The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2009, 21:08
Mateuusz- Czytales na pewno info o biletach?
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Od: 12.2008

Stary 01.11.2009, 21:08
" Jednakże w tym dniu zakupu biletu będą mogli dokonać Ci kibice którzy wspierali Białą Gwiazdę co najmniej 4 razy na meczu Wisły w Sosnowcu (wykluczając mecz z Levadią gdyż na ten mecz nie była robiona lista wyjazdowa). "
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.11.2009, 21:10
No ale mozesz bilet pokazac jak masz i tez bedzie
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 01.11.2009, 21:11
aha dzieki wielkie. niestety nie czytalem bo nie moglem tego znalezc. a jakies ulgi dla tych ktorzy na wyjazdy jezdzili?

edit
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
No ale mozesz bilet pokazac jak masz i tez bedzie
niestety bilet sie nie ostal i chyba nie tylko mi
Odpowiedz cytując
WALDI1988
Banita

Od: 11.2008

Stary 02.11.2009, 11:13
I jak tam wyglada sprawa z biletami faktycznie? Był ktoś dzisiaj i powie jak jest zebym specjalnie 30 km nie jechal?
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.11.2009, 18:23
Kupowałem dzisiaj ok. godz. 17 i przewineło się z 10 osób. I z tego co wiudzialem nawet osoby, ktore nie były w Sosnowcu ani razu, bez problemu mogły kupić bilet. Wiem, że jest kilka list i moze to nie ma wielkiego znaczenia ale na mojej byłem ok. 470 miejsca.
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.11.2009, 18:41
Odpowie mi ktoś, czy będę mógł jutro bilet dla mnie i dla kolegi, jak będę miał jego dowód?
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 02.11.2009, 18:48
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
Odpowie mi ktoś, czy będę mógł jutro bilet dla mnie i dla kolegi, jak będę miał jego dowód?
Nawet nie musisz mieć jego dowodu - wystarczy tylko, że będziesz znał jego imię, nazwisko i PESEL
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.11.2009, 18:53
Byłem dzisiaj po bilet o 12, i bylo zapisanych ponad 600 osób. Koleś z WŚ poinformował mnie że 'niby jest to pierwszeństwo ale sprzedajemy bilety'. Kpina.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.11.2009, 19:01
Tuman napisał(a):Wyświetl post
Byłem dzisiaj po bilet o 12, i bylo zapisanych ponad 600 osób. Koleś z WŚ poinformował mnie że 'niby jest to pierwszeństwo ale sprzedajemy bilety'. Kpina.
Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś takiego. Podobnie było z karnetami - w okresie dla przedłużających osoby nie mające karnetów mogły je nabywać. Gdyby wszystko wyprzedano dzisiaj to byłby to skandal i jawne oszustwo a tak to pewnie sprawa sie rozejdzie. No nic ja ide jutro przed południem, więc pewnie bilety jeszcze będą.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 02.11.2009, 19:04
Tuman napisał(a):Wyświetl post
Ale po co mają zwlekać jak jest małe zainteresowanie, wiec i tak starczy dla tych co byli 4 razy.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.11.2009, 19:30
Skoro osób, które były 4x w Sosnowcu jest około 1000 (strzelam, choć pewnie i tak zawyżyłem), to klub spokojnie może sprzedać 2,5 tys. biletów poza listą. Przy takim zainteresowaniu biletami jak widać jeden dzień sprzedaży tylko dla najwierniejszych nie miał sensu..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.11.2009, 20:02
Ja dziś postanowiłem zadzwonić do Wiślackiego Światu i zapytałem tego pana czy jak mam 2 wyjazdy to mogę kupić bilet dziś
Dostałem odpowiedź, że mogę dziś przyjść po bilet, bo dziś kupują osoby które w Sosnowcu w ogóle były.
Na miejscu okazało się, że bilety sprzedają wszystkim. Nie pytając i nie sprawdzając list.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 02.11.2009, 20:44
Niektórzy sobie kupowali zresztą po 4,5 biletów i nikt nie patrzył oczywiście na jakieś tam listy i czy ktoś był już w tym Sosnowcu czy się obudził dopiero na Legie..nie było nawet co pisac o tym że jakiekolwiek pierwszeństwo dla stałych 'sosnowiczan' obowiązuje bo życie pokazało że to farsa jedna,wielka była.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 02.11.2009, 20:51
Gdyby na meczach w Sosnowcu byl komplet co mecz to pewnie by sprawdzali ilosc meczow a ze frekwencja jest taka sobie to odpuscili sobie co jednak jest troche niezrozumiale bo na glownej pisalo ze dzisiaj tylko ci co mieli min 4 mecze eh
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.11.2009, 20:51
takie teksty tutaj powinno się pisać jakby zabrakło już biletów i co najmniej połowo osób które jeździły do sosnowca ich nie dostało

zastanówcie się chwile zanim coś napiszecie...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.11.2009, 20:54
Tak będzie dopóki nie wprowadzimy internetowej sprzedaży biletów. Masz swoje konto, kartę i na nią nabijasz bilet! Kasę przelewasz i gitara... Na naszym nowoczesnym stadionie musi być takie rozwiązanie! A nie ,żeby człowiek co tydzień jechał po bilet na mecz u "siebie", zapisać się na wyjazd(np.Kielce) a później jeszcze po odbiór biletów! Nawet Widzew już ma taki system i sprawdza się podobno całkiem dobrze !
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.11.2009, 21:02
O której mniej więcej wyjazd z Krakowa? Około 4h przed meczem jak to było przed meczem z Piastem czy wcześniej z jakichś względów?
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 02.11.2009, 21:13
wislabielany- info sie pojawi na dniach co do godz wyjazdu
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.11.2009, 21:24
A skąd wiadomo że bilety kupowały dziś osoby które nie miały tych 4 spotkań w Sc. Zainteresowanie tym meczem jest takie sobie... wiec po bilety przyszli Ci co jeżdżą regularnie, a nawet jak ktoś był mniej razy niż wymagane 4 lub nawet pierwszy raz się wybiera to tych osób wiele nie było... i nie ma o co płakać.
Powód: jest, nie jest
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 02.11.2009 o godz. 21:25.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Stary 02.11.2009, 21:27
W kwestii pierwszeństwa zakupu biletów na Legię. Tak jak pisał kolega wcześniej, skoro z 4 wyjazdami nie ma więcej jak 1000 os a miejsc 3 razy tyle to nie ma sensu blkować sprzedaży teraz. Kto przychodzi ten kupuje i jest ok.

A internetowa sprzedaż biletów...romarzyłem się Będąc w Niemczech w 2006 r. w okolicach Dortmundu postanowiłem zobaczyć co słychać w Bundeslidze na największym stadionie i u kolegi Smolarka. Wszedłem na stronkę BVB i ...

- sprawdziłem terminarz
- wyszukałem zakładkę rezerwacji biletów
- na mapce stadionu wybrałem miejsce gdzie chcę usiąść i za ile euro
- podałem adres do wysyłki
- przelałem kasę

Za kilka dni bilety były w skrzynce pocztowej. Na R22 też bym chciał to zobaczyć...

Na pewno taka opcja pozwoliłaby poszerzyć grono kibicowskie. To byłby hit u nas, jednak znając realia dystrybucji biletów w naszym klubie i dziwne zasady to jeszcze na to poczekamy. Choć może z nowym stadionem przyjdą nowe standardy.. OBY!

PS. Dodam że na meczu Borussi nie było niestety kompletu bo przyszło "tylko" 72 000 osób więc zostało jakieś 8000 miejsc. Atmosfera naprawdę dobra.
Ostatnio edytowane przez dragon : 02.11.2009 o godz. 21:31.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 02.11.2009, 21:58
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Nikt tu nie placze tylko trzeba byc konsekwetnym w tym co sie robi a nie dawac info ze w pon tylko ci co maja min 4 mecze

ale w czym masz/macie tak naprawdę problem? brakło biletów czy co? zazdrość ze ktos dziś nabyłl bilet?

znając mentalność kibiców Wisły i odbioru przez nich jasnych i czytelnych komunikatów to nie dochodziłoby to scen jakimi wielokrotnie byliśmy świadkami w Wiślackim Świecie.

Na "szczęście" tłum kibiców od święta pozostał w domu bo pewnie jutro bysmy czytali w gazetach dzięki uprzejmości życzliwych kibiców, "Skandal z biletemi na Legię".
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 02.11.2009, 22:05
wislabielany napisał(a):Wyświetl post
O której mniej więcej wyjazd z Krakowa? Około 4h przed meczem jak to było przed meczem z Piastem czy wcześniej z jakichś względów?
Tym razem raczej pojedzie Nas więcej niż na mecz z Piastem, a co za tym idzie wchodzenie na stadion będzie trwać dłużej. Planowo chcemy/ powinniśmy być w Sosnowcu ok. 1,5 h przed meczem. Szczegółowe info prawdopodobnie w środę.

SKWK
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.11.2009, 22:54
Krótka piłka są jeszcze bilety bo jutro się wybieram ?
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.11.2009, 14:10
UWAGA!

Gość, który kupował trzy bilety, około godziny 13:00. Bilety najprawdopodobniej nr: 1084,1083,1082. Wpisał je na listę, pod jednym nazwiskiem i nr PESEL. Wg. mnie, osoby na pozostałe, dwa bilety mogą mieć problem z wejściem. Dlatego radzę wyjaśnić sprawę. Jeśli się mylę,to poprawcie
Odpowiedz cytując
Ave
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.11.2009, 14:20
Dlaczego mają mieć te osoby problem z wejściem? Jeśli mają bilet i dokument wejdą bez problemu.

Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.11.2009, 14:22
No ale jeśli zostały zakupione trzy bilety na JEDNO imię, nazwisko i pesel i zostały wpisane w jednej rubryce, to osoby posiadające inne tożsamości nie będą na liście wyjazdowej. Czyż nie tak to działa? Nie wiem , nie chcę mieszać. Czysta pomoc.
Odpowiedz cytując
Ave
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.11.2009, 14:46
Ale w sosnowcu nie sprawdzają listy wyjazdowej. To jest mecz u siebie.Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 03.11.2009, 15:07
A jak przy stadionie blilet kupuja to sie na liste wyjazdowa wpisuja od razu pewnie pfff
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2009, 15:29
PvD napisał(a):Wyświetl post
ale w czym masz/macie tak naprawdę problem? brakło biletów czy co? zazdrość ze ktos dziś nabyłl bilet?

znając mentalność kibiców Wisły i odbioru przez nich jasnych i czytelnych komunikatów to nie dochodziłoby to scen jakimi wielokrotnie byliśmy świadkami w Wiślackim Świecie.

Na "szczęście" tłum kibiców od święta pozostał w domu bo pewnie jutro bysmy czytali w gazetach dzięki uprzejmości życzliwych kibiców, "Skandal z biletemi na Legię".
Chodzi o to, że skoro SAMEMU ustala się jasne zasady kto kiedy kupuje (moim zdaniem były one całkiem logiczne) to potem tych zasad trzeba się trzymać... Albo coś robimy i wymagamy od innych dostosowania się do zasad, albo nie robimy nic. Tertium non datur.

Znalazły się byc może osoby, które specjalnie brały wczoraj wolne w pracy/szkole by podjechać na R22 i nabyc te wejściówki. Skoro miały pewność, że z racji np kompletu meczów w Sosnowcu te wejściówki będą na nich czekały.
A pomyśl co by się stało, gdyby wzorem poprzednich lat ustawiły sie kilkuset osobowe kolejki? Od lat mamy taką systuację przed meczem z Cracovią czy Legią (kilkukrotnie większe zainteresowanie niż meczem np z Odrą, rozpoczynające wówczas dysksuję, czy aby 30 tys to nie za mało...) - nikt zatem nie mógł mieć pewności, że teraz bedzie inaczej. Realna była zatem sytuacja, ze "stały wyjazdowicz", pragnąc zakupić sobie bilet ok 17 mógł odejść z przysłowiowym kwitkiem.

Albo inna sytuacja - ktoś z zerowym kontem wyjazdów, trzymając sie zaleceń SKWK, czeka cierpliwie na tą środe (z pamieci pisze, nie pamietam dokłądnie czy to ten dzień ) i swoją kolej i ostatecznie nie załapuje się na bilet. Inny natomiast (też zerowe konto) kupuje sobie wejściówke w poniedziałek i na mecz jedzie. Jest to fair? Taki sam kibic nie bedzie mogł zobaczyc spotkania tylko dlatego, że zastosował się do komunikatu... .

Nie dziwcie się zatem na przyszłość, że ludzie zapisują się na szaliki i nie kupują ich potem itd. Przykład idzie z góry - skoro "góra" sama leci w przysłowiowe kulki i ma w dupie nakładane na siebie (PRZEZ SIEBIE) zobowiazania to cóż wymagac od szarego kibica...

Błąd i tyle, nie rozumiem prób wybielania całej sytuacji...
Ostatnio edytowane przez felipe : 03.11.2009 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów