|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Odbiegając od tematu - co Węgrzyn bajdurzył w trakcie meczu, że Imaz według Brożka co ma najlepsze w lidze?
Czy mi się przesłyszało? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://twitter.com/DamianDukat/stat...40152585048064
http://makeagif.com/i/FrW9st to kto winny tym kontuzjom ? Kiko czy Jordi ? tę kurve co wjechała tak na sparingu wysłałbym do słubic ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A co ma piernik do wiatraka ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Velez po zabiegu, czuje sie ok.
A co Kolara pewnie jutro lub w poniedzialek dopiero rezonans i bedziemy madrzejsi. Jak pojdzie źle, to .....nie bedzie do gry w tym sezonie. E: Z Frankiem wszystko bez komplikacji, w styczniu na obozie bedzie juz do gry
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.11.2017 o godz. 15:33.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
z tego co pisze Damian Dukat na TT mozna wywnioskowac ze Marko ma uszkodzone wiezadla ale na cale szczescie tylko poboczne (bez operacji, 6 tygodni przerwy)
Oby tak było, nie bedzie to tragedia patrzac na ten faul, balem sie , ze skonczy jak Zyro z zerwanymi pobocznymi, krzyzowym przednim i tylnym ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No i dobrze, na początek okresu przygotowawczego powinien być gotowy. Co nie zmienia faktu, że łącznie Kolar będzie miał pół roku bez gry (5 minut z Niecieczą), więc to i tak bardzo dużo. Fajnie by było, jakby chociaż jeden z dwójki Kolar-Bałaniuk okazał się wartościowym wzmocnieniem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mały podpisał umowę do 2020 roku z możliwością przedłożenia o rok
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to jest juz dwoch, teraz czas na kolejnych
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A kogo masz konkretnie na myśli? W czerwcu konczy się kontrakt Llonchowi Cywce, Glowie, Boguskiemu, Chorazce i Brozkowi. O żadnego z nich nikt nie będzie się bił zimą. Może poza Llonchem..
Carlitos i tak ma klauzule przedłużenia, a to czy bedzie mial kontrakt do 2019 czy 2022 wiele nie zmienia. W takiej formie jak jest w zimie ktokolwiek rzuca 3 mln euro i jest sprzedany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Czuję, że Głowa zostanie
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do Carlitosa to się nie zgodzę. Jak dla mnie ważne do kiedy będzie miał kontrakt..
Kto niby rzuci te 3 mln ojro w zimie wiedząc, że w czerwcu kończy mu się kontrakt? A jeżeli już teraz wyślemy sygnał do potencjalnych kupców ''Carlitos w Wiśle do 2019 czy 2020 roku'' to wtedy może sobie przebiera w ofertach rzędu 1,5 - 2,5 mln ojro. Chyba, że serio znajdzie się jakiś napalony chińczyk. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jeżeli skorzystamy z opcji przedłużenia(a nie zupełnie nowego kontraktu), to Carlitos w lecie może zerwać ten kontrakt za odszkodowaniem(wartość tej rocznej umowy) z jego strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Oni mają opcje.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
|
O Wasylu
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...wych,12691274/ Cytat:
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ezon,12691352/ Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kocur : 21.11.2017 o godz. 09:33.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Junior Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
Same ploty... Lopez i furora? przecież to łajza....... Dawać Frankowskiego za niego!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
For_FuN zle interpretuje przepisy PZPN. Stanie sie tak, jesli nie wyrazimy checi przedluzenia kontraktu z Carlitosem na pol roku przed koncem kontraktu. Jesli bedzie juz mniej niz pol roku do konca kontraktu, a my dalej nie wyrazimy checi przedluzenia to wtedy nadal bedziemy mieli prawo pierszenstwa, ale Carlitos bedzie mogl sie 'wykupic' w sposob w jaki napisal For_FuN.
Na te chwile mozemy przedluzyc kontrakt z Carlitosem w kazdym momencie bez jego udzialu i nikt go nam nie moze sprzatnac sprzed nosa. Natomiast nie robimy tego bo biorac pod uwage doniesienia prasowe chcemy podpisac z nim calkowicie nowy kontrakt na innych warunkach. W najgorszym wypadku przedluzymy z nim kontrakt na pol roku i jeden dzien wczesniej przed koncem dotychczasowej umowy.
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ondrasek nie zagra do końca roku może już pora z nim się rozstać ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Zwolnic typa jak na chorobowym jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
albo od razu zastrzelić go jak konia ze złamaną nogą dawniej :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Trzeba podpisać wieloletni kontrakt i skończą sie te dywagacje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zresztą ja nie widzę powodu dla którego Carlitos miałby z nami nie podpisać nowego kontraktu. Tutaj jest gwiazdą, próbował już sił w hiszpanii i poza nią i nigdzie furory nie zrobił, a poza tym widać że w Krakowie dobrze się czuje.
Jeśli jego priorytetem nie są tylko pieniądze to jestem pewien że jeszcze u nas chwilę pogra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
For_FuN_ na jakie ty przepisy się powołujesz, bo mam wrażenie że totalne głupoty wypisujesz.
Przepisy PZPN jakie przytoczył Snow są raczej klarowne i kontrakt z opcją jednostronnego przedłużenia można sporządzić na 2 sposoby, wpisując jedną z dwóch wymagalnych klauzul. 1 sposób: Zawodnik zrzeka się prawa do zawarcia przyszłego kontraktu z innym klubem na 6 miesięcy przed wygaśnięciem dotychczasowego kontraktu. ALBO 2 sposób: Zawodnik zobowiązuje się w kontrakcie do zapłacenia kary, jeśli przynajmniej na 6 miesięcy przed wygaśnięciem dotychczasowego kontraktu, klub nie przedłuży umowy z zawodnikiem, a zawodnik wtedy podpisze kontrakt z innym klubem. Teraz jak te przepisy odnoszą się do sytuacji Carlitosa. Jeśli ma on podpisany kontrakt z Wisłą wg 1 sposobu, to Wisła może z nim przedłużyć jednostronnie kontrakt do końca marca 2018. Carlitos nie może podpisać kontraktu z żadnym innym klubem do 31 marca 2018, bo zrzekł się tego prawa w kontrakcie. Teraz jakby miał umową na 2 sposób. Przywołał go Snow, jednak nie do końca poprawnie. Załóżmy że mija 1 stycznia 2018. Teraz Carlitos może podpisać umowę z dowolnym klubem, ale tego nie czyni. 6 stycznia 2018 roku Wisła informuje Carlitosa o przedłużeniu kontraktu. Klauzula została aktywowana, umowa jest wiążąca. Carlitos od tego czasu nie ma prawa podpisać kontraktu z innym klubem. W przepisach PZPN nie ma mowy o żadnym wykupieniu. A teraz druga sytuacja. Jeśli Wisła do 6 stycznia 2018 roku, nie poinformuje go o przedłużeniu kontraktu, a on 6 stycznia podpisze kontrakt z innym klubem, to wtedy Carltos zapłaci Wiśle karę umowną. Podsumowując wygląda na to, że "wykupienie" o którym mówicie to w rzeczywistości ta kara umowna, która jednak ma zastosowanie tylko w tym jednym powyższym przypadku, który podałem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pozamiatal. Jeszcze jakby się nie bawił w krzyżaczki przy poprzeczkach, to już w ogóle.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|