|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ze Skonto trzeba bylo wygrac nie wazne jak ale wygrac i to zrobiono. A od zgrywania i cwiczenia wariantow sa sparingi geniuszu od siedmiu bolesci. Zal.pl ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy dobre wrażenie odnosze, ale Litex dosyć mocno rusza na rywala w meczach u siebie. Od pierwszych minut zaciekle atakują. Jeśli tak, to kluczowa będze nasza gra defensywna nie tylko obrońców, ale całej drużyny. Odbiór musi dobrze funkcjonować głównie w środku pola, ale również u bocznych obrońców.
Najwazniejsze to szybko nie stracić bramki. Wtedy Bułgarzy złapią wiatr w żagle i będzie z nami krucho. Poza tym taki styl przeciwnika (o ile zagramy z głową) powinien nam pasowac gdyż w kontrze gdy mamy sporo miejsca taki Melikson, Iliev i Małecki czują się jak ryby w wodzie ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Co do stałych fragmentów to naprawdę jakiś ciekawych zagrań nie pamiętam w ostatnim okresie i 2 bramki z rożnych Meliksona i Genkova to nie jest powalająca statystyka. Kontrolowanie gry ze Skonto po 51 minucie (1:0) ... no niech będzie po 64 minucie (2:0) uważasz za powód do chwały Powtórzę : .... Po strzeleniu gola przez Ilieva Maskant powinien spróbować wariantu bardziej ofensywnego a nie antyfoodball nazywany konsekencją i kontrolowaniem sytuacji do końca. I to nawet nie chodzi mi o przyjemność oglądania tylko o fakt, że mogło to coś wnieść do umiejętności zespołu. Drogi Szprotsonie Żeby była jasność: Maskant jest wg dobrym trenerem i może najlepszym od lat. Ale nie tylko po to jest forum by trenerowi bić pokłony tylko żeby wyrażać swoje opinie więc nie pisz że ktoś był w odbycie albo że nie jest piłkarzem więc się nie powinien wypowiadać. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.07.2011 o godz. 17:12.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
skasowałem wiekszosc po prostu zeby nie rozciągać forum.
Tak, Maaskant ma krytykować zespól co juz przecież uczynił kilkukrotnie. Tego oczekuje od trenera, jak widze ze jest źle to o tym mówi i to naprawia a nie słodkie pierdzenie. Pisałeś że nie pamiętasz stałych fragmentów ; Otóz, od czasu odejscia Marcelo i słynnej wrzutki na długi słupek kopaliśmy sie po rożnych po czole. Dopiero pod koniec sezonu zaczęliśmy rozne grać krótko to na Małego to na Meliksona, i to własnie było trenowane. W meczu ze Skonto rzut wolny wykonywany przez Paljica tez nie był po prostu zwykłym rzutem wolnym. Kolega któremu odpisałem na post zarzucał ze nie mamy wyćwiczonych elementów zaskocznie: JA pytam, co chciłabyś ujrzeć ? W koncowce sezonu kilkukrotnie rozegrali rzuty wolne zaskakujac przeciwnika szybkim rozegraniem, Ty nie pamietasz bo mozesz, ja pamietam bo nie tak dawno ogladalem kilka powtórek. Zeby zobaczyc takie małe niuanse trzeba mecz oglądnąć spokojnie i więcej niż raz. Naprawde. Wtedy mozna coś zobaczyc,bo juz nie ma takich emocji. Zreszta co do gry zespołu pozwole sobei zacytować trenera którego mam za inteligentną personę: Ryszard Tarasiewicz dla weszlo.com napisał(a):
E:2: Bronex : hehe jasne masz racje. Ale sa fachowcy i fachoFcy ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.07.2011 o godz. 18:39.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=xtExyOPgAgo od 2:25 :d
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Świętym obowiązkiem Wisełki jest pojechanie z Liteksem. Przedmeczowa kurtuazja i mobilizacja piłkarzy (aby nie zbagatelizowali rywala), to jedno, a drugie to bezlitosne pokazanie Bułgarom miejsca w szeregu. Łowecz - 40 tysięczne miasteczko - przy nim nasze Bełchatowy, Lubiny czy Wodzisławie Śląskie, to metropolie. Grają w kurniku, ich budżet i pensje grajków w porównaniu z naszymi to dwie różne skale. Przestańmy się obchodzić z naszymi kopaczami jak ze świętymi krowami. Kasuje taki Jaliens z Lameyem po trzysta tysięcy ojro, to mają pokazać swoją wyższość nad bułgarami nie tylko w portfelu ale i na murawie. Nikt im nie płaci za kopanie się po czołach. Mają się rzucić na rywala od pierwszych minut w Łoweczu jak wściekłe psy i dokonać demolki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
PS. SZPROTSON z tymi fachowcami od budowlanki to bym polemizował Mój ojciec kiedyś powiedział " Teraz fachowców to musisz cały czas pilnować bo zaraz coś spi.er.do.lą "
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.07.2011 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy gdzieś daleko stąd w prastarym słowiańskim grodzie Łoweczu jakaś banda nawiedzonych kibiców analizuje skład Wisły Kraków. Ciekawe jak to wygląda? Hahaha
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
oni tam internet mają tylko w czwartki i to nieliczni ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Offtop:
Łowecz to miasto założone w IV-III w pne przez jedno z plemion trackich. Słowianie tam napłyneli dopiero w VI wieku ne. Potem przyszli tam Protobułgarzy (lud azjatycki). Wszytskie trzy ludy zaczęły się mieszać ze soba i dały początek narodowi bułgarskiemu, który przyjął w wyniku asymilacji język starosłowiański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Czy dla Ciebie schematem taktycznym jest to, że Wilk poda do Sobola, Sobol do Maora, Maor pociągnie do przodu i może coś z tego będzie? Ostatnie dwa lata to była dzida na Brożka ![]() Kombinacyjne rzuty rożne, z których padła może jedna albo dwie bramki? O rzutach wolnych nie wspomnę. ![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Lechia Gdańsk, Geniek ściąga 3, Kirm wpada pakuje po rogu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W teorii to wszystko fajnie brzmi, w praktyce jest gorzej.Czy druzyna jest juz zgrana ? NIE dla mnie schematem taktycznym jest m.in gra w ciemno a taka czasem była. Po za tym, kim My (mam na myśli klub, piłkarzy klubu, Nasz kraj) jesteśmy byśmy mieli tak grać. Jestesmy 67 krajem, u Nas sie nei gra zajebiście w piłke a Wy po 1 meczu oczekujecie rzeczy prawie ze niemozliwych. Po za tym w piłce, jest tak teoria. Piłkarz rozumie/wykonuje dany schemat/czynność po ok.1500 powtórzeniach tego na treningach. Wiec przede wszystkim wrócmy na ziemie. Zobacz statystyki z powiedzmy ostanich 2 lat. Zobacz ile bramek wszystkie polskie druzyny strzeliły po kombinacyjnych rożnych. Bo z kombinacyjnego wolnego to pamiętam jak bodajże Wędzyński podrzucał piłke z rzutu wolnego a partner bił na bramkę. To było jednak dawno temu. Mierzmy siły na zamiary. Może już ocenisz cały sezon którydopiero sie zacznie ? Cytat:
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Trzeba powspierać dziś Śląsk, mam nadzieje, że awansują. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To jest akurat akcja Maora, któremu z pierwszej piłki odegrał Cikos, a obrońcy ławą wjechali za Genkovem do bramki. Ja tu widzę tylko inteligencję Maora i plusy gry z pierwszej piłki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak i teraz ....a zaczniemy zajęcia poglądowe z mapą pod tytułem jak wędrowali Słowianie? Zacznijmy od teorii Lehra-Spławińskiego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie oczekuję po pierwszym meczu klepania jak Barca, 80% czasu przy piłce i gradu bramek Genkova. Oczekuję prób dobrego rozegrania piłki i przećwiczonych akcji z treningów. No chyba, że na treningach czegoś takiego nie ma. Nie, nie ocenię całego sezonu który się zacznie. Nawet nie ocenię połowy. Piszę tylko to, co zauważyć można od kilku rund. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nawiedzonych kibiców jest w Łoweczu jest malutko (na słabszych meczach jest po kilkuset kibiców), stąd i dyskusje na ich forumach dość niemrawe. Ale powtarzają po ichniejszych mediach, że Wisła gra dobry ofensywny futbol, a najlepsi zawodnicy to Melikson i Małecki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Posędziują nam Norwegowie (w pierwszy meczu) oraz Turcy (w rewanżu)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że sam Pareiko to jest ostateczność - taka ostatnia "ściana" przed napastnikiem. I tu się boję o naszą obronę. Nawet nie chodzi o Litex - w końcu może się okazać, że ich objedziemy bez problemu, jeśli chodzi o strzelanie goli. Tylko co później - Jaliens praktycznie w każdym meczu przyprawia o zawał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
myślę, że Maaskant to widzi i już w lidze zacznie grać Jovanovic.. jeszcze nie z Litexem jednak, na pewno nie w pierwszym meczu.. ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jovanović to też jest wielka niewiadoma, jednak mam nadzieję, że wypali. Do tego martwi nie strasznie słaba dynamika Lamey'a, co jest ogromnym minusem w grze z przeciwnikiem, który gra długą piłką i wrzuca ją za plecy obrońcom. Ale liczy się to, że mamy duży potencjał ofensywny, więc nic tylko JJJBG!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wisła - Litex
Śląsk - Lokomotiw Sofia Także gramy przeciw Bułgarii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tyle ze druzyny nie za bardzo porównywalne ze sobą.
Litex 1 przegrana w lidze w przeciągu sezonu, Lokomotiv Sofia aż 10. Śląsk dosyć fartownie wylosował, Legia zresztą też, teoretycznie to Wisła na tym etapie powinna mieć łatwiej od Śląska i Legii, jest odwrotnie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member