|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na rozluźnienie, w ramach ciekawostki. Pociąg, którym Wiślacy jadą na mecz uderzył w... łosia. I piłkarze muszą czekać aż pociąg ponownie ruszy
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mialem juz nie jechac na mecz ale chyba trzeba bedzie, najwyzej zobacze 6 porazke z rzedu, Legendy trzeba pozegnac na stadionie, nie ma innej opcji.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
RB9 jeśli ma odejść to powininno zostać to ogłoszone w tym samym komunikacie co odejście Głowy i Brożka, bo mimo, że nie był królem strzelców ani wieloletnim kapitanem to tak jak i oni rozegrał w hugo meczów i jest kilkukrotnym mistrzem kraju w barwach Wisły. Więc skoro nie ogłosili pożegnania z nim to może jeszcze negocjują roczny kontrakt na innych warunkach. A jeśli nie i po prostu chcą się go pozbyć traktując go jak zbędny zagraniczny szrot, u którego szuka się luk w kontakcie to będzie to żałosne zachowanie.
P.S. A biorąc pod uwagę, że już rok temu chciano się go pozbyć i interwencja Kiko to zmieniła to po słabszym sezonie pewnie tym bardziej go nie chcą, a Carillo go nie wpuszczając pokazuje, że też nie jest mu potrzebny. Więc wygląda na to, że Boguś zostanie chamsko pożegnany poprzez sadzanie na ławce, by nie uzbierać minut...
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 29.04.2018 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Z tego co wiadomo Głowa nie wyobraża sobie gry w innym klubie niż Wisła i z tego powodu chce się też w 100% poświęcić swojej akademii, która nota bene zaczyna osiągać coraz lepsze wyniki zarówno w ilości trenującej młodzieży ale i wynikach. Przez chwilę pojawiał się pomysł i Arek kontaktował się w tej sprawie z określonymi klubami z podkrakowskiego okręgu o nawiązanie bliskiej współpracy oraz rozgrywanie meczów na wyłączność na tamtejszym boisku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Coś pieprzą "pociąg relacji Szczecin-Suwałki" http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() jakby to było wczoraj![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Pewnie przesiadke mieli po drodze
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
To najpierw liczby (za wiki, ze wszystkich rozgrywek): Brożek - 375/165 (38/9 w reprezentacji) Głowacki - 460/18 (29/0 w reprezentacji) Boguski - 307/59 (6/3 w reprezentacji) Należałoby tu jeszcze zaznaczyć, że Boguski nastukał dużo asyst przez ten czas. Przez co w takim razie zostaje się legendą |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To se wejdź na rozkłady PKP, sprawdź połączenia Kraków - Białystok i przestaniesz się dziwić ...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dodam jeszcze tylko kilka słów do wypowiedzi, bo nie mogę jej edytować.
Wcale nie twierdzę, że Boguś to dokładnie ten sam poziom zasłużenia dla klubu co Brożek czy Głowa. Ale osiągnął w klubie wystarczająco dużo, by stać w jednym szeregu z tą dwójką. Tak na zdrowy rozum - jak myślicie, kiedy teraz doczekamy się polskiego zawodnika, który utożsamia się z klubem, spędzi w nim wiele lat, zaliczy ponad 300 występów i uzbiera ponad 100 łącznie bramek/asyst i będzie zdobywał w naszych barwach mistrzostwa Polski? Bo ja się obawiam, że za kilka lat będziemy tęsknić nie tylko za Głową, ale także za takimi piłkarzami jak Boguski. Nie warto go teraz lekceważyć, bo w obecnej sytuacji finansowej i w obecnych realiach transferowych (gdy każdy zdolny wyjeżdża z kraju) to na drugiego Boguskiego długo poczekamy. O drugim Brożku czy Głowackim nie wspominając ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja bym całej trójce wywindował koszulki pod sufit stadionu w ostatnim meczu. No ale to jestem ja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Być może z Bogusiem po prostu jeszcze się nie żegnamy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Czekaj czekaj czekaj, klub ma zajebisty autokar, a na mecz jadą pociągiem?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Z tego co wiem to do Białegostoku zawsze pociągiem jeździli.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiślacy jechali do Białegostoku pociągiem, ale po "awarii" pociągu zgarnęła ich z trasy Smoczyca jadąca tą samą trasą z bagażami. Taką wersję słyszałem.
Piłkarze wolą na długich trasach podróżować pociągiem i specjalnie mnie to nie dziwi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zresztą dyskusja bez sensu, bo jedynym powodem dla którego nie ogłosili rozstania z Boguskim jest to, że jeszcze takiej decyzji nie podjęli. Jeśli w najbliższym czasie ją podejmą będziemy żegnać całą trójkę na meczu z Amicą, tak jak sobie tego życzysz.
Ostatnio edytowane przez rokfor : 29.04.2018 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Co do powyższych postów o Boguskim to też wydaje mi się, że po prostu go jeszcze (niestety) nie pożegnamy w tym sezonie. Zresztą gdzieś przewijało się w mediach ze Carillo chciałby jednego piłkarza z tej trójcy zachować na przyszły sezon.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No i Boguski w pierwszym składzie na Jagę, więc cała powyższa dyskusja do kosza. Skoro nie został odstawiony to te 270 minut uciuła i zostanie na kolejny sezon.
Miałem problem z tym jak go (niby) chcą żegnać, a nie z tym, że go żegnają. Teraz nie wiem po co go zostawiają. Lubię go, ale w tym sezonie gra piach, a wątpię, by w przyszłym dał coś więcej drużynie niż obecnie :/ No chyba, że będzie takim niby asystentem trenera co zagra kilka minut od czasu do czasu jak będzie potrzeba... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Wojtowicz na TT:
Junco w "zapinamy pasy" potwierdza, że jest jakiś przełom w rozmowach z Polem Llonchem. Zawodnik miał zadeklarować, że chce zostać w Wiśle. i za wislaportal.pl: - Rozmawiamy z Polem Llonchem, tak jak z innymi zawodnikami. Rozmowy są w trakcie, jeśli będzie porozumienie, będziemy o tym informować. Mogę natomiast powiedzieć, że nie jesteśmy daleko do porozumienia z Polem. On chce u nas zostać. Powiedział, że jest bardzo zadowolony z Krakowa, że trafił do idealnego dla siebie klubu i do idealnej dla siebie ligi. Mam nadzieję, że szybko dojdziemy do porozumienia
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 30.04.2018 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oby to był kontrakt 3+1 albo coś tym stylu, chłop jest w kwiecie wieku i jest w czołówce DP ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Sam nie wiem, jaka pozycję miałby w zespole Boguski w przyszłym sezonie. Po transferze Suljicia (+ progres Halilovicia) z przodu zabraknie dla niego najpewniej miejsca. Być może Rafał wróci jako prawy pomocnik, a być może po prostu ma zagwarantować ciągłość szatni? Wg mnie najważniejsze dla Junco to ocenić jego umiejętności i pieniądze, które za nie dostaje. Być może w tej cenie nie dostaniemy nikogo lepszego i Rafał jest po prostu wyborem optymalnym |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|