The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2017, 01:33
Z serii "Piłkarze wypożyczeni"

Dobry mecz Wojtka Słomki w ostatniej kolejce przed przerwą zimową w I lidze w barwach GKSu Katowice. Na uwagę zasługuje fakt, że zagrał...na lewej obronie.

"Kto wie czy nie największy wygrany tego spotkania. Zagrał bardzo dobre zawody na lewej stronie jeśli chodzi o grę w ataku. Udzielał się w ataku, umiał utrzymać piłkę a i parę zwodów na skrzydle pozwoliło mu ze spokojem ją rozgrywać. Zupełnie nie było widać, że nie grał pół roku. W obronie ciężko ocenić gdyż Miedź nie atakowała za często. Kto wie czy właśnie nie znaleźliśmy lewego obrońcy?"

Słomka został przez portal gieksa.pl oceniony najwyżej ze wszystkich piłkarzy biorących udział w tym meczu.

GKS wygrał z Miedzią 1:0.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.11.2017, 07:48
Wielu skrajnych pomocników ląduje w swojej karierze na boku obrony i dobrze im to.wychodzi. Niech młody na wiosnę zacisnie zeby, haruje, ogrywa siei w czerwcu podmieni u nas Pietrzaka (swoja droga tez goscia z Katowic). Telent ma, tylko niech trener Gksu przestanie forowac swojego syna ma jego pozycji...
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 27.11.2017, 10:45
Stokowiec zwolniony z Zagłębia, karuzela nie bierze jeńców.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.11.2017, 10:47
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=UqkVmuRgxtw

Carlitos w Turbokozaku

banan nie schodził mi z gęby przez cały czas trwania programu
btw prowadzący to chyba Tomek Frankowski tylko w wersji "ulanej"

ps tak mi sie przypomniało jak w jakimś sparingu przedsezonowym Carlos strzelił gola czy tam asystował(?) "krzyżakiem" i forumowe mędrki tutaj całkiem na poważnie dyskutowałuu że to przecież..; niemożliwe
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.11.2017, 10:55
Bardziej mi zaimponowały karne. Dwa razy w lewy dolny róg - praktycznie nie do obrony. Trzeci raz przekombinował. Ale z szalikiem powtórzył lewy dolny, bramkarz i bez szans!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 27.11.2017, 10:57
ten trzeci karny to taka kropla dziegciu jak dla mnie, poprzeczki, te 50tki w tarczy , to takie bajerki , ale fajnie jakby setki, karne , miał 100% skuteczność , no ale nie żebym sie czepiał bo jestem zachwycony naprawde wprowadziło mnie to w dobry nastrój dzisiaj
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.11.2017, 11:01
"mój hiszpański jest słaby, a jak Twój polski?"
"koncentracja"
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 27.11.2017, 11:09
W ogóle mi się bardzo podobało, jak Carlos "mówił po polsku". Widać, że kilka zwrotów już zna, ale nie wstydzi się i nie boi się wygłupiać. Koncentracja, ....a mać.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2017, 12:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ten trzeci karny to taka kropla dziegciu jak dla mnie, poprzeczki, te 50tki w tarczy , to takie bajerki , ale fajnie jakby setki, karne , miał 100% skuteczność , no ale nie żebym sie czepiał bo jestem zachwycony naprawde wprowadziło mnie to w dobry nastrój dzisiaj
Przecież na tym polega zabawa
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.11.2017, 12:14
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
W ogóle mi się bardzo podobało, jak Carlos "mówił po polsku". Widać, że kilka zwrotów już zna, ale nie wstydzi się i nie boi się wygłupiać. Koncentracja, ....a mać.
Wiem, że polski jest trudny, zwłaszcza dla gości z Zachodu, ale w sumie to myślałem, że po paru miesiącach będzie umiał powiedzieć coś więcej niż pojedyncze słowa. Imo jednak trochę się wstydził mówić, przynajmniej ja to tak odebrałem. Z drugiej strony wiadomo, trzeba wziąć poprawkę na stres (obcy język+tv) Najbardziej mnie rozbawiło wymienianie na koniec polskich wyrażeń, gdzie 1/3 to bylo: "nie, nie tak", "nie tak kur*a!". Od razu wyobraziłem sobie Ramireza lub Sobola na treningu.

Co do karnego, wydaje mi się, że ten obroniony wcale nie był strzelony tak źle, chociaż muszę obejrzeć odcinek po raz drugi. Zresztą ten karny w ciemno pokazuje, jakie Carlitos ma poczucie przestrzeni na boisku. Wiadomo, że trzeba przy tym zachować proporcję, ale był taki dokument o Ronaldo, w który zagrywali mu piłkę z różnego i gasili światło, a on i tak ładował bramki. W większości Turbokozakow zawodnicy stają tuż przy piłce, żeby w ogóle ja trafić, a i tak zwykłe strzelają leciutko i jak trafią to "na farta". A Carlitos po prostu strzelił tak, jakby w ogóle tego szalika na oczach na miał.
Ostatnio edytowane przez piotek : 27.11.2017 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.11.2017, 12:30
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Za tego niestrzelonego to faktycznie jakąś karę bym mu zrobił. Może nie dziś, bo mecz ale seria np. 10 karniaków i za każde pudło 10PLN dla bramkarza.
Ciekawe za ile koszulka pójdzie.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 27.11.2017, 12:53
piotek napisał(a):Wyświetl post
(..) rozbawiło wymienianie na koniec polskich wyrażeń, gdzie 1/3 to bylo: "nie, nie tak", "nie tak kur*a!". Od razu wyobraziłem sobie Ramireza lub Sobola na treningu.

(...)
Ramireza, dobre
Przeceiż nasz treneiro umie po polsku tyle co reszta hiszpanów
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.11.2017, 13:10
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
Ramireza, dobre
Przeceiż nasz treneiro umie po polsku tyle co reszta hiszpanów
Wiem, właśnie dlatego m.in. obrazek Ramireza rzucającego "kur*ami" był w mojej wyobraźni dość śmieszny
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 27.11.2017, 16:50
Cieplutki wywiad z Wasylem:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...588,1,727.html
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 27.11.2017, 17:36
dobry wywiad, jakos utwierdza mnie w wewnetrznym przeczuciu ze to bedzie udany transfer
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2017, 00:57
Słuchajcie pany. Przyznaję ze wstydem, że nie widziałem meczu Wisły nawet w TV od Niecieczy (tzn. Niecieczy też nie oglądałem) bo ciągle pracuję no i powiedzcie mi szczerze bracia w wierze jak się prezentuje Wasilewski?
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.12.2017, 10:27
Całkiem nieźle, tym bardziej, że swoje lata ma i długo był bez kontraktu.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.12.2017, 10:39
Jak dla mnie bardzo przeciętnie - głupi faul z Górnikiem, po którym powinien wylecieć, z Płockiem niby lepszy niż Arsenic, ale raz dał się straszliwie objechać jakiemuś ogórowi i mnóstwo sytuacji pod bramką Cuesty jest częściowo jego winą. Aczkolwiek zdaje sobie oczywiście sprawe, że długo nie grał i ciężko wymagać cudów, zwłaszcza, że trafił na taki, a nie inny okres w drużynie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.12.2017, 12:11
Nie zjawiskowo, ale bardzo solidnie. Swoje czyści. Ciężko jest też oceniać ŚO, gdy cały zespół pozwala oddać przeciwnikowi 22 strzały.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.12.2017, 10:06
no to pokoleji najpierw zaległości po meczu z Płockiem

1. a podobno to Carlitos doradza Kamilowi Fryzjera

2. ktoś zauważył jaką miał śliwke pod okiem Perez (lepsza niż Franek w Atenach) , ktos coś wie ?

i po derbach

3. Imaz to zawodnik , który moim zdaniem mógłby dać nam wreszcie jakość na 9-tce , ma wszystko , szybkość , drybling , ale przed wszystkim umie wykańczać sytuacje, oraz się w nich znajdować, już teraz jako skrzydłowy strzelił 5 goli , co by było jakby z powodu posuchy dac go na 9 ? (hiszpański boguski - rotfl inny typ gracza)

Carlitos na 9 sie nie nadaje, nie potrafi stac i czekać na piłke , musi byc cofniety albo na 10 , wtedy jest w swoim żywiole - kreuje

4. idealny mecz żeby zakończyć kariere przez Pawła Brożka w należnej mu glorii , lepiej już nie bedzie , a tu sukces w derbach 2 asysty , nikt nie bedzie mu pamietal po latach że ta druga , to było totalne skasztanienie "setki" i po zaplątaniu sie we własne nogi piłka przypadkiem trafiła do Jesusa który na szczęście ma instynkt strzelecki o czym pisałem powyżej
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 14.12.2017 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.12.2017, 14:39
Weź to zdjęcie zmniejsz bo forum się rozlewa....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.12.2017, 16:53
"...Zostawmy na koniec derby. W ostatnich dniach Wisła zwolniła trenera Kiko Ramireza. Jak odebrał Pan tę decyzję? – Dla mnie to jest oczywiście trudna sytuacja, bo bardzo lubię Kiko. Nie zapominajmy, że latem to właśnie on ściągnął mnie tak naprawdę do Wisły. Chcę jednak podkreślić, że Radosław Sobolewski to bardzo dobry człowiek i trener. Dla niego też chcę grać jak najlepiej i walczyć. ".

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...awil,12767897/
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.12.2017, 20:28
juz znamy źródło inspiracji
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2017, 20:41
Pomimo ostatniego zdania Carlitosa, czuję że jednak jutro zagra ostatnie spotkanie w naszych barwach. Niestety.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.12.2017, 20:58
Jeżeli faktycznie nie wpłynęła kasa za Brleka i są dwumiesięczne zaległości w wypłatach to Wisła musi sprzedać Carlitosa. Niestety. Inaczej wszystko się rozsypie
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 14.12.2017, 20:59
Gorzej, jak sprzedamy Carlitosa i znów hajsu nie zobaczymy
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.12.2017, 23:32
Co to znaczy, że kasa za Brleka nie wpłynęła? Mieli dowieźć furgonetką, ale ta zboczyła z trasy i nikt jej potem nie widział? Chyba klub powinien wydać jakieś oświadczenie w tej sprawie.
Ostatnio edytowane przez Charlie : 14.12.2017 o godz. 23:42.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.12.2017, 09:24
Tak samo jak za Mączyńskiego tylko pytanie kto kłamie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2017, 10:12
Nie wydaje mi się ze jakiekolwiek oświadczenie powinno wypłynąć na ten temat. Tak samo uważam ze Kiko poruszajac ten temat trochę przesadził ze swoją wypowiedzia. Problemy były i są jeden transfer nie wyprostuje naszej sytuacji, a ujawniając takie informacje ( jeśli faktycznie takie są) Kiko zachował się nie profesjonalnie. Kiedy podpisywał kontrakt wiedział na co się pisze.
Nawet jeśli kasa nie wpłynęła zarząd wie co w tej sytuacji powinien zrobić a tego typu informacje powinny zostać pod dachem a nie poprzez jego żale takie sprawy są upubliczniane. są to sprawy klubu a my jako kibice i tak niewiele mozemy. Pozostaje nam wierzyć ze zarząd podejmie odpowiednie kroki żeby odebrać co im się prawnie nalezy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 15.12.2017, 14:16
to nie miejsce na takie dywagacje , moim zdaniem rolą moderatorów nie jest banowanie za np zbyt temperametnte dyskuje , tylko pilnowanie żeby właśnie pisać w stosownych wątkach

ten już jest trzeci o tym wywiadzie Kiko , dajcie już z tym spokój , a o kasie za Brleka możecie dywagować w "polityce finansowej"

a tutaj o naszych piłkarzach "ploteczki" więc może by tak Pero napisał , kto i czemu pod.......ił oko kudłatemu przed meczem z Płockeim ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów