|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Według mnie nie powinno być miejsca dla Małeckiego w tej drużynie.
Mecz niezły, nie wiem jak wyglądały dokładnie statystyki ale mieliśmy mnóstwo odbiorów, po nabraniu odpowiedniej koncentracji każdy atak Lecha kończył się na połowie boiska. Problemem Wisły na dzień dzisiejszy jest brak pomocników, którzy potrafili by pograć środkiem (Sobolewski moim zdaniem nadaje się już tylko na obronę). Nunez - mam wrażenie, że za dużo bawi się piłką podczas szans na kontratak, jest słaby motorycznie. Może dajmy pograć więcej Gargule, albo poszukajmy jakiegoś dobrego rozgrywającego, no i może jeszcze jednego napastnika (chętnie zobaczyłbym kogoś z rezerw) i będzie naprawdę dobrze. Skuteczność dziś bardzo mierna. O dziwo dotyczy to również Meliksona i Ilieva, którzy wcześniej ten element mieli opanowany bardzo dobrze. Iliev mimo to zagrał fantastyczne spotkanie, bardzo dobrze zagrał wspomniany Melikson oraz cały blok obronny (dobrze ustawieni Paljic i Jovanovic potrafią powstrzymać szybkich skrzydłowych). Razi mnie nieporadność Kirma. Mecz mógł się zakończyć remisem, mimo, że mieliśmy sporą przewagę. ![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz Ilieva i Melexa ale ja zwrocil bym uwage na dobra roote w srdku pola wykonana przez Nuneza. To byl dla mnie taki cichy bohater meczu. I na wielki plus gra zespolowa. Nareszcie cos zaczyna drgac
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.09.2011 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój Patrykowi, dziś cała drużyna zagrała świetnie. Gdyby Małecki grał kto wie czy by nie stuknął 2-3 bramek. Bezsensowne są posty w stylu - wygraliśmy bo nie było Małego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mecz ok, ale szkoda, że nie dobiliśmy rywala. W końcu zagraliśmy ofensywniej co przyniosło nam masę sytuacj. Jak dla mnie gracz meczu Jovanovic, tak powinien grać prawy obrońca (od pola karnego do pola karnego). Najgorszy na boisku Garguła. Niby parę minut ale zagrał po prostu tragicznie. Szkoda, ze w końcówce nie gralismy piłką, ale chyba zmęczenie dało znać o sobie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Należy bezwzględnie wykupić NUNEZA!
Ten gość jest brakującym ogniwem w pomocy pomiędzy Sobolem a Meliksonem. Typowy środkowy pomocnik z dobrą techniką, motoryką, siłą i przeglądem pola. Szkoda, że nie wygraliśmy wyżej. ps: Dajcie już spokój Patrykowi! Było mineło, po co sami sobie smród robimy wokół klubu? wg mnie w końcówce brakło Małeckiego. Nie miał kto poholować piłki, przytrzymać jej. Zresztą nie wiadomo czy Mały dziś nie woziłby Kamińskiego tak jak Iliew. Kirm nie miał zbyt wielu udanych dryblingów, a zmarnował 2-3 świetne okazje.
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.09.2011 o godz. 22:03.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A zupełnie serio - to dziwne, ale odniosłem wrażenie, że bez niego gra się bardziej "klei".
ale co w tym dziwnego? Przecież Małecki spowalnia wszystkie akcje, holuje piłkę tam gdzie nie trzeba, a jak trzeba podać to się chami... sam woli strzelać gole... strzela z różnych pozycji i często piłka leci w trybuny... wiadomo raz na 50 mu się uda.. ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
na Odense i najbliższe mecze musimy zagrać w składzie, jaki był na boisku od 10 do 75. minuty. Z ławki mogą wejść tacy zawodnicy jak Małecki, Genkov, Wilk czy Jirsak.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie chodzi o wyniki ale o grę. Zobaczcie jak pykaliśmy dzisiaj i wtedy z Bełchatowem gdy nie było Patryka. Pokażcie mi inne takie mecze. Przypadek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że Diaz zostanie dłuuugo na rezerwie, a Mały dłuugo w młodej Extraklasie.
Żal mi jedynie, że trzeba bedzie kiedys wreszcie wpuscić Maleckiego na boisko, żeby choc 1 bramke strzelił , bo może podnieść jego cenę. A dla wszystkich popleczników Małego mam w zanadrzu Pawełka gest. Chłopaki wreszcie zagrali z zaangażowaniem, biegali, wystawiali się, walczyli. I jestem pewien, że gdyby grali w tym stylu, a mimo to przegrali z Lachia, to zamiast gwizdów dostali by brawa. To tyle do plujących gwizdających. Może zatli się wam w umysłach myśl, że zagrali dzisiaj tak, bo: 1. Nie było "holownika-samoluba-pseudogwiazdora". 2. Wycisnęli z siebie poty, bo wreszcie po kiepskiej grze (Lechia) nie było śpiewów w stylu "Nic się nie stało" tylko gwizdy. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dla fanów Patryka: zaproście go na trybunę i niech prowadzi z wami doping a na boisku niech grają lepsi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Masz Melexa... 0:11 http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus Już zapomniałeś ? ( a jak już piszesz to pisz po Polsku ! ) |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie zgadzam się i to bardzo. Patryk jest takim zawodnikiem, że potrafi odmienić losy spotkania. Gdy nie idzie zespołowi, to jego przebojowość i odwaga w pojedynkach jeden na jeden dają ogromną przewagę nad rywalem. Dla mnie Patryk powinien nadal wychodzić w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"
Dla fanów Patryka: zaproście go na trybunę i niech prowadzi z wami doping a na boisku niech grają lepsi" Dokładnie! Popieram w 100%... dla mnie Małecki nigdy nie był i nie będzie piłkarzem - to po prostu biegający po boisku fanatyk... on nie ma umiejętności, czasami nie potrafi nawet przyjąć piłki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@MMMMM dokładnie!
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mecz wygrany w bardzo ładnym stylu - mam nadzieje, że przynajmniej na jakiś czas skończy się nagonka na Maaskanta.
Podobała mi się ofensywna piłka, którą grała dzisiaj Wisła - mecz spokojnie mogliśmy wygrać różnicą 3 bramek - ogólnie pewnie moi przedmówcy zwrócili na to uwagę - najlepsze spotkania rozgrywamy, kiedy Małeckiego nie ma na boisku - tak było w dzisiejszym meczu i tak samo było w meczu z Bełchatowem, w rundzie wiosennej. Nie wiem jak wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę oglądać w pierwszym składzie Andraża Kirma, który wie czym jest gra zespołowa, nie mam siły oglądać już Patryka i jego holowania piłki i machania rączkami nawet jeśli to on popełni indywidualny błąd. Kolejny aspekt, w którym Andraż przerasta Małego moim zdaniem jest to, że Słoweniec gra dużo bardziej ambitnie, natomiast tak samo jak w przypadku Sławka Peszki przydałby mu się solidny trening strzelecki - Andraż musi popracować jeszcze po treningu nad wykańczaniem akcji, kolejny mecz, w którym dochodzi do bardzo dobrych sytuacji i ma problemy z skutecznym ich wykończeniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja .......e...wygraliśmy cholernie ważny mecz, grając przez większość meczu bardzo dobrze a motywem przewodnim jest dowalenie Małeckiemu. WSTYD MI że kibicujecie tej samej drużynie co ja.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ze tak zacytuję siebie: "Przecież Małecki spowalnia wszystkie akcje, holuje piłkę tam gdzie nie trzeba, a jak trzeba podać to się chami... sam woli strzelać gole... strzela z różnych pozycji i często piłka leci w trybuny... wiadomo raz na 50 mu się uda.. ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może dlatego ze większość kibicujących w Wiśle już go nie chce i daje wyraźne sygnały przy każdej okazji zeby góra zrozumiała że należy się go pozbyć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tu raczej nie chodzi że ktoś jest fanem Patryka tylko chyba mamy do czynienia z Antyfanami, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kiełbasę.Ale cóż dla mnie się liczy że Wisła wygrała wy się tu spierajcie i spinajcie, to najlepiej potraficie
to się okaże na kolejnym meczu na Wiśle, ale znając życie nie będzie tam internetowych megalomanów Antymałeckich
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 09.09.2011 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jak możecie tak pisać o naszym piłkarzu? Wstyd. Małecki gra jak gra, wiele razy strzelał ważne gle, grał z klepki. Są mecze, które nam wyjdą jak ten, są mecze gdy nam nie idzie i przydałby się ktoś kto jedną akcją przesądzi wynik np. Wisła-Apoel.
Dziś, po jednym meczu wypisujecie koniec z Małeckim. Za tydzień nie będzie nam szło i będziecie wywalać Bitona...żenada |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Faktem też jest, że kolejny mecz bez Małeckiego gramy bardzo dobrze w ataku, natomiast nie jest to powodem żeby deprecjonować go jako piłkarza czy po nim jeździć. To tylko materiał do przemyśleń dla trenera. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uff, jest przełamanie.
W przedmeczowym poście liczyłem na słabość obrony Amici i nie zawiodłem się. Ale nie ma co umniejszać naszej gry. Wiele akcji ofensywnych stało na dobrym poziomie. Zdecydowanie Iliew, Melikson i Nunez najlepsi u nas. No i Pareiko co miał wybronić to wybronił. Obiecująco zagrał Jovanowić. W ostatnich minutach dobrze wypadła gra obronna całej drużyny. Ambitna i zespołowa gra całej drużyny zasługuje na pochwałę. Jest oczywiście jeszcze wiele mankamentów (jak choćby skuteczność) i równie dobrze mecz mógłby się zakończyć remisem. Jednakże z przebiegu gry Wisła zasłużyła na zwycięstwo i tym faktem należy się cieszyć. W czwartek kolejny trudniejszy test. Zobaczymy czy był to przebłysk, czy też sprawy ida w lepszym kierunku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
1q2
A mnie nie wstyd, że kibicujesz Małemu zamiast Wisełce. Olewam to ciepłym moczem po prostu. I dobrze się z tym czuję. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Smok : 09.09.2011 o godz. 22:16.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Teee... "kibicujący w Wiśle" ,idże, się przespać. Wiem... jutro sobota to możesz dłużej pospać , odpocznij !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie ważna jest wygrana, ważna jest napinka między wiślakami
![]() Co ten internet robi z ludzi, kolejny mecz za tydzień powrót do rzeczywistości. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|