|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Podpowiedzmy:
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alicante
Przekazuje zagadkę.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 10.07.2010 o godz. 14:45.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Jako, że kolega Greg oddaje zagadkę a chętnego nie ma to zadam: Jakiego miasta to panorama: ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Podpowiedź:
Kto zna tego pana to już wie co za miasto jest wyżej ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Panorama Kilonii (niem. Kiel), a dla ciekawostki ten pan to Thierry Omeyer grający w lokalnym klubie THW.
Jako że jestem pewny swojej odpowiedzi, zagadkę zadam po 16.
Ostatnio edytowane przez tomo : 13.07.2010 o godz. 12:51.
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
...:::Tomo:::... zgadza się
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas na pytanie:
Trochę trudniejsze: ![]() Gdzie znajduje się ten wodospad ? I z czego znana jest ta miejscowość... . 1. Podpowiedź jest taka: ![]() Jest to pewien rodzaj skał osadowych które wytwarzają się podczas działalności tego specyficznego i bardzo ważnego od strony naukowej wodospadu... .
Ostatnio edytowane przez tomo : 13.07.2010 o godz. 15:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podpowiedź napiszę w nowym poście żeby poszedł temat do góry.
![]() Podpowiedź do tej skały. Odgadnie ktoś rodzaj skały a potem powinno się odgadnąć główne pytanie. Zamek stoi na tej charakterystycznej skale, która trochę ponad 100 km dalej związana jest z zagadką. ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Dobra widzę nie ma chętnego aby zgadywać to ja spróbuje:
Wodospad w Lucky skała Traweryt Zamek Spiski ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chapeau bas !
Dla uzupełnienia w Luczkach jest znane słowackie uzdrowisko. Jedziesz dalej ![]() ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
To zagadka prosta bo nie za bardzo mam pomysł:
Co to za miejsce, gdzie: ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 14.07.2010 o godz. 22:02.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Podpowiedź:
Ten pan jest łączony z tym miejscem. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Sucevica, Bukowina, Rumunia
malowany klasztor ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak nazywa(ło) się to miejsce
![]() druga podpowiedź:nie całkiem daleko od nas trzecia podpowiedź: ![]()
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 15.07.2010 o godz. 16:56.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
podpowiedź prawie dosłowna:
![]() ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Cmentarz żydowski jakieś miejsce związane z Żydami tak wnioskuje po ostatniej podpowiedzi ale nijak nie mogę znaleźć
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chodzi o cmentarz
ok ostatnia mam nadzieję podpowiedź, miejsce zwiazane z tym samym regionem co: ![]() ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Dobra strzelam Wieś już nie istniejąca - Trójca, kapliczka podobna.
A jak nie to może ktoś wpadnie bo to za pewne Cerkiew w Kwiatoniu, szlak architektury drewnianej Małopolska/ Podkarpacie. Łemkowie. Powodzenia. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorki nie było mnie.
Chodziło mi o wieś Żydowskie w Beskidzie NIskim, również nieistniejącą niech ktoś zada ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Możecie potraktować jak zagadkę, ale to raczej prośba. Dzwoni mi w kościele, ale nie wiem którym
. Może ktoś kojarzy to miejsce: ?![]()
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest pomnik Fritza Green'a Halleck'a w Central Parku
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dzięki Tomo! Ja informuję mamę, a Ty zadajesz
.![]()
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Temat nam haniebnie spadł na drugą stronę, chętnego brak to ja pozwolę go sobie dźwignąć:
Szybkie, proste. Co to za miejsce: tak się prezentuję z zewnątrz: ![]() Od środka: ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Podpowiedź:
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Hmmm no bardziej się już nie da podpowiedzieć:
Powód: co to k!@#wa było :DDD
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 30.07.2010 o godz. 20:37.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Katedra św. Jana, Valetta , Malta.
Gabor Straka mnie troche zmylił ale rzeczywiście po umieszczeniu flagi łatwiej być nie mogło |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
crazykaro gdzie tam zmylił
Potwierdzam, oczywiście. Z niecierpliwością czekamy na debiut w temacie zagadkowym ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ponieważ jutro już za parę minut więc będzie zagadka
Widząc poziom co po niektórych to chyba łatwe ale co tam Co to jest i gdzie się znajduje ![]() Sorry za jakość ale zbyt łatwo być nie może ![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
To najprawdopodobniej jest klatka schodowa w postaci podwójnej spirali.
Jakieś dwa tygodnie temu przyglądałam się takiej na zamku w Chambord. Ale to chyba nie Chambord bo nie zgadza się kamień, z którego została wykonana. Dobry trop ? ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|