The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2010, 11:44
jestem bardzo ciekaw jak rozstrzygnie się sprawa Komorowskiego w tzw "komisji Ligi", jeżeli go nie ukarają to to będzie kolejny sygnał, że ów komisja działa na korzyść Legii!
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.11.2010, 11:46
a ja mam gdziesi czy legia ma optymalny skład czy nie mamy wygrywac a nie patrzyc na rywala
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 09.11.2010, 11:53
Orientujecie sie czy w czasie meczu otwarta jest AL.3 MAJA bo musze na meczyk jechać samochodem i nie wiem czy z tamtej strony dojadę
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.11.2010, 12:10
Co do meczu to moj optymizm z kazdym meczem i tygodnie spada. Nasz zespol nic a nic sie nie poprawia a nawet momentami mam wrazenie ze sie cofa w pewnych aspektach. Nie uwazam zeby po Naszych ostatnich wyczynach z pyrami i pejsami mozna bylo mowic ze gramy podobna pilke z Legia bo tak nie jest. Byc moze Oni nie graja nic oszalamiajacego ale na dzisiaj to i tak o wiele wiecej niz my prezentujemy. Argument ze gramy przy R22 jest dobry ale......no wlasnie jak wracalismy z Korona tez scyzory mialy poczuc co to znaczy grac w Krk a Nasi mieli ich spokojnie pyknac. Jak sie skonczylo wiemy wszyscy, mecz z Slaskiem przemilcze, a Lechia to jak to sie mowi i slepej kurze raz na jakis czas sie trafi ziarno. Uwazam ze mozemy miec wiecej obaw niz przed meczem z Craxa bo zamaist progresu po Poznaniu przyszlo znow rozczarowanie. Chcialbym sie cieszyc w Piatek z gry Wiselki i 3 punktow ale na dzisiaj ciezko mi o optymizm.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.11.2010, 12:14
KROKU napisał(a):Wyświetl post
Orientujecie sie czy w czasie meczu otwarta jest AL.3 MAJA bo musze na meczyk jechać samochodem i nie wiem czy z tamtej strony dojadę
Zwykle jest otwarta. Ale po meczu wyjechać ciężko, i puszczają samochody tylko w kierunku Woli Justowskiej (prawoskręt na Lea w kierunku miasteczka jest zablokowany)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 09.11.2010, 12:15
Brozio łapie formę, powinno być dobrze.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Wislak2221
Member

Od: 04.2009

Stary 09.11.2010, 12:16
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu to moj optymizm z kazdym meczem i tygodnie spada. Nasz zespol nic a nic sie nie poprawia a nawet momentami mam wrazenie ze sie cofa w pewnych aspektach. Nie uwazam zeby po Naszych ostatnich wyczynach z pyrami i pejsami mozna bylo mowic ze gramy podobna pilke z Legia bo tak nie jest. Byc moze Oni nie graja nic oszalamiajacego ale na dzisiaj to i tak o wiele wiecej niz my prezentujemy. Argument ze gramy przy R22 jest dobry ale......no wlasnie jak wracalismy z Korona tez scyzory mialy poczuc co to znaczy grac w Krk a Nasi mieli ich spokojnie pyknac. Jak sie skonczylo wiemy wszyscy, mecz z Slaskiem przemilcze, a Lechia to jak to sie mowi i slepej kurze raz na jakis czas sie trafi ziarno. Uwazam ze mozemy miec wiecej obaw niz przed meczem z Craxa bo zamaist progresu po Poznaniu przyszlo znow rozczarowanie. Chcialbym sie cieszyc w Piatek z gry Wiselki i 3 punktow ale na dzisiaj ciezko mi o optymizm.
Dokładnie zgadzam sie na Koronie mielismy rozniesc samym dopingiem i jak bylo? wszyscy wiedza i zal przyznac ale legia gra narazie lepsza pilke od nas i nie wiem dlaczego tak sie dzieje maskaant duzo gada malo efektow nie wiem boje sie tego meczu ale wierze w WISELKE!!!!!
ŚLĄSK WISŁA LECHIA
Odpowiedz cytując
wazonik1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 09.11.2010, 12:43
Forma naszych kopaczy nie jest najwyższa, ale właśnie w takich meczach jak z Legią, mogą wskoczyc na wyższy poziom. Pełne trybuny, rywal z najwyższej krajowej półki więc kiedy jak nie teraz powinni zacząc grać na miare swoich mozliwości. Licze na 2-0 dla Wisełki. bramki: Paweł Brożek i Garguła. TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 09.11.2010, 12:46
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zak__2_0_.html

Popatrzcie na 59 sekundę i zaraz po tym jak Komorwski kopie gracza Jagielloni głos Mielcarskiego :
" Ojjjjjjjjj " , on to chyba zauważył ale nie mam pojęcia czy później o tym wspomniał , czy może jednak przemilczał nie chcąc robić źle Legii , nie to że szukam teorii spiskowych bo daleko mi do takich , tak sobie tylko na głos myślę
Odpowiedz cytując
opetany_tsw
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 09.11.2010, 12:49
Dawidka napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zak__2_0_.html

Popatrzcie na 59 sekundę i zaraz po tym jak Komorwski kopie gracza Jagielloni głos Mielcarskiego :
" Ojjjjjjjjj " , on to chyba zauważył ale nie mam pojęcia czy później o tym wspomniał , czy może jednak przemilczał nie chcąc robić źle Legii , nie to że szukam teorii spiskowych bo daleko mi do takich , tak sobie tylko na głos myślę
o tym samym pomyslałem... zawsze tak jest. ;// tak samo na meczu z lechem :|
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 09.11.2010, 12:50
opetany_tsw napisał(a):Wyświetl post
Juz nie przesadzaj.
Zauwazyl, ale poszła akcja i potem juz o tym nie powiedział.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2010, 12:59
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Z tą przewagą Legii w pomocy bym nie przesadzał. Iwański jest słaby - nie czarujmy się. Wychodzą mu jedynie pojedyncze zagrania. Radović też nie grzeszy inteligencją na boisku. Sądzę, że nasz środek pola będzie wyglądał lepiej niż u stołecznych.
Pomoc to zdecydowanie Legia ma lepszą. Widziałem ich kilka meczów w tym, sezonie i byłem pod wrażeniem ile potrafią oddać celnych dośrodkowań ze skrzydeł. Przykro mi to powiedzieć, ale obstawiam porażkę w tym spotkaniu. Chyba, że na prawdę zawodnicy się zmobilizują i zagrają na 110%.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.11.2010, 13:46
http://www.naszaliga.pl/news/komisja...orowskim,.html

Mają się tym zająć
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.11.2010, 14:11
Zobaczycie że na Legię dobry jest Brożek który wraca do formy i strzeli Warszawce bramkę
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 09.11.2010, 14:28
Teraz powstaje pytanie, czy naprawdę jest Wam na rękę, że zawieszą Komorowskiego?
Po pierwsze jest dość słaby i popełnia głupie błędy, no ale powiedzmy, że ostatnio sprawdza się na środku obrony.
Po drugie i zapewne istotniejsze, stracicie koronny argument, że Komisja Ligi sprzyja Legii!
Co nie czytam tutaj to narzekania, że Waszego to zawieszają, a Legia jak zawsze jest kryta.
Czy nie będzie Wam teraz przykro, że Wasz odwieczny argument legnie w gruzach?
I to wszystko przez cieniaka Komorowskiego. Współczuję
Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.11.2010, 14:38
Chyba Maaskant Was wszystkich zaraził swoją taktyką na 1 napastnika, bo każdy teraz skład układa z jednym napastnikiem. A może by tak powrócić do klasycznego 4-4-2 i ustawić w napadzie Riosa (lekko cofnięty ale jednak nominalny napastnik) z Brożkiem (lekko wysunięty)? Tak jak kiedyś funckjonował duet Żurawski - Frankowski.

Skład w moich oczach:

W bramce Pawełek - ostatnio bardzo pewny.
Obrona: Chavez (drewno ale lepszego nie mamy, przynajmniej kosi równo), Bunoza (do przodu zero gry ale w tyle odkąd zaczął trafiać w piłkę przyzwoicie), Piotr Brożek na lewej obronie (swego czasu dawał radę), Cikos na prawej obronie (wyboru nie mamy).
Pomoc: Sobolewski i Garguła w środku, z prawej eksperymentalnie Dragan Paljić, z lewej najlepszy obecnie zawodnik Wisły Andraz Kirm.
Napad: Rios, Pawełek.

Wpuścić Żurawia przy dobrym wyniku, przy kiepskim na sam koniec Małeckiego. Boukh niech fizycznie doprowadzi się do porządku, bo obecnie nic z niego nie będzie.

Na start Małeckiego na ławkę. Jak gra piłką to wszystko jest fajnie (pierwsze 20 minut z Cracovią), niestety odkręca mu się coś pod kopułą i w pewnym momencie zaczyna jedynie wozić. Nauczka musi być.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.11.2010, 14:51
spidey napisał(a):Wyświetl post
Teraz powstaje pytanie, czy naprawdę jest Wam na rękę, że zawieszą Komorowskiego?
Po pierwsze jest dość słaby i popełnia głupie błędy, no ale powiedzmy, że ostatnio sprawdza się na środku obrony.
Po drugie i zapewne istotniejsze, stracicie koronny argument, że Komisja Ligi sprzyja Legii!
Co nie czytam tutaj to narzekania, że Waszego to zawieszają, a Legia jak zawsze jest kryta.
Nie ma czego.
Skoro Komorowski mówi:
Cytat:
Przecież jakbym kopnął rywala złośliwie, to by nie wstał...
to ja wolę, żeby on w ogóle przestał kopać.

Co do twoich "argumentów"
Ad.1 Tu masz rację - strata Komorowskiego nie jest porównywalna ze słynną stratą Boguskiego, gdy ten był w szczytowej formie
Ad 2. Nie stracimy. I tak ta cała Komisja przy wydatnej współpracy panow z C+ zajmuje się kilka raczy częściej piłkarzami Wisły niż Legii czy innych drużyn i to bezzasadnie,że przypomne fakt podeptania Clebera przez jakiegoś tam piłkarzyka z Amiki, którego nikt nie zauważył (i słusznie) wobec faktu podeptania kogoś tam przez Chaveza, co poskutkowało karą dwóch meczy (czy słusznie?)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.11.2010, 15:13
ludzie nie mamy liczyć na wykluczenia graczy legi a na siebie
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.11.2010, 15:22
wkpn napisał(a):Wyświetl post
Bunoza (do przodu zero gry ale w tyle odkąd zaczął trafiać w piłkę przyzwoicie)
Faktycznie, chu*ową zagrał piłkę w derbach do Kirma. Jednym słowem zero.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.11.2010, 15:24
fialo napisał(a):Wyświetl post
fialo-nie znasz się.On ją chciał zagrać na uwolnienie...
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.11.2010, 15:32
Cytat:
Ludzie, czy Wy nigdy nie nauczycie się pisać nazw klubów z WIELKIEJ litery!?

Żeby nie było offtop'u.
Na tą chwile, typuje dość wysoki wynik...
3-2/2-3 (Dla Wisły lub Legii), ale mam nadzieje na zwycięstwo, choćby 1-0 ;D
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Stary 09.11.2010, 15:54
I 20 innych piłek na pałe do przodu. Człowieku oglądnij jeszcze raz mecz, popatrz jak Bunoza wyprowadza piłkę - piłka w przód i jazda na aferę. C klasa, a Ty mi będziesz pisał o jednym udanym crossie. Mam Ci to policzyć i zrobić wykres słupkowy? Litości...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.11.2010, 16:07
wkpn napisał(a):Wyświetl post
I 20 innych piłek na pałe do przodu. Człowieku oglądnij jeszcze raz mecz, popatrz jak Bunoza wyprowadza piłkę - piłka w przód i jazda na aferę. C klasa, a Ty mi będziesz pisał o jednym udanym crossie. Mam Ci to policzyć i zrobić wykres słupkowy? Litości...
Owszem, będę o tym crossie pisał gdyż ten właśnie cross, dał nam zwycięstwo, co za tym idzie panowanie w mieście, zamknięcie mord pasiastym damom, tysiące osób dzięki właśnie temu crossowi przyszło w poniedziałek do szkoły/pracy z podniesionymi głowami, dzięki temu crossowi wygraliśmy derby.

Oczywiście Bunoza to nie Marcelo, w wyprowadzaniu piłki ma jeszcze duuużo do poprawy, ale trochę obiektywizmu, zero i C klasa to nie jest.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 09.11.2010, 16:13
Suszanin napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, czy Wy nigdy nie nauczycie się pisać nazw klubów z WIELKIEJ litery!?

Żeby nie było offtop'u.
Na tą chwile, typuje dość wysoki wynik...
3-2/2-3 (Dla Wisły lub Legii), ale mam nadzieje na zwycięstwo, choćby 1-0 ;D

Też czasami właśnie zwracam uwagę na język polski. Szkoda, że ludzie nie dbają o poprawność.
Do rzeczy, Bunoza zagrał genialną piłkę do Kirma i za to są dla niego ogromne brawa.
Bramek w meczu może trochę paść. Mam nadzieję, że to my będziemy dwunastym zawodnikiem i zagrzejemy Wisełkę do gry! Dzięki temu możemy wygrać! Choć i tak nie wątpię w zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.11.2010, 16:30
najbardziej obawiam sie o Palijcia jak będzie musiał pilnowac Manu.
Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Stary 09.11.2010, 16:31
Owszem, będę o tym crossie pisał gdyż ten właśnie cross, dał nam zwycięstwo, co za tym idzie panowanie w mieście, zamknięcie mord pasiastym damom, tysiące osób dzięki właśnie temu crossowi przyszło w poniedziałek do szkoły/pracy z podniesionymi głowami, dzięki temu crossowi wygraliśmy derby.
Przejdź może do sekcji Armia Białej Gwiazdy bo na tym subforum rozmawiamy o aspektach piłkarskich.

Cytat:
Oczywiście Bunoza to nie Marcelo, w wyprowadzaniu piłki ma jeszcze duuużo do poprawy, ale trochę obiektywizmu, zero i C klasa to nie jest.
Co za tym idzie jeśli gość na 20 piłek 19 wybija na oślep w przód z czego w większości mamy straty a jedną zagrywa dokładnie i bez straty to pod tym kątem jest to poziom C klasy. Idź na Garbarnie albo na Dalin - stoperzy lepiej piłkę wprowadzają do gry niż Bunoza Nie oczekuję, że z graczem na plecach przyjmie piłkę, objedzie go i wyprowadzi do przodu ale litości... Cracovia to nie Manchester i nie miał wielkiej presji przy wyprowadzaniu piłki. Mało tego kilka razy mimo że był w ogóle nie atakowany zamiast przegrać po ziemi wzdłuż (skoro do przodu to za ciężka sprawa) i tak kończyło się na RYP DŁUGA DO PRZODU.

Podsumowując Bunoza ostatnio w defensywie nawet ogarnia, nie tak łatwo go objechać (aczkolwiek jak sobie przypominam mecz z Koroną to sam nie wierzę że to piszę), ale do przodu klapa.

Okoliczność łagodząca może być tylko jedna - to pomysł Maaskanta. Ale jeśli taktyka Maaskanta to długa piła od stoperów na Brożka to na prawdę daleko w tym sezonie nie zajdziemy...

ps. To co Boukhariego też do pierwszego składu dajemy i wystawiamy na piedestały - w końcu strzelił zwycięską bramkę dzięki której... "dał nam zwycięstwo, co za tym idzie panowanie w mieście, zamknięcie mord pasiastym damom".
Ostatnio edytowane przez wkpn : 09.11.2010 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.11.2010, 16:42
spidey napisał(a):Wyświetl post
a sytuacji z brutalnym faulem Vrdoljaka i braku reakcji KL już nie pamiętasz?
nawet jak zawieszą Komorowskiego to jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2010, 16:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ad 2. Nie stracimy. I tak ta cała Komisja przy wydatnej współpracy panow z C+ zajmuje się kilka raczy częściej piłkarzami Wisły niż Legii czy innych drużyn i to bezzasadnie,że przypomne fakt podeptania Clebera przez jakiegoś tam piłkarzyka z Amiki, którego nikt nie zauważył (i słusznie) wobec faktu podeptania kogoś tam przez Chaveza, co poskutkowało karą dwóch meczy (czy słusznie?)
Ta sama komisja zawiesiła swego czasu Choto na kilka spotkań, jak i również anulowała żółtą kartkę dla Marcelo (dzięki temu mógł zagrać w spotkaniu ligowym z Ruchem- wtedy kontuzje miał Głowa, więc krucho było z Waszym środkiem obrony). Gdyby rzeczywiście komisja tak Was nie lubiła, to udałaby głupią i nie zdjeła mu tej kartki. Oprócz Boguskiego i Chaveza to kogo ta komisja jeszcze zawiesiła z Wisły? Bo napisałeś, że Waszymi piłkarzami zajmują się kilka razy częściej niż zawodnikami innych klubów.Jeśli teraz zawieszą Komora- to tak, odpadnie Wam argument o faworyzowaniu Legii czy innych klubów na rzecz Wisły.
Poza tym spójrzmy na pieniężne kary KL dla Legii np za głupie rzucenie jakąś groszówką w fotoreportera (5 tys zl?). I jak tam mecz bez udziału kibiców Wisły przy Reymonta po spotkaniu z Arką (co wtedy wybiegliście na murawę). No tak, zawiesili Wam wykonanie tej kary w tamtym okresie i fani zasiedli na stadionie (nie pamiętam tylko cyz na wszystkich dostępnych trybunach).

Włóżmy między bajki to złe traktowanie KL Wisły (w sensie szczególnym, bo w ogólnym to KL wszystkich traktuje źle i daje kary z dupy).
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 09.11.2010 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.11.2010, 16:51
Daj spokój. Przecież nawet jak KL ukarze Komorowskiego to będzie dla niektórych koronny dowód, że postanowili się maskować tudzież 'nie mieli innego wyjścia'.

Kopanie się z koniem. Jest spisek i koniec.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.11.2010, 16:53
Mnie ciekawi sprawa Pawełka jak z jego kostką i czy będzie grał...?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów