The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 21:48
farben napisał(a):Wyświetl post
Lech Poznań - Wisła Kraków: jest zwycięstwo! [ZDJĘCIA]

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ecia,id,t.html

Mnie też jakoś nie żal, że na tych zdjęciach nie ma Małego A zupełnie serio - to dziwne, ale odniosłem wrażenie, że bez niego gra się bardziej "klei".
Dlatego żal że go nie zawiesili na 5 meczów a tylko na 1. Tak to znowu zobaczymy kółeczka i dryblingi z których za wiele nie wynika. Przy dłuższym zawieszeniu Patryk przynajmniej by miał czas przemyśleć pewne sprawy i może trochę zmienić swoją grę. Z Litexem zagrał tak jak trzeba, a w pozostałych meczach jakby się nazywał Messi. Tyle że dryblingi oprócz kilku w tym jednego z APOELEM zawsze kończyły się irytującą stratą.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.09.2011, 21:50
Według mnie nie powinno być miejsca dla Małeckiego w tej drużynie.

Mecz niezły, nie wiem jak wyglądały dokładnie statystyki ale mieliśmy mnóstwo odbiorów, po nabraniu odpowiedniej koncentracji każdy atak Lecha kończył się na połowie boiska. Problemem Wisły na dzień dzisiejszy jest brak pomocników, którzy potrafili by pograć środkiem (Sobolewski moim zdaniem nadaje się już tylko na obronę). Nunez - mam wrażenie, że za dużo bawi się piłką podczas szans na kontratak, jest słaby motorycznie. Może dajmy pograć więcej Gargule, albo poszukajmy jakiegoś dobrego rozgrywającego, no i może jeszcze jednego napastnika (chętnie zobaczyłbym kogoś z rezerw) i będzie naprawdę dobrze.

Skuteczność dziś bardzo mierna. O dziwo dotyczy to również Meliksona i Ilieva, którzy wcześniej ten element mieli opanowany bardzo dobrze. Iliev mimo to zagrał fantastyczne spotkanie, bardzo dobrze zagrał wspomniany Melikson oraz cały blok obronny (dobrze ustawieni Paljic i Jovanovic potrafią powstrzymać szybkich skrzydłowych). Razi mnie nieporadność Kirma.

Mecz mógł się zakończyć remisem, mimo, że mieliśmy sporą przewagę.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.09.2011, 21:50
Bardzo dobry mecz Ilieva i Melexa ale ja zwrocil bym uwage na dobra roote w srdku pola wykonana przez Nuneza. To byl dla mnie taki cichy bohater meczu. I na wielki plus gra zespolowa. Nareszcie cos zaczyna drgac
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.09.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.09.2011, 21:51
AndyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Mam do Was pytanie. Czy ktoś z Was zauważył brak Małeckiego?
Tak, chociażby ja-może dlatego wkońcu byliśmy zespołem? I może dlatego akcje Ivica-Melex byly takie a nie inne?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.09.2011, 21:51
Dajcie spokój Patrykowi, dziś cała drużyna zagrała świetnie. Gdyby Małecki grał kto wie czy by nie stuknął 2-3 bramek. Bezsensowne są posty w stylu - wygraliśmy bo nie było Małego...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.09.2011, 21:52
Mecz ok, ale szkoda, że nie dobiliśmy rywala. W końcu zagraliśmy ofensywniej co przyniosło nam masę sytuacj. Jak dla mnie gracz meczu Jovanovic, tak powinien grać prawy obrońca (od pola karnego do pola karnego). Najgorszy na boisku Garguła. Niby parę minut ale zagrał po prostu tragicznie. Szkoda, ze w końcówce nie gralismy piłką, ale chyba zmęczenie dało znać o sobie.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.09.2011, 21:52
Należy bezwzględnie wykupić NUNEZA!

Ten gość jest brakującym ogniwem w pomocy pomiędzy Sobolem a Meliksonem. Typowy środkowy pomocnik z dobrą techniką, motoryką, siłą i przeglądem pola.

Szkoda, że nie wygraliśmy wyżej.

ps:
Dajcie już spokój Patrykowi! Było mineło, po co sami sobie smród robimy wokół klubu?

wg mnie w końcówce brakło Małeckiego. Nie miał kto poholować piłki, przytrzymać jej. Zresztą nie wiadomo czy Mały dziś nie woziłby Kamińskiego tak jak Iliew. Kirm nie miał zbyt wielu udanych dryblingów, a zmarnował 2-3 świetne okazje.
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.09.2011 o godz. 22:03.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2011, 21:53
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Cieszy przede wszystkim to, że wygraliśmy z
-polską Barceloną, która ma w składzie
-najlepszego zawodnika ligi Stilicia
-najlepszego napastnika Rudniewa/Rudnewa/Rudnevsa
-na najtrudniejszym stadionie, z najlepszym dopingiem najlepszych kibicow
a przeciez Wisła miala byc taka słabiutka, Robert to jednak nie taki dobry trener, transfery Valcxa tez takie sobie.

A tak juz na powazniej, to zimna woda na zastanowienie dla tych, ktorzy przypisuja nasze zwyciestwo tylko slabszej grze Lecha - zagrali tak, jak im Wisla pozwolila. Wyeliminowalismy Stilicia z gry, wiec nie mial kto podawac Rudniewowi. Jesli wygralismy w Poznaniu bez straty bramki, to pilkarze musza sie obudzic jutro z mysla, ze kazdy w tej lidze jest do ogrania, wystarczy chciec i sie starac. Brawo chłopaki
Ja bym dodał jeszcze, że wygraliśmy z zesołem, który z całą pewnościę poradziłby sobie z APOELEM i którego dokonań w pucharach nigdy nie przebijemy.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.09.2011, 21:54
A zupełnie serio - to dziwne, ale odniosłem wrażenie, że bez niego gra się bardziej "klei".

ale co w tym dziwnego? Przecież Małecki spowalnia wszystkie akcje, holuje piłkę tam gdzie nie trzeba, a jak trzeba podać to się chami... sam woli strzelać gole... strzela z różnych pozycji i często piłka leci w trybuny... wiadomo raz na 50 mu się uda.. ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Proud napisał(a):Wyświetl post
Należy bezwzględnie wykupić NUNEZA!

Ten gość jest brakującym ogniwem w pomocy pomiędzy Sobolem a Meliksonem. Typowy środkowy pomocnik z dobrą techniką, motoryką, siłą i przeglądem pola.

Szkoda, że nie wygraliśmy wyżej.
Ja jeszcze poproszę Davida Dudu Bitona.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

na Odense i najbliższe mecze musimy zagrać w składzie, jaki był na boisku od 10 do 75. minuty. Z ławki mogą wejść tacy zawodnicy jak Małecki, Genkov, Wilk czy Jirsak.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Nie chodzi o wyniki ale o grę. Zobaczcie jak pykaliśmy dzisiaj i wtedy z Bełchatowem gdy nie było Patryka. Pokażcie mi inne takie mecze. Przypadek?
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.09.2011, 21:56
Mam nadzieje, że Diaz zostanie dłuuugo na rezerwie, a Mały dłuugo w młodej Extraklasie.
Żal mi jedynie, że trzeba bedzie kiedys wreszcie wpuscić Maleckiego na boisko, żeby choc 1 bramke strzelił , bo może podnieść jego cenę.

A dla wszystkich popleczników Małego mam w zanadrzu Pawełka gest.

Chłopaki wreszcie zagrali z zaangażowaniem, biegali, wystawiali się, walczyli.
I jestem pewien, że gdyby grali w tym stylu, a mimo to przegrali z Lachia, to zamiast gwizdów dostali by brawa. To tyle do plujących gwizdających. Może zatli się wam w umysłach myśl, że zagrali dzisiaj tak, bo:
1. Nie było "holownika-samoluba-pseudogwiazdora".
2. Wycisnęli z siebie poty, bo wreszcie po kiepskiej grze (Lechia) nie było śpiewów w stylu "Nic się nie stało" tylko gwizdy.
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 09.09.2011, 21:57
Dla fanów Patryka: zaproście go na trybunę i niech prowadzi z wami doping a na boisku niech grają lepsi
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.09.2011, 21:58
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry mecz Ilieva i Melexa ale ja zwrocil bym uwage na dobra roote w srdku pola wykonana przez Nuneza. To byl dla mnie taki cichy bohater meczu. I na wielki plus gra zespolowa. Nareszcie cos zaczyna drgac

Zamilcz wasc, wstydu oszczedz...
Uderz w stół ...
Masz Melexa... 0:11 http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus
Już zapomniałeś ?
( a jak już piszesz to pisz po Polsku ! )
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.09.2011, 21:59
Nie zgadzam się i to bardzo. Patryk jest takim zawodnikiem, że potrafi odmienić losy spotkania. Gdy nie idzie zespołowi, to jego przebojowość i odwaga w pojedynkach jeden na jeden dają ogromną przewagę nad rywalem. Dla mnie Patryk powinien nadal wychodzić w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:00
"
Dla fanów Patryka: zaproście go na trybunę i niech prowadzi z wami doping a na boisku niech grają lepsi"

Dokładnie! Popieram w 100%... dla mnie Małecki nigdy nie był i nie będzie piłkarzem - to po prostu biegający po boisku fanatyk... on nie ma umiejętności, czasami nie potrafi nawet przyjąć piłki.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:00
@MMMMM dokładnie!
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.09.2011, 22:01
Mecz wygrany w bardzo ładnym stylu - mam nadzieje, że przynajmniej na jakiś czas skończy się nagonka na Maaskanta.
Podobała mi się ofensywna piłka, którą grała dzisiaj Wisła - mecz spokojnie mogliśmy wygrać różnicą 3 bramek - ogólnie pewnie moi przedmówcy zwrócili na to uwagę - najlepsze spotkania rozgrywamy, kiedy Małeckiego nie ma na boisku - tak było w dzisiejszym meczu i tak samo było w meczu z Bełchatowem, w rundzie wiosennej. Nie wiem jak wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę oglądać w pierwszym składzie Andraża Kirma, który wie czym jest gra zespołowa, nie mam siły oglądać już Patryka i jego holowania piłki i machania rączkami nawet jeśli to on popełni indywidualny błąd. Kolejny aspekt, w którym Andraż przerasta Małego moim zdaniem jest to, że Słoweniec gra dużo bardziej ambitnie, natomiast tak samo jak w przypadku Sławka Peszki przydałby mu się solidny trening strzelecki - Andraż musi popracować jeszcze po treningu nad wykańczaniem akcji, kolejny mecz, w którym dochodzi do bardzo dobrych sytuacji i ma problemy z skutecznym ich wykończeniem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2011, 22:01
Ja .......e...wygraliśmy cholernie ważny mecz, grając przez większość meczu bardzo dobrze a motywem przewodnim jest dowalenie Małeckiemu. WSTYD MI że kibicujecie tej samej drużynie co ja.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się i to bardzo. Patryk jest takim zawodnikiem, że potrafi odmienić losy spotkania. Gdy nie idzie zespołowi, to jego przebojowość i odwaga w pojedynkach jeden na jeden dają ogromną przewagę nad rywalem. Dla mnie Patryk powinien nadal wychodzić w pierwszym składzie.

ze tak zacytuję siebie:

"Przecież Małecki spowalnia wszystkie akcje, holuje piłkę tam gdzie nie trzeba, a jak trzeba podać to się chami... sam woli strzelać gole... strzela z różnych pozycji i często piłka leci w trybuny... wiadomo raz na 50 mu się uda.. ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce."
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e...wygraliśmy cholernie ważny mecz, grając przez większość meczu bardzo dobrze a motywem przewodnim jest dowalenie Małeckiemu. WSTYD MI że kibicujecie tej samej drużynie co ja.

Może dlatego ze większość kibicujących w Wiśle już go nie chce i daje wyraźne sygnały przy każdej okazji zeby góra zrozumiała że należy się go pozbyć?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Tu raczej nie chodzi że ktoś jest fanem Patryka tylko chyba mamy do czynienia z Antyfanami, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kiełbasę.Ale cóż dla mnie się liczy że Wisła wygrała wy się tu spierajcie i spinajcie, to najlepiej potraficie

Hanys napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego ze większość kibicujących w Wiśle już go nie chce i daje wyraźne sygnały przy każdej okazji zeby góra zrozumiała że należy się go pozbyć?
większość kibicujących?
to się okaże na kolejnym meczu na Wiśle, ale znając życie nie będzie tam internetowych megalomanów Antymałeckich
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 09.09.2011 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Jak możecie tak pisać o naszym piłkarzu? Wstyd. Małecki gra jak gra, wiele razy strzelał ważne gle, grał z klepki. Są mecze, które nam wyjdą jak ten, są mecze gdy nam nie idzie i przydałby się ktoś kto jedną akcją przesądzi wynik np. Wisła-Apoel.

Dziś, po jednym meczu wypisujecie koniec z Małeckim. Za tydzień nie będzie nam szło i będziecie wywalać Bitona...żenada
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.09.2011, 22:06
Cytat:
ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce."
Oglądnij ten mecz jeszcze raz na spokojnie, zauważ że Wisła miała w tym meczu akcji jak na lekarstwo. Skąd wiesz ile wygralibyśmy gdyby nie grał w nim Małecki? Wróżka jesteś, kontakty z diabłem czy poczułeś w moczu? FAKTEM JEST że indywidualna akcja Małeckiego dała nam 3 punkty, FAKTEM JEST że jego zwód i .......nięcie dało nam skromną wygraną 1:0 z Apoelem w meczu, w którym wcale nie byliśmy lepszą drużyną i nie mieliśmy niewiadomo ile sytuacji.

Faktem też jest, że kolejny mecz bez Małeckiego gramy bardzo dobrze w ataku, natomiast nie jest to powodem żeby deprecjonować go jako piłkarza czy po nim jeździć. To tylko materiał do przemyśleń dla trenera.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 09.09.2011, 22:07
Smok napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że Diaz zostanie dłuuugo na rezerwie, a Mały dłuugo w młodej Extraklasie.
Żal mi jedynie, że trzeba bedzie kiedys wreszcie wpuscić Maleckiego na boisko, żeby choc 1 bramke strzelił , bo może podnieść jego cenę.

A dla wszystkich popleczników Małego mam w zanadrzu Pawełka gest.

Chłopaki wreszcie zagrali z zaangażowaniem, biegali, wystawiali się, walczyli.
I jestem pewien, że gdyby grali w tym stylu, a mimo to przegrali z Lachia, to zamiast gwizdów dostali by brawa. To tyle do plujących gwizdających. Może zatli się wam w umysłach myśl, że zagrali dzisiaj tak, bo:
1. Nie było "holownika-samoluba-pseudogwiazdora".
2. Wycisnęli z siebie poty, bo wreszcie po kiepskiej grze (Lechia) nie było śpiewów w stylu "Nic się nie stało" tylko gwizdy.
Ciekawe jestem, co byś zrobił w rzeczywistej sytuacji z Fanatykiem Wisły. Uciekał, gdzie pieprz rośnie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Uff, jest przełamanie.

W przedmeczowym poście liczyłem na słabość obrony Amici i nie zawiodłem się. Ale nie ma co umniejszać naszej gry. Wiele akcji ofensywnych stało na dobrym poziomie. Zdecydowanie Iliew, Melikson i Nunez najlepsi u nas. No i Pareiko co miał wybronić to wybronił. Obiecująco zagrał Jovanowić. W ostatnich minutach dobrze wypadła gra obronna całej drużyny.

Ambitna i zespołowa gra całej drużyny zasługuje na pochwałę.

Jest oczywiście jeszcze wiele mankamentów (jak choćby skuteczność) i równie dobrze mecz mógłby się zakończyć remisem. Jednakże z przebiegu gry Wisła zasłużyła na zwycięstwo i tym faktem należy się cieszyć.

W czwartek kolejny trudniejszy test. Zobaczymy czy był to przebłysk, czy też sprawy ida w lepszym kierunku.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

1q2
A mnie nie wstyd, że kibicujesz Małemu zamiast Wisełce. Olewam to ciepłym moczem po prostu. I dobrze się z tym czuję.

Cytat:
Skąd wiesz ile wygralibyśmy gdyby nie grał w nim Małecki? Wróżka jesteś, kontakty z diabłem czy poczułeś w moczu? FAKTEM JEST że indywidualna akcja Małeckiego dała nam 3 punkty, FAKTEM JEST że jego zwód i .......nięcie dało nam skromną wygraną 1:0
Widziałem z Lechią "pod nosem" (trybuna F) jak 3x (sic!) holował i kiwał zamiast podac na czystą pozycje innemu graczowi. Wy na C nie mogliście tego widzieć, bo to bylo po drugiej stronie boiska (I połowa). Wystarczy na domniemanie

Cytat:
Ciekawe jestem, co byś zrobił w rzeczywistej sytuacji z Fanatykiem Wisły. Uciekał, gdzie pieprz rośnie
Chłopcze, jak po meczach takich jak z Celtikiem i Mistrzostwie w '78 szliśmy szpalerem na Rynek, to Milicja Obywatelska chowala sie po kątach, a ty mnie straszysz, jak cie nawet w planach wtedy rodzice nie mieli Zamilcz.
Ostatnio edytowane przez Smok : 09.09.2011 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Hanys napisał(a):Wyświetl post
Teee... "kibicujący w Wiśle" ,idże, się przespać. Wiem... jutro sobota to możesz dłużej pospać , odpocznij !
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Nie ważna jest wygrana, ważna jest napinka między wiślakami
Co ten internet robi z ludzi, kolejny mecz za tydzień powrót do rzeczywistości.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów