|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Amica ma teraz jeszcze 18 poważnych spotkań na jesieni + PP. A wszystko w przeciągu tak naprawdę 3 miesięcy, w dodatku po drodze są przerwy na reprezentację( chyba jeszcze 2). Z ich kadrą nie wierzę żeby byli w stanie wytrzymać takie tempo, gdzieś będą musieli wystawiać ludzi z ME i to całkiem licznie. Żeby uprzedzić ewentualnie pyrowskie riposty- nie piszę tego, żeby komuś dopiec tylko realnie oceniam Waszą sytuację. My mamy swoją własną murzyńską d*pę, z której musimy się wygrzebać, a szczerze powioedziawszy nie wierzę żeby nastąpiło to przed nowym rokiem, o ile w ogóle w tym sezonie. Co nie zmienia faktu, że jakimś cudem może się zdarzyć, że zawalczymy o podium. Ani Jaga, ani Polonia nie są gigantami nie do ruszenia, a reszta mimo wszystko jest w naszym zasięgu, no może poza Amicą, która się pewnie na nas znowu zepnie.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Uran ale to dla nas lepiej
Sklad rezerwowy potrafi wiecej zdzialac niz sklad podstawowy co ostatnio juz mielismy mozliwosc ogladania I bardzo dobrze, zamiast intensywnych treningow ktorych nie maja, beda miec intensywne 90 minut przy trybunach, ktore opierda^*ia na boisku nie beda tolerowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.09.2010 o godz. 09:04.
![]()
Legionista
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Panowie i Panie,Józef Wojciechowski show,ciąg dalszy. Osobiście to już mi żal Bakero. Na uwagę zasługuje nowa idea profesjonalnego klubu. Zabieranie trenerowi jednego piłkarza co mecz
![]() Zbyt defensywne ustawienie, mało widowiskowy styl gry i zbytnie przywiązanie do niektórych piłkarzy to główne zarzuty, jakie pod adresem Jose Marii Bakero kieruje Józef Wojciechowski. W środę obaj panowie spotkali się by omówić warunki dalszej współpracy. Czego dowiedział się Hiszpan w trakcie rozmowy? Wszystkie swoje pomysły będzie musiał konsultować z dyrektorem ds. sportowych klubu, Pawłem Janasem, z którym będzie się spotykał dwa razy w tygodniu. Jeżeli panowie nie dojdą do porozumienia, do dyskusji włączą się asystent szkoleniowca, trener bramkarzy i trener przygotowania fizycznego. To jednak nie koniec "nowości". - Po każdym meczu zawodnicy będą oceniani przez 12-osobową grupę ekspertów. Piłkarz, który będzie miał najniższą średnią ocen, w kolejnym spotkaniu nie zagra, dostanie jakby czerwoną kartkę - mówi Józef Wojciechowski cytowany przez "Przegląd Sportowy". Pierwszą "ofiarą" nowego systemu jest Hiszpan Andreu, którego ma zabraknąć w najbliższym meczu ligowym z Koroną Kielce. Oczywiście trener Bakero nie był zwolennikiem tego systemu. - Ale oznajmiłem mu, że skoro nie zgadza się z oceną 12 ekspertów, to chyba nie zgadza się z całą ideą profesjonalnego klubu - wyjaśnił Wojciechowski. Nie ulega wątpliwości, że przy wprowadzonych zmianach Jose Maria Bakero może zapomnieć o jakiejkolwiek autonomii w prowadzeniu drużyny. Podobnie jak nie ulega wątpliwości, że to właśnie on odpowie głową za ewentualne słabsze wyniki drużyny. Nie Janas, który będzie miał wpływ na ustalanie składu i taktyki. Nie eksperci, którzy po każdej kolejce będą pozbawiać Bakero możliwości skorzystania z jednego piłkarza. I wreszcie nie Wojciechowski, który wymyśla te "profesjonale" zasady. Choć przypadek Wojciechowskiego jest akurat zrozumiały. Taki to już jest przywilej właściciela, że może robić co mu się podoba.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.09.2010 o godz. 09:29.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego CI zal Bakero? Jak dla mnie to robi z siebie .....e siedzac dalej w tej Polonii. Ja bym ani chwili nie chcial wspolpracowac z takim debilem jak Wojciechowski. Rozumiem ze jak tu przyjezdzal Hiszpan to nie wiedzial jak to bedzie ale teraz widzac takie cyrki to powinien wypieprzac gdzie pieprz rosnie, ale moze siedzi zeby sobie zarobic troche grosza. Wojciechowski to jest prze ch.j. Rozumiem ze ma swoja wizje, swoje pomysly ale porponuje mu gre w FMa a jak juz zatrudnia szkoleniowca to niech mu da pracowac a nie robi z siebie eksperta a tak naprawde to na gownie sie zna. Moze kasy sie dorobil ale pokazuje ze wlascicielem klubu jest najgorszym jaki moze byc. Niech nawet zdobedzie MP i wejdzie do LM ale zawsze pozostanie frajerem przez swoje decyzje. W jakiej sytuacji on stawia teraz Bakero i w jakiej stawial poprzednich trenerow? Stawial ich w roli szmat ktore maja sie sluchac kazdego slowa prezia a jak nie to wypie..c.
Czyli teraz co Bakero ma do gadania? Jak przestawi swoja wizje skladu to Janas da inna, jak sie nie podoba to go przeglosuje jakis tam asystent czy inny trener. Do tego jakies cuda z ocenami pilkarzy (buhahahaha). Poprostu Bakero jest figurantem i jak nie ucieknie stamtad sma w najblizszym czasie to zostanie dzi.ka ktora za kase da soba pomiatac. Jak balonik byl dmuchany w Polonii tak szybko pekl. Niby Wojciechowski dojrzal, zmadrzal (haha) a tu dalej debilne wywiady itd Nie wierze ze za kilkanascie kolejek nadal bedzie tak milo w Polonii (tzn ze bedzie liderowac). Generalnie to te twory pofuzyjne to naprawde sa zabawne. Jedni maja smisznych wlascicieli, drudzy raz sie zwa Amica raz Lechem. Nie ma co profeska ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,83...zada_goli.html Pewnie mowici eo tym.Facet zle zrozumial pojecie: MAM SWOJE 5 MINUT
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale gość chciał coś osiągnąć w słabej polskiej lidze,jakiś sukces ale zawsze jest to sukces. A teraz w zasadzie jest ale jakby go nie było, dodatkowo jak odejdzie to w zasadzie kończy przygodę z trenerką, bo kto go weźmie jak w Polsce sobie nie poradził?Z drugiej strony bierze kasę ale co mu z niej jak wie,że to mogą być ostatnie pieniądze jakie zarabia będąc trenerem. Gość jest w sytuacji bez wyjścia. Aby nie popełnić zawodowego samobójstwa musi zgadzać się na to co Wojciechowski wymyśli i liczyć na cud aby dociągnąć zespół na pierwszym miejscu w lidze do końca. Z drugiej strony Wojciechowski dobrze wie,że Bakero jest pod ścianą, dlatego tak sobie pozwala. A i tak ostatecznie przegranym będzie Wojciechowski,bo nikt poważany,ani piłkarz,ani trener nie przyjdzie do takiego klubu. Co najwyżej bezrobotni naciągacze z zachodu lub mitomani.W zasadzie sam sobie zamknął drogę do poważnej piłki takim postępowaniem. I w zasadzie jeszcze się nie zaczęła dominacja Polonii ale jak dla mnie jest to już klub bez przyszłości.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.09.2010 o godz. 10:37.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tego goscia coraz bardziej ****
Jesli w takim tempie bedzie "wprowadzal swoje pojecie pilki" w zycie to ten klub sie rozleci jeszcze w tym sezonie.Taka prawda ze u Nas albo ktos ma kase i nie chce jej ladowac konkretnie w klub, albo ma kase i chce ale jest ****. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Marzy mi sie żeby wszystkie media przed meczem Polonia - Wisła skazywały Wisłę na pożarcie, a tu gładkie 0-4 z "przyrosiem" na deser.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wojciechowski mi przypomina irlandzkich milionerow nowego gatunku.
Cale zycie wies, wieczorem pinta guinnesa i dymanie owiec w szopie do bladego switu, a pozniej ich wypas na 20 hektarach. Pewne dnia pojawia sie firma o idiotycznej nazwie,np. IBM i kupuje owe 20ha pod fabryke, placac 50mln euro. Dymacz owiec zostaje milionerem a po chwili developerem. Dyktujacym trendy w architekturze i urbanistyce. Ma Bentleya, i dom z 18 lazienkami. I bardzo duzo do powiedzenia na tematy o ktorych ma nikle pojecie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Ze wsi wyjdziesz, ale wieś z ciebie nigdy"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech się Janasowi nie wydaje,że jak już wysiuda Bakero to sam będzie miał jakikolwiek komfort pracy.Co do tego,że gość zbyt lotny na umyśle nie jest to ja wiem,ale żeby tak ostentacyjnie dybać na czyjąś posadę? Jak już dorwie się do tego wsiowego Eldorado,to jeszcze szybciej będzie miał swojego nadtrenera,a potem ...but,zgięcie w kolanie i docelowe siedzenie i fruuu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale Janasa znamy jako trenera który się "nie wpierdala"
więc dla Wojciechowskiego taki trener to marzenie. Będzie sobie smacznie prezes spał, przyśni mu się skład, dzwodni do P.J. i mówi : - "Słuchaj Janosik,dzisiaj zagra ten ten i ten" a Paweł Janas : "dobrze prezesie, ja się nie wpierdalam" I wilk syty owca cała, a co będzie sie działo z Polonią? Przecież nikt jej nie życzy nic dobrego,mimo że to biedna Polonia której w Warszawie nie ma. Za rok po nieowocnym sezonie, po nerwach J.W. połączą się z jedyną Polską drużyną która z chęcią przygarnie każdy herb,hymn i pieniadze - Lechem POZnań* z Wronek. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tak jak już było mówione wcześniej, w tej, na swój sposób kazirodczej, orgii wszystkich ze wszystkimi byle tylko zostało w rodzinie - najbardziej szkoda oustiderów, którzy nie wiedzieli na jaką imprezę przychodzą, a teraz siadać nie mogą, bo boli. A później się dziwimy, że dobrych trenerów zza granicy nie potrafimy pozyskać ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe na kogo zwali winę Wojciechowski, jak sam ustali skład, a przegrają ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na pilkarzy. Tych najlepiej zarabiajacych.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co do Janasa to juz chyba taki schemat byl w polonii brzerabiany? Byl chyba niejaki trener Grembocki. Zatrudniono Bobo na jakas tam funkcje. tez bylo fajnie i milo Bobo byl spoko fachowiec. Zdarzyla is eokazja wywalili Grembockiego zastapil go Bobo i po 4 meczach wylot? Tak czy tez cos pomylilem? Czyli wychodzi na to ze juz to wszystko w Polonii bylo przerabiane ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pol...765,1,717.html
12 sprawiedliwych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Edit: O, o, albo jeden z nich zostanie trenerem głównym, a każdy z pozostałych będzie trenerem na osobną pozycję na boisku! ![]()
Legionista
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Groclin Warszawa vel Latający Cyrk Józia Wojciechowskiego.
Na miejscu Bakero trzasnąłbym drzwiami i wrócił do Hiszpanii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...acovie,1527365
Najdroższy karnet kosztuje 330 złotych, a najtańszy 55. Kibice, którzy mieli zakupione karnety na rundę wiosenną poprzedniego sezonu, będą mogli go teraz nabyć nawet za 49,5 złotego. 17 września ruszy sprzedaż biletów na mecz z Arką Gdynia (25.09.2010). Wejściówkę na ten mecz będzie można nabyć aż w czterech punktach (dwa przy ulicy Kałuży i dwa przy ulicy Kraszewskiego). Bilety są w cenie od 10 do 60 złotych. Są tam u sąsiadki nawet tanie bilety i karnety, ale ten po 330 to na pewno nie wart ceny tego stadioniku. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
330 zł za karnet na jakieś 10-12 meczów u siebie to dużo? Ja bym raczej powiedział, że karnet za 55 zł to masakra ![]() EDIT: Francja 0-1 Białoruś, gol: Kislak. to ten?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 03.09.2010 o godz. 22:31.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
We własnej osobie ;-)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
W DyskoPolo nigdy normalnie nie bylo ,zwolnienie Kaczmarka bylo jasnym sygnalem ze nie ma co pakowac sie w uklady z Wojciechowskim. Na miejscu Bakero juz bym byl spakowany i czekal na samolot do Espanii. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jaja będą jak Diskopolowcy z Wawy przy takim terrorze, zdobędą mistrza
A Bakero - sory za porównanie, ale mi się kojarzy z gościem co za centa, obciągnie w kiblu.Prędzej bym tego gościa zrozumiał niż majętnego człowieka, który daje sobą pomiatać jak jakąś szmatą. On powinien już zrezygnować w dniu w którym Wojciechowski NAKAZAŁ mu kogoś przesunąć z jednej pozycji na drugą - pod groźbą zwolnienia, a było to dawno temu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Online |
|
|
Wojciechowski dobrze kombinuje - po trupach do celu tylko nie wiadomo czy w naszych realiach się to sprawdzi. Co by nie mówić ma chłop charyzmę, kasę, bezczelny na maksa - może to jest sposób. Nie lubię powtarzać komunałów ale silna Polonia Legia Lech , Widzew itp to również silniejsza WISŁA. Tak to się kręci.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Proszę, dopiero wczoraj pisałem to:
Cytat:
Lubię Wojciechowskiego. Cytując klasyka, dzięki niemu "liga będzie ciekawsza".![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A w drugą stronę to też działa? np: Silna Wisla to silny Widzew, ŁKS, Pogoń Sz., śląskie kluby, itp? Bo jakoś nie zauważyłem żeby przez okres dominacji Wisły te kluby prezentowały jakiś wyższy poziom...
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 04.09.2010 o godz. 10:46.
|
|
|