|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
devios, bzdura. Najogólniej rzecz biorąc, nasza grupa jest "mistrzowska", a ta druga, silniejsza, "niemistrzowska". Jeżeli będziemy mistrzami, to w zależności od pozycji Polski w rankingu UEFA są dwie możliwości:
- mamy zagwarantowane miejsce w LM (bodaj od 15 miejsca w górę) - gramy w grupie "mistrzowskiej" Być może kiedyś, jak będziemy wysoko w rankingu, druga drużyna z naszej ligi będzie walczyć o LM w niemistrzowskiej drabince. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chyba faktycznie... 5% Kazachstanu lezy w Europie - co daje im wiecej 'europejskiego' terytorium niz mają o ile sie nie myle... Węgry.
Znacznie mniej europejskim krajem jest Izrael. Losowanie ujdzie, przewiduje jeden remis i jedną wygrana i jestesmy w 3 rundzie. A tam dawać coś w stylu Romy, Abeerden czy cos. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Lol ja nie rozumiem jak Mistrz Czarnogóry (istniejącej od -3 lat bodajże) liczącej kilkaset tysięcy mieszkańców może byc niby jakąś wymagającą drużyną. Wiadomo że przegrać można z każdym, jednak nawet Polonia prezentuje jakiś tam przyzwoity poziom i jest zdecydowanym faworytem 2meczu.
Szanse że przegrają z nimi sa niewiele większe jak te że my odpadniemy z Levadią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Edit: Co nie zmienia faktu, że Polonia jest faworytem i wygrać powinna. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Europa kończy się na linii Uralsk-Gorjev Linia ta, przebiega przez Kazachtan, tworząc pewien kawałek. Kawałek większy od Portugalii, Holandii, Belgii, Danii, Szwajcarii, Austrii, Czech, Słowacji, Węgier, Bułgarii, Republik Bałkańskich i Bałtyjskich, tak na moje oko, a Polska jest nieco ponad dwa razy większa od tej części Kazachstanu.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 22.06.2009 o godz. 16:28.
![]() .
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie o to mi chodziło.
Czytanie ze zrozumieniem nie boli jak widać, polecam ![]() EDIT: Kazachstanu w Europie jest 146 tys km 2. Wegry mają 93 tys km 2. Czyli w samej Europie większe są tylko: Białoruś Finlandia Francja Hiszpania Niemcy Norwegia Polska Rumunia Szwecja Wielka Brytania Włochy ew Rosja. A Bułgaria, Grecja, Portugalia i masa innych są mniejsze.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.06.2009 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
W pilce nigdy nie wiadomo ,kiedys Dospel Katowice przegral z Cementarnica Skoje itd..wpadki byly,to wie chyba kazdy. Ale to sa dopiero pierwsze rundy,i obowiazkiem dla Legii ,Amiki i Dysko-Polo jest awans. A z kim to ś.p Lech Poznan kiedys wtopil ,z 4-5 lat temu,
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.06.2009 o godz. 16:47.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Terek Grozny to był
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
solidny, rosyjski klub, nie ma się co śmiać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No właśnie
![]() UEFA Team Ranking 2009 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wtedy jeszcze nie był taki solidny
Vectra Wilno, ta drużyna z którą odpadła Wisła Płock, Pogoń Szczecin (ówczesny Mistrz Polski) odpadła z jakimiś półamatorami z Islandii, Cracovia dostała łomot od Białorusinów... Umówmy się, że ogórkami będziemy ich nazywać dopiero po tym, jak polegną z którąś z polskich drużyn ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
hmmm ;-).... to Pogoń była kiedykolwiek Mistrzem Polski ... czego to sie człowiek nie nauczy na forum
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A od kiedy to Pogoń byla kiedykolwiek mistrzem Polski
i tez uwazam ze nie nalezy sie smiac ze slabszych, oni czyli Levadia beda w formie Skorza ta forme pewnie zrobi na sierpien, pechowe mecze jak z drągami z Oslo i i mozemy pogrzebac wszysko na kika lat do przodu ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
wolfy - niemal co roku zdarzają się większe i mniejsze niespodzianki.
Z zeszłego roku - BATE "wykopało" Anderlecht, a FBK Kowno wygrało z Rangersami. W druga stronę, ze smutnej nam, nieodległej historii: - wicemistrz Polski, Pogoń Szczecin - odpada z drużyną Fylkir Reykjavik; - mistrz Wisła Kraków odpada po dwumeczu z Dinamo Tbilisi (4:3, 1:2), choć nieco wcześniej zmasakrowała mistrza tegoż kraju (8:2 na wyjeździe); - Vetra Wilno okazuje się lepsza od Legii, swoje pazury pokazują też Cementarnica Skopje, Tobol Kustanai, FK Moskwa, V. Guimaraes, Czernomorec Odessa... Owszem, "ogórki" tu i tam jeszcze sie trafiają, problem w tym, że w ostatnich latach to polskie drużyny najczęściej były "ogórkami". W okresie 2005-2009 tylko dwie polskie drużyny grały w fazie grupowej PUEFA (o LM nawet już nie wspominam). Oby w tym roku było lepiej, i polskie drużyny zaskoczyły na plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
2 lata temu mialem polew z Legii za ich osiagniecie na Litwie, jednak mimo wszystko mecz z Vetra jest tutaj troche demonizowany.
Przegrywali 2-0 ale po 45 minutach gry. Czyli 1/4 rywalizacji. I to ta trudniejsza cwiartka bo na wyjezdzie. Mysle, ze w ostatecznym rozrachunku Warszawiacy by sobie poradzili, no ale coz, nigdy sie juz nie dowiemy, jak by to bylo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, wicemistrz
Byłem wtedy młody, mało co pamiętam ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Vetra, a nie Vectra.
Z jednej strony w głębokiej dupie, z drugiej z dupy sędzia nie uznał bramki Choto, do dziś nie wiem dlaczego - faktem, ze ze stadionu nie wiele bylo widac. Generalnie pojechali wtedy z nami ostro Mozna sie smiac, ale z nas w Europie Zachodniej traktuje sie tak jak my patrzymy na taka Vetre.P.S. Mylse, ze bysmy mogli sobie nie poradzić. Przy tamtej grze to max 1-3 u nich. U siebie by za Chiny nie odrobili ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Po pierwszej polowie z Dinamo Tbilisi tez bylismy dwie bramki w plecy. W Krakowie! Po przerwie, gdy Wislacy strzelili im 3 razy w ciagu pieciu minut, wielu uwierzylo, ze juz awansowalismy do kolejnej rundy rozgrywek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile się nie mylę to Polonia inauguruje nam sezon w europie w czwartek. Potwierdzone już jest czy, i na jakim kanale będzie można zobaczyć ten mecz ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
prawdopodobnie nigdzie nie będzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak anrazie ani na TVP ani na Polsacie nie ma nic wpisane (mam na mysli wszystkie stacje TVP i wszystkie z Polsatu)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na zbity pysk powinny polecieć wszystkie mendy w telewizji publicznej, które mają jakikolwiek wpływ na program, jeśli tych meczy nie puszczą.
Im się już całkiem w główkach poprzewracało, na temat tego od czego są. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Mendy" publicznej TV ocenily prestiz tych paru meczy. I szczerze powiedziawszy nie dziwi mnie ich decyzja. Nie wiem ile kasy chciala Polonia zgarnac, ale widocznie za duzo krzykneli
![]()
Ostatnio edytowane przez A'Tuin : 30.06.2009 o godz. 01:11.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|