The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 18:23
Jest stosowny temat w hyde parku sportowym, można napisać co się o tym sądzi. Moim zdaniem to wystarczy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 14:09
To co teraz dzieje sie z tym forum to juz gruba przesada! Czy nie ma wogóle tu modów?

W każdym temacie wysyp pokemonów jest przerazająca a juz przeczytac cos sensownego trzeba przebijac sie
przez kilka-kilkanaście stron. Mecz z parchami wkrótce i nagle obudziły sie z zimowego snu misie skandal!

Powtarzam co to ma byc wogóle i czy panuja tu wogóle jakieś kibicowskie zasady?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 13.05.2011, 15:11
Witam. Po merytorycznej dyskusji z Wit.Ek zostałem obrażony przez użytkownika Malikon. Nazwano mnie "łajnem, które należy wyplewić, bo nie umie się zachować". Pozdrawiam
EDIT:
Są nowe "kwiatki".
"jednoznacznie wychodzi na to, że jesteś niewykształconym kretynem którego argumentem jest siła, a co do rozmowy z Witkiem to wnioskuję, że Witek cię zmiażdżył argumentami i wkręcił cię tak głęboko w ziemię, że ani włoska nie widać."
Ostatnio edytowane przez Worcester : 13.05.2011 o godz. 15:13.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.05.2011, 15:43
Jest nas kilka osób pracujemy, uczymy się mamy zajęcia domowe tak, że nie zawsze nadążamy szczególnie teraz, gdy jest tak gorący okres Jak cos widzicie to właśnie to jest miejsce by takie cos zgłaszać ew. macie przy każdy poście trójkąt z wykrzyknikiem ,,powiadom o złym poście:”.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 13.05.2011, 16:25
sytuacja na forum sie pogarsza ,coraz wiekszy rozłam i wspolne oskarzenia ;spiewali ,wychodzili ,wyzywali ,piknikowali ...wszystko idzie w swiat naprawde potrzeba chyba kilkunastu godzin odpoczynku od tematu protest
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2011, 16:51
I dłuższego jeszcze odpoczynku od forum dla pana o nicku "zybert77".
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Szymonito
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 21:41
Proszę moderatora o skasowanie mojego konta. Wystarczy mi już czytania bełkotu na tutejszym forum, a polemizować i dyskutować nie bardzo jest już z kim.

"Dzień dobry. A na wypadek gdybyśmy się już potem nie widzieli – także dobry wieczór i dobranoc."
("T.S.")
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.05.2011, 00:34
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Witam. Po merytorycznej dyskusji z Wit.Ek zostałem obrażony przez użytkownika Malikon. Nazwano mnie "łajnem, które należy wyplewić, bo nie umie się zachować". Pozdrawiam
EDIT:
Są nowe "kwiatki".
"jednoznacznie wychodzi na to, że jesteś niewykształconym kretynem którego argumentem jest siła, a co do rozmowy z Witkiem to wnioskuję, że Witek cię zmiażdżył argumentami i wkręcił cię tak głęboko w ziemię, że ani włoska nie widać."
Pomogło że publicznie wskazałeś?
(pytanie retoryczne - nie oczekuję odpowiedzi ...)

Czy to oznacza że jest przyzwolenie na Skarżypytów?
Proszę, nie ...

edycja: Kiedyś, jak Tisu publicznie naskarżył że małych literek używam to i ja i on dostaliśmy bany .. byłabym za utrzymaniem tej tradycji ...
Powód: bo mi się Tisu przypomniał
Ostatnio edytowane przez Kobieta_Wislak : 14.05.2011 o godz. 00:37.
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 14.05.2011, 17:32
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
(...)
Przecież po to jest ten wątek. Choć wolałbym, by takie uwagi zgłaszano nam na pw i podano linki do konkretnych postów.
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2011, 19:47
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8085
Do zamknięcia
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2011, 22:51
Zamknijcie temat derbowy, czyszcząc go uprzednio bo masakra jakaś jest.

A użytkownik małpa przechodzi sam siebie, zdecydowanie cierpi na jakieś zaburzenia psychiczno-maniakalne, inaczej tego wytłumaczyć się nie da.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.05.2011, 19:47
Czy tylko mi wyskakuje błąd, gdy chcę oznaczyć forum jako przeczytane?
Cytat:
Your submission could not be processed because a security token was invalid.
If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.05.2011, 20:04
Ela napisał(a):Wyświetl post
I jak najbardziej dotyczy to kibiców Legii. Oni nie są kosmitami ani nie odcinają się od historii miasta.
A ich działalność na rzecz Powstańców ( 0 22 napisał jaka ) zasługuje na szacunek.
Najlepsze jest, że za wypunktowanie bzdur pisanych przez Flamengistę na temat związków kibiców Legii z krzewieniem pamięci o Powstaniu, dostałem od...... Flamengisty ostrzeżenie czy żóltą kartkę. Proponuję jeszcze donos do Tuska i zamknąć wszelkie fora internetowe na polskich serwerach.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 16.05.2011, 08:33
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest, że za wypunktowanie bzdur pisanych przez Flamengistę na temat związków kibiców Legii z krzewieniem pamięci o Powstaniu, dostałem od...... Flamengisty ostrzeżenie czy żóltą kartkę. Proponuję jeszcze donos do Tuska i zamknąć wszelkie fora internetowe na polskich serwerach.
Żółtą kartkę dostałeś za obrażanie mnie - czyli użytkownika forum. Nie za poglądy.

Dodam tylko, że 1 pkt. karny na 10 dni to najniższy wymiar kary.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.05.2011, 09:44
Można się dowiedzieć, za co bana dostał RWD?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.05.2011, 11:20
Pewnie za to za co sie teraz dostaje zakazy stadionowe.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 16.05.2011, 15:19
Mam pytanie.
Za co bana dostał nasz kolega z Gdańska - Wizard ?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.05.2011, 15:32
Z reguły nie udzielamy publicznie informacji ws. banów. Zainteresowani wiedzą o co chodzi, zresztą RWD sam domagał się blokady. Co do Wizarda - ban jest króciutki, 1 dzień. Nie róbcie z igły widły.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2011, 22:47
Zastanawiam się czy jest sens zakładania tematów Premier League/ Serie A/ Bundesliga czy nie lepiej jest założyć jeden większy temat "ligi zagraniczne"...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 23.05.2011, 22:53
Podczyście temat o biletach, gdyż dyskusja trochę odbiegła od tematu tam

Z góry dziękuje
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 27.05.2011, 12:06
Myślę, że już warto otworzyc temat o fecie, bo się burdel robi w innych.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.05.2011, 13:43
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...22#post1101022

Można prosić o wyczyszczenie nieco tego wątku, zwłaszcza ostatnich stron, a także nagrodzenie 'zybert77' jakimś odpoczynkiem od forum?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.05.2011, 14:53
Nie przeginajcie - wogóle niech wszyscy w miarę kumci opuszczą to forum i pokemoństwo zakwitnie tu i na trybunach. Wycofanie się nie jest żadnym dobrym rozwiązaniem , oddajecie pole zamiast przekonywać do swoich racji lub przynajmniej być przeciwwagą. Zastanówcie się.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2011, 00:11
Widzę, że nadal niektórzy muszą się realizować w "pytaniach do moderatorów". I że w związku z tym kilka postów poleciało. Teraz przeczytałem, odpowiadam.

Najwyraźniej nadal nie rozumiecie regulaminu, który powstał blisko 10 lat temu i pisały go osoby mądrzejsze ode mnie, który zaakceptowaliście rejestrując się na forum: my, moderatorzy i administratorzy możemy odpowiedzieć na zadawane pytania. Ale nie musimy. Każdy z nas poświęca swój wolny czas na pilnowanie porządku na forum, więc lepiej niech to robi, niż odpowiada na niektóre durne pytania.

Wbijcie sobie do głów jedno - ja nie usuwam postów "za poglądy". Jestem jednym z niewielu moderatorów w historii tego forum, który nigdy tego nie robił. Tępię natomiast co innego: brak szacunku jednego wiślaka do drugiego. Nie umiesz uszanować poglądu innej osoby z tego forum? Nie nadajesz się do pisania tutaj. Koniec. Kropka. I nie interesuje mnie, czy ktoś ma 10-letni staż na forum czy 3-tygodniowy. Czy jest "osobą decyzyjną" czy pokemonem. Choć nie do końca - osoby o większym stażu zazwyczaj nie dostają ode mnie długiej blokady. Co też nie wiem, czy nie jest błędem - bo jeśli ktoś pisze wiele lat i po takim czasie pozwala sobie na obrażanie kogoś innego, to znaczy, że zrobił to z premedytacją.

Forum to nie stadion. "Osoby decyzyjne" decydują o wielu sprawach, ale akurat nie o tym forum. Zresztą cóż ich obchodzi jakieś forum - bądźmy poważni, są stokroć ważniejsze rzeczy. To, że często pozwalano na to, że niektórzy czuli się tu ważniejsi, to efekt mojego olewania forum i puszczenia wielu rzeczy samopas.

Niech ci mądrzejsi, z większym doświadczeniem, dopingujący, chodzący na wyjazdy, angażujący się w sprawy klubu miażdżą "pokemony" argumentami. Skoro przyjmujecie forumowe warunki gry - użyjcie swojego intelektu. Jeśli to jest za trudne lub po prostu macie dość tłumaczenia rzeczy dla was oczywistych - odpocznijcie. Zamiast tego wielu woli gadki typu "a co ty zrobiłeś dla Wisły?", "ile masz wyjazdów, pikniku?", "wypowiadaj się o piłce a nie o sprawach kibicowskich, które znasz z telewizora". To jest ten słynny "poziom forum"? Kto go zniszczył - pokemony, czy Wy, stare wygi? I czy przypadkiem Wy, zaczynając przygodę z Wisłą, nie byliście pokemonami?

Jak ktoś zna sprawy kibicowskie sprzed telewizora, to go wypunktuj merytorycznie. Ale szanuj język. Jak napiszesz mądrze, ale komuś bluźniesz i dostaniesz bana, to nie za argumenty, których użyłeś, a za obrażanie.

Odpowiadając na kilka wykasowanych pytań:

Temat założony przez RWD nie został usunięty z powodu jego posta, a z powodu tego, w co przerodził się ten temat. Czyli publiczne wylewanie żale, czy kłótnie z osobami, które wsparły moją opinię, czy propozycje "spalenia forum" tudzież stwierdzenia, które niejeden zinterpretuje jako groźby moim adresem.

Sam wypowiedziałem się na temat posta RWD, niektórzy śledzili ten wątek, to mogli to sobie przeczytać. Nie widzę powodu, by dyskusja na ten temat nadal była powszechnie dostępna. Działa to na szkodę forum. Nie trudno zauważyć, że wielu jest to na rękę.

Astaroth napisał, że żegna się z forum. Po paru latach dobrej zabawy na forum postanowił wyjść, zostawiając na wycieraczce kupę w postaci swojego posta. A przynajmniej niektórych jego fragmentów. Posprzątałem... A Astaroth nie będzie miał dylematów, czy jednak nie zmienić zdania. Tyle razy już marudził jak to na forum jest ch***wo, po czym ciągle wracał i wracał.

Posty PatriX-a - nie będę ich teraz analizował. Poleciały, jako część pewnej całości. Jak masz do mnie jeszcze jakieś pytania nt. forum - priv. Zapraszam.

Co tam jeszcze... O, dlaczego firma w Wielkiej Brytanii? To takie istotne? Podpowiem, skojarz: na początku 2010 roku weszła w życie pewna ustawa. Po jej wprowadzeniu miałem do wyboru jedną opcji z trzech:
a) rejestracja firmy zagranicą,
b) organizowanie zbiórek na utrzymanie forum,
c) zamknięcie forum.

Nic więcej nie przyszło mi do głowy. Niewiele brakowało, by doszło do realizacji opcji c. Przed opcją b zawsze wzbraniałem się jak diabeł przed święconą wodą: wszyscy mamy na co zbierać, a zawsze uważałem, że takie rzeczy jak fora powinny być darmowe - niech sponsorzy finansują takie rzeczy. Nie mówiąc już o prawnych aspektach takich zbiórek. Pozostała opcja a.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 29.05.2011, 02:12
Rafal , a muslales te wczesniejsze posty wykasowac? tak bardzo sie boisz ich ze odpisujac na nie jednozczesnie je kasujes? bo nie kuma ... masz argumentacje a jednoczesnie kasujesz to z czym dyskutujesz ....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2011, 07:03
Nie doczytales poczatku. Ja nie wykasowalem tych postow.

Ale tez nie zamierzam ich przywracac, bo akurat cala ta dyskusja, toczona publicznie, nie sluzy forum.
Ostatnio edytowane przez rav : 29.05.2011 o godz. 07:09.
Odpowiedz cytując
PatriX
Schodowicze'05

Stary 29.05.2011, 08:50
a szkoda, bo każdy, czy to pokemon, czy "osoba z długoletnim stażem" mogłaby sobie wyrobić na ich podstawie własne danie.

Ja jestem jednak za tym, że to czytelnicy na podstawie argumentacji sami dochodzą do pewnych wniosków, a nie wnioski są im podsuwane, poprzez kasowanie tego co ktoś napisał i ustosunkowywane się do nieistniejących już postów.

Widocznie inaczej postrzegamy dobro forum, którego ja jestem tylko mikroskopijną częścią.
Machanie szabelką tutaj, faktycznie widzę, jest bezcelowe.

Pozdrawiam, PatriX
Tylko Wisła!
<<ProMIL>>
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 29.05.2011, 08:50
Otwórzcie zamknięty temat o fecie, bo się robi burdel w kilku tematach!

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2011, 10:50
PatriX napisał(a):Wyświetl post
a szkoda, bo każdy, czy to pokemon, czy "osoba z długoletnim stażem" mogłaby sobie wyrobić na ich podstawie własne danie.
Nieprawda.
Wystarczy taka wymiana zdań:
Ktoś: - rav kasuje posty, z którymi się nie zgadza.
Ja: - nieprawda. przede wszystkim kasuję posty, które łamią regulamin, bądź zawierają kłamstwa.

W 90% przypadków ocena powyższej dyskusji zależy tylko i wyłącznie od tego kto kogo lubi lub nie. Bo ani ja nie zamierzam publicznie analizować przypadku każdego posta (a już szczególnie przypadku, gdzie to nie ja kasowałem), ani osoby "pokrzywdzone" nie opiszą rzetelnie sytuacji.

I tak własne zdanie wyrabiane jest nie na podstawie argumentów, a na podstawie sympatii czy zasług.
Odpowiedz cytując
PatriX
Schodowicze'05

Stary 30.05.2011, 09:19
Na szczęście możemy mieć odmienne zdanie na ten temat.

Pozdrawiam.
<<ProMIL>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów