The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2009, 20:56
Pisałem przed tym meczem: Amika musi wygrać następne 3 mecze i to w dobrym stylu, by jeszcze liczyć się o MP.

Więc dziś stwierdzam z pewnym przekonaniem: Kuchenkowcy odpadli z walki o MP. Liczy się tylko Wisła i Legia. Legia, która ma niby 8 punktów straty do nas, ale jednak pokonała Poznaniaków. Jakoś punkty ciułają i są groźni.

W przypadku Amiki 11 punktów do nas to bardzo dużo, pamiętając że trudno im będzie o korzystny bilans do Legii (w Warszawie przegrali 2-0). Więc do Warszawiaków tracą de facto 4 punkty.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.10.2009, 21:07
masada napisał(a):Wyświetl post
no i słusznie, a już zwłaszcza uwzględniając granie w Sosnowcu meczów "u siebie" to już trzeba było mieć mocno nasrane w głowie, żeby coś takiego prognozować
Nie dość że w zeszłym sezonie wymeczyliśmy tego mistrza jak cholera, przez 2/3 sezonu wyjazdy to była katorga,straciliśmy Boguskiego, to jeszcze masakryczny początek z estońskim potentatem, Brożek mimo iż strzela i asystuje to daleko mu do formy z zeszłego sezonu a 9 meczów i bilans 8-1...Trza też dodać że choć gramy jakościowo średnio, to jednak żadna z tych wygranych fartem nie była, a przy odrobinie szczęścia(choćby gdyby sędzia uznał gola Diaza) to mogło by być i 9-0.

Narazie jest gitara i co ważniejsze jest szansa by po 4 kolejnych meczach, pomału przymierzać kolejną koronę.Amica w rozsypce , Legia straszy tylko u siebie, Komarch juz się wyszalał i ponoć ich gra to znów jedna wielka padaczka
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.10.2009, 21:39
ja nie rozumiem czemu Wy nie patrzycie na siebie (Wisłę) tylko ciągle Was ten Lech "boli". Z tego tematu zrobiło się - ale ten Lech jest słaby, a nie Ekstraklasa.

Ze swojej strony powiem tyle, jeżeli za 2 tygodnie nie przegramy w Poznaniu to jest bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.10.2009, 21:48
Ja apeluję o spokój bo jestem pewien że mecz z Amicą do łatwych nie będzie należal.Piłkarze muszą wyjść skoncentrowani na 200 % i nie mogą wychodzić z założenia że Amica jest słaba bo mają do nas tyle punktów straty itp.Bo ja jestem pewien że łatwo nie będzie i trzeba będzie na to zwycięstwo zapracować walcząc o każdy cm boiska. Kuchenkorz mimo ,że teraz gra straszną kopaninę to jest to drużyna która ma potencjał i jest groźna nawet w słabej formie.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 04.10.2009 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.10.2009, 22:00
Nikt nie mówi, że Amika da nam 3 punkty. Co więcej, może nawet nam popsuć humory. Ja tylko twierdzę, że oni raczej w tym sezonie MP nie zdobędą. Musieliby liczyć na fatalne potknięcia:
a) nasze
b) Legii
c) słabość Ruchu

Realny do spełnienia jest punkt c. Możliwe są też warunki a i b. Ale wszystkie naraz - tu już trzeba wyjątkowego farta.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.10.2009, 22:57
Alez cisza i spokoj w mediach czy pismakach.

W koncu liderem znowu "ta" Wisła ,ot tak na zlość.
Jakby tym Liderem była Amika z taka grą jak nasza,z takim stylem i z taka przewagą punktową to juz by sie zastanawiano gdzie rozegraja pierwszy mecz w Champions League ,i ile to nie wydadzą na wzmocnienia

Jak ja lubie grać na nerwach tym dziennikarzynom,a tak Wisla liderem ,i cisza jak makiem zasiał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2009, 06:35
^^^ piszą, piszą. Najnowsze faktowe wieści: http://www.efakt.pl/Legia-baluje,galeria,779,1.html.

Gdyby to było po wygranym dobrym meczu - mój Boże, wspólna imprezka tylko dodatkowo cementuje kolektyw.
Ale po padace, to raczej pokazanie, że się tej kopaniny za poważnie nie traktuje. I jeszcze się tak głupio dali fotografom nakryć

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.10.2009, 09:25
zim zum napisał(a):Wyświetl post
ja nie rozumiem czemu Wy nie patrzycie na siebie (Wisłę) tylko ciągle Was ten Lech "boli". Z tego tematu zrobiło się - ale ten Lech jest słaby, a nie Ekstraklasa.

Ze swojej strony powiem tyle, jeżeli za 2 tygodnie nie przegramy w Poznaniu to jest bardzo dobrze
Amika nas nie boli, raczej cieszy, a konkretnie cieszy nas jej postawa. To jak najbardziej zrozumiałe, że poświęcamy jej tyle miejsca na forum, skoro Amika wedle sondaży (jeden z nich przeprowadzony był chociażby na stronie oficjalnej Wisły Kraków) była naszym głównym rywalem w walce o mistrzostwo.

Poza tym od konkretnego patrzenia na Wisłę na tym forum jest takie subforum "Wisła Kraków - piłka nożna", a tutaj omawiamy ogólne (nie tylko wiślackie) kwestie sportowe i ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.10.2009, 09:51
harthausen napisał(a):Wyświetl post
^^^ piszą, piszą. Najnowsze faktowe wieści: http://www.efakt.pl/Legia-baluje,galeria,779,1.html.

Gdyby to było po wygranym dobrym meczu - mój Boże, wspólna imprezka tylko dodatkowo cementuje kolektyw.
Ale po padace, to raczej pokazanie, że się tej kopaniny za poważnie nie traktuje. I jeszcze się tak głupio dali fotografom nakryć
Zdjęcie 14 i podpis:
Cytat:
Czy gwiazdorom z Łazienkowskiej wolno wszystko? Maciej Gostomski rzuca ananasem w kierunku mieszkańców kamienicy, którzy zwrócili zawodnikom uwagę, że zachowują się zbyt głośno.
Poległem...

Poimprezować można, ale jak sie gra w jednym z najlepszych polskich klubów, to trzeba to robić na poziomie (czytaj: nie rzucać w ludzi ananasem), no i raczej nie po przegranym meczu z bananami na ustach... Wieśniactwo pełną gębą.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 05.10.2009 o godz. 09:56.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.10.2009, 10:17
młody Kosecki jednak nie zagrał w meczu ME,
widać gnojek woli balować niż grać

edit:
nie wiem czy już ktoś pisał, ale

...w tej kolejce Choto został "zrobiony" przez Grosickiego
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 05.10.2009 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 05.10.2009, 12:59
Legia.Net napisał(a):
Jak się dowiedzieliśmy impreza była zaplanowana od dwóch tygodni, wiedział o niej sztab szkoleniowy. Nie ma więc mowy o tym, że zawodnicy zrobili coś za plecami przełożonych. Chodziło o integrację, rozładowanie stresów i emocji, zbudowanie dobrej atmosfery. Niestety zachowanie kilku osób wymknęło się spod kontroli i przekroczyło granicę dobrego smaku.
Można się pobawić, ale trzeba mieć kulturie przede wszystkiem...
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 13:06
element napisał(a):Wyświetl post

Po przeglądnięciu tych zdjęć nasuwa się w głowach Legionistów pewnie jedno - wpadka na trening i rozjebanie tej bandy patałachów którzy za ich pieniądze z karnetów, biletów, pamiątek i abonamentów / dekoderów TV podjezdzaja na balety klubowym autokarem, tłuką po dupskach lewy towar po przegranej 0-2 i tym samym plują na eLkę którą wielu ma w sobie zamiast serca.

Ale mam nadzieję że tego nie zrobią bo na czas ich naprostują i zaczną nie daj Boże coś jeszcze grać.

Do teraz przecieram oczy ze zdumienia.
No bo widzisz biedaki nie przewidzieli ze jak podjada autokarem to sie zleca dzienikarze, widocznie nie tylko pilkarze nie grzesza rozumem ale i dzialacze, dyrektorzy tez.

Ja rozumiem impreza byla zaplanowana juz dawn( biorac za wersje impreza integracyjna w przerwie na reprezentacje), nie mogli przewidziec wtoby w Bialymstoku ale i po wygranej nawet 10-0 mogli tam siedziec i nie wylazic a jak sie nawalili grzecznie wsiasc do taksowki.

A tak narobili bydla i pokazali ze polski pilkarz to pijak i ham a i do tego z cygarem w gebie a potem sie dziwa ze zachodnie kluby maja na nich wyjeba..

Ale mnie jako kibica najbradziej boli to mimo iz to zawodnicy Legii, dostali po dupach i to strasznie usmiech z geby im nie schodzil przez caly czas, widac jak sie tym przejeli po prostu to maja w dupach. Kasa na koncie bedzie sie zgadza, wyjsciowke dostana a kibic? kto by sie nim przejmowal.
,
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 05.10.2009, 13:13
Teraz tylko słowa o chlaniu w kadrze się potwierdzają. Nie wierzę już w zapewnienia kogokolwiek, że nie imprezowali przed meczami. Szkoda tylko, iż nagłośnili to dopiero po praktycznie przegranych eliminacjach a nie wcześniej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.10.2009, 13:16
Mozę wyjdę na ignoranta ale patrząc na tabelę szukam Legii,bo jest to nasz jedyny konkurent do MP. Jak co roku zresztą. Ruch czy Polonia z całym szacunkiem do tych ekip, prędzej czy później przestaną tak wojować i spadną na dalsze pozycję. Choć pewnie w pierwszej piątce się znajdą. Jednak nie sądzę aby utrzymali takie miejsca jakie mają do końca rundy nawet. Legia zawsze ma dobry okres i wtedy coś czuje wskoczy na drugiej miejsce. Puknie 3 leszczy z rzędu i zacznie się u nich ciśnienie. Polonia nie wytrzyma, Ruch to samo. A dla Legii to żadna nowość, do tego ma dobrych jak na naszą ligę grajków mimo wszytko. Dlatego im więcej teraz traci tym lepiej. Co do Amiki. To był zawsze średni zespół, w tamtym roku coś pokopał w UEFA i już się pianie zaczęło jaki to mega team. A tak naprawdę to nikt godny uwagi tam nie gra. Żadna rewelacja na jaką by chcieli wyglądać nie są. Wystarczy spojrzeć na naszą pełną nominację w tym dziesięcioleciu. My i
Legia, i ni z tego ni owego jakąś Amikę w jednym szeregu z nami się stawia. Jakim prawem się pytam?

My i Legia reszty nie ma.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2009, 13:22
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Bron Boze zwalniac Trzeciaka i Urbana. Do tego Rutkowski w Amice i mamy mistrza przez nastepne 10 lat.
Zgadzam się. W interesie Wisły jest, aby tam obecny stan rzeczy trwał jak najdłużej.

A propo meczu Jagi z Legią, warto zwrócić uwagę na jeszcze jedno - słabość stoperów Legii. Wcale nie było tak, jak wmawiali niektorzy telewizyjni komentatorzy, że zagrali gorzej niż zwykle - zagrali na swoim stałym poziomie. Tyle, że tym razem napastnicy rywali zagrali inaczej niż zwykle przeciwko nim, lepiej.

Nie było uciekania od Choto jak najdalej, szybkiego pozbywania się piłki gdy tylko obok pojawił się cień Astiza, ale normalna gra. Nawet Frankowski potrafił "zastawić" Choto i wygrać z nim walkę kontaktową, co pokazał zwłaszcza w pierwszej połowie. Obalił tym samym mit, jakoby rzekoma siła Choto nie pozwalała na podobne ruchy. Obrońca z Zimbabwe zawsze był, jest i będzie bardzo przecietnym zawodnikiem, mało zwrotnym, cieżko ruszającym sie, którego łatwo odciąć od piłki, zablokować, "wejść pod ramię" - tylko trzeba go atakować, by obnażać jego słabość, a nie uciekać w panice byle dalej. Jedynie dlatego Legia ma tak mało straconych bramek, bo naszym ligowcom coś się już jakiś czas temu uroiło.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.10.2009 o godz. 13:25.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
trombczanin
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 05.10.2009, 13:22
ciekawe co myśl o tych zdjęciach kibic Legii, który zarabia 1500 zł ale i tak znajdzie te 60 zł na bilet, który zamiast w sobotę posiedzieć z rodziną jedzie na wyjazd, który poświęca godziny i dni na przygotowanie opraw.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2009, 13:29
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,71...egranej_z.html

tak się bawi, tak się bawi stolica
What's new?

Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.10.2009, 13:44
Ruch Chorzów może być rewelacją tego sezonu i utrzymać się na miejscu premiowanym do gry w Lidze Europejskiej, 3 najbliższe kolejki:
1) Wisła wygrywa z Lechem, a Ruch z Lechią i zwiększa przewagę
2) Ruch wygrywa z Polonią Bytom, a Lech remisuje z Lechią,
3) Ruch wygrywa z Legią i jest bardzo bardzo wysoko mając konkretną przewagę...
wygrać trzy mecze z nie byle kim nie będzie łatwo... ale fajnie by było jakby jakaś nowa-stara drużyna włączyła się o grę o Ligę Europejską.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2009, 13:53
Nie wiem, czy w Wiśle jest tradycja wkupnego, jak ona wygląda i czy piłkarze organizują sobie imprezy integracyjne (chyba raczej nie).
Ale czy ktokolwiek ma pewność, że w Wiśle taka impreza nie wyglądałaby podobnie?

Piłkarzyki są w zdecydowanej większości tacy sami - liczy się tylko przelew na konto. A wygrana czy przegrana?
Przecież to tylko sport jak mawiają.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 13:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Legia, i ni z tego ni owego jakąś Amikę w jednym szeregu z nami się stawia. Jakim prawem się pytam?

My i Legia reszty nie ma.
Ten mlody zawodnik ktory byl wczoraj w Liga+extra powiedzial wielka trojka Wisla, Legia, Amika to az sie kuplel piwem przydlawil.
Amika ma jeszcze daleka ale to daleka droge, kreta i wyboista i blotnista do miana wielkiego klubu nawet jak Polskie warunki i cienka jak barszcz lige.
A jedna runda sezonu i kilka fartownych meczy w UEFA to za malo
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 05.10.2009 o godz. 14:10.
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.10.2009, 14:21
Na dzień dzisiejszy ciężko mi sobie wyobrazić porażkę Polonii z Ruchem. Niemniej mecz tych dwóch ekip zapowiada się interesująco. Polonia jest zwyczajnie bardziej doświadczonym zespołem, i widać,że grają kontrolowany futbol. Natomiast Ruch gra czasami bardzo chaotycznie, taka ligowa przeciętność.

Edit. Sprostowanie do wcześniejszego wpisu. Powinno być. My, Legia, Ruch i Górnik a reszta jest tłem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2009, 14:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy w Wiśle jest tradycja wkupnego, jak ona wygląda i czy piłkarze organizują sobie imprezy integracyjne (chyba raczej nie).
Ale czy ktokolwiek ma pewność, że w Wiśle taka impreza nie wyglądałaby podobnie?

Piłkarzyki są w zdecydowanej większości tacy sami - liczy się tylko przelew na konto. A wygrana czy przegrana?
Ja to bym chciał by u nas trochę poimprezowali(ale zdecydowanie po wygranej) i żeby nie było takiej siary jak czasem się zdarza w trakcie/po meczu - oczywiście nie chodzi mi tu o sytuacyjne zjebki a o siadanie na kimś.

A co do Legii...niefortunny czas i tyle.Jak piłkarz zabaluje raz na tydzień bądź 2(jak mecze są tylko w week) to nic złego się nie stanie.Wielkie halo a ciekawe ilu łoi w domu gdzie fuct nie wejdzie.

Natomiast picie dzień czy 2 przed meczem, bądź w ogóle nadużywanie alku....Sory czas gdzie można było chlać i grac się dawno skonczyły.Pewnie można to jakoś ukrywać przed trenerem ale boisko wszystko weryfikuje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2009, 15:01
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Bawic sie --trzeba potrafic.

Jesli to umiesz to wychodzi na to ze masz klase i znasz umiar.Jesli tego nie potrafisz to nawet nie masz pojecia jak sie ośmieszasz.

Po tych fotkach widac ze przyjechali chlopaki z Warszawy i wszytko jasne,typowy obraz polskich "pilkarzy" bez jakiegokolwiek taktu i kultury.Przeciez mogli to zrobic normalnie isc ,zjesc dobra kolacje posmiac sie i wyjsc co w tym zlego ze zespol idzie jakos "odreagowac" lepsze to niz placze ...,ale to trzeba sie "pokazac"
Jest to tez obraz jak pilkarze traktuja swoj zawod i swoj klub.To praktycznie nic nich nie obchodzi ,wazne zeby wlozyc piękną drogą kurteczke i myslec ze jest sie zajebistym.

Jak mnie bawią tacy ludzie
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.10.2009 o godz. 15:08.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Stasik
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 05.10.2009, 15:03
no pamietajmy ze nie tak dawno nasze chlopaczki sie samochodami po miescie rozbijali, no i nikola tez wariowal po rynku ....

rozumiem impreze, w koncu pija za swoje, jednak moment legionisci wybali najgorszy, jakby swietowali zwyciestwo nad lechem tydzien wczesniej nikt slowem by sie pewnie nie odezwal...
z reszta to ze pija to nic, ale to ze robia z siebie burakow to juz zupelnie inne sprawa....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2009, 15:04
Stasik napisał(a):Wyświetl post
z reszta to ze pija to nic, ale to ze robia z siebie burakow to juz zupelnie inne sprawa....
No właśnie - pić trza umić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Stary 05.10.2009, 19:47
ma ktoś jakiś skan z gazety? Bo u mnie kiosk zamknięty a chciałem zobaczyć to z oryginalnego źrodła

Wisła
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.10.2009, 20:03
Legia moralnie już prawdopodobnie nie istnieje jako drużyna co najwyżej - kumple z imprezy, więc czemu się dziwić?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:25
Robert_wislak: proszę Cię bardzo

http://www.efakt.pl/Pilkarze-Legii-b...y,53849,1.html
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.10.2009, 20:30
kłótnie w Odrze
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,71..._wsciekli.html

zadarli z Serwotką i Piechniczkiem oj niedobrze...
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.10.2009, 20:45
Co to ma do tego czy wygrali czy przegrali moze po kazdym meczu tak robia ich sprawa niech sie bawia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów