The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 22:23
Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ?
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 13.07.2012, 22:24
Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ?
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.07.2012, 22:26
Witam mam pytanie do bywalców sklepów z płytami. Nie wiecie gdzie w Krakowie mógłbym nabyć albumu RR Brygady "RaRytas"? Pytam bo słyszałem, że w Empiku nie ma.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 13.07.2012, 22:50
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Koko na Gołębiej - czynne do 3 w nocy. Pełnego menu na pewno nie bedzie o tej porze ale dają jeść dużo i dobrze
No i nie ma to jak toast za czyste naczynia o 3 w nocy z na.......onym towarzystwem

14zł cały obiad 9,50 połówka
Potwierdzam i jadam co parę dni. Bardzo smacznie i przyjemnie.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.07.2012, 23:24
Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
77% ci zostaje po podatku i nin. Ale tym roku kwota wolna od podatku to chyba 8000 GBP, wiec jak zarobisz mniej piszesz o tax return i ci całosc zostaje w kieszeni
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2012, 12:31
Muszę jechać do Warszawy i to akurat tym razem autkiem. I tutaj pytanie: Gdzie najlepiej zaparkować w okolicach Łazienek i jak tam najsprawniej dojechać od strony Krakowa? I druga rzecz: czym z okolic Łazienek dojechać w okolice ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.? a czym w okolice Pałacu Kultury? Z góry dzięki za pomoc
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2012, 12:39
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Muszę jechać do Warszawy i to akurat tym razem autkiem. I tutaj pytanie: Gdzie najlepiej zaparkować w okolicach Łazienek i jak tam najsprawniej dojechać od strony Krakowa? I druga rzecz: czym z okolic Łazienek dojechać w okolice ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.? a czym w okolice Pałacu Kultury? Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zwiedzając Stolicę i korzystając z ich komunikacji miejskiej korzystałem z tej strony.
http://wyszukiwarka.ztm.waw.pl/bin/query.exe/pn
Wpisujesz tam w wyszukiwarkę konkretne miejsca i to Ci wszystko zaplanuje.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2012, 12:58
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Długo czekaliscie na pieniądze z paczki priorytetowej za pobraniem ? (poczta polska)
klient dostał towar wczoraj, pieniądze mają mi przyjść na adres, nie konto bankowe gwoli jasności. Towar z Krakowa do Warszawy. Kwota tysiąc złotych.

i czy komorniki , urzędy skarbowe , firmy windykacyjne, rejestry dłużników i inne ..... muje mogą mi siąść na tą kasę ? ( niespłacone mandaty, grzywny itp)

ja zwykle do tygodnia czasu (od momentu dotarcia przesylki do odbiorcy) czekam

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.07.2012, 17:30
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Koko na Gołębiej - czynne do 3 w nocy. Pełnego menu na pewno nie bedzie o tej porze ale dają jeść dużo i dobrze
No i nie ma to jak toast za czyste naczynia o 3 w nocy z na.......onym towarzystwem

14zł cały obiad 9,50 połówka
OK wielkie dzięki o coś takiego mi mniej więcej chodziło a i wystrój na dole całkiem całkiem
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.07.2012, 21:21
Witam, mam takie pytanie związane z projektem na koszulce.

Mam swój napis zaprojektowany przez stronę z czcionkami (www.dafont.com) i teraz chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym się udać aby zrealizowali mi taki projekt na koszulce - macie coś sprawdzonego?

Jakie koszulki polecacie ? Fruit of the loom byłby chyba najlepszym wyborem, dostanę gdzieś w Krakowie czy tylko allegro?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2012, 21:39
Jakie są ceny za wynajem domków w Czechach? Chodzi o coś taniego, najlepiej nad jakąś wodą, blisko granicy. Zna ktoś coś takiego?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.07.2012, 07:14
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
OK wielkie dzięki o coś takiego mi mniej więcej chodziło a i wystrój na dole całkiem całkiem
Wspomniałeś o Stillu (czyli to co jest na dole w piwniczce). Dodam, że piwo butelkowe po 5 zł. Jeszcze raz serdecznie polecam.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.07.2012, 08:37
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Witam, mam takie pytanie związane z projektem na koszulce.

Mam swój napis zaprojektowany przez stronę z czcionkami (www.dafont.com) i teraz chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym się udać aby zrealizowali mi taki projekt na koszulce - macie coś sprawdzonego?

Jakie koszulki polecacie ? Fruit of the loom byłby chyba najlepszym wyborem, dostanę gdzieś w Krakowie czy tylko allegro?
Nie wiem o jaką ilość Ci chodzi, ale zapytaj starego Wiślaka:

http://www.ok.twsd.pl/inc/flash/ok.html

Tylko adres jest już inny:

http://wikimapia.org/9513318/pl/FHU-OK
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2012, 08:51
witam. czy da się sprawdzić historie przelewów powyżej 2 mięsięcy wstecz w ing ? mam konto internetowe.
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2012, 08:54
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Fruit to shit. Nie idź w to, chyba że koszulka ma być okazjonalną i nie zależy Ci czy po 3 praniach coś z nej zostanie.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2012, 12:27
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
witam. czy da się sprawdzić historie przelewów powyżej 2 mięsięcy wstecz w ing ? mam konto internetowe.
Da się. W zakładce Historia wybierasz opcje dodatkowe i pojawia się zakres dat.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.07.2012, 13:44
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Fruit to shit. Nie idź w to, chyba że koszulka ma być okazjonalną i nie zależy Ci czy po 3 praniach coś z nej zostanie.

Fruit cechuję to, że one po 2 praniach w temp. 30 stopni (!) mega się kurczą.

I potem masz koszulkę do pępka Ci sięgająca, a szeroka jak spadochron.
Chu.nia z grzybnią tyle Ci powiem.

Chyba, że na prezent na dzień ojca do spania staremu chcesz kupić
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 16.07.2012, 15:29
Witam, mam taką sprawę. Potrzebuję zrobić przelew do USA opiewający na 100 dolarów. Pytanie jest takie: jak NAJTANIEJ zrobić przelew na konto? Przekazanie kasy przez znajomych odpada, nikt nie przyjeżdża w najbliższym czasie... I jaki byłby koszt takiej operacji? Mam konto w mBanku. Dość pilne...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.07.2012, 16:18
a to konto odbiorcy to w jakim banku jest? amerykanskim?

po mojemu to musisz miec otwarte konto walutowe dolarowe i wtedy przelac, ja tak robilem ale z konta w WBK na konto w WBK, przelew na konto amerykanskie był znacznie droższy z tego co pamietam
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 16.07.2012, 16:30
Odbiorca ma konto w banku amerykanskim. Ktoś zna sprawdzony sposób oprócz kasy w kopercie?

Edit: Ile kosztowałby przelew z konta walutowego WBK do banku amerykanskiego albo np. do Amazon.com?
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 16.07.2012 o godz. 17:04.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.07.2012, 19:17
podłączyłem 2 kompy pod jeden monitor i jeden normalnie działa... a drugi jak włączam to monitor nie reaguje... co może być nie tak? ten nowy komp działa, a stary nie... z kolei jak podłącze starego kompa do innego monitora to działa normalnie... mam jakąś płytkę instalacyjną monitora, tylko nie da się zainstalować monitora jeśli ten nie jest podłączony :/
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.07.2012, 10:26
Znacie jakieś podobne strony do tych:

http://allgoals.pl/
http://www.sports-video.pl/
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.07.2012, 17:03
Znajomy wspomniał mi coś o tym,że osoba niepełnosprawna będąca na rencie jest w stanie otrzymać dofinansowanie z UE na zakup latopa ( zwrot kosztów coś koło 70 % ). Czy jest coś takiego dostepnego dla osoby zamieszkałej w Krakowie ? Dosyć istotna sprawa,bo rodzice planują zakup.

z góry dziękuje za odp.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.07.2012, 18:13
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Odbiorca ma konto w banku amerykanskim. Ktoś zna sprawdzony sposób oprócz kasy w kopercie?

Edit: Ile kosztowałby przelew z konta walutowego WBK do banku amerykanskiego albo np. do Amazon.com?
A paypal nie wchodzi w grę?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 17.07.2012, 18:25
A jak to działa? Bo nigdy nie korzystalem z PayPala...

Edit: Zmiana planu. Chciałbym wpłacić tą kasę, ale od razu do Amazon.com. Sprawa jest taka, ze PayPal nie obsługuje Amazona....
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 17.07.2012 o godz. 18:27.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.07.2012, 18:31
Międzynarodowych przelewów też nie obsługują z tego co piszą więc pozostaje ci zapłata kartą jedynie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 17.07.2012, 18:33
Debetówka z delfinkiem z mBanku wystarczy?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.07.2012, 18:41
http://www.amazon.com/gp/help/custom...&nodeId=518224

Z tego co jest napisane to debetówka powinna być ok, ale ona jest "płaska" a najczęściej takie nie przechodzą. Spróbuj co ci szkodzi.

Jest jednak jedno ale. Mbank rozliczy ci kartę w euro, z tego przeliczy na USD, zapłacisz dwa razy spread. Więc może jednak lepiej poszukać karty od razu rozliczanej w USD?
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.07.2012, 22:38
Jechał ktoś może pociągiem, autokarem lub busem z Krakowa do Liptowskiego Mikulaszu?Prosiłbym o jakieś namiary i info dotyczące przejazdu.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 18.07.2012, 06:53
Jeżeli chodzi o pociąg to z Krakowa jedyna sensowna opcja to wyjazd o 22:02 pociągiem Silesia relacji Kraków-Praga następnie przesiadka w Bohuminie na pociąg relacji Praga-Koszyce.Jedyny minus tego że w Liptowskim Mikulaszu jesteś o 5:12 rano. A inaczej to chyba próbować dostać się do Żyliny i stamtąd pociągi powinny kursować częściej.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów