|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
zobacz jak pilka lata miedzy zawodnikami, jak wyprowadzaja pilke z wlasnej polowy pod pressingiem druzyny przeciwnej ( nie wykopywanie na pałe, pilka po ziemi na jeden dwa kontakty ) itd. wiec mowisz to tylko ze zlosliwosci, przynajmniej tak wnioskuje poza tym gra sie tak jak przeciwnik pozwala A i wes pod uwage, ze my gramy w tej chwili w zasadzie bez 3 podstawowych graczy ( Gargula,Sobol,Boguski ) to tak jakby z Ruchu zabrac Niedzielana,Brzyskiego i Sobiecha, ciekawe gdzie wtedy byscie byli |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Edit. Kiedy pisałem,że Ruch gra padakę, to właśnie w kontekście meczu z Wrocławiem. Tragicznie to było, IV ligowy poziom. Natomiast My gramy jak chcemy, padakę zazwyczaj,bo w zupełności to na ligę wystarcza. Od czasu do czasu coś z klepy zagramy, natomiast Ruch raczej nie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2009 o godz. 19:30.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
a gdzie ja wspomnialem w walce o MP. Ruch gra nielepiej niz 2 lata temu, a jest 2 w tabeli. Rozumiecie. Ta liga zeszla na psy. Dzisiejszy Ruch mialby problem z utrzymaniem sie w lidze w latach zpoczatku XXI wieku. Ruch z sezonu 99/00 wygralby ta lige w cuglach
Owszem, wawsz mecz we Wroclawiu byl dobry. Mecze z Poloniami, Belchatowem to byla katastrofa dla widza. Na prawde. Nie pisze tego by was atakowac, bo jestescie w tej chwili najsilniejsza druzyna w lidze, tylko ze mimo wszystko gracie jedno wielkie gowno. Reszta ligi gra jeszcze tragiczniej. O to mi chodzi. Wiecie kiedy Ruch zagral ostatnio dobry mecz? Wielkie Derby Slaska 2008, a wczesniej w okolicach 2002 roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wielkie Derby Ślaska? litości.... Ani to derby, ani tym bardziej wielkie. Z resztą się zgadzam zasadniczo. ![]() ![]() |
||
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niebieski1920 smuty .......isz jak to mecz z GKS była katastrofa? Że wygraliśmy ? Mecz był ładny więc niewiem o czym .......isz..Mecz z Polonią to też nie katastrofa bo gra była ładna dużo sytuacjii tylko wynik to był katastrofa.
![]()
Jeden za wszystkich - Wszyscy za jednego, za swych braci zawsze walcz do upadłego!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Hah, z innej beczki - Rengifo właśnie zdobył bramkę przeciwko Argentynie, jednak na nic się to zdało, gdyż ci strzelili na 2-1. ;P
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W tym sezonie zagraliśmy dwa dobre mecze. Z Zagłębiem w Lubinie i ze Śląskiem we Wrocku. Reszta to dobra gra przez góra 30 minut. A to i tak styka na naszą buraczaną ligę.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Waszym zdaniem gra byla ladna bo jestescie kibicami Wisly i tak wam sie wydaje. Dla postronnego obserwatora te mecze byly slabe. Tyle
Ruch z stylem gry jaki prezentowal w sezonie 1999/2000 kiedy zajal ostatecznie 3 miejsce dzis mialby w tej lidze komplet 27 punktow. Tak beznadziejna jest ta liga teraz. O to mi chodzi Dla nas mecze toz Gornikeim to Wielkie Derby, dla was nie. Dla kibica Ruchu mecz Cracovia-Wisla ma podobny ciezar gatunkowy co mecz Odra - Piast. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Uwierz mi niebieski kolego, że niedługo mecze z Cracovią będą miały jeszcze mniejsze znaczenie - po prostu pasiaści schodzą na coraz niższy poziom.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kompleksy wychodzą u Niebieskiego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ruch z owego sezonu, który wspominasz grał głównie odpadami z Wisły (Wierzchowski, Paluch) i dwójką napastników Bizacki - Śrutwa. Czy to tacy wirtuozi gry w piłkę byli to ja nie wiem...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mnie się wydaje, że Niebieski ma trochę racji. Przy niektórych meczach sam myślałem, że nie dałbym rady oglądać taką kopaninę, gdyby to grał inny klub niż Wisła.
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez korred : 11.10.2009 o godz. 11:31.
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja niczego nie podwazam a jako kibic 14-krotnego MP nie mam zadnych kompleksow.
Sugeruje tylko, ze ta liga jest chujowa, gdzie gra 16 kiepskich zespolow, z ktorych aktualnie wybija sie Wisla. Byc moze niektorych was uraze, ale moim zdaniem najwiekszy pilkarski potencjal mimo wszystko posiada Lech, ale gwiazdorstwo i brak kogos z jajami wychodzi tej druzynie na zle. Co do tego Ruchu 99/00. **** z tym jakie graly tam wowczas nazwiska. Wazne jak Ci pilkarze prezentowali sie jako zespol i gra tamtego Ruchu byla o niebo lepsza niz gra obecnego Ruchu. Koncze ten temat i juz nic nie pisze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
liga jest ch.. jak Wisła ma zagrać dobry mecz jak przeciwnicy sami sobie bramki strzelają albo murują swoją bramkę najlepsze mecze to sa wtedy jak spotka sie 2 rywali i maja cokolwiek do pokazania w ofensywie bo w naszej lidze to nawet mecze w wykonaniu Realu czy Barcy z Ruchem czy Piastem byłby nie do oglądania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oglądam sporo polskiej ligi i gdyby piłkarze występowali w takich samych koszulkach, bez problemu wskazałbym mecz w którym gra Wisła. Różnica jest naprawdę widoczna, czasami jedna połowa jest gorsza, ale zwykle w tej drugiej spokojnie może wygrywać mecz. I, co mi się mniej podoba, przeciwnicy już zaczynają podchodzić do Was jak w latach ~2003: "powalczymy, może będzie remis" a po meczu "wiadomo to Wisła, pewnie mistrz Polski, więc jesteśmy usprawiedliwieni", przegrywają w szatni.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
objawieniem jednej rundy mogą być przeróżne drużyny - ot choćby taki Ruch Radzionków, Dyskobolia czy Górnik Łęczna.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeśli dobrze pamiętam to Radovic mówił to samo przed meczem z Jagiellonią...
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Przestał symulowac swoje "padanie" ,i nawet dobrze prawi. Nadejdzie taki moment w tej rundzie,a jak nie w tej to w nast ,gdzie przyjdzie zgubic pare punktow. Kluczowe w takim momencie bedzie szybkie pozbieranie sie i pewnosc siebie ze mimo wszytko damy rade.Jestemy najlepsi i trzeba to udowodnic. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to w poprzednim sezonie Piotr R. też coś wspominał, że Amica tak nam odjedzie, że Wisła tylko będzie ich plecy oglądała.. A wiemy jak dla niego i samej Amiki się cały sezon skończył
![]() Oczywiście, wiem że do końca sezonu jeszcze długa droga, wszystko się może zdarzyć, grajki innych klubów muszą coś szmatławcom peplać, ale bez przesady panowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zakrzewski blisko Cracovii
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dalszym ciągu dziwie się Filipiakowi ,że daje kasę. I co ten Zakrzewski ma niby zmienić?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Na koniec tej rundy Ruchu juz w pierwszej piatce nie bedzie. ![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
Radovic to idiota, przecież to logiczne że zamiast buńczucznego: "Sezon jest tak długi, że jeszcze wiele może się wydarzyć. Jestem przekonany, że i Wisła w pewnym momencie będzie traciła punkty. Wtedy ważne stanie się to, byśmy umieli to wykorzystać, czyli byśmy sami wygrywali kolejne mecze." jego tekst powinien brzmieć: "Właściwie to po kiego grzyba mamy grać dalej? 8 punktów straty do lidera jest ewidentnie nie do odrobienia. Sądzę że powinno się Wisłę już koronować i zawiesić rozgrywki ligowe. Po co się męczyć?" ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy bojkotu ligi nie będzie?Dwie kolejki bez kibiców,to byłby szok i pokazało prawdziwą siłę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A Lato wyjdzie i powie że to nie jest problem PZPN tylko Ekstraklasy S.A. a poza tym to brzydka pogoda jest.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Z jednej strony uderzyło by to w nie te osoby co trzeba bo PZPN ma gdzieś tą ligę, z drugiej strony może zmusiło by to do działania przedstawicieli klubów. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A przepraszam co piłka klubowa ma wspólnego z poronionymi decyzjami pzpnu. Właścicielmi w większości są osoby prywatne i nie idąc na mecz ligi nie uderzamy dziadków z pzpenu tylko w nich.
A leśne dziadki i tak powiedzą że to ich nie rusza bo to sprawa Ekstraklasy SA O spotkaniu działaczy róznych klubów w sprawie protestu donosił tylko Fakt więc pozostawiam to bez komentarza. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|