The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2009, 15:31
devios, bzdura. Najogólniej rzecz biorąc, nasza grupa jest "mistrzowska", a ta druga, silniejsza, "niemistrzowska". Jeżeli będziemy mistrzami, to w zależności od pozycji Polski w rankingu UEFA są dwie możliwości:
- mamy zagwarantowane miejsce w LM (bodaj od 15 miejsca w górę)
- gramy w grupie "mistrzowskiej"

Być może kiedyś, jak będziemy wysoko w rankingu, druga drużyna z naszej ligi będzie walczyć o LM w niemistrzowskiej drabince.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.06.2009, 15:41
devios napisał(a):Wyświetl post
To Kazachstan jest w Europie?... Nie douczyli mnie w szkole
Chyba faktycznie... 5% Kazachstanu lezy w Europie - co daje im wiecej 'europejskiego' terytorium niz mają o ile sie nie myle... Węgry.

Znacznie mniej europejskim krajem jest Izrael.

Losowanie ujdzie, przewiduje jeden remis i jedną wygrana i jestesmy w 3 rundzie. A tam dawać coś w stylu Romy, Abeerden czy cos.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.06.2009, 15:49
devios napisał(a):Wyświetl post
To Kazachstan jest w Europie?... Nie douczyli mnie w szkole

Tak samo jak Rosja
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2009, 15:57
Lol ja nie rozumiem jak Mistrz Czarnogóry (istniejącej od -3 lat bodajże) liczącej kilkaset tysięcy mieszkańców może byc niby jakąś wymagającą drużyną. Wiadomo że przegrać można z każdym, jednak nawet Polonia prezentuje jakiś tam przyzwoity poziom i jest zdecydowanym faworytem 2meczu.

Szanse że przegrają z nimi sa niewiele większe jak te że my odpadniemy z Levadią.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 22.06.2009, 15:59
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak Rosja

Kazachstan nie leży w Europie, nie leży nawet na granicy. Po prostu utarł sie taki schemat że republiki radzieckie grają w rozgrywkach z Matuszką Rosją żeby nie było im smutno.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.06.2009, 16:08
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Chyba faktycznie... 5% Kazachstanu lezy w Europie - co daje im wiecej 'europejskiego' terytorium niz mają o ile sie nie myle... Węgry.

Angmir napisał(a):Wyświetl post
Kazachstan nie leży w Europie, nie leży nawet na granicy. Po prostu utarł sie taki schemat że republiki radzieckie grają w rozgrywkach z Matuszką Rosją żeby nie było im smutno.
Co Jak nie leży jak kawałek Kazachstanu leży w Europie (większy kawałek niz Turcja), nie duży ale leży.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.06.2009, 16:09
Lol ja nie rozumiem jak Mistrz Czarnogóry (istniejącej od -3 lat bodajże) liczącej kilkaset tysięcy mieszkańców może byc niby jakąś wymagającą drużyną. Wiadomo że przegrać można z każdym, jednak nawet Polonia prezentuje jakiś tam przyzwoity poziom i jest zdecydowanym faworytem 2meczu.

Szanse że przegrają z nimi sa niewiele większe jak te że my odpadniemy z Levadią.
W Czarnogórze jest największy wskaźnik(procentowo, względem całości społeczeństwa) sportowców na świecie. Poza tym zerknij na ich reprezentację, jacy piłkarze pochodzą z Czarnogóry.

Edit: Co nie zmienia faktu, że Polonia jest faworytem i wygrać powinna.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.06.2009, 16:20
Cytat:

czyli, przed Czarnogórą w tamtym miejscu "nie było niczego"?

Europa kończy się na linii Uralsk-Gorjev
Linia ta, przebiega przez Kazachtan, tworząc pewien kawałek.
Kawałek większy od Portugalii, Holandii, Belgii, Danii, Szwajcarii, Austrii, Czech, Słowacji, Węgier, Bułgarii, Republik Bałkańskich i Bałtyjskich, tak na moje oko, a Polska jest nieco ponad dwa razy większa od tej części Kazachstanu.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 22.06.2009 o godz. 16:28.
.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.06.2009, 16:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jemu chyba chodziło o to że te 5 % to więcej niż powierzchnia całych Węgier
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.06.2009, 16:41
Dokładnie o to mi chodziło.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli jak widać, polecam

EDIT: Kazachstanu w Europie jest 146 tys km 2. Wegry mają 93 tys km 2.

Czyli w samej Europie większe są tylko:

Białoruś
Finlandia
Francja
Hiszpania
Niemcy
Norwegia
Polska
Rumunia
Szwecja
Wielka Brytania
Włochy
ew Rosja.

A Bułgaria, Grecja, Portugalia i masa innych są mniejsze.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.06.2009 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2009, 16:45

W pilce nigdy nie wiadomo ,kiedys Dospel Katowice przegral z Cementarnica Skoje itd..wpadki byly,to wie chyba kazdy.

Ale to sa dopiero pierwsze rundy,i obowiazkiem dla Legii ,Amiki i Dysko-Polo jest awans.

A z kim to ś.p Lech Poznan kiedys wtopil ,z 4-5 lat temu,Jacys Azerowie czy kots taki...wstyd byl niezly.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.06.2009 o godz. 16:47.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.06.2009, 17:08
Terek Grozny to był

Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.06.2009, 17:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
W pilce nigdy nie wiadomo ,kiedys Dospel Katowice przegral z Cementarnica Skoje itd..wpadki byly,to wie chyba kazdy.

Ale to sa dopiero pierwsze rundy,i obowiazkiem dla Legii ,Amiki i Dysko-Polo jest awans.

A z kim to ś.p Lech Poznan kiedys wtopil ,z 4-5 lat temu,Jacys Azerowie czy kots taki...wstyd byl niezly.
Terek Grozny
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 22.06.2009, 17:25
solidny, rosyjski klub, nie ma się co śmiać
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.06.2009, 21:51
No właśnie
UEFA Team Ranking 2009 napisał(a):
126 Lech Poznan
141 Terek Grozny
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.06.2009, 22:00
sq napisał(a):Wyświetl post
No właśnie
Wtedy jeszcze nie był taki solidny

Vectra Wilno, ta drużyna z którą odpadła Wisła Płock, Pogoń Szczecin (ówczesny Mistrz Polski) odpadła z jakimiś półamatorami z Islandii, Cracovia dostała łomot od Białorusinów...

Umówmy się, że ogórkami będziemy ich nazywać dopiero po tym, jak polegną z którąś z polskich drużyn
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2009, 22:06
hmmm ;-).... to Pogoń była kiedykolwiek Mistrzem Polski ... czego to sie człowiek nie nauczy na forum
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.06.2009, 22:11
A od kiedy to Pogoń byla kiedykolwiek mistrzem Polski?

i tez uwazam ze nie nalezy sie smiac ze slabszych, oni czyli Levadia beda w formie Skorza ta forme pewnie zrobi na sierpien, pechowe mecze jak z drągami z Oslo i i mozemy pogrzebac wszysko na kika lat do przodu
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.06.2009, 22:37
Cytat:
Ja mam takie pytanie, nie wiem czy padła na nie odpowiedź. Orientuje się ktoś dlaczego, będąc zespołem rozstawionym pierwszy mecz gramy u siebie ?
Rozstawienia nie mają wpływu na to kto jest gospodarzem pierwszego meczu. Wszystko zależy od losowania.
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.06.2009, 22:42. Niespodzianki a sprawa polska
wolfy - niemal co roku zdarzają się większe i mniejsze niespodzianki.
Z zeszłego roku - BATE "wykopało" Anderlecht, a FBK Kowno wygrało z Rangersami.

W druga stronę, ze smutnej nam, nieodległej historii:
- wicemistrz Polski, Pogoń Szczecin - odpada z drużyną Fylkir Reykjavik;
- mistrz Wisła Kraków odpada po dwumeczu z Dinamo Tbilisi (4:3, 1:2), choć nieco wcześniej zmasakrowała mistrza tegoż kraju (8:2 na wyjeździe);
- Vetra Wilno okazuje się lepsza od Legii, swoje pazury pokazują też Cementarnica Skopje, Tobol Kustanai, FK Moskwa, V. Guimaraes, Czernomorec Odessa...

Owszem, "ogórki" tu i tam jeszcze sie trafiają, problem w tym, że w ostatnich latach to polskie drużyny najczęściej były "ogórkami". W okresie 2005-2009 tylko dwie polskie drużyny grały w fazie grupowej PUEFA (o LM nawet już nie wspominam). Oby w tym roku było lepiej, i polskie drużyny zaskoczyły na plus.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.06.2009, 22:54
2 lata temu mialem polew z Legii za ich osiagniecie na Litwie, jednak mimo wszystko mecz z Vetra jest tutaj troche demonizowany.
Przegrywali 2-0 ale po 45 minutach gry. Czyli 1/4 rywalizacji. I to ta trudniejsza cwiartka bo na wyjezdzie. Mysle, ze w ostatecznym rozrachunku Warszawiacy by sobie poradzili, no ale coz, nigdy sie juz nie dowiemy, jak by to bylo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.06.2009, 23:24
Dobra, wicemistrz
Byłem wtedy młody, mało co pamiętam
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2009, 23:39
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
2 lata temu mialem polew z Legii za ich osiagniecie na Litwie, jednak mimo wszystko mecz z Vetra jest tutaj troche demonizowany.
Przegrywali 2-0 ale po 45 minutach gry. Czyli 1/4 rywalizacji. I to ta trudniejsza cwiartka bo na wyjezdzie. Mysle, ze w ostatecznym rozrachunku Warszawiacy by sobie poradzili, no ale coz, nigdy sie juz nie dowiemy, jak by to bylo.
Gdybać można ale fakty są takie że po 45 minutach byli w głębokiej dupie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.06.2009, 23:53
Vetra, a nie Vectra.

Z jednej strony w głębokiej dupie, z drugiej z dupy sędzia nie uznał bramki Choto, do dziś nie wiem dlaczego - faktem, ze ze stadionu nie wiele bylo widac. Generalnie pojechali wtedy z nami ostro Mozna sie smiac, ale z nas w Europie Zachodniej traktuje sie tak jak my patrzymy na taka Vetre.

P.S. Mylse, ze bysmy mogli sobie nie poradzić. Przy tamtej grze to max 1-3 u nich. U siebie by za Chiny nie odrobili
Odpowiedz cytując
A'Tuin
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.06.2009, 00:15
Po pierwszej polowie z Dinamo Tbilisi tez bylismy dwie bramki w plecy. W Krakowie! Po przerwie, gdy Wislacy strzelili im 3 razy w ciagu pieciu minut, wielu uwierzylo, ze juz awansowalismy do kolejnej rundy rozgrywek
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 29.06.2009, 21:44
O ile się nie mylę to Polonia inauguruje nam sezon w europie w czwartek. Potwierdzone już jest czy, i na jakim kanale będzie można zobaczyć ten mecz ?
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2009, 22:51
prawdopodobnie nigdzie nie będzie
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 29.06.2009, 23:30
jak anrazie ani na TVP ani na Polsacie nie ma nic wpisane (mam na mysli wszystkie stacje TVP i wszystkie z Polsatu)
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.06.2009, 23:46
na zbity pysk powinny polecieć wszystkie mendy w telewizji publicznej, które mają jakikolwiek wpływ na program, jeśli tych meczy nie puszczą.
Im się już całkiem w główkach poprzewracało, na temat tego od czego są.

Odpowiedz cytując
A'Tuin
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.06.2009, 01:07
"Mendy" publicznej TV ocenily prestiz tych paru meczy. I szczerze powiedziawszy nie dziwi mnie ich decyzja. Nie wiem ile kasy chciala Polonia zgarnac, ale widocznie za duzo krzykneli
Ostatnio edytowane przez A'Tuin : 30.06.2009 o godz. 01:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów