The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2011, 18:09
17 metrów.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.10.2011, 18:14
Cytat:
I jeszcze jedno. Stadion X lecia nazywany przez Rząd RP "narodowym" przez brak bieżni jest dla mnie mało funkcyjnym (bo nie wielofunkcyjnym) głazem. Właściwie to koszykiem. Za gigantyczne pieniądze.
Oprócz piłki nożnej, imprezy o zasięgu europejskim lub światowym, takie jak np. lekkotletyczne będą mogły się odbywać ale na ... Stadionie Narodowym w Chorzowie. Nie mówiąc już o ewentualnym organizowaniu letniej Olimpiady.
W Bukareszcie również chyba nie ma bieżni ale nie wiem na 100% bo stary stadion Lia Manoliu ją posiadał.
Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
Kiedyś w Turynie pewien "ekspert" wpadła na pomysł, żeby mający powstać stadion Juve(Stadio delle Alpi)takową bieżnie posiadał, efektDystans od najdalszych rzędów do murawy wynosił 162 metry!! a sam stadion istniał tylko 19 lat i odbyły się na nim tylko JEDNE zawody lekkoatletyczne( oczywiście odległość trybun za bramkami nie była głównym powodem wyburzenia ale sam stadion był szalenie nieprzyjazny kibicom)
A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.10.2011, 18:32
[QUOTE=piotrek06;1182930]Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
[...] [/[QUOTE]

To niech go nazwą "PILKARSK9I" a nie "Narodowe Centrum Sportu" [nazwa całości kompleksu].
Oceniłem ten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał. Od koncertu do koncertu. Wali ... by mnie to gdyby nie fakt, że budowany i utrzymywany jest z pieniędzy tzw. budżetu państwa czyli naszych.
Ile razy jeszcze dostaniemy Euro? Ile razy do roku będzie Finałów Pucharu Polski?

Cytat:
[...]A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), [...]
Jestem kibicem piłkarskim ale to nie znaczy, że mam patrzeć na rozwój sportu i popularyzację sportu w Polsce tylko przez pryzmat futbolu. To byłoby bardzo ciasne postrzeganie rzeczywistości.

Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.

Sporty "wokół" murawy to nie tylko biegi lekkoatletyczne. Nie wspominając już o show takich jak wyścigi rydwanów, motocrossy [na nich zarabia Saint-Denis] czy inne "wyścigi" ...

Cytat:
[...] w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata [...]
Rozmawiam o stadionie X lecia. Kluby niech sobie stawiają takie obiekty jakie chcą stawiać. Na warszawski obiekt kasa idzie z budżetu kraju czyli naszych podatków.
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 28.10.2011, 18:55
Cytat:
Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.
Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, tak jak Kraków wybudował stadion Wiśle.
Cytat:
Oceniłem tten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał
Poświęcenie 1-3(MAX) imprez w roku(w ich miejsce spokojnie można zorganizować bardziej dochodowy koncert) na rzecz komfortu i wygody kibiców uważam za bardzo dobre posunięcie
Cytat:
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
I powiedz szczerze, chciałbyś żeby na rzecz bieżni odległość sektora C\G od murawy zwiększyła się o kilkadziesiąt metrów
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.10.2011, 19:17
[QUOTE=piotrek06;1182955]Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, [...] /QUOTE]

Wybacz ale nie wierzę, że wystąpiłaby taka sytuacja, [że Wwa sama buduje Stadion Olimpijski]. To jest zresztą zbyt kosztowne i samorząd takiego ciężaru prawdopodobnie nie udźwignie. Gdyby miała zaistnieć, to zaistniałaby przy okazji Euro 2012.

Cytat:
[...] I powiedz szczerze, chciałbyś żeby na rzecz bieżni odległość sektora C\G od murawy zwiększyła się o kilkadziesiąt metrów
Oczywiście, że nie. Ponieważ dotyczyłoby to Wisły czyli Klubu, którgo drużyna piłkarska właściwie zagospodaruje obiekt w 100% grając na nim co dwa tygodnie a czasem nawet częściej.

Co innego, w przypadku stadionu, który będzie stał w oczekiwaniu aż nadarzy mu się jakaś impreza. Te imprezy inne niż piłkarskie i koncerty, faktycznie prawdopodobnie zgarnie stadion w Chorzowie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2011, 09:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A we Wrocławiu:

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.10.2011, 10:02
W środku ten wrocławski moim zdaniem prezentuje się lepiej niż gdański. Duży, spójny i nowoczesny stadion. Z kolei jeśli o elewacje to znowuż Gdańsk lepszy. Więc mamy remis 1:1
What's new?

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.10.2011, 10:13
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
W środku ten wrocławski moim zdaniem prezentuje się lepiej niż gdański. Duży, spójny i nowoczesny stadion. Z kolei jeśli o elewacje to znowuż Gdańsk lepszy. Więc mamy remis 1:1
Parterowe trybuny powodują, że ostatnie rzędy są daleeeko od murawy, znacznie dalej niż na Wiśle mimo tych 17 metrów
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 30.10.2011, 21:23
Stadion we Wrocławiu w środku jest kapitalny, jednak na zewnątrz to szara, brudna szmata, która wygląda jak stadion za 10 zł. Za taką kasę jaką wpompowano w tej obiekt powinien na zewnątrz być zbudowany ze złota i platyny a nie szmaty. Dalej uważam, że najładniejsze obiekty w Polsce to:
1. Narodowy w Warszawie
2. PGE w Gdańsku
3. Stadion Legii
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2011, 21:38
Moim zdaniem jednak Wrocławski na Twojej liście wskakuje na 2 miejsce. A reszta się zgadza. Co innego wygląd z wewnątrz (naprawdę kozak), a co innego, że z górnych rzędów jest ze 20 metrów do boiska. Jeżeli oceniamy tylko wrażenia, a nie funkcjonalność właśnie jednopiętrowych trybun to Wrocławski zdecydowanie drugi w Polsce. Kozak.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 04.11.2011, 16:32
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Co innego wygląd z wewnątrz (naprawdę kozak), a co innego, że z górnych rzędów jest ze 20 metrów do boiska.
Chyba z 60 m

A im już trawa rośnie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1028231...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.11.2011, 17:18
Wczoraj miałem okazje odwiedzić kolejny stadion na euro - tym razem Wroclaw. Oceniam go slabiutko - ot zwykla konstrukcja otoczona czyms z czego robi się lampy w IKEI, a ze mialem miejsca na samej górze to przez tą firankę ....zilo jak na obiekcie otwartym.
Druga sprawa to mnóstwo takich miejsc z ograniczoną widocznością:

To akurat moje miejsce - dobrze, że miałem bilet z konkursu bo jakbym dał 120 zł to bym tego tak nie zostawił.
Jeden taki filar to kilkanaście miejsc z ograniczoną widocznością, a takich filarów lub 2 razy szerszych z jakimiś rurami jest kilkadziesiąt wokół całego stadionu więc de facto jego pojemność powinna być mniejsza. Ja nie wiem jak takie coś można zaprojektować na nowym stadionie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.11.2011, 15:47
Masz racje.
Odpowiedz cytując
marcin_m
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.11.2011, 15:54
Co do słupów:
Cytat:
Wrocław: Śląsk nie sadza za słupami, PZPN – owszem

O tym, że na wrocławskim stadionie będą słupy zasłaniające widok na boisko, wiadomo od co najmniej trzech lat. Ale przez cały ten czas trudno było ustalić, czy miejsca za nimi będą sprzedawane. Dziś wiemy, kto każe fanom siedzieć za słupami, a kto nie.
Był październik 2008, kiedy rozmawialiśmy z Piotrem Burym, architektem biura JSK, które projektowało wrocławski stadion. Zapewnił wtedy, że zmiana widowni z dwu- na jednopoziomową jest korzystna dla widzów. – Dla kibiców to nawet lepiej. Złączenie trybun poprawia akustykę i zwiększa poczucie wspólnoty widowni, ponieważ wszyscy widzą siebie nawzajem, nie ma zbędnych barier – mówił Bury. Kibice Śląska zdają się potwierdzać, że potężny „kocioł” daje im wielkie możliwości w tworzeniu atmosfery na meczach.
Ale Bury zapewnił też, że żaden z kibiców nie będzie miał ograniczonej widoczności. Tu już tak dobrze nie jest, bo prawdziwość tego zdania zależy od tego, kto jest organizatorem imprezy. Na wrocławskiej arenie Euro 2012 co setne krzesełko jest bowiem zlokalizowane za dźwigarem dachu lub w jego sąsiedztwie, co utrudnia, a czasem wręcz uniemożliwia oglądanie meczu.
Fot: Wawrzula
Śląsk Wrocław dopiero po rozpoczęciu sprzedaży wejściówek na pierwszy mecz otrzymał listę miejsc, z których nie widać całego boiska. Dlatego wyłączono ze sprzedaży te jeszcze nie zarezerwowane, a posiadaczom feralnych wejściówek klub zaoferował wymianę miejsca na lepsze w innej lokalizacji. - Podczas meczu z Wisłą Kraków takie sytuacje się nie powtórzą, bo mamy zaznaczone wszystkie miejsca, które wiążą się z utrudnieniami dla kibiców. Na nie biletów sprzedawać nie będziemy - podkreśla rzecznik Śląska Michał Mazur w rozmowie z „Gazetą Wyborczą”. Te same miejsca będą wyłączone z użytku podczas Euro 2012.
Inaczej z sytuacją radzili sobie organizatorzy wrześniowych imprez pozasportowych. – Wówczas sprzedawano bilety na takie krzesełka, ale były one znacznie tańsze i podawano informację o ograniczonej widoczności. Sposób radzenia sobie z tym problemem zależy od organizatora imprezy – podkreśla Robert Pietryszyn, członek zarządu spółki Wrocław 2012, która jest właścicielem wrocławskiego stadionu.
Jest też trzecie wyjście, które wybrał PZPN. Po meczu z Włochami pisali do nas czytelnicy, którzy kupili bilety za normalną stawkę. I choć spotkanie Reprezentacji należało do najdroższych w krótkiej historii stadionu, za cenę normalnego biletu niektórzy fani otrzymywali niepełnowartościowe miejsca.
www.stadiony.net
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2011, 03:42
Nie wiem czy dobry temat, ale jak najszybciej we Wrocławiu dostać się ze stadionu Śląska na byle jaki dworzec, z którego można jechać do Krakowa?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.12.2011, 22:17
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...Arena_sie.html
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.12.2011, 22:31
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dobry temat, ale jak najszybciej we Wrocławiu dostać się ze stadionu Śląska na byle jaki dworzec, z którego można jechać do Krakowa?
tylko taksówką, na dworzec główny w remoncie. Niekóre pociągi zatrzymują sie na Wrocław-Mikołajów.
Taksówka - ok. 20 min.
Komunikacja miejska około 45 minut do godziny jak wszystko sie układa dobrze
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.12.2011, 01:34
http://biznes.interia.pl/budownictwo...olskim,1738596

Wygrała ofera za 218 mln zł. Pozostałe dwie oferty to 317 i 322 mln zł. Hmmm... ciekawe kto jest bliżej prawdy...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 29.12.2011, 18:38
Przetarg na ukończenie przerwanej budowy stadionu

http://biznes.interia.pl/budownictwo...lasnie,1740164
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.12.2011, 19:25
I bardzo dobrze, niech w końcu skończą ten stadion Jagiellonii!
What's new?

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2012, 14:21
Niech jak naszybciej zrobią Jadze porządny stadion, bo ten jest tragiczny... Jedynym jego plusem jest to, że panowie skubiący slonecznik świetnie się wpisują w scenerię.

A co do mojej pierwszej trójki stadionów w Polsce, to są to:
1. Stadion Narodowy
2. PGE Arena Gdańsk
3. Stadion Śląska
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Stary 09.01.2012, 09:46. Hala
Kiedyś Wam już przedstawiałem halę która jest budowana w Koszalinie.
Oto partia kilku nowych zdjęć hali która wydaje się być na ostatniej prostej do otwarcia:

Zdjęcia pochodzą ze strony KU Politechnika Koszalińska - azs.politechnika.koszalin.pl
oraz z profilu Akademia Sportu "Radosny Sportowiec" z facebook'a
Ostatnio edytowane przez Darii : 12.01.2012 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.02.2012, 19:14
Najlepsze w Polsce - mój ranking

1. Narodowy
2. PGE Arena
3. POZnan (tylko ta tragiczna murawa oszpeca i coś z organizacja mogli by zrobić - nie podoba mi sie to ze karetki wjeżdzają na murawę... - zupełny brak estetyki).
4. Stadion Śląska Wrocław
5. Pepsi Arena
6. Wisła
7. Stadion Śląski (niskie miejsce bo brzydkie jak dla mnie sa stadiony z bieżnią)
8. Cracovia
9. Dialog Arena od Zagłębia Lubin
10. Stadion Arki Gdynia
11. Stadion Korony Kielce
12. Stadion Piasta Gliwice
13. Stadion GKS Bełchatów

reszty nie warto wymieniać bo to gruzowiska.. ale i tak jest się z czego cieszyć ze tyle pozycji można uznać za przyzwoite obiekty.

Szykują się ładne w Białymstoku, Zabrzu, Tychach - nic tylko się cieszyć. W Polsce jest świetna infrastruktura na chwilę obecna jeśli chodzi o staidony... wyprzedzamy na pewno takie potęgi jak Francja, Włochy.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.02.2012, 19:42
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Szykują się ładne w Białymstoku, Zabrzu, Tychach - nic tylko się cieszyć. W Polsce jest świetna infrastruktura na chwilę obecna jeśli chodzi o staidony... wyprzedzamy na pewno takie potęgi jak Francja, Włochy.
Co do Francji to JESZCZE ich wyprzedzamy.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 29.02.2012, 19:49

1. Narodowy
2. PGE Arena
3. POZnan (tylko ta tragiczna murawa oszpeca i coś z organizacja mogli by zrobić - nie podoba mi sie to ze karetki wjeżdzają na murawę... - zupełny brak estetyki).
5. Pepsi Arena
6. Wisła
7. Stadion Śląski (niskie miejsce bo brzydkie jak dla mnie sa stadiony z bieżnią)
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

reszty nie warto wymieniać bo to gruzowiska.. ale i tak jest się z czego cieszyć ze tyle pozycji można uznać za przyzwoite obiekty.

taki znawca stadionów a nazw nie potrafi napisać poprawnie
6. Wisła w Wiśle to jest skocznia ...

7. Stadion Śląski chyba w budowie jest jeszcze ?

jest bełchatów a gdzie ostrowiec świętokrzyski, grodzisk wlkp, łęczna
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 29.02.2012, 20:04

1. Narodowy
2. PGE Arena
5. Pepsi Arena
6. Wisła
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

Najlepsze pod względem czego? bo np. Murawa to nie jedyny problem w POZnaniu*. Takie listy są bez sensu bo podejrzewam, że nawet połowy z tych stadionów nie widziałeś z bliska( nawet jeśli jeździsz na wyjazdy to z perspektywy klatki niewiele można zobaczyć) a swoją ocenę opierasz tylko na aspektach wizualnych

Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.02.2012, 20:15
Byłem na stadionie Śląska, byłem na stadionie Lecha - na żaden z nich nie zamieniłbym naszego stadionu.
Może ładniejsze wizualnie, ale Śląska stadion nie podoba mi się w środku - taki... talerz. Nie lubię trybun jednopoziomowych zbudowanych w ten sposób. Wygląda jak miska z robaczkami w środku, natomiast podoba mi się z zewnątrz.

Lech - to dopiero paskuda. Każda trybuna inna, zacieki dużo gorsze niż u nas, beton też wygląda fatalnie. Jedynie ta 3-poziomowa trybuna mi się podobała.

U nas stadion w środku jest w miarę zwarty, dwupoziomowe trybuny wzdłuż boiska dają świetny efekt wizualny i akustyczny.
Żałuję, że w tym roku nie zobaczę stadionu w Warszawie i Gdańsku, nadrobię w przyszłości.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 29.02.2012, 20:29

1. Narodowy
2. PGE Arena
5. Pepsi Arena
6. Wisła
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

Jak można poznanskiego robaka dać na miejsce 3 to ja nie wiem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 29.02.2012, 23:17
czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.02.2012, 23:19
Można bo wizualnie mi się podoba... wiem że to bubel, że dzieją się tam dziwne rzeczy, ale mimo wszystko w środku z niektórych ujęć wygląda naprawdę okazale...

"czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?"

Na nowym Wembley, Emirates Stadium też tak jest... taki projekt po prostu... ale z odległością trybun od boiska nie jest źle... mogło być o wiele gorzej.

Ja mam natomiast inne pytanie - czy ten beton na tych "ringach" (oddzielających górny poziom od dolnego) tak zostanie czy zostanie zakryty czymś estetycznym tak jak na Legii np. ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów