The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 16:50
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
To samo miałem napisać. Skonto było takim zespołem, z którym Wisła mogła poćwiczyć różne warianty poruszania się w obronie i zgrania w ataku.
Ty jestes glupi czy tylko udajesz?

Ze Skonto trzeba bylo wygrac nie wazne jak ale wygrac i to zrobiono.
A od zgrywania i cwiczenia wariantow sa sparingi geniuszu od siedmiu bolesci.

Zal.pl
,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2011, 16:56
Nie wiem czy dobre wrażenie odnosze, ale Litex dosyć mocno rusza na rywala w meczach u siebie. Od pierwszych minut zaciekle atakują. Jeśli tak, to kluczowa będze nasza gra defensywna nie tylko obrońców, ale całej drużyny. Odbiór musi dobrze funkcjonować głównie w środku pola, ale również u bocznych obrońców.
Najwazniejsze to szybko nie stracić bramki. Wtedy Bułgarzy złapią wiatr w żagle i będzie z nami krucho.
Poza tym taki styl przeciwnika (o ile zagramy z głową) powinien nam pasowac gdyż w kontrze gdy mamy sporo miejsca taki Melikson, Iliev i Małecki czują się jak ryby w wodzie
..
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.07.2011, 16:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to że trener mówi że coś tam gramy, Stan mówi ze gramy, obaj byli piłkarzami i jakiś tam styk z prawdziwa piłką mieli. Ale Nasi forumowi trenerzy i dyrektorzy którzy w dupie byli gówno widzieli, wiedzą lepiej niż w/w dwójka i powiedzą : NIE GRAMY NIC.
Trochę mnie rozśmieszasz: Stan i Maskant mają krytykować własny zespół ?
Co do stałych fragmentów to naprawdę jakiś ciekawych zagrań nie pamiętam w ostatnim okresie i 2 bramki z rożnych Meliksona i Genkova to nie jest powalająca statystyka.

Kontrolowanie gry ze Skonto po 51 minucie (1:0) ... no niech będzie po 64 minucie (2:0) uważasz za powód do chwały ? Te zagrania w poprzek boiska i do bramkarza przy stanie 2:0 były niezbedne do awansu
Powtórzę : .... Po strzeleniu gola przez Ilieva Maskant powinien spróbować wariantu bardziej ofensywnego a nie antyfoodball nazywany konsekencją i kontrolowaniem sytuacji do końca.
I to nawet nie chodzi mi o przyjemność oglądania tylko o fakt, że mogło to coś wnieść do umiejętności zespołu.
Drogi Szprotsonie
Żeby była jasność: Maskant jest wg dobrym trenerem i może najlepszym od lat.
Ale nie tylko po to jest forum by trenerowi bić pokłony tylko żeby wyrażać swoje opinie więc nie pisz że ktoś był w odbycie albo że nie jest piłkarzem więc się nie powinien wypowiadać.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.07.2011 o godz. 17:12.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.07.2011, 17:03
zajacek napisał(a):Wyświetl post
.
Dziękując za fajną analizę proszę o jakiś link do całego meczu Litexu.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2011, 17:07
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Trochę mnie rozśmieszasz: Stan i Maskant mają krytykować własny zespół ?
skasowałem wiekszosc po prostu zeby nie rozciągać forum.
Tak, Maaskant ma krytykować zespól co juz przecież uczynił kilkukrotnie. Tego oczekuje od trenera, jak widze ze jest źle to o tym mówi i to naprawia a nie słodkie pierdzenie.

Pisałeś że nie pamiętasz stałych fragmentów ; Otóz, od czasu odejscia Marcelo i słynnej wrzutki na długi słupek kopaliśmy sie po rożnych po czole. Dopiero pod koniec sezonu zaczęliśmy rozne grać krótko to na Małego to na Meliksona, i to własnie było trenowane.
W meczu ze Skonto rzut wolny wykonywany przez Paljica tez nie był po prostu zwykłym rzutem wolnym. Kolega któremu odpisałem na post zarzucał ze nie mamy wyćwiczonych elementów zaskocznie: JA pytam, co chciłabyś ujrzeć ?

W koncowce sezonu kilkukrotnie rozegrali rzuty wolne zaskakujac przeciwnika szybkim rozegraniem, Ty nie pamietasz bo mozesz, ja pamietam bo nie tak dawno ogladalem kilka powtórek. Zeby zobaczyc takie małe niuanse trzeba mecz oglądnąć spokojnie i więcej niż raz. Naprawde. Wtedy mozna coś zobaczyc,bo juz nie ma takich emocji.
Zreszta co do gry zespołu pozwole sobei zacytować trenera którego mam za inteligentną personę:
Ryszard Tarasiewicz dla weszlo.com napisał(a):
"A co do Wisły, to powiem, że oni tak w pierwszym meczu, jak i wczoraj grali bardzo dobrze. Brakowało tylko lepszego rezultatu w pierwszym meczu i zwycięstwa po swojej, a nie samobójczej bramce. We wtorek u siebie już zdominowali Skonto Ryga. Musimy rozgraniczyć pewne sprawy i patrzeć na to przez pryzmat wyniku. W tych rozgrywkach liczy się awans, nie szukajmy jeszcze stylu."
Grantar : no offense, pisza o tym ze ktos był w czeluściach pośladków chodziło mi o to,że piszemy o taktyce nie mając o niej zielonego pojecia i krytykujemy trenera np.za zmiany w trakcie meczu. To tak jakbys zamówił typów do budowania domu, i nie majac pojecia o budowlance stał przy nich i im dyrygował. Dla mnie to jest dziwne. Tymbardziej slyszac to od osoby która mowi ze nie robimy nic nowego....skoro robimy.

E:2: Bronex : hehe jasne masz racje. Ale sa fachowcy i fachoFcy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.07.2011 o godz. 18:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2011, 17:40
http://www.youtube.com/watch?v=xtExyOPgAgo od 2:25 :d
..
Odpowiedz cytując
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 21.07.2011, 18:20
Świętym obowiązkiem Wisełki jest pojechanie z Liteksem. Przedmeczowa kurtuazja i mobilizacja piłkarzy (aby nie zbagatelizowali rywala), to jedno, a drugie to bezlitosne pokazanie Bułgarom miejsca w szeregu. Łowecz - 40 tysięczne miasteczko - przy nim nasze Bełchatowy, Lubiny czy Wodzisławie Śląskie, to metropolie. Grają w kurniku, ich budżet i pensje grajków w porównaniu z naszymi to dwie różne skale. Przestańmy się obchodzić z naszymi kopaczami jak ze świętymi krowami. Kasuje taki Jaliens z Lameyem po trzysta tysięcy ojro, to mają pokazać swoją wyższość nad bułgarami nie tylko w portfelu ale i na murawie. Nikt im nie płaci za kopanie się po czołach. Mają się rzucić na rywala od pierwszych minut w Łoweczu jak wściekłe psy i dokonać demolki
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.07.2011, 18:24
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=xtExyOPgAgo od 2:25 :d
....a !!! nasi powinni potrenować walki w klatkach jeszcze...

PS. SZPROTSON z tymi fachowcami od budowlanki to bym polemizował Mój ojciec kiedyś powiedział " Teraz fachowców to musisz cały czas pilnować bo zaraz coś spi.er.do.lą "
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.07.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.07.2011, 18:34
TSW_forever napisał(a):Wyświetl post
Świętym obowiązkiem Wisełki jest pojechanie z Liteksem. Przedmeczowa kurtuazja i mobilizacja piłkarzy (aby nie zbagatelizowali rywala), to jedno, a drugie to bezlitosne pokazanie Bułgarom miejsca w szeregu. Łowecz - 40 tysięczne miasteczko - przy nim nasze Bełchatowy, Lubiny czy Wodzisławie Śląskie, to metropolie. Grają w kurniku, ich budżet i pensje grajków w porównaniu z naszymi to dwie różne skale. Przestańmy się obchodzić z naszymi kopaczami jak ze świętymi krowami. Kasuje taki Jaliens z Lameyem po trzysta tysięcy ojro, to mają pokazać swoją wyższość nad bułgarami nie tylko w portfelu ale i na murawie. Nikt im nie płaci za kopanie się po czołach. Mają się rzucić na rywala od pierwszych minut w Łoweczu jak wściekłe psy i dokonać demolki
amen
10 znaków
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:40
Ciekawe czy gdzieś daleko stąd w prastarym słowiańskim grodzie Łoweczu jakaś banda nawiedzonych kibiców analizuje skład Wisły Kraków. Ciekawe jak to wygląda? Hahaha
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 18:42
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy gdzieś daleko stąd w prastarym słowiańskim grodzie Łoweczu jakaś banda nawiedzonych kibiców analizuje skład Wisły Kraków. Ciekawe jak to wygląda? Hahaha
no co ty
oni tam internet mają tylko w czwartki i to nieliczni

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.07.2011, 18:56
Ciekawe czy gdzieś daleko stąd w prastarym słowiańskim grodzie Łoweczu
Offtop:
Łowecz to miasto założone w IV-III w pne przez jedno z plemion trackich. Słowianie tam napłyneli dopiero w VI wieku ne. Potem przyszli tam Protobułgarzy (lud azjatycki). Wszytskie trzy ludy zaczęły się mieszać ze soba i dały początek narodowi bułgarskiemu, który przyjął w wyniku asymilacji język starosłowiański
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2011, 19:08
Powiedz mi dokładnie jakie akcje masz tutaj na myśli ? czy np. taką że poklepiemy przerzucimy na drugą strone poklepiemy i potem przerzut na niekrytego Paljica który wychodzi sam na sam? Czy coś takiego masz na myśli ?

Skoro w żadnym meczu nie widziałeś schematów taktycznych to ja proponuje oglądnąć wszystkie spotkanai Wisły z ostanich 2 lat. Zrób to i potem pogadamy okej?
Nie widzialeś też kombinacyjnie rozegranych rzutów rożnych i rzutu wolnego ?
Mam na myśli takie akcje, dzięki którym nasz zawodnik zostaje bez krycia i może sam wejść w pole karne. Wypracowuje się to dzięki przerobionym schematom na treningach. Były w ostatnim półroczu takie akcje? Takie, że po 3-4 podaniach Kirm, Małecki albo Genkov zostawali sami bez opieki i mogli wejść w pole karne bez problemu? Ciągle są to indywidualne akcje.

Czy dla Ciebie schematem taktycznym jest to, że Wilk poda do Sobola, Sobol do Maora, Maor pociągnie do przodu i może coś z tego będzie? Ostatnie dwa lata to była dzida na Brożka
Kombinacyjne rzuty rożne, z których padła może jedna albo dwie bramki? O rzutach wolnych nie wspomnę.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.07.2011, 19:12
Mam na myśli takie akcje, dzięki którym nasz zawodnik zostaje bez krycia i może sam wejść w pole karne. Wypracowuje się to dzięki przerobionym schematom na treningach. Były w ostatnim półroczu takie akcje? Takie, że po 3-4 podaniach Kirm, Małecki albo Genkov zostawali sami bez opieki i mogli wejść w pole karne bez problemu? Ciągle są to indywidualne akcje.

Czy dla Ciebie schematem taktycznym jest to, że Wilk poda do Sobola, Sobol do Maora, Maor pociągnie do przodu i może coś z tego będzie? Ostatnie dwa lata to była dzida na Brożka
Kombinacyjne rzuty rożne, z których padła może jedna albo dwie bramki? O rzutach wolnych nie wspomnę.

Lechia Gdańsk, Geniek ściąga 3, Kirm wpada pakuje po rogu
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2011, 19:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Offtop:
Łowecz to miasto założone w IV-III w pne przez jedno z plemion trackich. Słowianie tam napłyneli dopiero w VI wieku ne. Potem przyszli tam Protobułgarzy (lud azjatycki). Wszytskie trzy ludy zaczęły się mieszać ze soba i dały początek narodowi bułgarskiemu, który przyjął w wyniku asymilacji język starosłowiański
I jest to jeden z nielicznych przykładów, gdy ludność napływowa przyjęła język ludności podbitej. W efekcie Bułgarzy, etnicznie nie będąc Słowianami, językowo do nich należą.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 19:17

szybka gra piłką którą tłucze Maaskant od samego początku i wymiana pozycji skutkuje własnie tym, ze jakiś piłkarz moze znalezc sie bez opieki.
W teorii to wszystko fajnie brzmi, w praktyce jest gorzej.Czy druzyna jest juz zgrana ? NIE

dla mnie schematem taktycznym jest m.in gra w ciemno a taka czasem była.

Po za tym, kim My (mam na myśli klub, piłkarzy klubu, Nasz kraj) jesteśmy byśmy mieli tak grać. Jestesmy 67 krajem, u Nas sie nei gra zajebiście w piłke a Wy po 1 meczu oczekujecie rzeczy prawie ze niemozliwych.

Po za tym w piłce, jest tak teoria. Piłkarz rozumie/wykonuje dany schemat/czynność po ok.1500 powtórzeniach tego na treningach.
Wiec przede wszystkim wrócmy na ziemie.
Zobacz statystyki z powiedzmy ostanich 2 lat. Zobacz ile bramek wszystkie polskie druzyny strzeliły po kombinacyjnych rożnych. Bo z kombinacyjnego wolnego to pamiętam jak bodajże Wędzyński podrzucał piłke z rzutu wolnego a partner bił na bramkę. To było jednak dawno temu.
Mierzmy siły na zamiary. Może już ocenisz cały sezon którydopiero sie zacznie ?

Cytat:
Lechia Gdańsk, Geniek ściąga 3, Kirm wpada pakuje po rog
To mógł być schemat, ale równie dobrze to po prostu boiskowa inteligencja zawodnika.

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 21.07.2011, 19:18
TSW_forever napisał(a):Wyświetl post
Och pięknie by było, gdyby wielkość miasta lub stadionu decydował o wygranej. Wtedy nie musielibyśmy się bać Liteksu.
Trzeba powspierać dziś Śląsk, mam nadzieje, że awansują.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 21.07.2011, 19:19
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Lechia Gdańsk, Geniek ściąga 3, Kirm wpada pakuje po rogu

To jest akurat akcja Maora, któremu z pierwszej piłki odegrał Cikos, a obrońcy ławą wjechali za Genkovem do bramki. Ja tu widzę tylko inteligencję Maora i plusy gry z pierwszej piłki.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 21.07.2011, 19:20
spartan napisał(a):Wyświetl post
I jest to jeden z nielicznych przykładów, gdy ludność napływowa przyjęła język ludności podbitej. W efekcie Bułgarzy, etnicznie nie będąc Słowianami, językowo do nich należą.
Tak i teraz ....a zaczniemy zajęcia poglądowe z mapą pod tytułem jak wędrowali Słowianie? Zacznijmy od teorii Lehra-Spławińskiego...
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 21.07.2011, 19:28
szybka gra piłką którą tłucze Maaskant od samego początku i wymiana pozycji skutkuje własnie tym, ze jakiś piłkarz moze znalezc sie bez opieki.
W teorii to wszystko fajnie brzmi, w praktyce jest gorzej.Czy druzyna jest juz zgrana ? NIE

dla mnie schematem taktycznym jest m.in gra w ciemno a taka czasem była.

Po za tym, kim My (mam na myśli klub, piłkarzy klubu, Nasz kraj) jesteśmy byśmy mieli tak grać. Jestesmy 67 krajem, u Nas sie nei gra zajebiście w piłke a Wy po 1 meczu oczekujecie rzeczy prawie ze niemozliwych.

Po za tym w piłce, jest tak teoria. Piłkarz rozumie/wykonuje dany schemat/czynność po ok.1500 powtórzeniach tego na treningach.
Wiec przede wszystkim wrócmy na ziemie.
Zobacz statystyki z powiedzmy ostanich 2 lat. Zobacz ile bramek wszystkie polskie druzyny strzeliły po kombinacyjnych rożnych. Bo z kombinacyjnego wolnego to pamiętam jak bodajże Wędzyński podrzucał piłke z rzutu wolnego a partner bił na bramkę. To było jednak dawno temu.
Mierzmy siły na zamiary. Może już ocenisz cały sezon którydopiero sie zacznie ?

To mógł być schemat, ale równie dobrze to po prostu boiskowa inteligencja zawodnika.
Zgodzę się z tym, że drużyna nie jest zgrana. Tylko, że w podstawowym składzie na Skonto z nowych zawodników wyszedł Iliev i Lamey. Reszta zawodników grała ze sobą przez pół roku pod wodzą Maaskanta. I to co on tłukł piłkarzom przez dwa kwartały w ogóle nie wyszło w tych dwóch spotkaniach. Jesteśmy 67 krajem, z którego grają tylko Sobol, Wilk i Mały - postacie wyróżniające się, z czego dwóch piłkarzy o charakterze defensywnym.

Ja nie oczekuję po pierwszym meczu klepania jak Barca, 80% czasu przy piłce i gradu bramek Genkova. Oczekuję prób dobrego rozegrania piłki i przećwiczonych akcji z treningów. No chyba, że na treningach czegoś takiego nie ma.

Nie, nie ocenię całego sezonu który się zacznie. Nawet nie ocenię połowy. Piszę tylko to, co zauważyć można od kilku rund.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2011, 19:53
Nawiedzonych kibiców jest w Łoweczu jest malutko (na słabszych meczach jest po kilkuset kibiców), stąd i dyskusje na ich forumach dość niemrawe. Ale powtarzają po ichniejszych mediach, że Wisła gra dobry ofensywny futbol, a najlepsi zawodnicy to Melikson i Małecki.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2011, 19:54
Posędziują nam Norwegowie (w pierwszy meczu) oraz Turcy (w rewanżu)
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 21.07.2011, 20:42
Spec z Jugosławii napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ze mamy Parejke a nie Kelemana w bramce....Mam nadzieję , że WKS w drugiej połowie zagra podobnie jak w pierwszej od 15 minuty, bo całkiem nieźle sobie radzą
Tylko, że sam Pareiko to jest ostateczność - taka ostatnia "ściana" przed napastnikiem. I tu się boję o naszą obronę. Nawet nie chodzi o Litex - w końcu może się okazać, że ich objedziemy bez problemu, jeśli chodzi o strzelanie goli. Tylko co później - Jaliens praktycznie w każdym meczu przyprawia o zawał.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.07.2011, 20:48
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że sam Pareiko to jest ostateczność - taka ostatnia "ściana" przed napastnikiem. I tu się boję o naszą obronę. Nawet nie chodzi o Litex - w końcu może się okazać, że ich objedziemy bez problemu, jeśli chodzi o strzelanie goli. Tylko co później - Jaliens praktycznie w każdym meczu przyprawia o zawał.

myślę, że Maaskant to widzi i już w lidze zacznie grać Jovanovic.. jeszcze nie z Litexem jednak, na pewno nie w pierwszym meczu..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 21.07.2011, 20:50
Jovanović to też jest wielka niewiadoma, jednak mam nadzieję, że wypali. Do tego martwi nie strasznie słaba dynamika Lamey'a, co jest ogromnym minusem w grze z przeciwnikiem, który gra długą piłką i wrzuca ją za plecy obrońcom. Ale liczy się to, że mamy duży potencjał ofensywny, więc nic tylko JJJBG!!!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 21:54
Wisła - Litex
Śląsk - Lokomotiw Sofia

Także gramy przeciw Bułgarii
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2011, 22:00
Tyle ze druzyny nie za bardzo porównywalne ze sobą.
Litex 1 przegrana w lidze w przeciągu sezonu, Lokomotiv Sofia aż 10.
Śląsk dosyć fartownie wylosował, Legia zresztą też, teoretycznie to Wisła na tym etapie powinna mieć łatwiej od Śląska i Legii, jest odwrotnie.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2011, 22:08
CH. napisał(a):Wyświetl post
Śląsk dosyć fartownie wylosował, Legia zresztą też, teoretycznie to Wisła na tym etapie powinna mieć łatwiej od Śląska i Legii, jest odwrotnie.
Uważasz że Gaziantepspor jest slabszy od Litexu
Odpowiedz cytując
mkp13
Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2011, 22:29
Misha[Pl] napisał(a):Wyświetl post
Uważasz że Gaziantepspor jest slabszy od Litexu
A śledziłeś podział na koszyki przed losowaniem i na kogo mogły trafić polskie kluby w tymże losowaniu? Przejrzyj i odpowiedz sobie sam na zadanie przez siebie pytanie.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 21.07.2011, 22:37
CH. napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze można by było powiedzieć, że trafiając na Lecha ma się większe szanse niż grając z Jagą, przecież Jaga wyżej.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów