The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2009, 19:14
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Kazdy mecz ligowy jest nudny. Waszych popisow tez sie nie da ogladac, jesli sie nie jest waszym kibicem. Liga jest slaba po prostu.

Zagralismy w tym sezonie dwa dobre mecze, z Piastem i Cracovia. Reszta byla slaba. Najslabiej bylo z wamii.
to chyba nie ogladales chociazby ostatniego meczu we wroclawiu
zobacz jak pilka lata miedzy zawodnikami, jak wyprowadzaja pilke z wlasnej polowy pod pressingiem druzyny przeciwnej ( nie wykopywanie na pałe, pilka po ziemi na jeden dwa kontakty ) itd.
wiec mowisz to tylko ze zlosliwosci, przynajmniej tak wnioskuje

poza tym gra sie tak jak przeciwnik pozwala

A i wes pod uwage, ze my gramy w tej chwili w zasadzie bez 3 podstawowych graczy ( Gargula,Sobol,Boguski ) to tak jakby z Ruchu zabrac Niedzielana,Brzyskiego i Sobiecha, ciekawe gdzie wtedy byscie byli
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2009, 19:19
element napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, cholera jasna!
Zacznijcie coś gra, wygrywać mecz za meczem i śmiało podążać w stronę MP.
W chuja lecicie? z taką grą nie wygracie z Wisłą, a do tego przecież dopuścić nie chcemy.
Żeby Ruch zagroził Wislę w MP to muszą bardzo dużo węgla z hałd sprzedać Hanysy. chodzi mi o to,że powinni coś grać,bo póki co to się podniecają,że mają dobre miejsce, które bardziej wynika z tego,że inni gówno graja,niż z tego,że oni są zajebiści. Przepaść między nami a reszta ligi jest znaczna, i fajnie by było jakby jakiś zespól coś wniósł nowego do ligi,prawdziwego a nie w umysłach ludzi zwanych dziennikarzami. Tych,którzy Amicę wznosili ku Niebiosom dzięki grze. Wolę zasłużony Ruch,który coś gra a nie wymyślony od a do z zespół z Poznania. Ruch a Amica?nawet nie ma co porównywać.

Edit. Kiedy pisałem,że Ruch gra padakę, to właśnie w kontekście meczu z Wrocławiem. Tragicznie to było, IV ligowy poziom. Natomiast My gramy jak chcemy, padakę zazwyczaj,bo w zupełności to na ligę wystarcza. Od czasu do czasu coś z klepy zagramy, natomiast Ruch raczej nie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2009 o godz. 19:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.10.2009, 19:28
a gdzie ja wspomnialem w walce o MP. Ruch gra nielepiej niz 2 lata temu, a jest 2 w tabeli. Rozumiecie. Ta liga zeszla na psy. Dzisiejszy Ruch mialby problem z utrzymaniem sie w lidze w latach zpoczatku XXI wieku. Ruch z sezonu 99/00 wygralby ta lige w cuglach

Owszem, wawsz mecz we Wroclawiu byl dobry. Mecze z Poloniami, Belchatowem to byla katastrofa dla widza. Na prawde. Nie pisze tego by was atakowac, bo jestescie w tej chwili najsilniejsza druzyna w lidze, tylko ze mimo wszystko gracie jedno wielkie gowno. Reszta ligi gra jeszcze tragiczniej. O to mi chodzi.

Wiecie kiedy Ruch zagral ostatnio dobry mecz? Wielkie Derby Slaska 2008, a wczesniej w okolicach 2002 roku.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.10.2009, 21:59
a gdzie ja wspomnialem w walce o MP. Ruch gra nielepiej niz 2 lata temu, a jest 2 w tabeli. Rozumiecie. Ta liga zeszla na psy. Dzisiejszy Ruch mialby problem z utrzymaniem sie w lidze w latach zpoczatku XXI wieku. Ruch z sezonu 99/00 wygralby ta lige w cuglach
Rozwiń myśl, bo interesująca.

Owszem, wawsz mecz we Wroclawiu byl dobry. Mecze z Poloniami, Belchatowem to byla katastrofa dla widza. Na prawde. Nie pisze tego by was atakowac, bo jestescie w tej chwili najsilniejsza druzyna w lidze, tylko ze mimo wszystko gracie jedno wielkie gowno. Reszta ligi gra jeszcze tragiczniej. O to mi chodzi.
Skoro śledzisz rozgrywki ligowe, to powinieneś zauważyć, że Wisła gra może na 60% swoich możliwości. Wykładnikiem tutaj niech będą mecze z Zagłębiem Lubin i z 'Wami". Nie chodzi o wyniki, ale o styl gry. Agresywny pressing cały mecz, gra z pierwszej piłki, kombinacyjne akcje. Zgodzę się, ligowcy grają padakę, a Wisła się dostosowuje do nich poziomem. Dzieje się tak dlatego, że to po prostu wystarczy i nie ma na kogo się spinać. Jeżeli reszta klubów ligowych podniosłaby swój poziom, to i Wisła zmuszona byłaby grać lepiej bo to jest logiczne. Tak jak napisałem obecnie w naszej lidze wystarcza 20 min zryw, 2 szybkie uderzenia i spokojny dojazd do końca.

Wiecie kiedy Ruch zagral ostatnio dobry mecz? Wielkie Derby Slaska 2008, a wczesniej w okolicach 2002 roku.
Wielkie Derby Ślaska? litości.... Ani to derby, ani tym bardziej wielkie. Z resztą się zgadzam zasadniczo.

Odpowiedz cytując
HazikKrK
Member

Od: 07.2009

Stary 11.10.2009, 00:53
Niebieski1920 smuty .......isz jak to mecz z GKS była katastrofa? Że wygraliśmy ? Mecz był ładny więc niewiem o czym .......isz..Mecz z Polonią to też nie katastrofa bo gra była ładna dużo sytuacjii tylko wynik to był katastrofa.
Jeden za wszystkich - Wszyscy za jednego, za swych braci zawsze walcz do upadłego!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.10.2009, 00:57
Hah, z innej beczki - Rengifo właśnie zdobył bramkę przeciwko Argentynie, jednak na nic się to zdało, gdyż ci strzelili na 2-1. ;P
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.10.2009, 01:01
W tym sezonie zagraliśmy dwa dobre mecze. Z Zagłębiem w Lubinie i ze Śląskiem we Wrocku. Reszta to dobra gra przez góra 30 minut. A to i tak styka na naszą buraczaną ligę.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Stary 11.10.2009, 10:20
Waszym zdaniem gra byla ladna bo jestescie kibicami Wisly i tak wam sie wydaje. Dla postronnego obserwatora te mecze byly slabe. Tyle

Ruch z stylem gry jaki prezentowal w sezonie 1999/2000 kiedy zajal ostatecznie 3 miejsce dzis mialby w tej lidze komplet 27 punktow. Tak beznadziejna jest ta liga teraz. O to mi chodzi

Dla nas mecze toz Gornikeim to Wielkie Derby, dla was nie. Dla kibica Ruchu mecz Cracovia-Wisla ma podobny ciezar gatunkowy co mecz Odra - Piast.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.10.2009, 11:01
Uwierz mi niebieski kolego, że niedługo mecze z Cracovią będą miały jeszcze mniejsze znaczenie - po prostu pasiaści schodzą na coraz niższy poziom.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 11.10.2009, 11:11
Kompleksy wychodzą u Niebieskiego Podważanie niewątpliwych sukcesów Wisły Kraków na arenie krajowej stało się ostatnio bardzo modne.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.10.2009, 11:21
Ruch z owego sezonu, który wspominasz grał głównie odpadami z Wisły (Wierzchowski, Paluch) i dwójką napastników Bizacki - Śrutwa. Czy to tacy wirtuozi gry w piłkę byli to ja nie wiem...
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 11.10.2009, 11:29
Mnie się wydaje, że Niebieski ma trochę racji. Przy niektórych meczach sam myślałem, że nie dałbym rady oglądać taką kopaninę, gdyby to grał inny klub niż Wisła.
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez korred : 11.10.2009 o godz. 11:31.
.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Stary 11.10.2009, 11:37
Ja niczego nie podwazam a jako kibic 14-krotnego MP nie mam zadnych kompleksow.
Sugeruje tylko, ze ta liga jest chujowa, gdzie gra 16 kiepskich zespolow, z ktorych aktualnie wybija sie Wisla. Byc moze niektorych was uraze, ale moim zdaniem najwiekszy pilkarski potencjal mimo wszystko posiada Lech, ale gwiazdorstwo i brak kogos z jajami wychodzi tej druzynie na zle.

Co do tego Ruchu 99/00. **** z tym jakie graly tam wowczas nazwiska. Wazne jak Ci pilkarze prezentowali sie jako zespol i gra tamtego Ruchu byla o niebo lepsza niz gra obecnego Ruchu.

Koncze ten temat i juz nic nie pisze.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.10.2009, 11:46
Sugeruje tylko, ze ta liga jest chujowa, gdzie gra 16 kiepskich zespolow, z ktorych aktualnie wybija sie Wisla.
liga jest ch.. jak Wisła ma zagrać dobry mecz jak przeciwnicy sami sobie bramki strzelają albo murują swoją bramkę najlepsze mecze to sa wtedy jak spotka sie 2 rywali i maja cokolwiek do pokazania w ofensywie bo w naszej lidze to nawet mecze w wykonaniu Realu czy Barcy z Ruchem czy Piastem byłby nie do oglądania.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.10.2009, 15:41
Oglądam sporo polskiej ligi i gdyby piłkarze występowali w takich samych koszulkach, bez problemu wskazałbym mecz w którym gra Wisła. Różnica jest naprawdę widoczna, czasami jedna połowa jest gorsza, ale zwykle w tej drugiej spokojnie może wygrywać mecz. I, co mi się mniej podoba, przeciwnicy już zaczynają podchodzić do Was jak w latach ~2003: "powalczymy, może będzie remis" a po meczu "wiadomo to Wisła, pewnie mistrz Polski, więc jesteśmy usprawiedliwieni", przegrywają w szatni.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.10.2009, 15:49
objawieniem jednej rundy mogą być przeróżne drużyny - ot choćby taki Ruch Radzionków, Dyskobolia czy Górnik Łęczna.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 11.10.2009, 21:43
http://futbolnet.pl/wiadomosci/miros...-dogonic-wisle

Radovic dogoni Wisłę
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.10.2009, 21:47
No a co ma powiedzieć? Dobrze gada. Wszystko może się zdarzyć jeszcze.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.10.2009, 21:50
Jeśli dobrze pamiętam to Radovic mówił to samo przed meczem z Jagiellonią...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.10.2009, 22:50
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
http://futbolnet.pl/wiadomosci/miros...-dogonic-wisle

Radovic dogoni Wisłę

Przestał symulowac swoje "padanie" ,i nawet dobrze prawi.

Nadejdzie taki moment w tej rundzie,a jak nie w tej to w nast ,gdzie przyjdzie zgubic pare punktow.

Kluczowe w takim momencie bedzie szybkie pozbieranie sie i pewnosc siebie ze mimo wszytko damy rade.Jestemy najlepsi i trzeba to udowodnic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.10.2009, 23:10
Z tego co pamiętam to w poprzednim sezonie Piotr R. też coś wspominał, że Amica tak nam odjedzie, że Wisła tylko będzie ich plecy oglądała.. A wiemy jak dla niego i samej Amiki się cały sezon skończył

Oczywiście, wiem że do końca sezonu jeszcze długa droga, wszystko się może zdarzyć, grajki innych klubów muszą coś szmatławcom peplać, ale bez przesady panowie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2009, 14:52
Zakrzewski blisko Cracovii
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.10.2009, 15:09
W dalszym ciągu dziwie się Filipiakowi ,że daje kasę. I co ten Zakrzewski ma niby zmienić?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.10.2009, 15:11
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
objawieniem jednej rundy mogą być przeróżne drużyny - ot choćby taki Ruch Radzionków, Dyskobolia czy Górnik Łęczna.
Nawet Amika w tamtym sezonie miala objawienie jednej rundy, narobili sobie apetytu i musieli sie obejsc smakiem.

Na koniec tej rundy Ruchu juz w pierwszej piatce nie bedzie.
,
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 14.10.2009, 11:45
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam to w poprzednim sezonie Piotr R. też coś wspominał, że Amica tak nam odjedzie, że Wisła tylko będzie ich plecy oglądała.. A wiemy jak dla niego i samej Amiki się cały sezon skończył

Oczywiście, wiem że do końca sezonu jeszcze długa droga, wszystko się może zdarzyć, grajki innych klubów muszą coś szmatławcom peplać, ale bez przesady panowie
Tu się z tobą w całej rozciągłości zgadzam.
Radovic to idiota, przecież to logiczne że zamiast buńczucznego: "Sezon jest tak długi, że jeszcze wiele może się wydarzyć. Jestem przekonany, że i Wisła w pewnym momencie będzie traciła punkty. Wtedy ważne stanie się to, byśmy umieli to wykorzystać, czyli byśmy sami wygrywali kolejne mecze."
jego tekst powinien brzmieć:
"Właściwie to po kiego grzyba mamy grać dalej? 8 punktów straty do lidera jest ewidentnie nie do odrobienia. Sądzę że powinno się Wisłę już koronować i zawiesić rozgrywki ligowe. Po co się męczyć?"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.10.2009, 15:22
spidey napisał(a):Wyświetl post
Tu się z tobą w całej rozciągłości zgadzam.
Radovic to idiota, przecież to logiczne że zamiast buńczucznego: "Sezon jest tak długi, że jeszcze wiele może się wydarzyć. Jestem przekonany, że i Wisła w pewnym momencie będzie traciła punkty. Wtedy ważne stanie się to, byśmy umieli to wykorzystać, czyli byśmy sami wygrywali kolejne mecze."
jego tekst powinien brzmieć:
"Właściwie to po kiego grzyba mamy grać dalej? 8 punktów straty do lidera jest ewidentnie nie do odrobienia. Sądzę że powinno się Wisłę już koronować i zawiesić rozgrywki ligowe. Po co się męczyć?"
Ma pewnie na mysli spotkanie z Lechem w niedziele. Popsujemy mu apetyt. A własnie cos słyszałem o Pawle, ze moze nie wystapic. Nasza repra o nic nie gra - mam nadzieje, ze dzisiaj Paweł sobie odpocznie. Badz co badz w meczu z Lechem bedzie nam potrzebny. A moze to tylko moje odczucia
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.10.2009, 09:59
A czy bojkotu ligi nie będzie?Dwie kolejki bez kibiców,to byłby szok i pokazało prawdziwą siłę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.10.2009, 10:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A czy bojkotu ligi nie będzie?Dwie kolejki bez kibiców,to byłby szok i pokazało prawdziwą siłę.
A Lato wyjdzie i powie że to nie jest problem PZPN tylko Ekstraklasy S.A. a poza tym to brzydka pogoda jest.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.10.2009, 10:33
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio gdzieś czytałem że polskie kluby boją się bojkotu kibiców i jakieś tam spotkanie między sobą chcą zorganizować ( nie wiem ile w tym prawdy).
Z jednej strony uderzyło by to w nie te osoby co trzeba bo PZPN ma gdzieś tą ligę, z drugiej strony może zmusiło by to do działania przedstawicieli klubów.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.10.2009, 10:44
A przepraszam co piłka klubowa ma wspólnego z poronionymi decyzjami pzpnu. Właścicielmi w większości są osoby prywatne i nie idąc na mecz ligi nie uderzamy dziadków z pzpenu tylko w nich.
A leśne dziadki i tak powiedzą że to ich nie rusza bo to sprawa Ekstraklasy SA
O spotkaniu działaczy róznych klubów w sprawie protestu donosił tylko Fakt więc pozostawiam to bez komentarza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów