The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2018, 21:23
Jak Głowa debiutował w Wiśle byłem w szóstej klasie, dziś mam trzy dychy na karku...

ogromny szacunek dla obu. Ciekawe, czy ktoś jeszcze w tym stuleciu im dorówna.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.04.2018, 22:08
Coz, Arek super gosc, przesympatyczny. Pawel - zawsze za niego scisgalem kciuki, aby wszedl i strzelil z 5 bramek Ale i tak bardziej zaluje ze Sobol od nas odszedl niz to, ze opuszcza nas Glowa i Broziu.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 28.04.2018, 22:22
Na rozluźnienie, w ramach ciekawostki. Pociąg, którym Wiślacy jadą na mecz uderzył w... łosia. I piłkarze muszą czekać aż pociąg ponownie ruszy

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.04.2018, 22:31
Mialem juz nie jechac na mecz ale chyba trzeba bedzie, najwyzej zobacze 6 porazke z rzedu, Legendy trzeba pozegnac na stadionie, nie ma innej opcji.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.04.2018, 01:29
Mnie niepokoi jedna rzecz, ktora jesli okazala by sie prawda nie do konca dobrze swiadczyla by o naszym sztabie etc . Mianowicie, gdy Boguskiemu nie groziło jeszcze automatyczne przedłużenie, zawodnik praktycznie grywał w kazdym spotkaniu...gdy w pewnym sensie ogarnelismy bezpieczne miejsce i wielce prawdopodobne stalo sie wypelnienie minut kontraktowych to Bogus usiadł na łąwie. Pewnie tych minut mu zabraknie.

Jesli to celowe, to bardzo hujowe zagranie. Uwazam tak, mimo ze Bogus obecnie jest bardzo przecietnym zawodnikiem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 29.04.2018, 07:49
RB9 jeśli ma odejść to powininno zostać to ogłoszone w tym samym komunikacie co odejście Głowy i Brożka, bo mimo, że nie był królem strzelców ani wieloletnim kapitanem to tak jak i oni rozegrał w hugo meczów i jest kilkukrotnym mistrzem kraju w barwach Wisły. Więc skoro nie ogłosili pożegnania z nim to może jeszcze negocjują roczny kontrakt na innych warunkach. A jeśli nie i po prostu chcą się go pozbyć traktując go jak zbędny zagraniczny szrot, u którego szuka się luk w kontakcie to będzie to żałosne zachowanie.

P.S.
A biorąc pod uwagę, że już rok temu chciano się go pozbyć i interwencja Kiko to zmieniła to po słabszym sezonie pewnie tym bardziej go nie chcą, a Carillo go nie wpuszczając pokazuje, że też nie jest mu potrzebny. Więc wygląda na to, że Boguś zostanie chamsko pożegnany poprzez sadzanie na ławce, by nie uzbierać minut...
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 29.04.2018 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 29.04.2018, 08:24
Z tego co wiadomo Głowa nie wyobraża sobie gry w innym klubie niż Wisła i z tego powodu chce się też w 100% poświęcić swojej akademii, która nota bene zaczyna osiągać coraz lepsze wyniki zarówno w ilości trenującej młodzieży ale i wynikach. Przez chwilę pojawiał się pomysł i Arek kontaktował się w tej sprawie z określonymi klubami z podkrakowskiego okręgu o nawiązanie bliskiej współpracy oraz rozgrywanie meczów na wyłączność na tamtejszym boisku.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.04.2018, 08:33
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Na rozluźnienie, w ramach ciekawostki. Pociąg, którym Wiślacy jadą na mecz uderzył w... łosia. I piłkarze muszą czekać aż pociąg ponownie ruszy

\

Coś pieprzą "pociąg relacji Szczecin-Suwałki" http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2018, 09:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Debiuty Arka i Pawła oglądałem na stadionie, niedługo trzeba będzie ich pożegnać - również na stadionie. Mam nadzieję, że zapełnimy go do ostatniego miejsca, zasłużyli.

Szybko to zleciało...
Czyli jesteśmy już starzy..... jakby to było wczoraj
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 29.04.2018, 09:25
RB9 jeśli ma odejść to powininno zostać to ogłoszone w tym samym komunikacie co odejście Głowy i Brożka, bo mimo, że nie był królem strzelców ani wieloletnim kapitanem to tak jak i oni rozegrał w hugo meczów i jest kilkukrotnym mistrzem kraju w barwach Wisły. Więc skoro nie ogłosili pożegnania z nim to może jeszcze negocjują roczny kontrakt na innych warunkach. A jeśli nie i po prostu chcą się go pozbyć traktując go jak zbędny zagraniczny szrot, u którego szuka się luk w kontakcie to będzie to żałosne zachowanie.

P.S.
A biorąc pod uwagę, że już rok temu chciano się go pozbyć i interwencja Kiko to zmieniła to po słabszym sezonie pewnie tym bardziej go nie chcą, a Carillo go nie wpuszczając pokazuje, że też nie jest mu potrzebny. Więc wygląda na to, że Boguś zostanie chamsko pożegnany poprzez sadzanie na ławce, by nie uzbierać minut...
Mi natomiast takie rozwiązanie by się nie podobało, bo mimo że szanuję Rafała za lata spędzone w Wiśle, to jednak do wymienionej wyżej dwójki sporo mu brakuje i myślę że sam zainteresowany dobrze to rozumie. Legendą nie zostaje się poprzez uzbieranie minut na boisku.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 29.04.2018, 10:09
siara napisał(a):Wyświetl post
\
Coś pieprzą "pociąg relacji Szczecin-Suwałki" http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/
Że niby dziwne, że mieliby jechać pociągiem jeżdżącym ze Szczecina do Suwałk? To w takim razie co w tym dziwnego?
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2018, 10:50
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Że niby dziwne, że mieliby jechać pociągiem jeżdżącym ze Szczecina do Suwałk? To w takim razie co w tym dziwnego?
Geografia....Szczecin do Suwałk przez Kraków ?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.04.2018, 11:00
Pewnie przesiadke mieli po drodze
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 29.04.2018, 11:28
Cytat:
Mi natomiast takie rozwiązanie by się nie podobało, bo mimo że szanuję Rafała za lata spędzone w Wiśle, to jednak do wymienionej wyżej dwójki sporo mu brakuje i myślę że sam zainteresowany dobrze to rozumie. Legendą nie zostaje się poprzez uzbieranie minut na boisku.
Czemu?
To najpierw liczby (za wiki, ze wszystkich rozgrywek):
Brożek - 375/165 (38/9 w reprezentacji)
Głowacki - 460/18 (29/0 w reprezentacji)
Boguski - 307/59 (6/3 w reprezentacji)
Należałoby tu jeszcze zaznaczyć, że Boguski nastukał dużo asyst przez ten czas.

Przez co w takim razie zostaje się legendą? Głowacki to wieloletni kapitan, ale czym różni się Brożek od Boguskiego? Korony króla strzelców wynikają z pozycji na boisku, a po części również ze współpracy Brożka z Boguskim na boisku (tego już nikt nie pamięta?). Czy różnią się charakterem? Bo z tego co pamiętam to Brożek charakteryzował się wiecznym narzekaniem, machaniem rękami i często marnowaniem 100% sytuacji. Czy to nie jest tak, że Boguski "nie nadaje się", bo ma inny charakter? Ile kartek uzbierał w trakcie kariery? Czerwonej to pewnie ani jednej, a żółtych może znalazłoby się kilka. Inteligentny koleś, dobry duch w szatni, nigdy nie narzekał na siedzenie na ławce, a dzięki treningom wywalczył sobie grę u każdego trenera. Z powodu spadku poziomu sportowego całej drużyny stał się kozłem ofiarnym i w ostatnich sezonach był często wyszydzany przez kibiców (mimo, że liczbami jeszcze w ostatnim sezonie się bronił). Weź mi tak na chłopski rozum wytłumacz czemu jest gorszy od Brożka i czemu takie rozwiązanie by ci się nie spodobało?
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.04.2018, 11:41
Czemu?

Przez co w takim razie zostaje się legendą? Głowacki to wieloletni kapitan, ale czym różni się Brożek od Boguskiego? Korony króla strzelców wynikają z pozycji na boisku, a po części również ze współpracy Brożka z Boguskim na boisku (tego już nikt nie pamięta?). Czy różnią się charakterem? Bo z tego co pamiętam to Brożek charakteryzował się wiecznym narzekaniem, machaniem rękami i często marnowaniem 100% sytuacji. Czy to nie jest tak, że Boguski "nie nadaje się", bo ma inny charakter? Ile kartek uzbierał w trakcie kariery? Czerwonej to pewnie ani jednej, a żółtych może znalazłoby się kilka. Inteligentny koleś, dobry duch w szatni, nigdy nie narzekał na siedzenie na ławce, a dzięki treningom wywalczył sobie grę u każdego trenera. Z powodu spadku poziomu sportowego całej drużyny stał się kozłem ofiarnym i w ostatnich sezonach był często wyszydzany przez kibiców (mimo, że liczbami jeszcze w ostatnim sezonie się bronił). Weź mi tak na chłopski rozum wytłumacz czemu jest gorszy od Brożka i czemu takie rozwiązanie by ci się nie spodobało?
Bo tak mówi głos ludu tak, dla mnie też jest to żałosne...
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 29.04.2018, 11:41
siara napisał(a):Wyświetl post
Geografia....Szczecin do Suwałk przez Kraków ?
To se wejdź na rozkłady PKP, sprawdź połączenia Kraków - Białystok i przestaniesz się dziwić ...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 29.04.2018, 11:47
Dodam jeszcze tylko kilka słów do wypowiedzi, bo nie mogę jej edytować.

Wcale nie twierdzę, że Boguś to dokładnie ten sam poziom zasłużenia dla klubu co Brożek czy Głowa. Ale osiągnął w klubie wystarczająco dużo, by stać w jednym szeregu z tą dwójką.

Tak na zdrowy rozum - jak myślicie, kiedy teraz doczekamy się polskiego zawodnika, który utożsamia się z klubem, spędzi w nim wiele lat, zaliczy ponad 300 występów i uzbiera ponad 100 łącznie bramek/asyst i będzie zdobywał w naszych barwach mistrzostwa Polski? Bo ja się obawiam, że za kilka lat będziemy tęsknić nie tylko za Głową, ale także za takimi piłkarzami jak Boguski. Nie warto go teraz lekceważyć, bo w obecnej sytuacji finansowej i w obecnych realiach transferowych (gdy każdy zdolny wyjeżdża z kraju) to na drugiego Boguskiego długo poczekamy. O drugim Brożku czy Głowackim nie wspominając
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.04.2018, 11:59
Ja bym całej trójce wywindował koszulki pod sufit stadionu w ostatnim meczu. No ale to jestem ja.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.04.2018, 12:21
Być może z Bogusiem po prostu jeszcze się nie żegnamy?
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.04.2018, 12:31
Czekaj czekaj czekaj, klub ma zajebisty autokar, a na mecz jadą pociągiem?
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 29.04.2018, 12:39
Z tego co wiem to do Białegostoku zawsze pociągiem jeździli.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.04.2018, 13:20
Wiślacy jechali do Białegostoku pociągiem, ale po "awarii" pociągu zgarnęła ich z trasy Smoczyca jadąca tą samą trasą z bagażami. Taką wersję słyszałem.

Piłkarze wolą na długich trasach podróżować pociągiem i specjalnie mnie to nie dziwi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.04.2018, 13:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Mnie niepokoi jedna rzecz, ktora jesli okazala by sie prawda nie do konca dobrze swiadczyla by o naszym sztabie etc . Mianowicie, gdy Boguskiemu nie groziło jeszcze automatyczne przedłużenie, zawodnik praktycznie grywał w kazdym spotkaniu...gdy w pewnym sensie ogarnelismy bezpieczne miejsce i wielce prawdopodobne stalo sie wypelnienie minut kontraktowych to Bogus usiadł na łąwie. Pewnie tych minut mu zabraknie.

Jesli to celowe, to bardzo hujowe zagranie. Uwazam tak, mimo ze Bogus obecnie jest bardzo przecietnym zawodnikiem.
Mi się wydaje, że zbiegło się to z lepsza grą Halilovicia po prostu, zaczynając od meczu z Legią. Nie szukałbym tu spisku.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2018, 14:31
Czemu?

Ty masz swoje zdanie ja mam swoje. Dla mnie porównywanie Brożka i Boguskiego jest nie na miejscu i pokazują to między innymi statystyki, które przedstawiłeś.

Zresztą dyskusja bez sensu, bo jedynym powodem dla którego nie ogłosili rozstania z Boguskim jest to, że jeszcze takiej decyzji nie podjęli. Jeśli w najbliższym czasie ją podejmą będziemy żegnać całą trójkę na
meczu z Amicą, tak jak sobie tego życzysz.
Ostatnio edytowane przez rokfor : 29.04.2018 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 29.04.2018, 14:57
Co do powyższych postów o Boguskim to też wydaje mi się, że po prostu go jeszcze (niestety) nie pożegnamy w tym sezonie. Zresztą gdzieś przewijało się w mediach ze Carillo chciałby jednego piłkarza z tej trójcy zachować na przyszły sezon.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 29.04.2018, 15:40
No i Boguski w pierwszym składzie na Jagę, więc cała powyższa dyskusja do kosza. Skoro nie został odstawiony to te 270 minut uciuła i zostanie na kolejny sezon.

Miałem problem z tym jak go (niby) chcą żegnać, a nie z tym, że go żegnają. Teraz nie wiem po co go zostawiają. Lubię go, ale w tym sezonie gra piach, a wątpię, by w przyszłym dał coś więcej drużynie niż obecnie :/ No chyba, że będzie takim niby asystentem trenera co zagra kilka minut od czasu do czasu jak będzie potrzeba...
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2018, 16:30
No i Boguski w pierwszym składzie na Jagę, więc cała powyższa dyskusja do kosza. Skoro nie został odstawiony to te 270 minut uciuła i zostanie na kolejny sezon.

Miałem problem z tym jak go (niby) chcą żegnać, a nie z tym, że go żegnają. Teraz nie wiem po co go zostawiają. Lubię go, ale w tym sezonie gra piach, a wątpię, by w przyszłym dał coś więcej drużynie niż obecnie :/ No chyba, że będzie takim niby asystentem trenera co zagra kilka minut od czasu do czasu jak będzie potrzeba...
Może podobnie jak ja nie chcieli go żegnać z Pawłem i Arkiem i podobnie jak Ty uznali, że osobno było by nieelegancko, więc znaleźli złoty środek
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 30.04.2018, 14:21
Wojtowicz na TT:

Junco w "zapinamy pasy" potwierdza, że jest jakiś przełom w rozmowach z Polem Llonchem. Zawodnik miał zadeklarować, że chce zostać w Wiśle.

i za wislaportal.pl:

- Rozmawiamy z Polem Llonchem, tak jak z innymi zawodnikami. Rozmowy są w trakcie, jeśli będzie porozumienie, będziemy o tym informować. Mogę natomiast powiedzieć, że nie jesteśmy daleko do porozumienia z Polem. On chce u nas zostać. Powiedział, że jest bardzo zadowolony z Krakowa, że trafił do idealnego dla siebie klubu i do idealnej dla siebie ligi. Mam nadzieję, że szybko dojdziemy do porozumienia
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 30.04.2018 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2018, 14:47
Oby to był kontrakt 3+1 albo coś tym stylu, chłop jest w kwiecie wieku i jest w czołówce DP ligi.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.04.2018, 15:11
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Może podobnie jak ja nie chcieli go żegnać z Pawłem i Arkiem i podobnie jak Ty uznali, że osobno było by nieelegancko, więc znaleźli złoty środek
Wczoraj Boguski nie zaprezentował się gorzej od Imaza, a gdyby Carlitos nie miał udziału przy bramce, to w moim subiektywnym zestawieniu z Boguski wyglądałby jak Imaz.

Sam nie wiem, jaka pozycję miałby w zespole Boguski w przyszłym sezonie. Po transferze Suljicia (+ progres Halilovicia) z przodu zabraknie dla niego najpewniej miejsca. Być może Rafał wróci jako prawy pomocnik, a być może po prostu ma zagwarantować ciągłość szatni? Wg mnie najważniejsze dla Junco to ocenić jego umiejętności i pieniądze, które za nie dostaje. Być może w tej cenie nie dostaniemy nikogo lepszego i Rafał jest po prostu wyborem optymalnym
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów