The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 22:49
wiadomo że poniekąd zadecyduje forma dnia, ale już nie przesadzajmy.. my gramy z mistrzem Bułgarii, a nie z zespołem który miał miażdzącą stratę punktową do Litexu. To chyba o czymś znaczy i nie przypadkowo jest tak różnica klas pomiędzy tymi zespołami. I nie było to 5 lat temu tylko niedawno i przez ten czas chyba aż tak dużo się nie zmieniło (tym bardziej że większośc czasu to odpoczynek i zgrupowania)
A przykład Jagi i Lecha z dupy wzięty, też mi różnica.. 3 punkty. Litex rządził i dzielił cały sezon, oni stracili ledwo 13 bramek a Lewski czy CSKA to nie sa ogórki więc gołym okiem widać że to ich jeden z najlepszych sezonów w historii przy czym druga drużyna w ów kwalifikacji to 24 stracone, kolejni ponad 30..40..50..
a co do ostatniego sparingu to nie przywiązuje do nich większej wagi ale drązliwe jest to jąkanie dziennikarzy przypominającym o nim. W Litexie grało wtedy 3 czy 4 zawodników z podstawowego składu gwoli jasności.

Micha[Pl] => mpk13
chodziło mi o to że Wisła trafił najgorzej jak mogła (choć zdania się podzielona bo jeszcze Slovan)
a Śląsk bardzo szczęśliwie, raczej jest przepaść między Lokomotivem a Fulhamem, PAO S, czy Kopenhagą B. (byłem pewien że każdy znał innych rywali więc ogólnie napisałem )
Legia tez mogła mieć przejebane, wystarczyło trafić na 6 drużynę Ligue 1.
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.07.2011 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
mkp13
Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2011, 22:59
I ja w 100 % potwierdzam to co napisałeś Wiem dokładnie jakie było losowanie i kto na kogo mógł trafić, dlatego koledze Micha[Pl] kazałem się zorientować w temacie i odpowiedzieć sam na zadanie pytanie, bo raczej nie było na miejscu.

PS. Chyba z Danii to o Broendby chodzi? xD
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.07.2011, 23:40
http://stadiony.net/stadiony/bul/stadion_gradski_lovech
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 23:44
Piękny kurnik.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2011, 23:46
Litex to taki nasz Groclin czy Amika czyli bogaty wlasciciel pakujacy kupe kasy w klubik wrecz prowincjonalny.

Ale ich statystki i tylko jedna porazka kaza byc czujnym.Czyli nie bac sie,srac w gacie tylko zwyczajnie jechac tam i cos strzelic a mecz przynajmniej zremisowac.Na papierze to my jestesmy lepsi ,pora potwierdzic to na boisku.

tez mysle jak niektorzy tutaj,ze oni od poczatku sie na nas rzucą ,liczac z cos strzela,jesli sie nie damy to potem moze byc juz tylko lepiej.

arsfan90 napisał(a):
http://stadiony.net/stadiony/bul/stadion_gradski_lovech
oj masz cos nieaktualna fotke stadionu,teraz jest zadaszony calkowicie i wcale tak zle nie wyglada.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.07.2011 o godz. 23:48.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 21.07.2011, 23:47
Wygląda mi to na zadupie. Trzeba to zadupie roznieść. Mamy wiele możliwości ku temu. Maaskant musi ich zmotywowaćżeby grali od początku do końca na 100% możliwości. Remis też będzie niezły.

@Wojtas
Wg wikipedii zwiększyli pojemność do 8300 i nie zmienia to faktów, ale masz rację to taki nasz Grodzisk...

Gallery-> others-> Stadion reconstruction images

http://pfclitex.com/site/bg/gallery.php
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 22.07.2011 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.07.2011, 00:43
snikki napisał(a):Wyświetl post
Wygląda mi to na zadupie. Trzeba to zadupie roznieść. Mamy wiele możliwości ku temu.
Powiało grozą
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
oldbiezanow
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 22.07.2011, 04:50
Skonto za nami czyli generalnie patrząc na ubiegłe lata już jesteśmy do przodu. Teraz będzie tylko łatwiej (?) Litex rozniesie Melex, a dalej to się zobaczy Potencjał piłkarski na papierze jest wielki, do tego betonowa twierdza nie do zdobycia i mega kibice >> trzeba to wykorzystać.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2011, 06:43
Misha[Pl] napisał(a):Wyświetl post
Uważasz że Gaziantepspor jest slabszy od Litexu
Wiem że niektórzy tego nie uważają za miarodajne ale Gaziantepspor wg Transfermarket jest prawie 2 razy lepszy (droższy ) od Wisły .... a Wisła 2 razy droższa od Litexu
No aż takiej różnicy napewno nie ma ale popatrzcie w którym kierunku przepływają zawodnicy ... na lini Bułgaria-Polska-Turcja
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.07.2011, 09:42
Ciekawie wyglądają kursy na pierwszy mecz w Łoweczu

Litex 2,00 remis3,30 Wisła 3,40
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.07.2011, 09:51
"Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących par III rundy

Ekranas Poniewież (Litwa) - BATE Borysów (Białoruś)
Glasgow Rangers (Szkocja) - Malmoe FF (Szwecja)
Maccabi Hajfa (Izrael) - NK Maribor (Słowenia)
FC Kopenhaga (Dania) - Shamrock Rovers (Irlandia)
HJK Helsinki (Finlandia) - Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)

żeby nie na Glasgow Rangers.
Żródło: wp.pl
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Ciekawie też wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale ! Ja od Glasgow bardziej wolałbym jednak nie trafić na FC Kopenhaga a chciałbym zdecydowanie BATE Borysów lub Dinamo Zagrzeb
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 22.07.2011 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

nie wiem czy byla lista potencjalnych druzyn w 4 rundzie

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,LM...wiadomosc.html
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2011, 09:55
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
"Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących par III rundy

żeby nie na Glasgow Rangers.
Żródło: wp.pl
Co za bzdury! Losowanie będzie już po rewanżach, więc nie losujemy żadnej pary, tylko klub spośród tych, które awansują. Czytajcie wp, będziecie mądrzejsi...
Dariusz napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie wyglądają kursy na pierwszy mecz w Łoweczu

Litex 2,00 remis3,30 Wisła 3,40
Nic ciekawego. Standardowe kursy na mecz dwóch zbliżonych poziomami klubów. Chętniej zobaczyłbym kursy na awans.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2011, 10:07
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ja od Glasgow bardziej wolałbym jednak nie trafić na FC Kopenhaga a chciałbym zdecydowanie BATE Borysów lub Dinamo Zagrzeb
Myślę, że Rangersi są trudniejszym przeciwnikiem. Wprawdzie piłkarsko są na zbliżonym poziomie co FC Kopenhaga, ale 51 000 kibiców na Ibrox robi niesamowity kocioł, którego w Danii nie uświadczysz. A tymczasem, LITEX ZA PASEM! Nie wybiegajmy przed szereg.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2011, 10:29
Ta lista to zwykła prowokacja Przecież po tej rundzie jest nowe losowanie! Bo zespoły z większym współczynnikiem mogą odpaść więc zabawa w pewien sposób zaczyna się od nowa. To nie ta sama sytuacja, gdy pomiędzy meczami rundy II było losowanie rundy III. Teraz losowanie jest dopiero po III rundzie, gdy będzie wiadome jak zmieni się pozycja klubów. Jak wypadnie odpowiednia liczba tych z wyższym współczynnikiem to trafimy na zespół z mniejszym od nas współczynnikiem, Jak nie wypadną to może na kogoś z tej grupy. Do tego nie wiem, czy znów nie będzie jakiś dziwnych przedkoszyków? Wie, ktoś coś na ten temat? Bo w dwóch poprzednich losowaniach były "przedlosowania" i już wcześniej wiedzieliśmy na kogo mogliśmy trafić. Czy teraz też tak będzie? Bo jeśli tak to znów będą "dwa" losowania, i może w pierwszym okaże się, że w potencjalnych rywalach nie będzie Kopenhagi albo Rangersów, a będzie BATE albo Hajfa.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2011, 10:38
Przed losowaniem IV rundy nie będzie już dzielenia na koszyki, a to z takiej prostej przyczyny że nie będzie już czego dzielić. W III rundzie były dwa koszyki, w każdym po pięć drużyn rozstawionych i nierozstawionych, które razem utworzyły dziesięć par, w IV rundzie będzie już tylko pięć par, tak więc wrzucą wszystkie drużyny do jednego wora i dawaj...
EDIT: Oczywiście w wypadku odpadnięcia w III rundzie drużyny, która miałaby rozstawienie w IV, jej miejsce wśród rozstawionych zajmuje pierwsza nierozstawiona, tak więc lista z WP jest niekompletna i o kant dupy rozbić
Ostatnio edytowane przez thomasson : 22.07.2011 o godz. 10:42.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Genkov
Junior Member

Stary 22.07.2011, 10:39
Cos mi się wydaje że już w IV Rundzie nie ma takiego przed losowania ale narazie nie ma co myśleć o IV rundzie tylko przejść Litex
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.07.2011, 10:41
thomasson napisał(a):Wyświetl post
Przed losowaniem IV rundy nie będzie już dzielenia na koszyki, a to z takiej prostej przyczyny że nie będzie już czego dzielić. W III rundzie były dwa koszyki, w każdym po pięć drużyn rozstawionych i nierozstawionych, które razem utworzyły dziesięć par, w IV rundzie będzie już tylko pięć par, tak więc wrzucą wszystkie drużyny do jednego wora i dawaj
Krótko - nie masz racji
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011

Stary 22.07.2011, 10:42
W tym przypadku będzie tylko jeden koszyk z drużynami rozstawionymi i jeden z nierozstawionymi, ponieważ w fazie play-off będzie ich tylko 10, czyli 5 rozstawionych i 5 nie, a nie tak, jak wcześniej po 10 i nie będzie ich trzeba dzielić.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.07.2011, 10:43
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Krótko - nie masz racji
Krótko ma rację
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.07.2011, 10:46
Jeżeli zaatakują nas od pierwszej minuty to będzie lepiej dla nas, mamy dobrych zawodników do gry z kontry, przede wszystkim Maora. Trochę pozostaje niepokój o naszą defensywę. Pewnie już wiedzą, że na Meliksona trzeba uważać, więc będą go zapewne faulowali od początku. Skupiając się na Meliksonie Małecki i Iliev będą mieli więcej miejsca. Ważny będzie dobór drugiego środkowego pomocnika.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.07.2011, 10:48
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Krótko ma rację
Jeszcze krócej - nie da się

Przypuszczam, że wiem o co Koledze chodziło z tym "jednym worem", ale wyraził się błędnie. Nie będzie jednego wora, tylko dwie przezroczyste wazy, w której w jednej będzie pięć rozstawionych drużyn, a w drugiej pięć nierozstawionych.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2011, 10:58
Patrząc na te pary nie spodziewałbym się większych przetasowań w drużynach rozstawianych w 4 rundzie. Może z jedna niespodzianka, nie więcej.
Według mnie najlepszych zawodników z tych drużyn ma Dinamo Zagrzeb. Pytanie czy będzie też najtrudniejszym przeciwnikiem? Zdecydowanie słabsze z tej piątki (na papierze oczywiście) są Maccabi i BATE.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.07.2011, 11:01
filmik kibiców liteksu przed meczem z nami http://www.malopolskatv.pl/kibice-li...towi-na-wisle/
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2011, 11:11
Nie ma co kalkulować i mówić, że jesteśmy lepsi na papierze od Litexu. Tak samo rok temu i 2 lata temu byliśmy lepsi odpowiednio od Karabachu i Levadii. Szansę oceniam nasze 50% na 50%. Jeszcze denerwują mnie pismaki z Polski i niektóre wypowiedzi naszych zawodników, że Litex jest z pewnością do ogrania i jesteśmy zdecydowanie lepsi. Bzdura. To na pewno forma motywacji dla piłkarzy z Bułgarii, a dla naszych kopaczy rozluźnienie, swoboda i myśl "jakoś to będzie".
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.07.2011, 11:32
Nie bzdura tylko piłkarsko jesteśmy na wyższym poziomie,sportowo i organizacyjnie to już w ogóle.Co nie zmienia faktu,że gadanie jacy to oni słabi w mediach spowoduje jedynie to,że gracze Litekstu zepną tyłki żeby z nami wygrac i pokazac kto tu jest lepszy,ale skoro ze skonto potrafiliśmy grac w miare skoncentrowani to z liteksem na pewno nie będzie problemów z motywacją,podstawa to strzelic gola w loweczu i będzie dobrze.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 22.07.2011, 11:36
alberto napisał(a):Wyświetl post
filmik kibiców liteksu przed meczem z nami http://www.malopolskatv.pl/kibice-li...towi-na-wisle/
tylko skumałem z niego, że 26 o 20:30
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2011, 11:39
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy byla lista potencjalnych druzyn w 4 rundzie

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,LM...wiadomosc.html
Czuję, że jeśli awansujemy do IV rundy to los odda to co wcześniej zabierał i trafimy na: Maccabi Hajfa lub BATE Borysów.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2011, 11:55
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Ja nie oczekuję po pierwszym meczu klepania jak Barca, 80% czasu przy piłce i gradu bramek Genkova. Oczekuję prób dobrego rozegrania piłki i przećwiczonych akcji z treningów. No chyba, że na treningach czegoś takiego nie ma.

.
najwazniejsze mi jakos wypadło z głowy.
Przeciez gra która gramy, nawet przez trenera nazywana jest grą kombinacyjną. Nie sztywne 4-3-3 tylko kombinacyjne. Piłkarze dzięki przesuwaniu się wymienności pozycji i szybkim podaniom dochodzą (powinni dochodzić) do dobrych sytuacji bramkowych dzięki kombinowaniu rozgrywającego.Gdybyśmy mieli typowych drwali to moze i byśmy walili schematy (przykład gry schematem miałem wczoraj jeśli oglądałem wyczyny Dundee)
A że mamy piłkarzy niekonwencjonalnych to gramy kombinacyjnie własnie. Schamet może trzepać każdy, byle potrafił biegać i wrzucać, a my chcemy grać coś nie tylko skutecznego ale i ładnego dla oka.Tak ja odbieram grę kombinacyjną.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów