|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
No widzisz maloletni knechcie
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 11.09.2012 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Panie Bogusławie, trzeba usprawnić system marketingowy! Jak chcecie zdobywac nowych kibiców i zapełnić stadion, skoro nasza 'sąsiadka' ma więcej plakatów na mieście dotyczących meczów i różnorakich akcji?! MARKETING!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Szanuję każdego ale pewnego rodzaju głupoty niestety nie. Cóż jestem stary, STARY WIŚLAK, przeżyłem i przeżywam wszelkie wzloty i upadki naszej Wisełki bo też trzeba mieć duszę i serce do tego klubu...TRZEBA MIEĆ WIERNOŚĆ DO TYCH BARW. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Uprzejmie proszę o zmianę nazwy tego tematu bo nie przypominam sobie, żeby BC finansowo wspierał sekcje koszykówki, siatkówki, boksu itp. Wisła Kraków to nie tylko piłka nożna o czym co poniektórzy zapominają...
U mnie największy minus BC ma za to, że Białą Gwiazdę na koszulkach piłkarzy zastąpiło logo - dziwoląg. To jest niszczenie tradycji klubu. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mnie Cupiał przerabia dokładnie te same błędy co kiedyś Filipiak. Tam też kiedyś na "hurra" stawiano na młodych Polaków, potem nastąpił zwrot o 90 stopni na obcokrajowców, a potem odpady z obu opcji zleciały z ligi.
Ciekawe jak u nas się skończy ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jak to jak DERBAMI.................................
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Pewnie większość już klinie po co mówie o Szamanie zza miedzy. Ale to dowód, że u nas NIE DA SIĘ zrobić biznesu bez ogromnych inwestycji. Trzeba władować naprawdę dużą kasę, w research zagraniczny, i tansfery zagraczniczne. W tej chwili powiedzmy szczerze - Polscy piłkarze w wieku 20-23 lat w większości nie są gotowi do gry, dlatego ogromne pieniądze trzeba wyłożyć na prace z młodymi, zaczynać od szkółek w wiekui 3 lat, tak jak w Holandii. Inaczej nigdy nie będziemy miec 18-20 letnich zawodników którzy naprawdę stanowia mocny punkt drużyny.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 14.09.2012 o godz. 22:52.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami - chciał awansować do LM jak najmniejszym kosztem w jak najkrótszym czasie, to teraz bronimy się przed spadkiem.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.09.2012 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
MUSZĘ ZOSTAĆ ADWOKATEM CUPIAŁA bo to nie on odpowiada za to ze 40 milionowym kraju nie ma piłkarzy ,i kompletne nie pojmuje pretensji do właściciela Wisły za brak szkolenia .To państwo powiano się tym zajmować te szkółki powinny mieć co najwyżej patronat klubów. taki wyszkolony młodzieniec dopiero powinien trafiać do klubu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Powiem tak ( ulubione 2 słowa G. Laty), każda era się musi kiedyś skończyć i myślę, że to jest czas kiedy Cupiał powinien odpuścić... Wiem, że to może być nieadekwatny przykład, ale ja jako kibic niestety nie z Krakowa, a z Częstochowy powiem coś na przykładzie mojej ukochanej drużyny żużlowej Włókniarza. Otóż, był sobie kiedyś taki prezes, który uratował nam w latach 90 I ligę, zbudował dream-team i sukcesów nie było końca, ale... W 2007r. przyszedł kryzys i przez dobrych kilka lat Włókniarz jeździł ogony, prezes odpychał od siebie potencjalnych sponsorów, a klub walczył sezon w sezon o utrzymanie. Można powiedzieć, że sytuacja była podobna do tej w Wiśle... Po dużym nacisku ze strony kibiców prezes odszedł i choć każdy zwiastował nam szybki upadek i kibice starej daty mówili, że nie ma szans na lepszego prezesa i każdy z nich bronił się historią, to na jego miejsce przyszedł, uwaga 32- letni prezes, i co? Udało się pozyskać nowych sponsorów, klub zaczął zarabiać sam na siebie, co w żużlu w dzisiejszych czasach jest niemożliwe, i jako nieliczni jesteśmy wypłacalni wobec zawodników... Tak, tak jedna osoba ( tam na górze) się zmieniła i wszystko odwróciło się do góry nogami. Jaki z tego morał?
Mimo, że historia przemawia za Cupiałem, to ostatnie lata nie! Wiem, że teraz ciężko o nową osobę na foteliku prezesa, ale na pewno jakiś chętny się znajdzie. Błagam was nie żyjmy historią, to co Cupiał wygrał jest jego i chwała mu za to, ale zmieńmy tą typową Polską mentalność i zamiast stawiać pomniki, zmieńmy coś na przyszłość. Upomnijmy się o to, my kibice, bo to MY budujemy ten klub, a Wisła organizacyjnie jest w latach 90... Stoimy w miejscu od kilkunastu lat... Potrzeba nam kogoś młodego, który będzie miał świeży pogląd na to co się dzieję, bo przykro mi to mówić, ale z Cupiałem nic już więcej nie osiągniemy, niestety... P.S Może nie jestem z Krakowa, ale kocham ten klub od dziecka, i staram się jeździć na mecze jak tylko czas i fundusze pozwalają, więc może ten mój głos z zewnątrz weźmiecie choć trochę pod uwagę. Pozdrawiam. P.S.2 : Jeszcze apropos organizacji, zauważcie to wreszcie... Jako jedyni nie mamy sprzedaży biletów online, kto za tym kur.. stoi? Pan Zdzisław z portierni? NIE! Cupiał. Podejrzewam, że po przyjściu do Wisły, Cupiał wymienił cały pion, odpowiedzialny za funkcjonowanie i on tak cały czas stoi od 15 lat... ZMIANY, ZMIANY, ZMIANY. Przepraszam jak coś za błedy, piszę to trochę podchmielony i jeszcze wkurzony po tym meczu w Szczecinie, ale to co się dzieję teraz w Wiśle nie może przejść bez echa wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez Kibic_z_Częstochowy : 14.09.2012 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Podsumowując u nas w Polsce w najbliższych czasach nikt taki raczej się nie pojawi(szybko licząc Okres Zwrotu z inwestycji trwałby jakieś 15-20 lat - a u nas każdy chce się nachapać tu i teraz) dlatego nawet o jakichkolwiek sukcesach w Europie możemy zapomnieć.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 14.09.2012 o godz. 23:27.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...portowego.html
Coś dla Pana Cupiała. Sąsiadka za kilka lat będzie nas wyprzedzać o lata świetlne, o ile oczywiście nie zrezygnuje z wytoczonego celu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najnowszy ranking Forbsa. Popatrzcie kto w pierwszej dziesiątce zanotował najwiekszy wzrost.
http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Cupiał w górę , Filipiakowie w dół Tak trzymać, oby tylko to przełozyło sie na kluby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No tak, ale produkcja kabli to nie klub piłkarski. Kable nie są tak często wadliwe jak pilkarze
![]() I Ciekawe jakie by mial wyniki, jakby zamiast inwestować w nowoczesną produkcję i w profesjonalne zarządzanie zostawił calą robotę żulom spod sklepu, którzy kable robią w jakiejś szopie zbitej z desek. Do czego zmierzam tam jest wszystko pro, a u nas amatorka. A jest tak dlatego bo TF przynosi kase więc jest zapał, a Wisła przynosi same straty więc motywacji nie ma. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
tak 8 miejsce wśród najbogatszych Polaków a rżnie dziada i udaje że go niestać na szkółkę piłkarską i konkretne transfery,
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekaw jestem co zrobi Cupiał jesli okaże się, że w przerwie zimowej znajdujemy się na miejscu spadkowym?
Sypnie kasą czy sprzeda Meliksona, Genkowa i połowę młodzieży, zatrudni Kasperczyka czy innego Ojrzynskiego i każe wejść z tym skladem do LM? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pytanie powinno chyba brzmieć - co zrobi Cupiał kiedy klub będzie totalnie niewypłacany - czyli wpływy drastycznie będą mniejsze niż koszty a nie będzie kogo sprzedać by to jakoś zbilansować.
A przecież na to się zanosi.Tak więc o jakimkolwiek 'rzuceniu kasy na wzmocnienia', to ja bym proponował zapomnieć a zacząć zastanawiać się, co będzie z Wisłą która jest ponoć coraz to bardziej zadłużona a do tego ma(nie ponoć) coraz to mniejszą wartość. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobre pytanie. Cupiał bedzie musiał przemysleć cała strategię wokół Wisły. Mam nadzieję, że jego deklaracje o tym, że jest kibicem znajdą odzwierciedlenie w konkretnych posunięciach
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Informacja z Forbesa nie ma dla klubu znaczenia, spojrzcie na 2 miejsce i problemy Slaska.
FraMat To zalezy ktora noga w tym dniu wstanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tym bardziej,że są one własnością miasta.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego ze on nie ma tyle w "portfelu" do wydania. Dopiero jakby sprzedał firmę, nieruchomosci, domy, ziemię, auta, papiery wartościowe, zegarki, złoto, oczyscił swoje konta, itd. To jest majątek, a w kieszeni nie ma nawet 1/100 tej kwoty.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.09.2012 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
-Herb sobie stworzył, bo nie ma prawa do tego normalnego T.S u z białą gwiazdą na środku- teraz jest obciachowa korona i piłka a w niej herb. -Stadion nie jest jego.Ma tylko przy stadionie klepisko treningowe i trochę terenu. -ma trochę komputerów w strefie kibica, trochę krzesełek , ławek. -ma zgraję kopaczy, którzy jako całość są warci coraz mniej- ze względu na wyniki. -no i podobno rzekomy dług do odebrania. No i teraz pytanie.Co dalej?Samo bilansujący się klub to wyjątek od reguły- tymczasem właściciel ma ambicję zarabiać.Jak ma zarabiać skoro pozbyto się wszystkich wartościowych kopaczy- a wcześniej działano półśrodkami(wypożyczenia), ponieważ nie było kasy na transfery gotówkowe.Bednarz rozsprzeda to co się da.I wrócimy do punktu wyjścia- czyli tego, co zastaliśmy przed Cupiałem. Tylko czasy trochę inne, większa konkurencją, mniej wartościowych młodych kopaczy, wyższe ceny. No nic.Zobaczymy kto przyjdzie za Probierza i kogo mu sprowadzą.Cupiał w którymś z nielicznych wywiadów zapewniał, że nie interesuje go "średniak" ligowy, wiec jakąś decyzję będzie musiał podjąć- wóz albo przewóz.Ludzie, doskonale sobie zdajemy sprawę, że tego "długu" to on nie odzyska. Moim zdaniem, ze względu na to ile zrobił dla Wisły- więc na swój wizerunek- nie powinien rozmieniać się na drobne.Za bardzo chłopa szanuje, by źle o nim mówić, tymczasem boje się, że coraz większa ilość osób będzie miała dość, jego "gorącej głowy' i zmiennych decyzji.Jak ma być zapamiętany, to jako złoty gospodarz- wymarzony dla każdego klubu w Polsce.
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.09.2012 o godz. 17:19.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Kiedyś czytałem wywiad z Marcelo, że jeden trening to dla niego było mało i zostawał po nim by dodatkowo ćwiczyć. Jestem ciekaw czy któryś inny piłkarz zostawał z nim regularnie, jakoś wątpię w to. Gdzie dziś jest Marcelo a gdzie nasi kopacze wszyscy widzimy. ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|