The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2012, 19:15
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Oldpara dokładnie. A co do sponsorów to warto mieć nadzieje że w tym sezonie ktoś zaintresuje się nazwą stadionu przy Reymonta ostatnio w Poznaniu były jakieś przymiarki do kupna nazwy stadionu Lecha Wronki możliwe że temat upadnie i przerzuci się do Krakowa na Reymonta.Aczkolwiek możliwe że ktoś zainteresuje się reklamą na koszulkach więc naprawdę warto mieć nadzieje
Stadion jest miejski, co nam do jego nazwy ? Zresztą wolę stadion im. Henryka Reymana niż np. colgate arena czy inne argo.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.09.2012, 20:39
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
marna prowokacja , zmartwie Cie , na Cupiala jada w zasadzie tylko malolaci , Ci ktorzy na Wisle smigali przed era Cupala maja na to zupelnie inny poglad , nie znam totalnie nikogo kto mialby takie myslenie jak ty czy czesc tego forum , nie wiem skad takie kwiatki sie biora tu , ale na pewno nie z Krakowa , jakies garbate prowokacje....(

patrzac z perspektywy czasu to nic lepszego nie moglo nam sie trafic jak ...dorobienie sie Cupiala majatku , na 4 stronie masz podsumowanie od 2005-2010 ile Cupial kazdego roku dokladal do klubu ....

No widzisz maloletni knechcie nic a nic nie zrozumiales z mojego tekstu a spianasz sie jak wiekszosc gowniarzy na tym forum ........ nigdzie nie napisalem o wielkiej Wisle z sukscesami - chodzilo mi o Wisle biedna ale z charakterem, ambicja itp ... czyli czego s czego nie ma od 2-3 lat w Wisle na boisku - i jak widze nawet na forum ...... nie musze ci nic udawadniac .....naprawde uwierz mi - Kiedys bylo inaczej - i nie ma to nic wspolnego z terazniejszymu czasami .... czasy suksceow Wisy kiedys sukscesem byly inne wartosci niz zdobucie MP w buraczanej lidze...kiedys sukcesem byla np. strach innych kibicow na d ABG lub wogole zagraia na Reymonta ... teraz kazdy przyjezdza tutaj wygrac - z mysla ze naprawde nie trzyba duzo wysilku , kiedys sukcesem bylo patrzenie na przegrany mecz Wisly po walce- zaangazowaniu - ambicji - gryzieniu trawy itp ......niestety wiele mlodych chlopakow tego nie rzoumie albo jeszcze dlugo bedzie musialo potrzebowac czasu na zrozumienie ..... hi ...zebys kolego wiedzial ile ja Naprawde przeszlem ......zycze ci choc 10 % przezyc tego ....nie pozdrawiam bo na to nie zaslugujesz a do wszystkivch mlodszych kibicow Krolewskiej Wisly napisze tak : szanujcie sie - i nie mylcie WISLY z Cupialem bo nietedy droga ...nawet bieda i 1-2 liga tego nie zakonczy .....moze kiedys poczujecie co to spadek i walka o utrzymnie ...moze wtedy zrozumiecie ....WIERNOSC .... to nie slogan dla Cupiala i sukcesow TF Wisly - o Wiernosci dla barw nie bede pisal bo to nie ten temat ..... moze dla niektorych powinoo sie stworzyc wzor szalikow Wisla Cupiala 1997- 20.......... itp ....bardzo szanuje pana Cupiala za to co zrobil ale i BC kiedys odejdzie - i co >> zbiorowe harakiri kibicow Wisly za czasow BC ? ......zapamietajcie to - sory za taki wpis ale czasem rece opadaja czytajac niektore wypowiedzi
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 11.09.2012 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
ArtekKRK
Member

Od: 09.2011

Stary 12.09.2012, 08:32
Panie Bogusławie, trzeba usprawnić system marketingowy! Jak chcecie zdobywac nowych kibiców i zapełnić stadion, skoro nasza 'sąsiadka' ma więcej plakatów na mieście dotyczących meczów i różnorakich akcji?! MARKETING!
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2012, 12:00
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
No widzisz maloletni knechcie nic a nic nie zrozumiales z mojego tekstu a spianasz sie jak wiekszosc gowniarzy na tym forum ........ nigdzie nie napisalem o wielkiej Wisle z sukscesami - chodzilo mi o Wisle biedna ale z charakterem, ambicja itp ... czyli czego s czego nie ma od 2-3 lat w Wisle na boisku - i jak widze nawet na forum ...... nie musze ci nic udawadniac .....naprawde uwierz mi - Kiedys bylo inaczej - i nie ma to nic wspolnego z terazniejszymu czasami .... czasy suksceow Wisy kiedys sukscesem byly inne wartosci niz zdobucie MP w buraczanej lidze...kiedys sukcesem byla np. strach innych kibicow na d ABG lub wogole zagraia na Reymonta ... teraz kazdy przyjezdza tutaj wygrac - z mysla ze naprawde nie trzyba duzo wysilku , kiedys sukcesem bylo patrzenie na przegrany mecz Wisly po walce- zaangazowaniu - ambicji - gryzieniu trawy itp ......niestety wiele mlodych chlopakow tego nie rzoumie albo jeszcze dlugo bedzie musialo potrzebowac czasu na zrozumienie ..... hi ...zebys kolego wiedzial ile ja Naprawde przeszlem ......zycze ci choc 10 % przezyc tego ....nie pozdrawiam bo na to nie zaslugujesz a do wszystkivch mlodszych kibicow Krolewskiej Wisly napisze tak : szanujcie sie - i nie mylcie WISLY z Cupialem bo nietedy droga ...nawet bieda i 1-2 liga tego nie zakonczy .....moze kiedys poczujecie co to spadek i walka o utrzymnie ...moze wtedy zrozumiecie ....WIERNOSC .... to nie slogan dla Cupiala i sukcesow TF Wisly - o Wiernosci dla barw nie bede pisal bo to nie ten temat ..... moze dla niektorych powinoo sie stworzyc wzor szalikow Wisla Cupiala 1997- 20.......... itp ....bardzo szanuje pana Cupiala za to co zrobil ale i BC kiedys odejdzie - i co >> zbiorowe harakiri kibicow Wisly za czasow BC ? ......zapamietajcie to - sory za taki wpis ale czasem rece opadaja czytajac niektore wypowiedzi
Lepiej tego nie mogłeś ująć.

Szanuję każdego ale pewnego rodzaju głupoty niestety nie.

Cóż jestem stary, STARY WIŚLAK, przeżyłem i przeżywam wszelkie wzloty i upadki naszej Wisełki bo też trzeba mieć duszę i serce do tego klubu...TRZEBA MIEĆ WIERNOŚĆ DO TYCH BARW.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.09.2012, 23:20
Uprzejmie proszę o zmianę nazwy tego tematu bo nie przypominam sobie, żeby BC finansowo wspierał sekcje koszykówki, siatkówki, boksu itp. Wisła Kraków to nie tylko piłka nożna o czym co poniektórzy zapominają...

U mnie największy minus BC ma za to, że Białą Gwiazdę na koszulkach piłkarzy zastąpiło logo - dziwoląg. To jest niszczenie tradycji klubu.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2012, 22:28
Dla mnie Cupiał przerabia dokładnie te same błędy co kiedyś Filipiak. Tam też kiedyś na "hurra" stawiano na młodych Polaków, potem nastąpił zwrot o 90 stopni na obcokrajowców, a potem odpady z obu opcji zleciały z ligi.
Ciekawe jak u nas się skończy ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.09.2012, 22:40
Jak to jak DERBAMI.................................
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.09.2012, 22:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Cupiał przerabia dokładnie te same błędy co kiedyś Filipiak. Tam też kiedyś na "hurra" stawiano na młodych Polaków, potem nastąpił zwrot o 90 stopni na obcokrajowców, a potem odpady z obu opcji zleciały z ligi.
Ciekawe jak u nas się skończy ?
Filipiak jest najlepszym przykładem na to, że w Polsce nie da się zbudować normalnymi biznesowymi zasadami dobrze prosperującego klubu. Zaczynał tak jak w Comarchu. Tak jak w Comarchu zatrudniał Polskich młodych inżynierów, tak u Icków lądowała co sezon kohorta młodych Polaków. Nie spieszył się, inwestował przemyślanie, bez szaleństw tak jak i w Comarchu. I co? Comarch ma się świetnie a Cracovia spada.

Pewnie większość już klinie po co mówie o Szamanie zza miedzy. Ale to dowód, że u nas NIE DA SIĘ zrobić biznesu bez ogromnych inwestycji.

Trzeba władować naprawdę dużą kasę, w research zagraniczny, i tansfery zagraczniczne. W tej chwili powiedzmy szczerze - Polscy piłkarze w wieku 20-23 lat w większości nie są gotowi do gry, dlatego ogromne pieniądze trzeba wyłożyć na prace z młodymi, zaczynać od szkółek w wiekui 3 lat, tak jak w Holandii. Inaczej nigdy nie będziemy miec 18-20 letnich zawodników którzy naprawdę stanowia mocny punkt drużyny.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 14.09.2012 o godz. 22:52.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.09.2012, 22:54
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Filipiak jest najlepszym przykładem na to, że w Polsce nie da się zbudować normalnymi biznesowymi zasadami dobrze prosperującego klubu. Zaczynał tak jak w Comarchu. Tak jak w Comarchu zatrudniał Polskich młodych inżynierów, tak u Icków lądowała co sezon kohorta młodych Polaków. Nie spieszył się, inwestował przemyślanie, bez szaleństw tak jak i w Comarchu. I co? Comarch ma się świetnie a Cracovia spada.
No to w takim razie sakramentalne pytanie - gdzie złoty środek, bo vis a vis Filipiaka z Myślenic z kolei inwestuje jak debil, rozrzucając pieniądze błędnymi transzami - raz za mało, raz za dużo, przekazując je w ręce (i nogi) dyletantów i przerzucając jak worki cebuli. Na cudowne, kartoflane lata 90. w polskiej piłce starczyło, jednak on robi tak do dziś.

Półśrodki owocują ćwierćrezultatami - chciał awansować do LM jak najmniejszym kosztem w jak najkrótszym czasie, to teraz bronimy się przed spadkiem.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.09.2012 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.09.2012, 23:06
MUSZĘ ZOSTAĆ ADWOKATEM CUPIAŁA bo to nie on odpowiada za to ze 40 milionowym kraju nie ma piłkarzy ,i kompletne nie pojmuje pretensji do właściciela Wisły za brak szkolenia .To państwo powiano się tym zajmować te szkółki powinny mieć co najwyżej patronat klubów. taki wyszkolony młodzieniec dopiero powinien trafiać do klubu.
Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 14.09.2012, 23:11
Powiem tak ( ulubione 2 słowa G. Laty), każda era się musi kiedyś skończyć i myślę, że to jest czas kiedy Cupiał powinien odpuścić... Wiem, że to może być nieadekwatny przykład, ale ja jako kibic niestety nie z Krakowa, a z Częstochowy powiem coś na przykładzie mojej ukochanej drużyny żużlowej Włókniarza. Otóż, był sobie kiedyś taki prezes, który uratował nam w latach 90 I ligę, zbudował dream-team i sukcesów nie było końca, ale... W 2007r. przyszedł kryzys i przez dobrych kilka lat Włókniarz jeździł ogony, prezes odpychał od siebie potencjalnych sponsorów, a klub walczył sezon w sezon o utrzymanie. Można powiedzieć, że sytuacja była podobna do tej w Wiśle... Po dużym nacisku ze strony kibiców prezes odszedł i choć każdy zwiastował nam szybki upadek i kibice starej daty mówili, że nie ma szans na lepszego prezesa i każdy z nich bronił się historią, to na jego miejsce przyszedł, uwaga 32- letni prezes, i co? Udało się pozyskać nowych sponsorów, klub zaczął zarabiać sam na siebie, co w żużlu w dzisiejszych czasach jest niemożliwe, i jako nieliczni jesteśmy wypłacalni wobec zawodników... Tak, tak jedna osoba ( tam na górze) się zmieniła i wszystko odwróciło się do góry nogami. Jaki z tego morał?

Mimo, że historia przemawia za Cupiałem, to ostatnie lata nie! Wiem, że teraz ciężko o nową osobę na foteliku prezesa, ale na pewno jakiś chętny się znajdzie. Błagam was nie żyjmy historią, to co Cupiał wygrał jest jego i chwała mu za to, ale zmieńmy tą typową Polską mentalność i zamiast stawiać pomniki, zmieńmy coś na przyszłość. Upomnijmy się o to, my kibice, bo to MY budujemy ten klub, a Wisła organizacyjnie jest w latach 90... Stoimy w miejscu od kilkunastu lat... Potrzeba nam kogoś młodego, który będzie miał świeży pogląd na to co się dzieję, bo przykro mi to mówić, ale z Cupiałem nic już więcej nie osiągniemy, niestety...

P.S Może nie jestem z Krakowa, ale kocham ten klub od dziecka, i staram się jeździć na mecze jak tylko czas i fundusze pozwalają, więc może ten mój głos z zewnątrz weźmiecie choć trochę pod uwagę.

Pozdrawiam.

P.S.2 : Jeszcze apropos organizacji, zauważcie to wreszcie... Jako jedyni nie mamy sprzedaży biletów online, kto za tym kur.. stoi? Pan Zdzisław z portierni? NIE! Cupiał. Podejrzewam, że po przyjściu do Wisły, Cupiał wymienił cały pion, odpowiedzialny za funkcjonowanie i on tak cały czas stoi od 15 lat... ZMIANY, ZMIANY, ZMIANY. Przepraszam jak coś za błedy, piszę to trochę podchmielony i jeszcze wkurzony po tym meczu w Szczecinie, ale to co się dzieję teraz w Wiśle nie może przejść bez echa wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez Kibic_z_Częstochowy : 14.09.2012 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.09.2012, 23:23
Cytat:
to w takim razie sakramentalne pytanie - gdzie złoty środek, bo vis a vis Filipiaka z Myślenic z kolei inwestuje jak debil, rozrzucając pieniądze błędnymi transzami - raz za mało, raz za dużo, przekazując je w ręce (i nogi) dyletantów i przerzucając jak worki cebuli. Na cudowne, kartoflane lata 90. w polskiej piłce starczyło, jednak on robi tak do dziś
No bo szkopuł tkwi w tym że tu potrzeba faceta z dużą kasą mającego łeb na karku, otaczającego się ludźmi którzy mają nie tylko pojęcie o piłce, ale są też dobrymi managerami, finansistami. Tu nie chodzi o to żeby rozwalać pieniądze jak Wojciechowski, ani zachowawczo inwestować jak Filipiak. Potrzeba inwestora, która który stworzy całą siatkę klubową począwszy od prezesów, przez skautów aż po trenerów najmłodszych roczników. Który gdy zajdzie taka potrzeba, nadaży się okazja do pozyskania dobrych graczy będzie w stanie wydać 3-4 miliony euro w jednym okienku transferowym. Wiem że pewnie wydaje wam się to nie możliwe(mnie też) ale próby wprowadzania młodych "zdolnych" polaków oraz kupowania europejskich gwiazd po 300-500 tys Euro sami wiecie jak się kończą.

Podsumowując u nas w Polsce w najbliższych czasach nikt taki raczej się nie pojawi(szybko licząc Okres Zwrotu z inwestycji trwałby jakieś 15-20 lat - a u nas każdy chce się nachapać tu i teraz) dlatego nawet o jakichkolwiek sukcesach w Europie możemy zapomnieć.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 14.09.2012 o godz. 23:27.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.09.2012, 11:33
http://www.weszlo.com/news/11826-Dzi...ijskim_futbolu

Polecam.
Odpowiedz cytując
JZw
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 17.09.2012, 21:52
igortsw napisał(a):Wyświetl post

Pewnie większość już klinie po co mówie o Szamanie zza miedzy. Ale to dowód, że u nas NIE DA SIĘ zrobić biznesu bez ogromnych inwestycji.

Trzeba władować naprawdę dużą kasę, w research zagraniczny, i tansfery zagraczniczne. W tej chwili powiedzmy szczerze - Polscy piłkarze w wieku 20-23 lat w większości nie są gotowi do gry, dlatego ogromne pieniądze trzeba wyłożyć na prace z młodymi, zaczynać od szkółek w wiekui 3 lat, tak jak w Holandii. Inaczej nigdy nie będziemy miec 18-20 letnich zawodników którzy naprawdę stanowia mocny punkt drużyny.
Zgadzam się, przede wszystkim powinno się pomyśleć o lepszym systemie treningowym dla najmłodszych. Taka inwestycja jest bardzo długa, ale to i tak niezbędna rzecz bo większość dobrych zachodnich klubów już ma takie szkółki
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.09.2012, 17:13
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...portowego.html

Coś dla Pana Cupiała. Sąsiadka za kilka lat będzie nas wyprzedzać o lata świetlne, o ile oczywiście nie zrezygnuje z wytoczonego celu...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 19.09.2012, 17:18
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...portowego.html

Coś dla Pana Cupiała. Sąsiadka za kilka lat będzie nas wyprzedzać o lata świetlne, o ile oczywiście nie zrezygnuje z wytoczonego celu...
A pieprzysz. Kraków to jakaś dupna aura, dwóch forsiastych właścicieli i żadnemu nie idzie do końca tak, jakby chcieli. Niby Filipiak inwestuje mądrzej od Cupiała który mentalnie został w erze cinkciarstwa, a jednak to sąsiadka gra w I lidze, my przynajmniej dwa razy byliśmy kilka minut od LM. Zresztą, po co Ty byś chciał jakiegoś ogarniętego 'dyr-sporta' u nas w klubie? Po to, żeby go wyrzucili na zbity pysk po roku i oskarżyli o wpędzenie klubu w bankructwo?
Odpowiedz cytując
paupet
Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2012, 17:26
Najnowszy ranking Forbsa. Popatrzcie kto w pierwszej dziesiątce zanotował najwiekszy wzrost.
http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.09.2012, 18:03
paupet napisał(a):Wyświetl post
Najnowszy ranking Forbsa. Popatrzcie kto w pierwszej dziesiątce zanotował najwiekszy wzrost.
http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl/

Cupiał w górę , Filipiakowie w dół Tak trzymać, oby tylko to przełozyło sie na kluby.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2012, 18:16
No tak, ale produkcja kabli to nie klub piłkarski. Kable nie są tak często wadliwe jak pilkarze
I Ciekawe jakie by mial wyniki, jakby zamiast inwestować w nowoczesną produkcję i w profesjonalne zarządzanie zostawił calą robotę żulom spod sklepu, którzy kable robią w jakiejś szopie zbitej z desek.

Do czego zmierzam tam jest wszystko pro, a u nas amatorka. A jest tak dlatego bo TF przynosi kase więc jest zapał, a Wisła przynosi same straty więc motywacji nie ma.
..
Odpowiedz cytując
wiślacki
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 26.09.2012, 20:05
tak 8 miejsce wśród najbogatszych Polaków a rżnie dziada i udaje że go niestać na szkółkę piłkarską i konkretne transfery,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.09.2012, 21:02
Ciekaw jestem co zrobi Cupiał jesli okaże się, że w przerwie zimowej znajdujemy się na miejscu spadkowym?
Sypnie kasą czy sprzeda Meliksona, Genkowa i połowę młodzieży, zatrudni Kasperczyka czy innego Ojrzynskiego i każe wejść z tym skladem do LM?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.09.2012, 22:28
Pytanie powinno chyba brzmieć - co zrobi Cupiał kiedy klub będzie totalnie niewypłacany - czyli wpływy drastycznie będą mniejsze niż koszty a nie będzie kogo sprzedać by to jakoś zbilansować.
A przecież na to się zanosi.Tak więc o jakimkolwiek 'rzuceniu kasy na wzmocnienia', to ja bym proponował zapomnieć a zacząć zastanawiać się, co będzie z Wisłą która jest ponoć coraz to bardziej zadłużona a do tego ma(nie ponoć) coraz to mniejszą wartość.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.09.2012, 14:59
Dobre pytanie. Cupiał bedzie musiał przemysleć cała strategię wokół Wisły. Mam nadzieję, że jego deklaracje o tym, że jest kibicem znajdą odzwierciedlenie w konkretnych posunięciach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.09.2012, 15:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem co zrobi Cupiał jesli okaże się, że w przerwie zimowej znajdujemy się na miejscu spadkowym?
Sypnie kasą czy sprzeda Meliksona, Genkowa i połowę młodzieży, zatrudni Kasperczyka czy innego Ojrzynskiego i każe wejść z tym skladem do LM?
Każe bednarzowi sprzedac telebim i tak ze 12tysięcy krzesełek..
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.09.2012, 15:13
Informacja z Forbesa nie ma dla klubu znaczenia, spojrzcie na 2 miejsce i problemy Slaska.

FraMat

To zalezy ktora noga w tym dniu wstanie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.09.2012, 15:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Każe bednarzowi sprzedac telebim i tak ze 12tysięcy krzesełek..
Tym bardziej,że są one własnością miasta.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 27.09.2012, 16:59
wiślacki napisał(a):Wyświetl post
tak 8 miejsce wśród najbogatszych Polaków a rżnie dziada i udaje że go niestać na szkółkę piłkarską i konkretne transfery,
Zacznijmy od tego ze on nie ma tyle w "portfelu" do wydania. Dopiero jakby sprzedał firmę, nieruchomosci, domy, ziemię, auta, papiery wartościowe, zegarki, złoto, oczyscił swoje konta, itd. To jest majątek, a w kieszeni nie ma nawet 1/100 tej kwoty.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.09.2012 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.09.2012, 17:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie powinno chyba brzmieć - co zrobi Cupiał kiedy klub będzie totalnie niewypłacany - czyli wpływy drastycznie będą mniejsze niż koszty a nie będzie kogo sprzedać by to jakoś zbilansować.
A przecież na to się zanosi.Tak więc o jakimkolwiek 'rzuceniu kasy na wzmocnienia', to ja bym proponował zapomnieć a zacząć zastanawiać się, co będzie z Wisłą która jest ponoć coraz to bardziej zadłużona a do tego ma(nie ponoć) coraz to mniejszą wartość.
Najpierw odpowiedzcie sobie co w tej chwili fizycznie jest piłkarską Wisłą.Cupiał nawiązuje do historii, ale:
-Herb sobie stworzył, bo nie ma prawa do tego normalnego T.S u z białą gwiazdą na środku- teraz jest obciachowa korona i piłka a w niej herb.
-Stadion nie jest jego.Ma tylko przy stadionie klepisko treningowe i trochę terenu.
-ma trochę komputerów w strefie kibica, trochę krzesełek , ławek.
-ma zgraję kopaczy, którzy jako całość są warci coraz mniej- ze względu na wyniki.
-no i podobno rzekomy dług do odebrania.

No i teraz pytanie.Co dalej?Samo bilansujący się klub to wyjątek od reguły- tymczasem właściciel ma ambicję zarabiać.Jak ma zarabiać skoro pozbyto się wszystkich wartościowych kopaczy- a wcześniej działano półśrodkami(wypożyczenia), ponieważ nie było kasy na transfery gotówkowe.Bednarz rozsprzeda to co się da.I wrócimy do punktu wyjścia- czyli tego, co zastaliśmy przed Cupiałem.
Tylko czasy trochę inne, większa konkurencją, mniej wartościowych młodych kopaczy, wyższe ceny.

No nic.Zobaczymy kto przyjdzie za Probierza i kogo mu sprowadzą.Cupiał w którymś z nielicznych wywiadów zapewniał, że nie interesuje go "średniak" ligowy, wiec jakąś decyzję będzie musiał podjąć- wóz albo przewóz.Ludzie, doskonale sobie zdajemy sprawę, że tego "długu" to on nie odzyska.
Moim zdaniem, ze względu na to ile zrobił dla Wisły- więc na swój wizerunek- nie powinien rozmieniać się na drobne.Za bardzo chłopa szanuje, by źle o nim mówić, tymczasem boje się, że coraz większa ilość osób będzie miała dość, jego "gorącej głowy' i zmiennych decyzji.Jak ma być zapamiętany, to jako złoty gospodarz- wymarzony dla każdego klubu w Polsce.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Zacznijmy od tego ze on nie ma tyle w "portfelu" do wydania. Dopiero jakby sprzedał firmę, nieruchomosci, domy, ziemię, auta, papiery wartościowe, zegarki, złoto, oczyscił swoje konta, itd. To jest majątek, a w kieszeni nie ma nawet 1/100 tej kwoty.
Wcale bym się też nie zdziwił, gdyby miał trochę pochowanych pieniążków w bankach, które nie ujawniają informacji o swoich klientach
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.09.2012 o godz. 17:19.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.09.2012, 17:15
wiślacki napisał(a):Wyświetl post
będziesz kiedyś rządził swoimi gaciami to zobaczysz jaki będziesz chojny?
najlepiej się wydaje cudze!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.09.2012, 17:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dobre pytanie. Cupiał bedzie musiał przemysleć cała strategię wokół Wisły. Mam nadzieję, że jego deklaracje o tym, że jest kibicem znajdą odzwierciedlenie w konkretnych posunięciach
pierwsze co powinien zrobić to zmniejszyć wynagrodzenia dla piłkarskich amatorów. Powinni mieć kontrakty na poziomie 60 000 - 120 000 euro rocznie. Dla przykładowych "gwiazd" powinny być wyjątki, ale nie więcej niż dla trzech. Jeśli chcieli by lepiej zarabiać to nich wyjeżdżają za granicę. Ale żeby wyjechać to trzeba zasuwać i coś grać, do tego nauka języka angielskiego nieodzowna.

Kiedyś czytałem wywiad z Marcelo, że jeden trening to dla niego było mało i zostawał po nim by dodatkowo ćwiczyć.
Jestem ciekaw czy któryś inny piłkarz zostawał z nim regularnie, jakoś wątpię w to. Gdzie dziś jest Marcelo a gdzie nasi kopacze wszyscy widzimy.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów