
W czym ta ankieta jest obiektywna? Jeśli za 50 dni wyniki będą inne i wygra PO, a PSL będzie 4 przed KNP, czy Ruchem Narodowym to co zrobisz? Może jakiś zakładzik po ostatnim wycofaniu się chyłkiem z zakładu w temacie ekstraklasa? Jak to miało być, Wisła mistrzem?

Mam nawet pomysł na temat wyborczy. Jesteś chętny pobawić się w symulację wyborów do europarlamentu?
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 22:25
W tym POwski klakierze, że nikt jej nie fałszuje. A to znaczy że popierać dziś PO PSL SLD to obciach i dowód problemów z głową. To że medialna propaganda już przygotowuje grunt do przekrętu jest normalne. Ale nie tym razem .
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 07.04.2014, 22:31
W przekrętach jesteś przecież tutaj najlepszy. Jeśli nie chcesz zabawy bez kar, czy nagród to twoja strata.

Mogę się już śmiało założyć, że to PO wygra wybory jeśli chcesz. Kaczyński znowu został wypuszczony w uliczkę ze Smoleńskiem, a Solidarna Polska urośnie w siłę i urwie kilka punktów z prawej strony.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2014, 22:51
Cytat:
W tym POwski klakierze, że nikt jej nie fałszuje. A to znaczy że popierać dziś PO PSL SLD to obciach i dowód problemów z głową. To że medialna propaganda już przygotowuje grunt do przekrętu jest normalne. Ale nie tym razem .
A nie sądzisz, że ta ankieta jest trochę niereprezentatywna w skali ogólnej? Po pierwsze jesteśmy na forum kibicowskim (chociaż z tym możnaby polemizować) więc wiadomo, że wszelkiej maści lewackie partie stoją tu na przegranej pozycji, że PO tutaj nie będzie kochane z racji nie tylko złych rządów ale i walki z kibicami. Po drugie domyślam się, że większość z użytkowników forum to ludzie młodzi do 25 roku życia, kolejną grupą są pewnie osoby do 45 roku życia a tych powyżej 45 jest tutaj mało. Stąd też małe uwielbienie dla archaicznego SLD a spore do KNP, które ma uznanie wśród młodzieży. Po trzecie, znajdujemy się w interneciea tu z kolei też uwielbieniem cieszy się KNP i zapewne Ruch Narodowy co nie przełoży się na realne poparcie.. Po czwarte PSL ma największe poparcie na wsiach, wśród rolników a zakładam też, że bywalcami tego tematu nie są rolnicy czy ich rodziny.
Stąd ta ankieta nie jest miarodajna no ale nie ma to jak się na owej oprzeć żeby później sobie i ludziom wmawiać, że wybory na bank sfałszowane bo na forum Wisły, w temacie politycznym, gdzie głosują kibice i w większości osoby młode wyniki były zupełnie inne. Śmieszny jesteś. Ale tym razem udałeś chociaż, że ryzykujesz bo stawiasz teze niby w ciemno i dopiero oczekujesz na jej potwierdzenie po wyborach - ruch godny uwagi i pochwały.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 23:09
Tego jeszcze brakowało Ruszył z odsieczą POwskiemu klakierowi. Jaja na kiju

Twoje błyskotliwe analizy wciskają w fotel jednak uczciwość to podstawowy atut powyższej ankiety w przeciwieństwie do wszelkiej maści sondaży. Dlatego już się nie wysilaj bo to nie ma sensu.

Boisz się oskarżeń o fałszerstwo? Bardzo symptomatyczne. Dlaczego ostatnie głosowanie zliczały ruskie serwery a tego kto to ujawnił odwiedził samobójca? Wiem, że logika jest ci obca dlatego potraktuj to pytanie jako retoryczne.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 07:35
Drozd widzisz tylko pismo obrazkowe i same obrazki docierają do ćwierćinteligentów, dlatego wrzucam, aby niektórzy to zrozumieli
.
Widzisz sołtysie obrazki są fajne, pod warunkiem, że nie manipulują. Niestety ty inaczej nie potrafisz, nawet obrazkami próbujesz ogłupiać lemingi.

l-------------------------500E------------------------l----------------500-1000E-----------------l-->1000E--l

Tak powinna proporcjonalnie wyglądać os pozioma wykresu który wrzuciłeś. Oczywiście wygląda inaczej i leming może odnieść wrażenie że zarabiających pona 1000E jest wielu. Typowa propagandowa manipulacja sołtysie, dumny jesteś?

Na takie prostackie zagrywki leming się nabierze ale każdy inny uśmiechnie się z politowaniem. Ten wykres sołtysie niech będzie symbolem twojej niezachwianej postawy bezkompromisowego manipulanta
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 07:50.
Hej Nasz TS !!
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2014, 08:14
Ten krezus nie zaadoptuje dzieci po to żeby im pomóc, a po to żeby nie płacić podatku. To jest patologia którą Twój pomysł prowokuje. Taniej dla państwa zabrać od niego podatek i wypłacić mu 1500 co miesiąc.

Czyli Twój pomysł ,żeby dawać 500zł za dziecko do tego nie prowokuje? Prowokuje i co gorsza właśnie tych najbiedniejszych bo dla nich 500zł w tą czy w tamta to różnica ogromna. Czy aby na pewno taniej? Bierzesz pod uwagę koszty ściągnięcia tego PITu, to ,że odbierasz kasę tej klasie społecznej która w głównej mierze w sektorze prywatnym tworzy miejsca pracy? Już na samym początku pozbawiasz budżetu 23% z Vatu. A prawdziwa patologią jest to ,że jakiś polityk, minister czy w ogóle ktokolwiek może odebrać jednemu by dać drugiemu. To jest skrajna patologia. Ja np. zarabiam 2000 kolega 3000 a załóżmy pracujemy tyle samo po 8h to co mam do niego iść i powiedzieć ,że ma mi 500zł dać bo wtedy będzie równo? No to znajdujemy gościa co zarabia 7000 i też pracuje 8h tak jak my i wtedy we dwóch ustalamy ,że mnie ma dać 2000 a mojemu koledze 1000 żeby było równo. Tak właśnie wygląda „wyrównywanie rozwarstwienia społecznego” – to jest socjalizm w najczystszej postaci – brzydzę się tym. Mówisz o patologii no to proszę przykład z życia. Rodzina – 8 dzieci. Mają mieszanie w kamienicy –socjalne, żadne z nich nie pracuje, zasiłki lecą, dzieci mają wszystko rowery, motorynki, rolki, markowe ciuchy itd. Rodzice non stop najebani jak biszkopt. Do roboty się nie garną – a mieli nie jedna propozycje choćby u mnie na ulicy , pomoc na budowie, odśnieżanie, sprzątanie w ogródku itd. No ale jak mają mieć nawyk pracy skoro u nich w rodzinie widzą ,że starzy leżą i mają na wszystko to co oni mają pracować? A równocześnie na tej samej ulicy jest rodzina która ma 3 dzieci, matka pracuje dorywczo a ojciec chyba zasuwa po 12h. Żyją skromnie, ale stać ich na samochód niskiej klasy, utrzymanie domku, raz w roku jakieś wakacje w Polsce. No czyli zakładam ,że łącznie brutto gdzieś koło 3500zł-4000zł zarabiają. Co więcej dzieci mają już koło 15-17 lat ,te najstarsze i im jakoś nie urąga ,że np. odśnieżają starszym osoba przed domem czy trawnik skoszą, wynieśli to z domu ,że jak się chce coś mieć to trzeba na to zapracować. Po tej samej ulicy chodzą dzieci które wszystko mają bo są „biedni” i Ci którzy nie wszystko mają i na dodatek pracują od czasu do czasu. Jedni drugim się śmieją w twarz ,że są frajerzy ,że pracują a oni i tak maja więcej. To ja się ....a mać pytam co to do chuja jest? To jest ....a normalne? To nie jest patologia? Takie wypaczenia budzi właśnie socjalizm. Owszem ktoś powie ,że to margines, tak to margines ale przez takie rozdawnictwo taki margines będzie się poszerzał. Mój pomysł spowodował by ,że ta rodzina która ciężko pracuję miała by miesięcznie 300 może 400 zł więcej co rocznie daje koło 5000zł całkiem niezła sumka.

Jak jest z przyznawaniem opieki nad dziećmi to pokazała niedawna sprawa gdzie patologiczne małżeństwo opiekowało się piątką. Nie pamiętasz już?

No zgadzam się. To myślisz ,że jak będzie 500zł za dziecko to takich rodzin nie będzie. Będą dokładnie w taki samym stopniu. Tyle ,że wole ,żeby takie dziecko trafiło do bogatej rodziny niż do biednej – bo szansa ,że nie zostanie adoptowana tylko dla kasy jest większa.

Tłumaczyłem Ci, że większość rodzin w Polsce zarabia tak mało, albo w ogóle nie zarabia, że nie ma z czego robić odpisów. Tak trudno to pojąć?

Większość rodzin nie zarabia ?! Jak to możliwe skoro bezrobocie jest, załóżmy 15% a rodziców jest dwójka? Ile jest tych rodzin gdzie dwójka rodziców stale nie pracuję? (nie mówię o marginesie). Pytam się skąd takie dane? Według mojego pomysłu nie ma dochodowego dla tych rodzin co Ty z tym odpisywaniem? Nawet jak zarabia minimum to już zdjęcie z niego PIT-u jest już dużą ulgą. Po za tym jeżeli z dwójki rodziców choćby jedno nie może znaleźć jakiejkolwiek pracy to czy tacy ludzie nadają się do bycia rodzicami. Selekcja naturalna, zdrowa – bogaci mają dzieci dużo, klasa średnia mniej ale też na 3-4 ich stać, biedni tych dzieci maja już mniej 3-2 , a margines nie ma w ogóle. Po co mają być przekazywane dalej geny braku zaradności , nieporadności i lenistwa połączonego z wymaganiami – „żyje więc mi się należy”?

A po drugie. Ja zakładam likwidacje PIT od dużych rodzin i całkowicie CIT. Jak pokazują dane z lat 2005-2007 ( tak wtedy rządził PIS ) nastąpiła obniżka podatków , przytaczam z pamięci chyba CIT do 10% , PIT dla firm do 15-17% i Pit od osób prywatnych. Dane podałem z głowy mogę się mylić. Nie zmienia to faktu ,że podatki poszły w dół – nie znacznie ale w dół. I co się stało? Poziom bezrobocia spadł do 9-10%. No szok dla socjalistów wszelkiej maści. A jednak tak niewielka zmiana dała taki efekt. No to wyobraź sobie ,że CIT-u nie ma w ogóle, a PIT dla dużych rodzin tez znika. No to lekko licząc bezrobocie spada do poziomu 6-8% już w pierwszym roku po wprowadzeniu mojej propozycji. Co więcej likwidacja PIT dla dużych rodzin powoduje ,że w kolejnych latach tych rodzin zwolnionych z PIT rośnie. Defacto mamy do czynienia non-stop z regularną obniżką podatków. W ciągu 3-4 lat bezrobocie spada do 4-6% - co do tego to jestem przekonany. Ponad to to „bogaci” w głównej mierze tworzą miejsca pracy, likwidując PIT prowokujemy ich do jeszcze większych inwestycji. Ludzie zawsze będą dążyć do tego by mieć więcej i więcej. Natomiast wszelkie niedobory pieniędzy w budżecie rekompensują wpływy z VAT podejrzewam ,że z solidna naiązką.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2014, 08:45
Cytat:
Tego jeszcze brakowało Ruszył z odsieczą POwskiemu klakierowi. Jaja na kiju
Czy ja tu komuś z odsieczą ruszam? Po prostu zobaczyłem twój kolejny debilny wpis więc skomentowałem go. Widać kto tu ma problemy z logicznym myśleniem.
Cytat:
Boisz się oskarżeń o fałszerstwo?
Każdy się czegoś boi, np ty się boisz spotkać w cztery oczy wysłanniku Tuska. Tak lubisz teorie spiskowe więc jak już przy nich jesteśmy to najbardziej mi pasuje, że jesteś marionetką POwską, która ma robić z PiSu oszołomów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 08:49
Pomysł dopłat do dzieci prowokuje do posiadania dzieci, czy nie o to czasem chodziło.

Jak chcesz obniżać podatki to ok tylko co to ma wspólnego z dziećmi. Równe ma być wsparcie dla dziecka. Zarabiający 1000 nie płacąc podatku zyska dla swojego dziecka 200. Zarabiający 10000 zyska 2000. Pomyśl trochę bo zaczynasz męczyć.

Wyrównywanie polega na tym żeby Kopacz, która potrafi sobie przyznać 50 000 premii rocznie nie dostawała tyle samo na dziecko co osoba zarabiająca rocznie 10 000. Łapiesz czy ciężko? Twoje absurdalne przykłady są naprawdę zabawne zastanawiam się tylko czy masz świadomość że deczko się ośmieszasz.

Jak w rodzinie zarabia jedna osoba i traci pracę to rodzina zarabia czy nie? Z czego taka dostanie ulgę? Pomijając że większość rodzin zarabia tak słabo, że nie ma szans uzyskać 500 złotych nie płacąc podatku, ale Ty wolisz się czepiać zamiast trochę pomyśleć. Dlatego dyskusję z Tobą uważam za jałową.

Zerknij na wykres powyżej i zobacz jak sie w Polsce zarabia. Może trochę złapiesz kontakt z rzeczywistością.
Pozdrawiam.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czy ja tu komuś z odsieczą ruszam? Po prostu zobaczyłem twój kolejny debilny wpis więc skomentowałem go. Widać kto tu ma problemy z logicznym myśleniem.

Każdy się czegoś boi, np ty się boisz spotkać w cztery oczy wysłanniku Tuska. Tak lubisz teorie spiskowe więc jak już przy nich jesteśmy to najbardziej mi pasuje, że jesteś marionetką POwską, która ma robić z PiSu oszołomów
Gdybyś potrafił czytać to byś wiedział, że ankieta w tym temacie jest probierzem skuteczności propagandy sołtysa, bo, skup się, sołtys swoje banialuki właśnie na tym forum i w tym temacie, a nie w całej Polsce imputuje. Więc twój przydługi i głupawy wywód jest dokładnie tym co napisałem. Odsieczą dla POwskiego klakiera. Taką miłość do nocnej zmiany prezentujesz już od dawna więc zupełnie mnie nie zaskoczyłeś. Mam tylko nadzieję że inni mieniący się prawdziwą prawicą nie mają takich zapędów.

Nawet teksty do POwskiego klakiera masz podobne smsem dostajesz? Czy małpujesz ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 09:05.
Hej Nasz TS !!
Kroq
Senior Member

Stary 08.04.2014, 09:19
1) Pomysł likwidacji PIT od dzieci prowokuje do posiadania dzieci czy nie o to czasem chodziło.
2) Przykłady są z mojego podwórka więc nie są absurdalne. W którym momencie się ośmieszyłem konkretnie?
3) Do żadnego z moich argumentów nie odniosłeś się konkretnie tylko dalej mielesz tą socjalistyczną papkę – równo, tak samo, identycznie, ogólnie jebać bogatych.
4) Ja nic nie mówiłem ,że to ma być 500 100 czy 1000. Przestańcie decydować co robić z cudzymi pieniędzmi.
6) Z myśleniem to problem masz Ty – jak u wszystkich socjalistów zresztą
5) A ja uważam ,że dyskusja nie jest jałowa – bo pokazała prawdę PIS jest partia socjalistyczną a od tego zaczęliśmy dyskusje. Niczym znaczącym nie różniącą się programem gospodarczym od reszty sejmowej hołoty (PO SLD TR czy PSL). Spór pomiędzy nimi tylko wynika komu zabrać żeby innemu dać. Wniosek jest prosty chcecie mieć socjalizm dalej to możecie nawet za losować przed wyborami ewentualnie zdecydować się czy chcemy być proniemieccy (PO) czy pro USA (PIS) czy proeuropejscy (SLD, TR). Nie mówię tu o światopoglądzie.

Ja Cię nie pozdrawiam bo czerwona hołota która niszczy ten kraj ( bez względu czy patriotyczno-wierząca , czy euro-pedalska) na to nie zasługuje.
Ostatnio edytowane przez Kroq : 08.04.2014 o godz. 09:28.
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 10:24
1) Ale stwarza pole dla patologii na dużą skalę.
2) W momencie kiedy sugerujesz, że dopłaty do dzieci to zabieranie bogatym i dawanie biednym.
3) Bo trudno o konkrety w stosunku do ogólnikowych wizji.
4) O to to, Ty tylko chcesz żeby bogaty mógł w ogóle nie płacić podatków.
5) hehe wychodzi szydło z worka ...
6) I wyszło do końca. Takich dowodzicieli było już wielu zawsze mają na celu dowodzić jaki to PiS jest straszny. Prawda jest jednak brutalna, nie ma lepszej alternatywy.

Czerwona hołota to ci którzy plują na PiS żeby nocna zmiana mogła dalej kraść ...
Hej Nasz TS !!
Kroq
Senior Member

Stary 08.04.2014, 10:46
Ad1) 500zł na dziecko stwarza pole do patologii tak samo.
Ad2) A co innego jak nie zabieranie bogatym – to 500zł to namalujecie, wyczarujecie.
Ad3) Wizja jest konkretna likwidacja CIT i PIT dla dużych rodzin. Prościej się nie da. Do tego podałem konkretne przykłady z życia o powodach nie posiadania dzieci itd. ( to było w tym nieprzejrzystym poście)
Ad4) Ja chce żeby docelowo nikt nie płacił podatku dochodowego – to jest cel. A ,że przy okazji rozwiązuje się problem demografii to tylko na plus. Szanowny socjalisto ( żaden człowiek tak kretyńskich teorii by nie stawiał) im człowiek więcej zarabia tym więcej wydaje im więcej wydaje tym więcej płaci VAT no więc jak to w końcu kto płaci więcej do budżetu? Tylko bogaty nie płaci podatków – no nie rozśmieszaj mnie.
Ad5) Szydło z worka czyli co ?To że nienawidzę wszelkiej maści socjalistów? Ale o tym to ja mówię od samego początku.
Ad6) Ja nie dowodzę ,że PIS jest straszny tylko ,że socjalizm w każdym wydaniu rodzi serię patologicznych zachowań w państwie i społeczeństwie. Im mniej tego socjalizmu tym dla narodu i państwa lepiej – to się staram udowodnić. Alternatywa jest ale na pewno nie jest nią PIS czy SLD czy kolejna kadencja PO. Alternatywą może być ktoś kto jeszcze władzy nie miał.
Ad7) Czyli uważasz ,że np. KNP to czerwona hołota? Ja naprawdę mam wrażenie ,że celowo ośmieszasz PIS na tym forum. Pluje na PIS jak na wszystkich którzy wierzą w socjalizm i z wielką ochotą głoszą jego hasła.
emj10
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzisz sołtysie obrazki są fajne, pod warunkiem, że nie manipulują. Niestety ty inaczej nie potrafisz, nawet obrazkami próbujesz ogłupiać lemingi.

l-------------------------500E------------------------l----------------500-1000E-----------------l-->1000E--l

Tak powinna proporcjonalnie wyglądać os pozioma wykresu który wrzuciłeś. Oczywiście wygląda inaczej i leming może odnieść wrażenie że zarabiających pona 1000E jest wielu. Typowa propagandowa manipulacja sołtysie, dumny jesteś?

Na takie prostackie zagrywki leming się nabierze ale każdy inny uśmiechnie się z politowaniem. Ten wykres sołtysie niech będzie symbolem twojej niezachwianej postawy bezkompromisowego manipulanta
Hehe, jednak w gimnazjum nie nauczyli poprawnie odczytywać wykresów

Jak grupa do 500 euro może być największa skoro osób, które dostają płacę minimalną (ok. 400 euro) jest jedynie ok. 1 mln. Największą grupę stanowią osoby zarabiające między dominantą, a średnią krajową i jest to ok. 40% ogółu. Maksymalnie średnią krajową dostaje 2/3 pracujących co jest typowe dla rozkładu zarobków na świecie.

Wykres jest dobry, bo na podstawie danych o pensjach za rok 2010 z GUS-u. Felerem jest to, że nie potrafisz zupełnie tego odczytać.
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:17
1) Nie tak samo. Bo jak sobie ktoś zaadoptuje dziecko to dostanie góra 500, przy trzech góra 1500. A w Twojej propozycji krezus na adopcji trójki dzieci nie płaci w ogóle podatku. Potrafisz liczyć?
2) Jakie zabieranie? Zabierane będzie tyle samo. Tylko dawane będzie wychowującym dzieci, biednym więcej bogatym mniej.
3) To Ci tłumaczę że to pole do patologii.
4) To miej pretensje do PO, że zatrudniła armię nowych urzędasów. A nie czepiaj się PiSu.
5) To że przypinasz PiSowi łatkę socjalistów, mimo że sam stwierdziłeś, że obniżyli podatki najbogatszym. Schizofrenia?
6) Mylisz socjalizm z efektywnym rządzeniem. Jak trzeba to bogaci muszą ponieść większe koszty niż biedni. Dlaczego? Wynika to z logiki.
7) Pewnie, że jeżeli KNP zamiast demaskować nocną zmianę, zajmuje się walką z pisem to niczym się nie różni od czerwonej hołoty. Plujesz na PiS? To tak jak Palikot, Miller i reszta komuchów, szczere gratulacje
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:21
Kroq socjalista zawsze zostanie socjalistą, więc takiemu nie wytłumaczysz, że rozdawnictwo nie przynosi żadnych wymiernych korzyści. Niezależnie, czy to socjalista z PiS-u, czy z SLD.

Problem w tym, że poletko liberałów laickich, ordoliberałów, liberałów szkoły austriackiej, typowych przedstawicieli KoLibra, monarchistów, czy innych grup od centrum do prawej strony, którym bliskie są wartości wolnościowe od Locke'a i Hobbesa po Hayeka i Friedmana jest na tyle małe i do tego rozbite na wiele różnych instytucji i partii politycznych, że ciężko z tego sklecić jakąkolwiek sensowną grupę wyborców. Ani wcześniej UPR, ani dziś KNP, ani partie Gowina, czy podobne nie będą w stanie skanalizować grupy kilkunastu procent wyborców, którzy mogą stanowić realną siłę w dyskursie politycznym w tym kraju.

Brylują w tej chwili obrońcy niepełnosprawnych dzieci, związkowców walczących o płacę minimalną, czy szaleńców chcących wymyślić kolejne "becikowe" rzędu 500 zł miesięcznie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.04.2014 o godz. 11:42.
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:29
Hehe, jednak w gimnazjum nie nauczyli poprawnie odczytywać wykresów

Jak grupa do 500 euro może być największa skoro osób, które dostają płacę minimalną (ok. 400 euro) jest jedynie ok. 1 mln. Największą grupę stanowią osoby zarabiające między dominantą, a średnią krajową i jest to ok. 40% ogółu. Maksymalnie średnią krajową dostaje 2/3 pracujących co jest typowe dla rozkładu zarobków na świecie.

Wykres jest dobry, bo na podstawie danych o pensjach za rok 2010 z GUS-u. Felerem jest to, że nie potrafisz zupełnie tego odczytać.
Co za głąb

Ile to jest 4,49+5,51+7,9+32,1? W trzeciej klasie podstawówki Jasiu ra..... i wychodzi mu 50. Sołtysowi poliglocie nie wychodzi. Widocznie Pitagoras musiał być PiSowcem

Popełniłem błąd ale jedynie taki że 50% Polaków zarabia mniej niż 500E

Upieraj się dalej propagandzisto, bardzo to komiczne, mogłeś się na PAKE zgłosić.

A GUS jest dokładnie tak wiarygodny jak rudy cudak i tobie podobni propagandziści. Stąd ten wykres...

Teraz propagandzista będzie zmieniał temat i udawał głupka hehehe
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 11:37.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ile to jest 4,49+5,51+7,9+32,1? W trzeciej klasie podstawówki Jasiu ra..... i wychodzi mu 50. Sołtysowi poliglocie nie wychodzi. Widocznie Pitagoras musiał być PiSowcem
Hehe, niezle odleciałeś

Mowa cały czas była o kwotach brutto, czy to na temat pensji minimalnych, średniego wynagrodzenia, czy gdy dyskutowaliśmy z Kocurem o zarobkach PM-ów, a ten tutaj wyskakuje jak z kapelusza z kwotami netto (czerwonymi). Dokładnie 50% osób zarabia do mediany i mniej, a drugie tyle zarabia od mediany i więcej, gdyż to dla laika matematycznego wiadome, że mediana jest połową wartości zarobków. Natomiast największą grupę stanowią osoby, które zarabiają między dominantą, a średnią krajową, gdyż ich jest ok. 40% osób.

Drozd, ty nawet nie musisz udawać głupka, bo nim jesteś
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.04.2014 o godz. 11:44.
Kroq
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:49
Ad1) No bo ja do tego dążę człowieku - brak podatków dochodowych – rozumiesz to czy nie bardzo?
Ad2) No takie ,że bogaci i biedni również płacą dochodowy – to jest zabieranie.
Ad3) A ja Ci tłumacze ,że dużo gorsze jest dawanie komuś czegokolwiek z kieszeni kogoś innego- np. tych 500zł pod przymusem. Podałem przykład z zabieraniem w przypadku gdy ktoś zarabia 3000 , 2000 i 7000 gdzie odniesienie do tego?
Ad4) Odnieś się do mojej uwagi o VAT bo tego nie widzę. Czepiam się bo PIS bo prawdopodobnie to oni wygrają a dalej chce utrzymać to ,że urzędnik decyduje , ba ma w ogóle taka możliwość decydować komu dać a komu nie. Komu odebrać a komu nie. Chcecie nowych ministerstw kolejnych urzędów –tylko nie zaprzeczaj bo taki jest program.
Ad5) Przypinam łatkę – po prostu Pis to czysty socjalizm o zabarwieniu narodowym. Obniżyli podatki niewiele ,ale obniżyli to chwalę. Ale program wyborczy i większość działań to jest socjalizm.
Ad6) Nic nie mylę, socjalizm w czystej postaci. Powtarzam - odnieś się do mojej uwagi o VAT bo tego nie widzę jeżeli chodzi o rozkład kosztów utrzymania państwa.
Ad7) Popieracie podatek dochodowy, Polskę w UE, zasiłki itd. Niczym się nie różnicie od PO i SLD i reszty komuchów? To jest argument rozsądnego człowieka? Szczere gratulacje.
Ad8) Gdzie odniesienie do opisanej przeze mnie pozycji i wsparcia dla rodziny w II RP i tym samym podważonej prze mnie zależności posiadania dzieci od stabilności posiadania pracy? Gdzie odniesienie do patologicznych przykładów z mojego podwórka? Gdzie odniesienie do tego ,że likwidacja PIT i CIT drastycznie obniży poziom bezrobocia? Gdzie odniesienie pozycji rodziny w społeczeństwie , zacieśnianiu wzajemnych więzów w przypadku gdy liczyć muszą na siebie a nie na to ,że państwo coś da? W ogóle do modelu socjalistycznego – żłobki ,przedszkole, szkoła, praca, emerytura – jako jedynie słusznego? To były konkrety bez odpowiedzi zostawione. Jak masz dalej odpowiadać ogólnikami to nie odpowiadaj tylko się szar z PO czy SLD czy kim tam chcesz.
Kroq
Senior Member

Stary 08.04.2014, 12:07
Kroq socjalista zawsze zostanie socjalistą, więc takiemu nie wytłumaczysz, że rozdawnictwo nie przynosi żadnych wymiernych korzyści. Niezależnie, czy to socjalista z PiS-u, czy z SLD.

Problem w tym, że poletko liberałów laickich, ordoliberałów, liberałów szkoły austriackiej, typowych przedstawicieli KoLibra, monarchistów, czy innych grup od centrum do prawej strony, którym bliskie są wartości wolnościowe od Locke'a i Hobbesa po Hayeka i Friedmana jest na tyle małe i do tego rozbite na wiele różnych instytucji i partii politycznych, że ciężko z tego sklecić jakąkolwiek sensowną grupę wyborców. Ani wcześniej UPR, ani dziś KNP, ani partie Gowina, czy podobne nie będą w stanie skanalizować grupy kilkunastu procent wyborców, którzy mogą stanowić realną siłę w dyskursie politycznym w tym kraju.

Brylują w tej chwili obrońcy niepełnosprawnych dzieci, związkowców walczących o płacę minimalną, czy szaleńców chcących wymyślić kolejne "becikowe" rzędu 500 zł miesięcznie.
Ja do tego wąskiego grona się zdecydowanie zaliczam. I zgadzam się ,że stanowimy realnie około 5-8% wyborców. Ale szczerze mówiąc to liczę na taką sytuację ,że wejście do sejmu np. KNP z poparciem 5-6% spowoduje ,że to właśnie o ich mandaty będzie toczyła podchody zwycięska partia. W sumie bez względu na to kto ważne żeby bez tych 5-6% mandatów KNP nie było większości. Tak się może wydarzyć w przypadku gdy PIS wygra zdecydowanie – około 40% - koalicja z krytykowanym PSL odpada, a tym bardziej z SLD i TR lub wygrywa PO też zdecydowanie ale wtedy PSL musiałby być poza Sejmem – choć tu jest też ryzyko koalicji z TR lub SLD. Dlatego jako realista zaciskam zęby i kibicuję żeby wygrał PIS – żeby wygrał zdecydowanie , choć mój głos pofrunie na KNP. Wtedy jest szansa przepchnąć jakiś liberalny pomysł.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.04.2014, 12:35
Polska dla Niemiec.
http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...e-wplywow.html
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 13:22
Hehe, niezle odleciałeś

Mowa cały czas była o kwotach brutto, czy to na temat pensji minimalnych, średniego wynagrodzenia, czy gdy dyskutowaliśmy z Kocurem o zarobkach PM-ów, a ten tutaj wyskakuje jak z kapelusza z kwotami netto (czerwonymi). Dokładnie 50% osób zarabia do mediany i mniej, a drugie tyle zarabia od mediany i więcej, gdyż to dla laika matematycznego wiadome, że mediana jest połową wartości zarobków. Natomiast największą grupę stanowią osoby, które zarabiają między dominantą, a średnią krajową, gdyż ich jest ok. 40% osób.

Drozd, ty nawet nie musisz udawać głupka, bo nim jesteś
Zarabia dla każdego normalnego, oznacza kwotę, którą może wydać. Nie bez powodu cyferki są czerwone. To, że z Kocurem rozmawiałeś o kwotach brutto nic mnie nie interesuje.

Ja zwróciłem uwagę że wykres, a przez to i ten, który go wrzuca manipuluje przekazem i każdy to widzi. Możesz sobie pleść swoje farmazony do woli. Wiadomo jednak, że lepiej w nie nie wierzyć.

W jednym masz rację mediana w Polsce wynosi 500 E, a 50% Polaków zarabia mniej niż 500 E. Natomiast kolejne 40% zarabia mniej niż 1000 E. Zatem 90% Polaków zarabia mniej niż 1000 E, a tylko 10% więcej. Wykres sugeruje coś innego dlatego jest manipulacją, tak jak posługujący się nim manipulantem. Winszuję...

Kroq napisał(a):Wyświetl post
Ja do tego wąskiego grona się zdecydowanie zaliczam. I zgadzam się ,że stanowimy realnie około 5-8% wyborców. Ale szczerze mówiąc to liczę na taką sytuację ,że wejście do sejmu np. KNP z poparciem 5-6% spowoduje ,że to właśnie o ich mandaty będzie toczyła podchody zwycięska partia. W sumie bez względu na to kto ważne żeby bez tych 5-6% mandatów KNP nie było większości. Tak się może wydarzyć w przypadku gdy PIS wygra zdecydowanie – około 40% - koalicja z krytykowanym PSL odpada, a tym bardziej z SLD i TR lub wygrywa PO też zdecydowanie ale wtedy PSL musiałby być poza Sejmem – choć tu jest też ryzyko koalicji z TR lub SLD. Dlatego jako realista zaciskam zęby i kibicuję żeby wygrał PIS – żeby wygrał zdecydowanie , choć mój głos pofrunie na KNP. Wtedy jest szansa przepchnąć jakiś liberalny pomysł.
To skoro kibicujesz to dlaczego czepiasz się PiSu, a nie PO? Zdecyduj się bo się gubię. Nie masz powodów żeby krytykować PO? PiS wcale nie musi wygrywać zdecydowanie, wystarczy ze KNP odbierze wyborców POwcom, którzy od lat pod płaszczykiem liberalizmu wprowadzają dyktaturę. Dlatego niech się KNP na tym skupi a PiS, socjalistów, zostawi w spokoju. Zgodzisz się chyba ze łatwiej przekonać liberała oszukanego przez PO do głosowania na KNP niż socjalistę głosującego na PiS.

ps. Zapytaj sołtysa czy zagłosuje na KNP . To się dowiesz, że on sołtys to liberał z krwi i kości, ale Mikke to oszołom ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 13:49.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów